خواص اسفرزه دکتر خیراندیش

خواص اسفرزه برای چاقی صورت, خواص اسفرزه برای عفونت معده ,خواص اسفرزه برای کبد چرب ,اسفرزه برای چاقی,خواص اسفرزه برای پوست مو,خواص اسفرزه برای یبوست,,معجزه اسفرزه,اسفرزه ویکی پدیا,نام دیگر اسفرزه,گیاه اسفرزه,نام دیگر اسفرزه چیست,اسفرزه برای قلب گوارش دیابت,خواص اسفرزه دکتر خیراندیش

سفر

اسفرزه که به نام های پسیلیوم، بارهنگ تخم مرغی و اسپرزه هم شناخته می شود نام گیاهی از سرده بارهنگیان است و بیشتر از دانه های میوه ی آن که به رنگ قهوه ای هستند به عنوان ملین طبیعی استفاده می شود.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف اسفرزه برای بسیاری از نقاط بدن انسان از جمله قلب و پانکراس مفید است. برای خرید کرم گیاهی ضدچروک و کرم طبیعی کلیک کنید.

در ادامه همراه باشید تا با تمامی فواید اسفرزه برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

  1. سلامت دستگاه گوارش

یبوست : اسفرزه یک ملین طبیعی است؛ این به معنی آن است که آب روده ها را جذب کرده و با بهبود حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست و بیماری هموروئید یا بواسیر کمک می کند. برای خرید انواع محصولات گیاهی میتوانید به عطاری شمال تهران مراجعه کنید.

اسهال : اسفرزه با افزایش اندازه مدفوع و کاهش سرعت حرکت مواد در روده ها به پیشگیری و درمان اسهال کمک می کند.

اضافه کردن اسفرزه به رژیم غذایی برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و بیماری کرون دچار بی نظمی روده هستند، نتایج مطالعات نشان می دهد که اسفرزه به درمان این مشکل در آن ها کمک می کند.

همچنین اسفرزه یک پری بیوتیک است، ماده ای که برای تشکیل کلونی های سالم پروبیوتیک در روده استفاده می شود. باکتری های مفید دستگاه گوارش به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و خطر ابتلا به عفونت و التهاب را کاهش می دهند.

  1. سلامت قلب

کلسترول خون : تحقیقات نشان داده که مصرف اسفرزه به دلیل مقادیر بالای فیبر محلول می تواند به کاهش کلسترول خون بالا کمک کند.

یک مطالعه نشان می دهد که مصرف روزانه اسفرزه به مدت شش هفته یک راه موثر برای کاهش کلسترول خون بالا در افرادی که چاق و یا دارای اضافه وزن هستند، می باشد.

فشار خون : مطالعات متعدد نشان داده است که فیبر موجود در اسفرزه با کاهش فشار خون بالا و تقویت عضلات قلب، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

  1. لاغری و کاهش وزن

مقادیر بسیار بقالای موسیلاژ موجود در دانه های اسفرزه به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

  1. قند خون و دیابت

برخی تحقیقات نشان داده اند که موسیلاژ موجود در اسفرزه می تواند به حفظ تعادل گلیسمی کمک کرده و باعث کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت شود.

  1. سلامت رحم

در طب سنتی اسفرزه را با عناب در آب می خیسانند و سپس این آب را برای شستشوی واژن استفاده می کنند تا به درمان خارش آن کمک کند.

همچنین گفته شده که اسفرزه برای درمان عفونت های رحم هم مفید می باشد.

مسمومیت

زیاده روی در مصرف اسفرزه ممکن است باعث درد و گرفتگی شکم، اسهال، احتباس گاز، اسهال، حرکت مکرر روده، تهوع، استفراغ و دل درد شود.

آلرژی و حساسیت

مصرف اسفرزه در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود که با علائمی مانند مشکلات تنفسی، خارش، بثورات پوستی، تورم، به خصوص در اطراف صورت و گلو و استفراغ مشخص شود.

خواص لعاب اسفرزه برای پوست چیست

دانستن این نکته خیلی مهم است که اسفرزه فقط یک گیاه دارویی نیست که مصارف پزشکی داشته باشد، این فیبر طبیعی می‌تواند به عنوان ماسک زیبایی هم کاربرد داشته باشد و محافظ پوست و موی شما باشد و زیبایی را به شما هدیه دهد.

کسانی که از آن استفاده کرده اند می دانند که اسفرزه برای از بین بردن جوش صورت معجزه می‌کند!

برای زیبا سازی پوست یک قاشق از را در کمی آب جوش ریخته و بعد از نیم ساعت به پوست خود بمالید و ماساژ دهید و اجازه دهید نیم ساعت روی پوست بماند و سپس شستشو دهید.

مخلوط دانه‌های نرم اسفرزه با شیر و عسل و تهیه یک ماسک خانگی از آن می‌تواند به درخشندگی پوست و موی شما کمک بسیار زیادی کند.

همچنین برای تقویت موی سر شما می‌توانید از اسکراپ طبیعی اسفرزه به عنوان شامپوی گیاهی استفاده کنید.

خواص اسفرزه از دید دکتر خیراندیش چیست

اسفرزه دارای طبعی سرد و تر است.

سفر

مهمترین خواص اسفرزه : نرم کننده شکم، ضد زخم روده و معده، ضد حرارت و عطش ، ضد اسهال ساده و خونی، ضد خونریزی سینه، نشاط آور و ضد تب و لرز.

اسفرزه را داخل آب بریزید و بگذارید بماند و دائم به جای آب خوردن از آب ان میل کنید، اگر دائم جرعه جرعه نوشیده شود، گرفتگی صدایی را که از گرمی و حرارت باشد، برطرف می سازد.

در موارد کاهش درد و رفع خارش و قطع خونریزی بواسیر نافع است. آن را با عناب در آب بخیسانید و آب آن را صبح ناشتا بخورید و با اب ان بدن را بشویید، بدین ترتیب خارش قسمتهای زنانه یا واژینال را برطرف میسازد.

آب دمکرده ی ان را بنوشید، مدر است و برای سوزاک مفید می باشد.

بیست گرم در یک لیوان اب جوشانده و چهار روز روز تکرار شود دافع سنگ کیسه صفرا است.

اگر اسفرزه را با تخم شربتی و خاکشیر (هرکدام صد گرم) ترکیب کرده و هر روز یک قاشق سوپخوری انرا در ۲ لیوان اب حل کرده مصرف کنیم برای رفع خارش تن و تصفیه خون و باز شدن اشتها مفید است.

هر روز صبح، ظهر و شب هریک قاشق شربتخوری از ان را در یک فنجان ابجوش بریزید . بعد با نبات شیرین نموده بخورید، اسهال خونی را درمان می کند، از خونریزی زیاد و قاعدگی جلوگیری می نماید.

آنرا بو داده و هرروز بخورید، اسهال های طولانی و مزمن را درمان می کند.

لعاب انرا دائم در گلو غرغره کنید و جرعه جرعه بخورید، گلو درد را درمان می کند و اگر اب ان را در دهان نگه دارید برفک، سوختگی، تاول و زخمهای دهان را درمان می کند.

آنرا بکوبید، بعد با سرکه خمیر نموده و هررزو صبح و شب روی محل ضماد بگذارید، سالک درمان میکند.

خواص اسفرزه برای کبد چرب چیست

اسفرزه خواص زیادی برای درمان کبد چرب دارد ولی تحقیقات نشان می دهد که تاثیر آن برای درمان کبد چرب به خاکشیر و چای ترش نمی رسد.

نوزادان و کودکان

اسفرزه در نوزادان و کودکان ممکن است باعث خفگی شود به همین دلیل توصیه می شود که از مصرف اسفرزه برای آن ها خودداری کنید.

دوران بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعاتی از اثر اسفرزه بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن جدا اجتناب کنند.

طبع اسفرزه چیست؟

طبیعت و مزاج اسفرزه سرد و تر می باشد. اسفرزه حاوی مقادیر بالای گالیک اسید، تانیک اسید، فیبر، موسیلاژ و گلیکوزیدی به نام اوکوبین است.

هر میوه ی این گیاه دارای یک دانه ی قهوه ای رنگ است که بسیار کوچک و لغرنده می باشد. هنگامی که اسفرزه در آب خیس می خورد، پوست دانه متورم می‌شود و پس از پاره شدن لعاب از آن خارج می‌ گردد.

طریقه مصرف اسفرزه

اسفرزه اغلب به شکل دانه های آن، پودر، کپسول و کنسانتره مایع، عرضه و استفاده می شود.

دانه های اسفرزه را می توان برای تهیه غلات صبحانه و شربت هم به کار برد.

مردم سیستان و بلوچستان دانه اسفرزه را با ماست ترکیب کرده و برای درمان اسهال استفاده می کنند.

به یاد داشته باشید که یک عنصر کلیدی در مصرف اسفرزه این است که همراه با آن آب و مایعات زیادی بنوشید چون باعث جذب مایعات از روده ها می شود.

بهترین زمان مصرف اسفرزه

بهترین زمان مصرف اسفرزه 1 یا 3 بار در روز همراه با هر وعده ی غذایی یا پس از هر وعده ی غذایی می باشد.

مقدار مصرف اسفرزه در روز

برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف 7.9 گرم اسفرزه در روز به درمان بیماری کرون کمک می کند.

یک مطالعه نشان داده که مصرف 5 گرم اسفرزه دو بار در روز می تواند برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد.

نکته هایی در مورد مصرف اسفرزه:

خارش واژن

آن را با عناب در آب بچسبانید و آب آن را صبح ناشتا بخورید و با آب آن بدن را هم بشویید خارش واژن را برطرف می‌سازد.

سوزاک

آب دم کرده آن را بنوشید، مدر است و برای سوزاک ( بهترین دارو برای درمان سوزاک) مفید می‌باشد.

سنگ کیسه صفرا

۲۰ گرم در یک لیوان آب جوشانده و ۴ روز تکرار شود دافع سنگ کیسه صفرا است.

افزایش اشتها

اگر اسفرزه را با تخم شربتی و خاکشیر (هر کدام ۱۰۰ گرم) ترکیب کرده و هر روز یک قاشق سوپخوری آن را در ۲ لیوان آب حل کرده مصرف کنیم برای رفع خارش تن و تصفیه خون و بازشدن اشتها مفید است.

اسهال خونی

هر روز صبح، ظهر و شب هر بار یک قاشق شربت خوری از آن را در یک فنجان آبجوش بریزید بعد با نبات شیرین نموده بخورید، اسهال خونی را درمان می‌کند، از خونریزی زیاد و قاعدگی جلوگیری می‌نماید. آن را بو دهید و هر روز بخورید. اسهالهای طولانی و مزمن را درمان می‌کند.

گلو درد

لعاب آن را دائم در گلو قرقره کنید و هم جرعه جرعه بخورید، گلودرد ( گلو درد بدون علائم سرماخوردگی، علت چیست؟) را درمان می‌کند.

سوختگی و تاول

اگر آب آن دردهان نگه دارید برفک و سوختگی و تاول و زخمهای دهان رادرمان می‌کند. آن را بکوبید، بعد با سرکه خمیر نموده و هر روز صبح و شب روی محل ضماد بگذارید سالک را درمان می‌کند.

 

 

دکمه بازگشت به بالا