بازار ارز غافلگیر شد/ پیشبینی جدید قیمت دلار در روزهای آینده
مریم فخری: اگرچه مقایسه تغییرات قیمت از ابتدای هفته تا پایان هفته حکایت از افزایش تنها 10 تومانی دارد، اما بازار ارز هفته پیچیده ای را سپری کرد.
هفته گذشته هر دلار آمریکا در ابتدای هفته 34 هزار و 860 تومان بود اما در اواسط هفته قیمت آن از 36 هزار تومان گذشت و به 36 هزار و 680 تومان رسید.
بر این اساس این نگرانی وجود دارد که دلار از کانال 37 هزار تومان عبور کند اما با پلیس بازار و شوک یارانه ای به خریداران ارز و البته فروش آنلاین ارز، بازار عقب نشینی می کند. و کاهش شدید قیمت ها را شاهد بودیم.
بیشتر بخوانید: بازگشت دلار با کانال 34 هزار تومان / روند نزولی دلار تا کجا ادامه خواهد داشت؟
صف خرید پول چگونه جمع می شود؟
دلار در دو کانال کاهش یافت
در حال حاضر هر دلار آمریکا در بازار 34 هزار و 860 تومان است در حالی که چهارشنبه هفته گذشته 35 هزار و 800 تومان فروخته می شد. یعنی دلار تا حدود 940 تومان کاهش قیمت داشته است.
البته گمانه زنی هایی مبنی بر رسیدن آن به کانال پایینی نیز وجود دارد، بنابراین تحلیلگران بازار ارز معتقدند معامله گران در شرایط فعلی کمی به عصا تبدیل شده اند و تصمیم گرفته اند به طور موقت از خریدهای قبلی سود ببرند. با کاهش نرخ ارز، این گروه به خروج از بازار اضطراری فکر می کنند.
تحلیل ها حاکی از آن است که بازیگران باتجربه بازار ارز در هفته گذشته تمایلی به معامله ندارند و منتظر جهت گیری واضح تری از دلار هستند.
چه چیزی پشت افزایش قیمت دلار است؟
در این شرایط آقای سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد هفته گذشته در دیدار با فعالان اقتصادی استان البرز در خصوص نوسانات بازار ارز به ما اطلاع دهند که تا اواسط شهریور ماه، نرخ ارز کشور با روز کاری آجر. کار دولت با وجود همه تورم ها و تحریم ها (طرح محرک بورس در خرداد) دولت باید تمام تلاش خود را بکار گیرد تا اقتصاد تحت تاثیر نرخ ارز قرار نگیرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: وحشت در روزهای گذشته باعث شد صاحبان سرمایه یا افراد معدودی سرمایه خود را برداشت یا به ارز تبدیل کنند و نرخ ارز را دچار نوسان کرد. با توجه به دستور رئیس جمهور مبنی بر تشکیل کمیته بازنگری در بانک مرکزی، امیدواریم به وضعیت باثبات برگردیم.
خاندوزی گفت: برخی متغیرها را نمی توان پیش بینی کرد به عنوان مثال هیچکس نمی داند که بازار جهانی با جنگ بین دو کشور مختل می شود و نرخ ارز در کشورهای دیگر تحت تاثیر این هرج و مرج قرار می گیرد. همچنین التهابات بیرونی و داخلی در بروز مشکلات در بازار ارز سرریز شده است.
حفظ ارزش پول ملی وظیفه بانک مرکزی است
در این خصوص آقای بهزاد ایلامی معاون صادرات بانک مرکزی در مصاحبه ای تلویزیونی یکی از وظایف اصلی این نهاد را حفظ ارزش پول ملی دانست و گفت: در قانون مالی از بانک و. قانون ارز بانک مرکزی وظیفه بانک مرکزی دارد که ارزش پول ملی را تقویت کند، البته ارزش پول ملی به عوامل مختلفی از جمله نرخ تورم بستگی دارد. خود به عناصر دیگری مانند سیاست پولی دولت و مجلس بستگی دارد.
وی در ادامه به بازار ارز کشور پرداخت و گفت: در کل کشور دو بازار داریم که رسمی و غیررسمی است، سهم بازار غیررسمی مشخص نیست و در عین حال همچنان تاریک است. بازار رسمی است شفاف، بزرگ و محلی برای رفع نیازهای کشور.
معاون صادرات بانک مرکزی افزود: متأسفانه بیشتر رسانه ها بر بازار غیررسمی متمرکز شده اند که عرضه کنندگان و خریداران مختلفی دارد و در خرید و فروش ارز ریسک دارد.
وی بیان کرد: در روزهای اخیر با توجه به هیجانات و همچنین انتقال منابع بین بازارهای موازی، شاهد استقرار روند صعودی در بازار غیررسمی ارز بودیم که متاسفانه عوامل روانی و افزایش چشمگیر تولید و تبلیغات منفی را به همراه داشت. خبر هم علت شد..
لاملی تاکید کرد: روزانه بیش از هزار مطلب در مورد ارز در شبکه های اجتماعی منتشر می شود که حاکی از آن است که عده ای در صدد ایجاد التهاب در بازار هستند که باعث ایجاد هیجان می شود و نتیجه تغییر ذائقه مردم و هجوم مردم است. بازار غیر رسمی واحد پول
دولت از دخالت در بازار ارز دست بردارد
در عین حال، آقای حسین صلاح ورزی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی در توئیتر خود راهبرد ارزی خوب را آخرین عدم دخالت دولت در بازار ارز دانست.
وی تاکید کرد: اگر نگران ارزش پول ملی هستید از تورم مالیه عمومی جلوگیری کنید.
223225