دستگاه جدیدی که ذهن افراد معلول را رمزگشایی می کند
این ذهن خوان می تواند حرکات مغز فردی را رمزگشایی کند که در سکوت تلاش می کند کلماتی را به صدا درآورد تا یک جمله بسازد.
بر اساس گزارش شفاف، به گفته محققان، این دستگاه عصبی مصنوعی می تواند ارتباط بین افرادی را که به دلیل ناتوانی نمی توانند صحبت یا تایپ کنند، بازگرداند.
تحقیقات قبلی نشان داده است که یک سیستم مشابه می تواند تا 50 کلمه را رمزگشایی کند. با این حال، سیستم قبلی دایره واژگان محدودی داشت و شرکت کنندگان باید سعی می کردند کلمات را به زبان بیاورند. از آنجایی که کاربران هنوز غیرفعال هستند، باید تلاش زیادی برای انجام این کار انجام دهند.
ادوارد چانگ و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا پروتز عصبی طراحی کرده اند که می تواند فعالیت مغز را به حروفی تبدیل کند که جملات کاملی را می سازد.
در مرحله بعد، آنها این سیستم را با کمک فردی که به دلیل فلج شدید فقط می تواند به صورت محدود ارتباط برقرار کند، نشان دادند. نویسندگان با طراحی سیستمی برای رمزگشایی فعالیت مغز مرتبط با حروف، روشهای قبلی را گسترش دادند تا واژگان وسیعتری را شامل شود.
در این آزمایش، زمانی که داوطلبان سعی میکنند هر حرف را بیصدا بگویند تا با کمک یک فرهنگ لغت 1152 کلمهای و با سرعت 29.4 حرف در دقیقه یک جمله بسازند، دستگاه ذکر شده در آزمایش میتواند فعالیت مغز را رمزگشایی کند. داوطلب نرخ نامه نادرست در این فرآیند 6.13٪ است.
با انجام آزمایشهای اضافی، محققان دریافتند که این روش را میتوان به فرهنگهای لغت با بیش از 9000 کلمه با ضریب خطای 8.23 درصد تعمیم داد.
برخی از عبارات که به راحتی رمزگشایی می شوند عبارتند از: صبح بخیر، حتما شوخی می کنید، منظورتان چیست، به نظر من عالی است، من کنترل دارم.
علیرغم موفقیت این دستگاه، محققان هشدار دادند که برای نشان دادن اینکه این روش میتواند با شرکتکنندگان بیشتری موفق باشد، به کار بیشتری نیاز است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان