علم و تکنولوژی

شرایط برگزاری راهپیمایی اربعین/ لغو ممنوعیت تردد شبانه در صورت واکسیناسیون شبانه‌روزی کرونا

سخنگوی ستاد ملی کرونا با اشاره به وضعیت بیماری کرونا و روند واردات واکسن در کشور گفت: با گسترش واکسن های کرونا و سه مرکز جالب واکسیناسیون ، ممنوعیت تردد در شب برداشته می شود.

به گزارش تکنونامه ، دکتر علیرضا رئیسی گفت: با توجه به روند مثبت واردات واکسن ، باید تعداد مراکز را افزایش دهیم. نرخ واکسیناسیون در حال افزایش است و حتی امروزه حدود یک میلیون و 160،000 دوز واکسینه شده است و ما باید به دو میلیون دوز در روز برسیم. در مورد واکسیناسیون دو چیز مهم است: اول ، واکسن کافی است ، و دوم ، فرایند واردات پایدار است. اگر مطمئن شویم که واکسن اول و دوم در فراوانی یکسان هستند ، هیچ کس برای واکسیناسیون اول و دوم اختصاص داده نمی شود و واکسن کامل ارائه می شود.

وی گفت: “ما یک جلسه مفصل داریم و آقای وزیر همچنین بر گسترش واکسیناسیون متمرکز است و همه سازمان ها و ارگان ها به کمک ما آمده اند.” ما اکنون 1008 مرکز در سراسر کشور داریم که سهم تهران در حدود 127 مرکز است. ما قصد داریم این مراکز را دو برابر کنیم و برعکس ، هر مرکز باید دو بار تغییر کند. مسئولیت وجود مدرسه شبانه روزی بر عهده رئیس دانشگاه است که البته مرکز شبانه روز را ادغام کرده است. ما همچنین در برخی استانها مراکز شبانه روزی داریم. اگر مدرسه شبانه روزی در شهر راه اندازی شود ، تردد شبانه را لغو می کنیم.

وی گفت: “این بیماری در حال حاضر در کشور رو به کاهش است ، اما با توجه به ارتفاع این قله ، این بدان معنا نیست که ما دیگر شهری قرمز نداریم یا راحت تر هستیم ، اما همانطور که در 28 استان می بینیم ، روند نزولی وجود دارد.” رئیسی گفت: “ما همچنین امیدواریم که روند نزولی در آذربایجان غربی ، کرمانشاه ، کردستان و زنجان آغاز شود. امیدواریم تعداد کشته شدگان در سه هفته آینده به شدت کاهش یابد ؛ البته برای مرگهای دو رقمی زود است و ما باید از آن غافل نشوید

وی در مورد ممنوعیت تردد در شب گفت: این محدودیت ها در شهرهای دارای واکسیناسیون شبانه برداشته می شود. ما دوست داریم که محدودیت ها برداشته شود ، اما دلیل این محدودیت جلوگیری از مهمانی های شبانه است.

رئیسی ادامه داد: امروز در سخنرانی رئیس جمهور راهبردهای مختلفی عمدتا در مورد حداکثر واردات واکسن معرفی شد. واردات واکسن یک کار گروهی است و اکنون همه ، از جمله بانک مرکزی ، هلال احمر و غیره و غیره ، معاون اول رئیس جمهور دور هم جمع شده اند تا در یک جلسه تصمیم گیری و کیفی تصمیم گیری کنند و واکسن

وی گفت: “ما با رفتار ویروس آشنا هستیم و ایمن نیستیم و برای خطر از ماسک استفاده نمی کنیم. توجه داشته باشید که از ماسک حتی واکسینه استفاده کنید. کسانی که واکسن دریافت می کنند ایمن هستند اما نمی توانند علائم بیماری را نشان دهند. واکسن ویروس را ایجاد نمی کند وارد بدن می شود ، زیرا واکسن از قسمت هایی از ویروس ایجاد می شود که سیستم ایمنی و ایمنی بدن را تحریک می کند ، اما کسانی که واکسن را دریافت می کنند نیز ممکن است بیمار باشند اما هیچ علامتی ندارند.

معاون وزیر بهداشت گفت: “ویروس مانند ابر حرکت می کند و گاهی منطقه یا ناحیه ای که مراسم یا مجمع برگزار می شود گرم می شود و این وضعیت یک منطقه در استان یا حتی کشور همسایه است.”

وی می گوید: بیشتر قارچ های سیاه بدن را هنگامی کنترل می کنند که سیستم ایمنی بدن ضعیف است. دوزهای بالای عروق کرونا و کورتیکواستروئیدها سیستم ایمنی را تضعیف می کند. جوش های سر سیاه در بیمارانی ایجاد می شود که مدت طولانی در بیمارستان بوده اند یا دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند اما می توان آنها را با دارو درمان کرد. با خالی کردن تخت ، روند ورود به بیمارستان آن دسته از بیمارانی که وارد بیمارستان موقت می شوند به بستری کامل کامل رسیده است و به همین دلیل این بیماری در نمودار به سرعت کاهش نمی یابد. ما کمبود دارویی برای کرونا نداریم ، اما نکته این است ، در غیر این صورت ما در دوران بیماری هستیم ، اما به طور قابل پیش بینی ، ممکن است در ماه نوامبر به اوج خود برسیم و اگر بتوانیم واکسیناسیون را تسریع کنیم. در این مناسبت فرخنده تا نوامبر ، ما می توانیم با خیال راحت کنار بیاییم. برای کاهش مرگ و میر بیماری های قلبی باید به 70 تا 80 درصد واکسیناسیون برسیم.

وی افزود: با توجه به واردات واکسن و در نظر گرفتن 3 میلیون و 200 هزار دوز واکسن که امروز دریافت کردیم ، تاکنون حدود 49 میلیون و 200 هزار واکسن دریافت کرده ایم که 5 میلیون آن داخلی است. پنجشنبه دیگر 5 میلیون دیگر دریافت می کنیم و انتظار داریم بین 10 تا 15 میلیون دوز تا پایان ماه سپتامبر دریافت کنیم. گروه هدف بیش از 18 میلیون نفر بالای 18 سال برای یک دوز واکسن هستند. در ماه اکتبر ، ما 32 میلیون واکسن و تقریبا 30 میلیون واکسن دریافت می کنیم ، با احتمال بسیار زیاد که در نوامبر آنلاین جایگزینی دریافت کنیم.

رئیسی گفت: طبق دستور وزیر ، افراد بالای 18 سال را در روستاهای مختلف واکسینه کرده ایم. “جمعیت بالای 18 سال در مناطق روستایی که واکسینه نشده اند حدود 6 میلیون نفر هستند که دوبار به 12 میلیون دوز نیاز دارند. امروزه واکسن ها به طور مرتب به دانشگاه ها ارسال می شود.

وی در مورد از سرگیری واکسن اسپوتنیک گفت: تا یک هفته دیگر دومین واکسن را دریافت می کنیم و جای نگرانی نیست. ما همچنین اعلام کرده ایم کسانی که برای اولین بار در بیش از سه ماه تزریق اسپوتنیک را انجام داده اند می توانند برای بار دوم از واکسن Astraznica استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه مطالعات زیادی در دنیا برای واکسیناسیون بین سنین 12 تا 18 سال و کمتر انجام شده است ، می افزاید: افراد زیر سه سال اصلاً به واکسن قلب نیاز ندارند. موفقیت های زیادی در کوبا اتفاق افتاده است. خبر خوب این است که ما حدود 2 میلیون دوز واکسن Pastokovac داریم. در مقابل ، مطالعات روی واکسن سینوفارم نشان داده است که این واکسن در کودکان استفاده شده و مثر بوده است. آزمایشات بالینی در کشور با واکسن برکت نیز انجام می شود و من فکر می کنم اگر Sinofarm کار کند ، زیرا بستر برکت یکسان است ، کار می کند.

رییسی گفت: “مشکل بازگشایی مدرسه فقط در مورد واکسیناسیون کودکان نیست.” معلمان و کارکنان مدرسه واکسینه شده اند. ما قصد داریم والدین دانش آموزان را نیز واکسینه کنیم ، که برآورد می کنیم یک واکسن 20 میلیون دلاری است. البته امکان افتتاح یک مدرسه به تنهایی از ابتدای مهرماه بسیار ضعیف است ، اما این کار را می توان از پایان پاییز انجام داد. یعنی در صورت فراهم بودن شرایط ، می توان این کار را انجام داد. اگر از اول آنلاین برای دانش آموز واکسینه شویم ، حداقل دو ماه به واکسیناسیون نیاز داریم. تا زمانی که مطمئن نباشیم که سالم هستیم ، سپس به مدرسه باز خواهیم گشت. با این حال ، تعطیلی مدارس پیامدهای آموزشی و تربیتی زیادی را به دنبال داشته است که فکر می کردم قابل حل نیست. ما همچنین در دانشگاه های مختلف شروع به کار کرده ایم و از دانشجویان می خواهیم در این سیستم ثبت نام کنند. ما 13 میلیون دانش آموز داریم که می خواهند در دو ضرب کنند ، یعنی واکسن 26 میلیون دلاری.

وی با اشاره به کمپین ضد واکسیناسیون گفت: افراد بالای 70 سال 88 درصد واکسینه شده اند ، 12 درصد واکسینه نشده اند و 74 درصد مرگ های ناشی از بیماری های قلبی بالای 70 سال 12 درصد است. ما 480 هزار نفر از معلولین را در خانه واکسینه کرده ایم و با کمک برنامه های بسیج و شهید سلیمانی آمادگی خود را برای واکسیناسیون سالمندان در خانه اعلام کرده ایم اما دلیل اصلی آن ناتوانی در مراجعه به مرکز است و برخی از آنها می ترسند واکسینه شوند و این عزیزان باید واکسینه شوند.

معاون وزیر بهداشت گفت: “پس از اجرای تعداد زیادی واکسیناسیون ، برای بازگشایی هوشمندتر تلاش خواهیم کرد.” به عنوان مثال ، اگر فردی دوبار واکسینه شده است ، باید به رستوران ، سینما و غیره برود.

وی در مورد واکسن کرونا ایران گفت: “اولین واکسن داخلی موجود در سبد واکسن ژنریک واکسن برکت است. تاکنون 5 میلیون و 200 هزار دوز ارسال شده و حدود 9 میلیون دلار آماده است.” سایر واکسن های خانگی قبلاً در کیت واکسیناسیون گنجانده شده است. خوشبختانه بسترهای مختلف ایمن سازی در محلی تولید می شود و دولت آماده پیش سفارش واکسن است. نکته کلیدی این است که معاون اول رئیس جمهور تأکید می کند که اولین استراتژی برای واردات واکسن باید با اقتدار انجام شود ، در واقع نگرانی اصلی تامین واکسن است.

سخنگوی ستاد ملی کرونا ادامه داد: هنوز دوز سوم توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه نشده است ، اما برای متخصصان بهداشت و افرادی که بیماری داخلی دارند ، می توان دوز سوم را کمی بعد از دوز دوم تجویز کرد. اما اولین هدف واکسیناسیون افرادی است که هنوز واکسینه نشده اند.

وی در مورد واکسیناسیون نظامی گفت: ایمن سازی برای ارتش این هفته آغاز می شود و ارتش هنوز در برنامه ایمن سازی است و تا 31 اکتبر حدود 500000 دوز به ارتش اختصاص می یابد.
وی گفت: “ما در تلاش هستیم تا توزیع این واکسن را افزایش دهیم ، با توجه به اینکه تقاضا برای واکسن برکت زیاد است.”

رئیسی در سخنرانی تلویزیونی خود در راهپیمایی اربعین گفت: “مهمترین نکته تصمیم عراق است که اعلام کرده است گردشگران با سهمیه پرواز خواهند آمد و ما بر این اساس برنامه ریزی می کنیم.” افرادی که واکسینه شده اند در اولویت قرار دارند ، اما خود عراق الزامات PCR را منفی تعریف کرده است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا