رونمایی از ۳۰ دستاورد درحوزه فناوریهای شناختی
به گزارش تکنونامه و اظهارات معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به ظهور این بخش فناوری و توانایی کشور در هدایت فناوری شناختی، گفت: این فناوری می تواند در با علوم و فنون دیگر ترکیب شود.» موفق باشید. پیشرفت های بزرگی در توسعه علم و فناوری صورت گرفته است و ما هنوز راه زیادی در پیش داریم.
ستاری با تاکید بر اینکه با نقش آفرینی بخش خصوصی باید مبالغ هنگفتی صرف توسعه دانش شود، گفت: آنها همچنان به نوآوری و اقدام خود ادامه می دهند. ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی نیز با در اولویت قرار دادن توسعه این فناوری اقدامات موثری در این زمینه انجام داده است.
دستیابی به حرکت مستمر و هدفمند
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور: بسیاری از پروژههای بزرگ، دانش و محصولات تحقیقاتی تحقیقات در زمینه دانش خط مقدم به همین الگو دست مییابد، با علم به این که: و حرکتی که در چند سال اخیر آغاز شده است به سطحی از رشد رسیده است که به تدریج اینها را به ارمغان میآورد. محصولات به بازار امروز
وی با تمرکز بر هدف گذاری پروژه های دانش گفت: برای موفقیت پروژه های دانشی باید اهداف مشخصی تعیین کرد. طبیعی است که پروژه در ابتدای مسیر نتوانست به محصول برسد، اما ریل گذاری و ایجاد اکوسیستم ضروری بود و باید به این نتیجه برسیم که توسعه ایجاد ساعت به طور ناگهانی اتفاق نیفتاده است. .
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه مرزهای دانش و فناوری از اقتدار و رهبری کشور است، ادامه داد: برای دستیابی به چنین توسعه ای باید از یک دیدگاه شروع کرد. حرکت مداوم و مستمر؛ ایجاد یک اکوسیستم مساعد راه را برای رشد بذرهای نوآوری هموار می کند و هدف مولد بودن یا گسترش دامنه دانش محقق می شود.
از نخبگان علم و فناوری شناختی حمایت کنید
ستاری با بیان اینکه علوم و فناوری های شناختی رشته جدیدی است و نیاز به آموزش نیروی انسانی دارد، ادامه می دهد: در بسیاری از دانشگاه ها نیاز داریم فارغ التحصیلان ایرانی را به خارج از کشور بیاوریم و بنابراین فضا را برای بازگشت این نخبگان فراهم می کنیم.
وی با اشاره به توسعه خطوط دانش در کنار پروژههای تجاری، گفت: تلاش میکنیم ساختار و فرهنگی را که منجر به تولید داخلی، تولید رقابتی و بازارها و محصولات جهانی در بازار منطقه میشود، ترویج و تقویت کنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خواستار ایجاد اکوسیستم جدید شد و گفت: شرکت های مبتنی بر دانش، انرژی، سرمایه گذاران خصوصی و آزمایشگاه های بخش خصوصی، کارشناسان و محققان تاثیرگذارترین بخش این تحول اکولوژیکی هستند. و اوضاع بهتر خواهد شد.
توسعه طراحی فناوری شناختی
در این بازدید سید کمال خرازی مشاور معاون علمی و فناوری شورای عالی به بیان اقدامات این ستاد توسعه علم، اطلاعات و فناوری در حوزه های آموزشی، پژوهشی و درمانی را دوچندان کرد. برای سلامت مغز و استفاده بهینه از مغز مورد نیاز است. در این فرآیند دانشگاه نقش مهمی را ایفا می کند، ما اساتید و محققینی در دانشگاه خود داریم که اگر از مهارت آنها استفاده شود می توانیم به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کنیم.
خرازی ادامه داد: در ستاد توسعه علمی و فناوری از طرح های کلان تا رسیدن به محصول حمایت و هدایت می شود. در طرح کشت مضاعف، هشت دانشگاه در فهرست نهایی قرار گرفتند و توانستند این پروژه را به پایان برسانند. این دستاوردها اهمیت حکمرانی و سیاست گذاری از یک سو و نقش دانشگاه از سوی دیگر را برجسته می کند.
وی گفت: اگر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نبود، به این مرحله نمی رسیدیم و خوشبختانه توانسته ایم کمک ارزنده ای به ایران داشته باشیم. محصولاتی برای دستیابی به توسعه پایدار در این زمینه.”
خرازی ابراز امیدواری کرد با جایگزینی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محصولات این بخش در ساختار آموزشی، درمانی، آموزشی و پژوهشی توسعه یابد، زیرا امروزه شرکت های دانش و فناوری زیادی در این حوزه فعالیت می کنند. توسعه این فناوری، بهبود بیماران و توسعه آموزش مغز مشاهده می شود.
اجرای طرح جامع در حوزه دانش
در بخشی دیگر از این طرح، مجید نیلی احمدآبادی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به طرح جامع این ستاد گفت: توسعه مغز، کاربرد ترکیبی از علوم شناختی، هوش مصنوعی و کلان داده، توسعه دانش و کاربرد سلول های بنیادی و فناوری شناختی و توسعه زیرساخت های منابع انسانی.
ایجاد یکپارچگی بین فناوری سلول های بنیادی و فناوری شناختی
دبیرکل ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی افزود: بسیاری از تجهیزاتی که برای آزمایش های پیش بالینی نیاز داریم، ساخت شرکت های دانش بنیان داخلی است و در حوزه فناوری خواندن و نوشتن در مغز، پروژه های فناوری و … تحقیق میدانی.” و تکنولوژی در حال پیشرفت است 11 تیم دانشگاهی و 2 شرکت دارای دانش در این زمینه هستند که با کمک مالی واقعی تکمیل خواهند شد.
وی با اشاره به توسعه تلفیقی از علوم شناختی و هوش مصنوعی و کلان دیتا گفت: تلاش کرده ایم با یک شتاب به این بخش شتاب دهیم که خوشبختانه استقبال خوبی هم داریم و 18 تیم دانشگاهی در مرحله بعدی شتابدهی هستند. سپتامبر سال، آنها به تنهایی کامل خواهند شد.
نیلی احمدآبادی با اشاره به توسعه دانش و به کارگیری ترکیبی از سلول های بنیادی و فناوری شناختی گفت: استقرار آزمایشگاه شناختی در رویان پژوه برای بررسی شناخت سلول درمانی در پارکینسون با مشارکت هفت نفر انجام شد. مراکز علمی علاوه بر این، طرح ایجاد مرکز ملی علوم و فناوری بیوشیمیایی برای کاساوا، طرح ایجاد مرکز ملی اولیه برای توسعه فناوری پزشکی و ضد میکروبی و توسعه فناوری مخاطی؛ برای مطالعات شناختی
دستاوردهای فناوری ایران را آشکار می کند
30 دستاوردهای فنی و حرفه ای حاصل از اجرای طرح های تحقیقاتی توسط محققان و صاحب نظران حوزه علم سیب زمینی زیر نظر ستاد توسعه علم و فناوری در دو سال اخیر آشکار شده است.
در این نمایشگاه دستاوردها و محصولات فناورانه در زمینه پرورش مغز، تحریک عمقی مغز، تحریک مغناطیسی مغز، واقعیت مجازی برای موش، تحریک بویایی، ردیاب چشم، الکترودها و سیستمهای ضبط و تحریک مغز نیز ارائه شده است. بازی ها و برنامه های کاربردی.
ستاری از بخشهای مختلف نمایشگاه بازدید کرد و با صاحب نظران و دست اندرکاران حوزه علوم شناختی گفتوگو کرد.
بومی سازی تجهیزات و ابزار، توسعه و تقویت بازارهای کسب و کار، مراکز دانش و شرکت ها و تجاری سازی محصولات و تجهیزات در علوم شناختی از جمله اهداف افشای تجهیزات و ابزارهای حاصل از اجرای طرح های پژوهشی است. ستاد توسعه علم و فناوری. شناختی است.
در این رویداد نمایشگاهی، مراکز علمی و بالینی کشور می توانند با حمایت پنجاه درصدی ستاد توسعه علم و فناوری، نیازهای فنی و تخصصی خود را در حوزه علوم شناختی برآورده کنند.
46