علم و تکنولوژیکسب و کار ایرانی

ایا خوردن خرما بعد از غذا باعث چاقی میشود؟

بسیار موثر است. برخلاف تصور غلط رایج، افزودن خرما به می‌تواند به کمک کند. از آن‌جایی که خرما سطح کلسترول را کنترل می‌کند و حاوی چربی بسیار کمی است، می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. خرما حاوی سطوح بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که التهاب مرتبط با چاقی و بیماری‌های مرتبط با وزن را کنترل می‌کند. خرما با تقریباً هفت گرم فیبر در یک وعده 100 گرمی، راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی روزانه شماست که می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. به همین دلیل مفید است و توصیه می‌شود آن را به جای قند و شکر در برنامه غذایی خود بگنجانید. بهترین متخصص تغذیه می‌گوید: این مساله همچنین خرما را به تبدیل می‌کند. در این مقاله به طور مفصل به رابطه می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

بهترین دکتر تغذیه برای چاقی در تهران |بهترین دکتر تغذیه برای لاغری در تهران |بهترین متخصص تغذیه اصفهان

خرما چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟

برای کاهش وزن اثبات شده است. ارتباط مستقیمی با هم دارند البته به شرط آن که به اندازه مصرف شود. این میوه سرشار از مواد مغذی است و فواید سلامتی متعددی را ارائه می‌‎دهد: در ادامه به بررسی دلایل تاثیر و چربی مضر بدن می‌پردازیم:

محتوای فیبر بالا

خرما سرشار از فیبر غذایی است. فیبر یا کربوهیدرات‌های خوب توسط انسان قابل هضم نیستند. فیبر به سه روش عمل می‌کند که منجر به کاهش وزن می‌شود:

محتوای اسیدهای چرب غیر اشباع بالا

همه چربی‌ها بد نیستند. مانند اسیدهای چرب غیراشباع موجود در خرما. این اسیدهای چرب غیر اشباع می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند. التهاب می‌تواند به دلایل مختلفی مانند آسیب، تورم، بیماری، مصرف غذای ناسالم و داشتن سبک زندگی بی‌تحرک رخ دهد. خبر بد این است که التهاب با چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت، بیماری کبد و غیره مرتبط است. از آن‌جایی که خرما دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع است، با مصرف آن می‌توانید التهاب و در نتیجه احتمال افزایش وزن خود را کاهش دهید. با مصرف خرما می‌توانید التهاب را کاهش دهید و در نتیجه شانس افزایش وزن خود را کاهش دهید.

منبع خوبی از پروتئین

خرما همچنین سرشار از پروتئین است. هضم پروتئین‌ها سخت است و زمان انتقال در روده بزرگ طولانی‌تر است که باعث می‌شود برای مدت طولانی احساس سیری کنید. علاوه بر این، پروتئین‌ها می‌توانند به ساخت و ترمیم عضلات نیز کمک کنند.

خاصیت آنتی اکسیدانی

میوه‌های خشک سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان‌ها به حذف رادیکال‌های مضر و اکسیژن آزاد و کاهش استرس و التهاب کمک می‌کنند. خرمای تازه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین، فنولیک و کاروتنوئید است. این‌ها به دفع سموم و افزایش متابولیسم و ​​هضم کمک می‌کنند. این امر در نهایت منجر به کاهش وزن می‌شود.

فعالیت ضد دیابت

به علاوه، خرما با وجود ارزش کالری بالای گمراه‌کننده‌ای که دارد، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد که میزان سرعت افزایش قند خون شما پس از خوردن یک غذای خاص را اندازه‌گیری می‌کند. به همین دلیل است که این میوه پر فیبر برای رژیم غذایی دیابتی نیز مفید است، اگرچه بهتر است در صورت داشتن یک بیماری مزمن، قبل از افزودن یک غذای جدید به وعده‌های غذایی خود، با پزشک خود مشورت کنید.

این آب نبات طبیعی در واقع می‌تواند به شما کمک کند. دانشمندان دریافته‌اند که فلاونوئیدها، ساپونین‌ها و فنول‌های موجود در خرما می‌توانند به تحریک تولید انسولین کمک کنند. به علاوه، مشخص شد که تغذیه موش‌های آزمایشگاهی دیابتی با خرما به بهبود نتایج مختلف بیوشیمیایی کمک می‌کند. با این حال، اگر دیابتی هستید، باید مراقب باشید. با پزشک خود مشورت کنید تا بدانید آیا می‌توانید خرما مصرف کنید یا خیر.

هوس شیرینی‌جات را برطرف می‌کند

خرما شیرین، نرم و لطیف است و می‌تواند به عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی منهای تمام اثرات سوء شکر و نیشکر عمل کند. بنابراین، اگر بعد از غذا دوست دارید چیزی شیرین بخورید، فقط دو عدد خرما مصرف کنید. به این ترتیب می‌توانید بدون خطر افزایش وزن، تغذیه بدن خود را تامین کنید.

بهترین نوع خرما برای لاغری

انواع خرما وجود دارد که از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند، اما ممکن است که برخی از انواع آن ماندگاری بیشتری داشته باشند:

خرمای دری

این‌ها خرماهای نرم، شیرین و گوشتی هستند که شبیه دانه‌های شکلات هستند. رنگ آن قهوه‌ای تیره تا مشکی است و در تمام طول سال موجود است. خاستگاه خرمای دری عراق است. ماندگاری این میوه 10 ماه است.

خرمای اجوا

این خرما هدیه خداوند به بشر است. کاربرد اصلی پودر دانه خرمای آجوا در درمان کلسترول و مشکلات انسداد عروق قلب است. این خمیر از بیماری‌های قلبی پیشگیری و آن را درمان می‌کند. خرمای اجوا گونه‌ای نرم و خشک از خرمای عربستان سعودی است. خرمای اجوا گونه‌ای نرم و خشک از خرمای عربستان سعودی است.

خرمای کیمیا

منشا این خرما ایران است. چین این درختان نخل را گرفت و در پایان قرن نهم آن‌ها را کشت. خرمای کیمیا خرمای چاق سیاهی است که به راحتی در دهان آب می‌شود. ماندگاری آن حدود 15 روز است.

خرمای عمانی

همان‌طور که از نام این خرما پیداست، منشا این خرما عمان، است. هر عاشق خرما عاشق خرمای عمان است. این خرماها مرطوب هستند و می‌توانیم از آن برای پخت و پز و پخت انواع دستور پخت استفاده کنیم. بسیاری از مردم از این خرما در ترکیب میوه‌های خشک استفاده می‌کنند.

مصرف خرمای خشک برای لاغری بهتر است یا خرمای تازه؟

اگر قصد کاهش وزن دارید، بهترین گزینه است چون میزان کالری کمتری نسبت به خرمای خشک دارد. به عنوان مثال هر 100 گرم خرمای تازه حدود 142 واحد کالری دارد، اما همین مقدار خرمای خشک حدود 280 کالری دارد. اما اگر قصد افزایش وزن دارید خرمای خشک را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه کنید. نکته دیگر این که ماندگاری بیشتری نسبت به خرمای تازه دارد و اگر در یخچال نگهداری شود و کرم‌خوردگی نداشته باشد، تا 5 سال سالم می‌ماند. با این حال بهترین نوع خرما برای لاغری خرمای تر و تازه است.

مقدار مصرف خرما برای لاغری

سوال بسیاری از اکسانی که رژیم‌های غذایی لاغری را دنبال می‌کنند این است که برای کاهش وزن چند خرما مصرف کنیم؟ خرما ممکن است به کاهش وزن کمک کند، اما اگر آن را در مقادیر محدود مصرف نکنید، ممکن است منجر به افزایش وزن نیز شود. می‌توانید بخورید تا سیرتان کند یا به غذای‌تان طعم و مزه بدهد.

بهترین راه برای افزودن خرما به رژیم غذایی

خرما به دلیل شیرینی طبیعی ذاتی خود، اغلب به عنوان جایگزین شکر سفید در شیرینی‌پزی استفاده می‌شود. از خرماهای خرد شده برای شیرین کردن سالاد یا غلات خود استفاده کنید یا آن‌ها را به عنوان میان وعده ظهر میل کنید. یکی از بهترین راه‌ها برای افزودن خرما به رژیم غذایی، خورن شیر خرما است.

خوردن خرما ناشتا برای لاغری

در طب سنتی توصیه شده است که خرما را مصرف کنید. این عمل موجب پاکسازی روده می‌شود، یک غذای انرژی‌زای طبیعی است و مشکل یبوست را برطرف می‌کند.

آن چه از مقاله خرما برای لاغری آموختیم:

فواید و بهبود بسیاری از بیماری‌ها مانند پوکی استخوان بسیار است. این میوه منبع بسیار خوبی از پروتئین برای گیاهخواران و وگان‌ها است. از افرادی که به طور منظم به باشگاه می‌روند و از رژیم غذایی پر پروتئین پیروی می‌کنند، خواسته می‌شود که هر روز چند عدد خرما بخورند. نکته مهم این است که زمانی اثرگذرا است که به اندازه مصرف شود؛ در غیر این صورت نتیجه معکوس دارد. به همین دلیل ارتباط به میزان مصرف روزانه یا هفتگی شما بستگی زمان خواندن تقریبی مقاله : 7 دقیقه

خرما میوه درخت نخل است که در بسیاری از نواحی گرمسیری جهان رشد می‌کند. خرما با داشتن طعمی شیرین در کنار نوشیدن چای یکی از بهترین میان‌وعده‌هایی است که ایرانیان به خوردن آن علاقمند هستند. خرما سرشار از مواد مغذی بوده و مقدار فیبر قابل توجهی را در خود جای داده است که جهت سلامتی بدن انسان و همچنین هضم غذا می‌تواند مفید باشد. تاثیر خرما در چاقی موضوعی است که در این مطلب به آن می‌پردازیم.

خرما سرشار از مواد مغذی

اکثر ما خرما را به صورت خشک شده مورد استفاده قرار می‌دهیم. باید بدانید که کالری میوه‌هایی که خشک می‌شوند بیشتر از میوه‌های تازه است. مثلا انجیر خشک نیز نسبت به انجیر تازه کالری بیشتری دارد. بیشتر کالری موجود در خرما در کربوهیدرات موجود در آن نهفته است و مقدار اندکی کالری نیز از پروتئین موجود در آن حاصل می‌شود. خرما همچنین حاوی برخی ویتامین‌ها و املاح معدنی نیز هست؛ به عنوان مثال در هر ۱۰۰ گرم خرما اطلاعات تغذیه‌ای زیر وجود دارد:

خرما همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است و با مقابله با رادیکال‌های آزاد و داشتن خاصیت ضد التهابی فواید بی‌نظیری را برای سلامتی بدن فراهم می‌کند.

در پاسخ به این سوال که آیا خرما چاق می‌کند یا خیر باید گفت که بستگی دارد شما چه تعداد خرما و در چه زمانی از روز مورد مصرف قرار دهید. از آنجایی که خرما کالری بالایی دارد می‌توان گفت که اگر پس از صرف غذا آن را میل کنید موجب چاقی در بدن شما خواهد شد. اما اگر آن را در ابتدای صبح و با معده خالی مورد استفاده قرار دهید، کالری و انرژی بالایی را برای شما فراهم کرده و با کاهش ولع شما برای خوردن کمک می‌کند تا مدت زمان مناسبی احساس سیری کنید و در نتیجه به طرف مصرف دیگر مواد غذایی نروید و بنابراین لاغری را برای شما به دنبال خواهد داشت.

منبع:

twitter.com

youtube.com

دکتر رضا غیاثوند

تدریس بیش از 300 واحد تغذیه در 10 سال گذشته برای دانشجویان رشته های تغذیه، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، بهداشت عمومی و پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد راهنما 35 دانشجوی کارشناسی ارشد و 10 دانشجو دکتری تغذیه.
دکمه بازگشت به بالا