عمومی

توضیحات بهزیستی درباره نحوه نظارت بر کمپ‌های ترک اعتیاد/ نحوه اعلام شکایات توسط شهروندان

صدای چندین معتاد در استخر از یک طرف و گریه و گریه سایر معتادان زیر ضرب و شتم در طرف دیگر ، بخشی از فیلمی از مرکز کارت اعتیاد در قلات شیراز است که در یک شبکه مجازی به اشتراک گذاشته شده است. دو روز پیش؛ اگرچه مدیر روابط عمومی اداره رفاه اجتماعی استان فارس از شناسایی و پلمپ این مرکز بلافاصله پس از اکران فیلم خبر داد ، اما این س questionال مطرح شد که آیا سازمان بهزیستی مرکز را کنترل و بازرسی می کند و شهروند چگونه شکایت خود را مطرح می کند؟ ؟

به گزارش تکنونامه ، براساس آژانس بهزیستی ، در حال حاضر 1082 پناهگاه و مراکز ترک اعتیاد به مواد مخدر در سراسر کشور دارای مجوز از سازمان بهزیستی هستند ، اما هنوز مراکزی به صورت غیرقانونی در این زمینه فعالیت می کنند ، اما آمار دقیقی از تعداد آنها در دسترس نیست.

هشدار در مورد مرکز ترک اعتیاد قلات شیراز قبل از راه اندازی اعتیاد به ضرب و شتم

در همین راستا ، فرید براتی سده ، مدیرکل پیشگیری و درمان مواد مخدر سازمان رفاه اجتماعی ، توضیح مختصری درباره انتشار فیلم ضرب و شتم اوباش در یک مرکز درمان مواد مخدر در استان فارس ارائه داد و گفت: “این فیلم برای 15 ژانویه حدود 9 روز قبل از حادثه ، همکاران ما از مرکز بازدید کردند و گزارش هایی از گزارش شدن موارد به آنها گزارش شد ، اما آنچه اتفاق افتاده بود ، نقض نبوده و چیزی نبوده که بتوان گفت دائماً در مرکز اتفاق می افتد.

وجود استخر در مرکز اعتیاد فقط سرگرمی و ورزشی است و فایده ای ندارد.

براتی سده گفت: رهنمودهای بهزیستی اردوگاه چنین رفتاری را مجاز نمی داند و پرتاب افراد در استخر در فصل خشک ممنوع است. تابستان ، اما انداختن مشتریان در آب سرد و سپس کتک زدن آنها رفتاری نادرست است و با آنها برخورد خواهد شد. این استخر به عنوان بخشی از امکانات ورزشی در استراحتگاه در نظر گرفته شده است و در تابستان برای تفریح ​​و ورزش استفاده می شود و برای هیچ یک از اهداف دیگر ذکر شده در دستورالعمل استفاده نمی شود.

وی تأكید كرد كه این مراكز باید كاملاً از رهنمودهای سازمان رفاه اجتماعی پیروی كنند و تخلفات از همه جنبه ها تخلف است و به آنها رسیدگی خواهد شد.

مدیرکل پیشگیری و درمان سو Ab مصرف و توسعه مواد مخدر سازمان رفاه اجتماعی همچنین در مورد ویژگی های کارکنان مرکز ترک اعتیاد به مواد مخدر گفت: بیمارستان ها و پناهگاه ها باید یک تکنسین مسئول داشته باشند که حضور آنها به سه روز محدود نشود. یک هفته. در آنجا روانشناسان ، پزشکان ، تکنسین ها ، آشپزها و محافظان نیز حضور دارند. سازمان بهزیستی تأکید می کند که دستیاران در این مرکز باید آموزش ببینند و گواهینامه بگیرند.

وی افزود: طی دو سال گذشته سازمان بهزیستی اجتماعی به کادر فنی ، مجوزها ، روانشناسان ، دستیاران و دستیاران آموزش داده است و این دوره ها ادامه دارد اما پس از آن با ویروس کرونا ملاقات کردیم اما این دوره ها ادامه خواهد داشت. “

براتی سده در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است برخی از کارکنان مرکز اعتیاد به کارت رفاه در گذشته اعتیاد داشته باشند و اکنون در حال بهبودی هستند؟ وی گفت: “این می تواند از این طریق باشد.”

چگونه یک مرکز ترک اعتیاد را کنترل و بازرسی کنیم؟

مدیرکل پیشگیری و درمان مواد مخدر م Instسسات ملی بهداشت در پاسخ به س questionsالات دیگر درباره نحوه نظارت و بازرسی از مراکز درمانی معتادان ، توضیح داد و گفت: این نظارت بر اساس شاخص ها ، چک لیست ها و دستورالعمل های موجود انجام می شود. همکاران ما بر اساس آن از مراکز بازدید می کنند و چک لیست وضعیت مراکز را بررسی می کنند ، با مشتری و اسناد آنها صحبت می کنند و همچنین شماره برنامه ها و بازدیدهای نامعتبر را بررسی می کنند. علاوه بر این ، شرایط تغذیه ای ، کیفیت و نوع خدمات به مشتری بررسی می شود و مشتری در این زمینه ذکر می شود.

وی افزود که در هر مرکز ، دفتری به نام دفتر بازرسی وجود دارد و پس از بازرسی ، نقاط قوت و ضعف در آنجا مشخص می شود ، سپس تمام افرادی که برای نگهبانی و بازرسی آمده اند و هنوز مرکز این مرکز هستند. باید وارد آن دفتر شوید. اگر در طول بازدید ، همکاران ما با مشکلات و مسائلی روبرو شوند ، مهلت مقرر برای حل و فصل مرکز در نظر گرفته می شود و پس از پایان مهلت ، همکاران ما مجدداً از مرکز بازدید می کنند. در صورت حل نشدن اعتراض ، یک اخطار کتبی به مرکز داده می شود و اگر مرکز بیش از دو اخطار دریافت کند ، پرونده برای اخطار سوم به کمیته ماده 26 استان ارجاع می شود.

براتی سده هشدار می دهد: کمیسیون می تواند تا سه ماه موضوع خاموشی را صادر کند. اگر بعد از سه ماه مرکز اقدامی برای حل این مسئله انجام ندهد ، اسناد مرکز برای تأیید به کمیسیون عالی ارسال می شود و در حین تحقیقات ، اگر کمیسیون نتیجه بگیرد که مرکز باید بسته شود ، مرکز تعطیل می شود.

البته طبق گفته مدیرکل توسعه دارو و درمان آژانس بهزیستی ، موارد استثنایی وجود دارد که در این موارد ، مرکز تخلف به طور مستقیم بسته می شود و این موارد استثنا شامل مرگ مشتری (مرگ نشان دهنده سهل انگاری یا سهل انگاری) و این یک تخلف است.

مراکز و کمپ های کارت اعتیاد به دوربین مدار بسته مجهز هستند

وی با بیان اینکه تمام مراکز رفاهی از جمله مراکز ترک اعتیاد و کمپ های مجهز به دوربین مداربسته برای پاسخگویی به سوالات نظارت بر مشتری در مورد کارکنان اردوگاه مجهز هستند ، توضیح داد: در صورت دریافت گزارش ، گزارشی را به استان ارسال کنید و از استان بخواهید که بیانیه معتبر. “

البته براتی سده همچنین گفت که من بارها با ادعاهای عجیب مواجه شده ام و از مرکز بازدید کرده ام.

شکایت خود را در مورد مرکز رفاه 1482 به اشتراک بگذارید

مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرد هر کسی که از مرکز بهزیستی شکایت داشته باشد می تواند با شماره 1482 تماس بگیرد و شکایت وی بررسی خواهد شد.

چه کسی مرکز کارت اعتیاد را کنترل می کند؟

آیا براتی سده همچنان به س questionsالات بازدید کنندگان پاسخ می دهد و به طور کلی مرکز ترک اعتیاد را کنترل می کند؟ دولت: نظارت توسط آژانس بهزیستی یا کمیته نظارت استانی (متشکل از آژانس بهزیستی ، کمیته هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان و دادگستری استان ، شهرستان) انجام می شود.

وی همچنین درباره زمان و ماهیت مراجعه به مراکز توضیح داد: در برخی موارد ، نظارت بصورت تصادفی و بدون مزاحمت انجام می شد. البته اگر ویزیت مطابق با پیش اعلامیه باشد ، به نکاتی مانند بازخورد بیمار و مطالعات موردی نیز توجه خواهیم کرد. بازدیدهای دوره ای ممکن است 5 تا 6 بار از یک مرکز و سالی دو بار از مرکز دیگر بازدید شود. مراکز در بیشتر اوقات رتبه بندی می شوند و بیشتر مراکز رتبه بندی اول دارای چند موضوع هستند.

تعطیلی 156 مرکز درمان دارویی در دوره کرونا

به گفته براتی سده ، در سال 2009 ، 7000 بازدید و پیگیری در مراکز مختلف انجام شده است. علاوه بر این ، حدود 156 مرکز ترک اعتیاد به مواد مخدر رفاه اجتماعی در دوره کرونا تعطیل شدند که بخشی از این امر به دلیل نقض عروق و بخشی دیگر به دلیل شرایط اقتصادی بود.

“بیشتر مراکز به دلیل شرایط جاده تا ماه آگوست بسته بودند ، اما از آگوست تا ژانویه امسال ، 3000 بازرسی در مناطق 20 استان کشور انجام شد و تخمین زده می شود که آنها از 11 استان باقیمانده گزارش دریافت می کنند. انتظار می رود که در همین مدت بیش از 4200 مرکز نظارتی وجود داشته باشد.

رفاه عدم مسئولیت مرکز درمان دارویی غیر مجاز

وی افزود: در حال حاضر 1082 مرکز مجاز و تعدادی از مراکز غیرقانونی فعالیت می کنیم اما آماری از تعداد آنها در دست نیست و بهزیستی مسئولیتی در قبال این مراکز غیر مجاز ندارد.

در انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا