علم و تکنولوژی

درخواست خرید واکسن علیه موارد احتمالی آبله میمونی / بررسی موارد مشکوک در ۱۲ قطب دانشگاهی

رئیس اداره مدیریت بیماری های واگیر بین انسان و دام وزارت بهداشت با اشاره به آخرین شیوع بیماری تب دنگی در جهان گفت: واکسنی برای این بیماری تولید نمی کنیم اما درخواست خرید داریم. آی تی. که در دست بررسی است، بنابراین مقدار محدودی در آن زمان در دسترس خواهد بود.

دکتر بهزاد امیری در گفت وگو با تکنونامه. وی گفت: تا 7 تیرماه امسال در 70 کشور از جمله 6 کشور مبتلا به بیماری میمون شناسایی شده است که در آفریقا نیز این بیماری وجود دارد و 64 کشور کشور عاری از بیماری هستند. در شیوع این بیماری در اردیبهشت 1391، 14 هزار و 511 نفر مبتلا شناسایی شدند که از این تعداد 14 هزار و 268 مورد، 243 مورد از کشورهایی هستند که منشأ بیماری ندارند.

وی درباره اقدامات ایران برای شناسایی موارد مشکوک این بیماری در کشور گفت: پایش روزانه، جمع آوری و تجزیه و تحلیل بیماری ها، تشکیل کمیته ملی مدیریت علمی بیماری لینکلن و تهیه و ابلاغ توصیه های بالینی برای تشخیص و درمان. و مراقبت از جذام دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهیه و تدوین آیین‌نامه‌های محیط‌زیست و کار، صدور دستورالعمل‌های مدیریت بیماری سیاه گوش، تقویت سیستم کنترل مرزی در تمامی مبادی ورودی و خروجی زمینی، هوایی و دریایی کشور، ترتیب داده شد که ابتدا امکانات تشخیص دنگی داشته باشند. انستیتو پاستور و سپس در 12 مرکز دانشگاهی و … مهارت هایی را در این زمینه ایجاد کرد.

وی تاکید کرد که: خوشبختانه تا کنون هیچ مورد تایید شده ای از تب دنگی در کشور مشاهده نشده است. موارد مشکوک این بیماری بررسی و شناسایی می شوند اکثر موارد مشکوک ما پس از بررسی دقیق آزمایشگاهی به عنوان آبله مرغان تشخیص داده شدند.

رئیس گروه مدیریت بیماری های واگیر بین انسان و دام وزارت بهداشت درباره برنامه کشوری برای تهیه واکسن گفت: بیماری میمون: ما برای این بیماری واکسنی تولید نمی کنیم، اما درخواست خرید آن را داریم، در حال بررسی هستیم تا بتوانیم به مقدار محدود از خارج وارد کنیم که برای موارد احتمالی است. زیرا این واکسن آبله میمون مانند کرونا عمومی نخواهد بود. اگر در آینده موردی از این بیماری در کشور شناسایی شود، واکسیناسیون برای پرسنل پزشکی است که با بیمار در تماس هستند و در ملاء عام استفاده نمی شود.

وی با اشاره به اعلام وضعیت اضطراری سازمان جهانی بهداشت در خصوص جذام تاکید کرد: در حال حاضر یکی از کشورهایی هستیم که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی این بیماری را تشخیص نداده ایم و جزو کشورهایی هستیم که شرایط ما را دارند. ، باید اقداماتی برای افزایش مراقبت از سیستم آموزشی و اطلاع رسانی انجام شود. رئیس سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: اگرچه کمیته اورژانس نتوانست تشخیص دهد که آیا این وضعیت برای سلامت عمومی خطری دارد یا خیر، اما اکنون به دلیل شیوع سریع این بیماری وضعیت اضطراری اعلام شده است.

وی تاکید کرد: خطر شیوع این ویروس در کشور ما بسیار کم است، اما می توان گفت که به طور کلی شیوع پیدا نمی کند.

امیری با تاکید بر اینکه: در مورد بیماری میمون، اپیدمی جهانی مانند آنچه در کرونا رخ داد، وجود نخواهد داشت، گفت: یقیناً اپیدمی مشابه کرونا نخواهیم داشت. زیرا راه انتقال این بیماری با کرونا متفاوت است. بیماری هایی مانند کرونا که از طریق مجاری تنفسی منتقل می شوند، به سرعت قابل انتقال هستند، اما راه اصلی انتقال ویروس به شکل قبلی، تنفسی نیست و شایع ترین راه انتقال، تماس نزدیک پوستی است.

وی در خصوص شیوع این ویروس تصریح کرد: این بیماری مسری به هوا نیست، اما احتمال تماس به صورت قطرات یا قطرات تنفسی وجود دارد. البته به عنوان مثال در مورد بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند و باید اقداماتی مانند لوله گذاری (قرار دادن لوله تراشه)، احیای قلبی ریوی و یا اقداماتی که منجر به تولید آئروسل می شود انجام دهند، امکان هوا وجود دارد. بله، اما روش کلی انتقال بیماری ناشناخته است.

وی تاکید کرد: این ویروس می تواند از طریق لوله تخلیه یا قطرات تنفسی تا عمق 2 متری پخش شود، اما انتشار ویروس در هوا به این معنی است که ویروس بسیار سریع پخش می شود و در واقع افرادی که در یک اتاق هستند می توانند آلوده شوند. البته در مورد سرخک گفته می شود که احتمال انتقال از طریق هوا اهمیت چندانی ندارد مگر اینکه در ناحیه درمان که منجر به تولید آبله می شود اقداماتی انجام شود که در این صورت امکان انتقال از طریق هوا وجود دارد.

وی همچنین گفت: انتقال این بیماری از طریق رابطه جنسی نیست، بلکه علت عفونت تماس پوستی در حین رابطه جنسی است. در اروپا، مجموعه ای از عفونت ها در میان شرکای صمیمی شناسایی شده است. تماس از طریق تماس با ترشحات و مایعات بدن، تماس با حیوانات آلوده، خوردن گوشت حیوانات آلوده، تماس از مادر به جنین و… اما بسیار محدود است.

در انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا