اختلاف در اردوگاه اروپا بر سر ایران

اختلاف در اردوگاه اروپا بر سر ایران

فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای اروپایی با ادعای کمک تسلیحاتی ایران به گروه‌های مقاومت منطقه، خواستار اعمال تحریم علیه تهران شده‌اند اما مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا با این اقدام مخالف هستند.

به گزارش تکنونامه، اتحادیه اروپا با تلاش‌های فرانسه و آلمان برای تحریم ایران به بهانه تجهیز نیروهای مقاومت در منطقه به موشک‌ها و دیگر تجهیزات نظامی مخالفت کرده و مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا می‌گویند تحریم‌های جدید ممکن است دیپلماسی با ایران را تضعیف کند.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال روز سه‌شنبه و در گزارشی اختصاصی نوشته فرانسه، آلمان، هلند و پنج کشور دیگر اتحادیه اروپا ماه گذشته در نامه‌ای خطاب به «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتند بروکسل باید یک رژیم تحریم که به آن اجازه می‌دهد «بازیگران ایرانی که شبه‌نظامیان طرفدار ایران در منطقه را تسلیح، آن‌ها را تامین مالی می‌کنند و مشاوره و آموزش می‌دهند» را هدف قرار دهد، وضع کند.

ایران بارها اعلام کرده نیروی نیابتی در منطقه ندارد و گروه‌های مقاومت منطقه بر اساس منافع کشورهای خود علیه اشغالگران آمریکایی و یا رژیم صهیونیستی اقدام می‌کنند.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته است: «ایران هیچ نیروی نیابتی در منطقه ندارد و این رژیم آمریکاست که از رژیم صهیونیستی به عنوان نیروی نیابتی خود برای تحقق اهداف خود و تامین منافع نامشروعش استفاده می‌کند».

پاسخ بورل که مقام‌های اروپایی می‌گویند از حمایت واشنگتن هم برخوردار است این بود: «این اقدام را در حال حاضر انجام ندهید».

مقام‌های اروپایی در بروکسل به کشورهای اتحادیه اروپا گفته‌اند اقدام علیه ایران  بر سر حمایت از گروه‌های مقاومت در منطقه ممکن است باعث تشدید تنش در منطقه شود و دیپلماسی هسته‌ای را تضعیف کند.

بورل در نامه‌ای که برای هشت عضو اتحادیه اروپا ارسال کرده، نوشته پیشنهاد آن‌ها برای هدف قرار دادن فعالیت‌های منطقه‌ای ایران «۲ میدان روسیه و خاورمیانه را به هم متصل می‌کند؛ اقدامی که ممکن است عواقب غیرقابل‌پیش‌بینی در پی داشته باشد».

مقام ارشد اروپایی در ادامه نوشته است: «ارزیابی دقیق تاثیر بالقوه اقدامات بیشتر برای جلوگیری از اینکه اتحادیه اروپا ممکن است به‌عنوان عامل تشدید و یا به خطر انداختن دیگر اهداف سیاست آن مانند مهار برنامه هسته‌ای ایران تلقی شود، حیاتی است».

رسانه آمریکایی نوشته از زمان آغاز جنگ در غزه، مقام‌های غربی از ایران خواسته‌اند تا از درگیری گسترده‌تر در منطقه جلوگیری کند.

ایران اعلام کرده تنش‌ها در منطقه از جمله در دریای سرخ و شمال فلسطین اشغالی به محض پایان جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین کاهش می‌یابد.

کنعانی تاکید کرده است: «صلح در منطقه در گرو این است که جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی هرچه زودتر متوقف شود».

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا