علم و تکنولوژی

تولید پانسمان پیشرفته برای زخم مزمن در دستور کار جهاد دانشگاهی

آموزش |پوشاک

ترمیم زخم های جدید و گرانی آنها، مشکل زخم پای دیابتی و قطع عضو در نتیجه آن، اجرای جهاد دانشگاهی زخم و پژوهشکده ترمیم بافت برای تولید کیت های پیشرفته برای زخم های مزمن و …. هشتمین گردهمایی سالیانه ترمیم زخم و بافت پزشک دانشگاه تهران پیشنهاد شد.

به گزارش تکنونامه، دکتر مسعود حبیبی رئیس همایش بین المللی درمان زخم و بافت دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری با بیان اینکه این همایش برگزار می شود، گفت: در دو سال گذشته، همه ما از بیماری عروق کرونا ویروس قلب رنج می بردیم که همه جنبه های زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است. اقتصاد و سیاست جهان نیز تحت تأثیر بیماری قرار دارد و نزدیک به 400 میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و نزدیک به 6 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند.

وی با بیان اینکه اما بیماری های غیرواگیر به بیماری هایی گفته می شود که مدت زمان بیشتری طول می کشد و عفونت حاد ایجاد نمی شود، گفت: بیماری قلبی یک بیماری واگیردار است. بیماری های غیرواگیر سالانه 40 میلیون نفر را می کشند و نیاز به درمان طولانی تری دارند. این بیماری ها عبارتند از دیابت، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و غیره. دیابت یکی از مهم ترین بیماری هاست. در کشور ما 6 میلیون نفر دیابتی هستند و سالانه 200 هزار نفر به این بیماران اضافه می شود. توجه به این نکته ضروری است که 15 تا 25 درصد از افراد مبتلا به دیابت در طول زندگی خود به بیماری مزمن پا مبتلا می شوند، به این معنی که سالانه حدود 80000 نفر این بیماری را تجربه می کنند.

او اضافه کرد: حدود 70 درصد از قطع عضوها به دلیل دیابت است. هزینه و بار مالی این بیماری و سایر زخم های مزمن سالانه بالغ بر 1000 میلیارد تومان است. اهمیت این موضوع باعث می شود که توجه ویژه ای به درمان زخم های دیابتی داشته باشیم و مطالعات عمیقی در این زمینه انجام دهیم. فعالیت های علمی بسیار خوبی در حال انجام است، نتایج آن در مقالات و مجلات علمی به چاپ رسیده است و از این نتایج برای درمان زخم های مزمن در کلینیک های زخم استفاده می شود. همچنین در چند سال گذشته بیش از 800 پزشک و کادر پزشکی را آموزش داده ایم و این افراد در سراسر کشور برای درمان این بیماری فعالیت می کنند. این کنفرانس فرصتی برای تجلیل از بزرگترین دستاوردهای علمی پژوهشگران از سراسر کشور و سایر کشورها است.

وی گفت: در نظر داریم علاوه بر فعالیت در موسسه تحقیقات زخم و بافت، این درمان را که در سایر نقاط کشور از جمله در پنج مرکز استان متمرکز می شود، راه اندازی کنیم. “

به گزارش تکنونامه، در ادامه این نشست دکتر پروین منصوری – دبیر علمی بخش بالینی کنفرانس بین المللی درمان زخم و بافت، وی گفت: این همایش در هشت سال گذشته به دلیل اهمیت تروما و مسائل اقتصادی و زندگی که برای بیماران ایجاد می کند مورد توجه قرار گرفته است. این همایش در طول این هشت سال به خوبی توانسته علاقه مندان به ترمیم زخم را جذب کند. زخم ها یک مشکل جهانی و یک مشکل بهداشتی هستند. هر حرفه ای در دنیا به نوعی با یک زخم مواجه است. از طرفی می دانیم که جمعیت سالمندان جهان در حال افزایش است که یکی از مهم ترین مشکلات سالمندان ضایعات قابل مشاهده در افراد است.

وی با بیان اینکه جراحات تنها علت تصادفات و جراحات نیستند، گفت: عوامل زیادی مانند سن، اختلالات متابولیک مانند دیابت، فشار خون، سرطان، بیماری، چاقی، مصرف برخی داروها و … وجود دارد. دانش کافی از بهبود زخم را برای همه افراد نشان دهید.

وی افزود: کنفرانس های زخم در سراسر جهان در 10 سال گذشته کار خود را آغاز کرده اند و این روند کندتر از هر کنفرانس ویژه دیگری است. تفاوت کنفرانس با سال قبل به دلیل کرونا است، این همایش دیرتر برگزار شد و سخنران به صورت مجازی با ما بود.

استاد پوست دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در سال های اول برگزاری همایش سعی شد بیشتر در مورد شناخت زخم ها و زخم های موجود صحبت کنیم؛ در این زمینه به طور کلی در این زمینه می توان به شناخت زخم ها اشاره کرد. اما امسال با توجه به شعار همایش «زخم، اسکار و زندگی» موضوعی متفاوت داریم و حدود 13 همایش علمی با 80 سخنران و 6 سخنران از کشورهای مختلف داریم. موضوعات اصلی این کارگاه شامل نحوه مدیریت زخم ها، نقش زندگی در زخم زخم های مزمن، کنترل درد، نانومواد، تجهیزات پیشرفته فیزیکی مدرن و درمان های سلولی و مولکولی جدید، ملانوما، سرطان پوست و … بود. نتیجه همایش بسیار بالا بود و دیدیم که ترمیم زخم در موضوعات مطرح شده در همایش از جمله راه اندازی مراکز درمانی در کشور، ساخت انواع روش های درمانی از جمله پانسمان های جدید و مسکن ها به خوبی جواب داد. و عفونت ها، راهکارهای مدیریت زخم مجازی و … ارائه شده است.

وی همچنین در مورد زخم EB و لباس گفت: دو سخنران از آمریکا درباره این بیماری و درمان آن صحبت خواهند کرد. ما کنفرانس های علمی در مورد نانومواد و پانسمان هایی داریم که اقدامات جدید را توضیح می دهد. پوشیدن کت و شلوار جدید در حال گسترش به زخم است.

به گزارش تکنونامه، این نشست ادامه یافت دکتر منصور جمالی زواره دبیر علوم گروه علوم پایه کنفرانس بین المللی درمان زخم و بافت وی گفت: در سال‌های اخیر تا به امروز گروه جهادی دانشگاه موفق بوده است و روز به روز بهتر است. امسال در هشتمین مجمع عمومی موضوع «زخم های مشهود» را مطرح کردیم و امیدواریم برخی عزیزان وارد این موضوع شوند. زخم هایی وجود دارد که ما نمی بینیم، مانند زخم های روحی که نامرئی هستند و پایه های زیادی دارند. این زخم ها باید درمان شوند.

به گزارش تکنونامه، این نشست ادامه یافت دکتر سید مهدی طبایی – دبیر همایش بین المللی درمان زخم و بافت وی همچنین گفت: بیماری پا یک چالش جهانی و تهدیدی برای سلامت، جامعه و اقتصاد است.در نظام سلامت دنیا. بر اساس آخرین آمار منتشر شده در جهان در سال 2020، نسبت آسیب های پا در سطح جهان، 6.5 درصد از جمعیت برآورد شده است که آمار قابل توجهی است. برعکس جمعیت هر سال در حال افزایش است و انتظار می رود به 26 میلیون نفر در سال برسد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش آمار بیماری های تب برفکی ناشی از سه عامل اصلی دیابت، افزایش سن جامعه و افزایش وزن است که این خطر را افزایش می دهد. از نظر دیابت، جمعیت فعلی دیابت 463 میلیون نفر برآورد شده است. می توان گفت اگر بخواهیم کشوری را به افراد مبتلا به دیابت اختصاص دهیم، سومین کشور پرجمعیت دنیا کشور دیابتی است. یعنی بعد از چین و هند و قبل از آمریکا، کشورهای مبتلا به دیابت پرجمعیت ترین کشورهای دنیا هستند.

وی تاکید کرد که: دلیل اهمیت آسیب دیدگی پا این است که طبق آمارهای جهانی از هر 4 نفری که دچار آسیب پا می شوند، یک نفر دچار قطع پا یا پا می شود. با توجه به شیوع دیابت، برآوردهای جهانی می گوید که تا سال 2045، جمعیت دیابت کشور به 700 میلیون نفر خواهد رسید و این هشداری برای جماعت است. میزان مرگ و میر زخم پای دیابتی بیش از 30 درصد است و می تواند با سرطان های کمتر شناخته شده رقابت کند. آماری از چاقی وجود دارد که میانگین چاقی 13 درصد است و کشور ما از نظر چاقی در رتبه ششم جهان قرار دارد. یعنی بعد از آمریکا; عربستان سعودی، ترکیه، مصر و لیبی در جایگاه ششم قرار داریم.

طبایی گفت: یکی از عوارض افزایش سن شیوع دیابت است و شیوع دیابت در افراد زیر 44 سال حدود 4 درصد است اما با افزایش سن این آمار 65 سال افزایش می یابد. درصد دیابت نزدیک به 28 درصد می شود. در ایالات متحده، حدود 10 درصد از بیماران دیابتی و 25 درصد دیگر دیابتی هستند، که به این معنی است که آنها در معرض خطر ابتلا به این بیماری در پنج سال آینده هستند.

وی گفت: امسال شاهد روند افزایشی در ارسال مقالات به همایش ها بودیم و بیش از صد محقق از سراسر کشور و سایر کشورها درخواست کردیم و تعدادی از آنها به عنوان استاد شناخته شدند. در پایان جلسه از سخنرانان و تامین کنندگان پیشرو پوستر تشکر خواهیم کرد.

وی افزود: بر اساس آمار تا سال 2027 حدود 19 میلیارد دلار در سراسر جهان برای زخم های جدید هزینه می شود که اهمیت این امر را نشان می دهد. در این راستا پژوهشکده زخم و بافت جهاد دانشگاهی در قالب طرح ملی تولید پوشاک پیشرفته زخم های مزمن سال هاست که در دستور کار قرار گرفته است و این طرح به سرعت در حال پیشرفت است و به دنبال تولید پوشاک هستیم. در حال اخذ موافقت اصولی از وزارت بهداشت هستیم و اگر فضایی برای تولید صنعتی آن فراهم شود، در آینده نزدیک از این پوشاک استفاده خواهیم کرد.

به گزارش تکنونامه، این نشست ادامه یافت دکتر مهدی حسینیان – دبیر اجرایی همایش بین المللی درمان زخم و بافتمجمع عمومی امسال به مدت چهار روز از 21 تا 25 بهمن ماه برگزار می شود. 92 مقاله به دبیرخانه اجرایی ارسال شد که از این تعداد 23 مقاله شایسته تشخیص داده شد و 53 فصل به عنوان مقاله پذیرفته شد. در این مدت 78 استاد آگاه در 13 کنفرانس علمی خواهیم داشت. بیش از 10 درصد از سخنرانان بین المللی هستند. 11 جلسه ویژه و 4 جلسه بالینی و غیر بالینی در نظر گرفته ایم.

وی افزود: از نکات قابل توجه این همایش این است که در 14 بهمن ماه نشست ویژه ای خواهیم داشت و علاوه بر آن شرکت های مستعد نیز حضور خواهند داشت و محصولات خود را ارائه خواهند کرد. 14 بهمن امسال برنامه نکوداشت اساتید و همچنین بزرگداشت دکتر مصطفی فاطمی را خواهیم داشت.

وی در خصوص امکان دریافت امتیاز آموزشی برای شرکت کنندگان گفت: با نظارت وزارت بهداشت از 3 تا 12 امتیاز بازآموزی برای گروه های مختلف هدف اعم از پزشکان عمومی، متخصص و پرستار در رشته های مختلف به دست آمد. عفونت، داخلی، ایمپلنت، جراحی پلاستیک و سالمندان در نظر گرفته می شود.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا