علم و تکنولوژی

فعالیت ۴۱۸۶ مرکز خدمات جامع سلامت در کشور

تکنونامه/کراسان شمالی اداره کل خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران از فعالیت 4186 مرکز خدمات جامع سلامت در کشور خبر داد.

دکتر مسعود مشایخی در سفر به خراسان شمالی در گفت وگو با تکنونامه، به خدمات این سازمان به مردم اشاره کرد و افزود: سامانه ارجاع پزشک خانواده در این سازمان برای مناطق روستایی اجرا می شود. کشور.

وی با اشاره به مزایای اجرای نظام ارجاع پزشکی خانواده بیان کرد: اولین مزیت این است که جامعه هدف متولیانی دارد که مسئولیت سلامت این افراد را بر عهده دارند در حالی که مردم برای دریافت خدمات به بیراهه نمی روند. در واقع سطح سلامت افراد در این شرایط افزایش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه پزشک خانواده تنها درمانگر نیستند و به سلامت و جامعه توجه دارند، افزود: نظام ارجاع مبتنی بر پزشکی خانواده شامل 2 بخش نظام ارجاع و پزشکی خانواده است و نظام ارجاع یک پدیده واقعی است. سطح خدمت که یکی از تکالیف قانونی است.

مدیرکل دفتر کل خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود: سطح بندی به این معناست که کسانی که نیاز به خدمات سلامت دارند باید مسیر خاصی را طی کنند، ابتدا از ارائه دهندگان سطح اول خدمات دریافت می کند، در صورت شناسایی به فرد می رسد. به سطح دوم اشاره می شود؛ به عنوان مثال، یک ارائه دهنده مراقبت های اولیه می تواند یک پزشک خانواده باشد.

دکتر مهگزای با تاکید بر اینکه: حدود 90 درصد بیماران با حضور پزشک خانواده رفع می شوند، خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که تنها 10 درصد افراد به خدمات ثانویه نیاز داشته باشند که در این صورت با تشخیص پزشک خانواده انجام می شود. ، فرد به متخصص سطح دو اعزام می شود.

مدیرکل دفتر خدمات سلامت عمومی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در اکثر موارد پزشکان متخصص مشکلات بیمار را حل می کنند که در صورت نیاز به خدمات سطح سه، بیمار نزد پزشک متخصص فرستاده می شود. در هر مرحله از ارجاع، پزشک خلاصه ای از اقدامات درمانی را به پزشک سطح بعدی ارائه می دهد.

وی ادامه داد: در روستاها به ازای هر 4 هزار نفر یک پزشک در نظر گرفته می شود که با توجه به جمعیت روستا و فاصله هر روستا مشخص می شود.

به گفته وی، در گذشته شبکه پزشکی به صورت عمودی بود و پزشکان با تخصص ویژه هفته ای یک روز از مناطق روستایی بازدید می کردند، اما اکنون شبکه پزشکی به افقی تغییر یافته است.

دکتر مسیکی ادامه داد: بالین شبکه پزشکی این امکان را به پزشکان هر روستا می دهد که در طول سالیان متمادی آموزش های متفاوتی ببینند و در روستاهای مختلف مستقر شوند.

وی گفت: در حال حاضر بالغ بر 7 هزار پزشک خانواده، بالغ بر 5 هزار ماما، 2 هزار دندانپزشک و بهداشت دهان در مراکز بهداشتی درمانی سراسر کشور مستقر هستند و به مردم روستاهای مختلف خدمات ارائه می کنند.

وی افزود: ممکن است به برخی از روستاها به دلیل جمعیت کم، خانه بهداشت یا خانه بهداشت اعطا شود و گفت: روستاهای کم جمعیت در اختیار روستاهای دیگر قرار می گیرند تا از مراکز بهداشتی درمانی روستای مرکزی خدمات بیشتری دریافت کنند.

مدیرکل دفتر خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: البته بهورزان این روستاها چندین روز در هفته برای پایش سلامت مردم به روستاهای اقماری خود مراجعه می کنند.

وی تاکید کرد: دهکده سلامت و مرکز خدمات عمومی سلامت به صورت زنجیره ای به هم متصل هستند و در صورت نیاز روستاییان می توانند از خدمات درمانی مناسب بهره مند شوند. علاوه بر این پزشکان متعلق به مرکز نیز به عنوان پزشک خانواده در روزهای مختلف 10 نوبت انجام می دهند و سلامت افراد را زیر نظر دارند.

وی ادامه داد: 436 نوع داروی پرمصرف و مورد نیاز مردم در مناطق مختلف در سراسر کشور نیز شناسایی شده و دارای مراکز خدمات جامع سلامت در داروخانه ها است. پزشکان همچنین برخی از این داروها را مصرف می کنند که احساس می کنند افراد در طول ده نوبت به آنها نیاز دارند.

دکتر ماسایکه ارسال نسخه الکترونیکی را یکی از ضروریات جامعه می داند و می گوید: در گذشته به دلیل خط ناصحیح و یا دلایل دیگر نسخه ها به صورت خطی می نوشتند که باعث خطا در تحویل دارو و خطر تولد می شد. بیمه شده که با وسایل الکترونیکی حل می شود.

فعالیت 4186 مرکز خدمات جامع سلامت در سراسر کشور

در انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا