مرگ ماهانه ۱۸۰ «نوجوان» بهدلیل خشونت/ چرایی گرایش برخی نوجوانان به سیگار
اضطراب ، اضطراب ، استرس و اختلالات خوردن از شایع ترین اختلالات روانی در نوجوانان است و می گویند: “پرخاشگری و خشونت به ویژه برای نوجوانان استرس زا است.” براساس WHO ، خشونت بین دو نفر هر ماه حدود 180 نفر را در نوجوانان در سراسر جهان می کشد ؛ دختران نوجوان نیز قربانی یا قربانی این خشونت یا پرخاشگری هستند.
در مصاحبه با تکنونامه روز قبل از بزرگسالی ، فریبرز درتاج به شرح رفتار و خصوصیات شخصیتی نوجوانان ، شایعترین مشکلات و اختلالات روانی نوجوانان پرداخت و به والدین و مربیان مشاوره داد.
وی گفت: “نوجوانان در جمعیت عمومی از سن 12 سالگی شروع می شوند و در سن 19 سالگی به پایان می رسد که این معادل سن سازمان بهداشت جهانی است.” برخی از کارشناسان معتقدند که نوجوانان ، زمانی که تصور می شد در سن 19 سالگی به پایان رسیده است ، اکنون بین 10 تا 24 سال سن دارند و مراحل مختلفی را شامل می شود ، از جمله دوران نوجوانی (10 تا 13 سال). نوجوانان میانسال (17 14 14 سال) و نوجوانان (سن 24-24 سال) را شناسایی کنید. آنها معتقدند که “تعریف سن یک انتخاب است ؛” اما تعریف نوجوانان امروز خیلی باریک است و این که در دوران مدرن 10 تا 24 سالگی ، نوجوانان از وضعیت بهتری برخوردار هستند. “
وی گفت: “برای بسیاری از روانشناسان سن راه خوبی برای شناسایی نوجوانان نیست ، زیرا سن اغلب مکان مناسبی برای ارزیابی و مقایسه تغییرات بیولوژیکی (به عنوان مثال رطوبت) است که نسبتاً جهانی است و برای نوجوانانی که در حال تغییر هستند.” کودکی یک بزرگسال است و محدود به تغییرات جسمی و جسمی نیست ، فایده ای ندارد.
به گفته این روانشناس ، رشد بزرگسالان در سه مرحله (بیولوژیکی ، جسمی ، روانی و اجتماعی) اتفاق می افتد که همگی با هم ارتباط نزدیکی دارند. البته لازم به ذکر است که تفاوت بین بلوغ ، که یک فرایند تغییر جسمی است ، و بزرگسالی که روند تحول روانی است ، مهم است و در مطلوب ترین شرایط ، این دو فرآیند به طور همزمان اتفاق می افتد ، در غیر این صورت نوجوان مجبور به تحمل استرس و خواهد بود.
درتاج ویژگی های اصلی و مشکلات دوران نوجوانی را تشریح می کند و می گوید: بزرگسالی یکی از سریعترین مراحل رشد انسان است. تغییرات جسمی ، جنسی ، شناختی ، اجتماعی و عاطفی که در این مدت رخ می دهد می تواند برای نوجوانان و خانواده ها مشکلاتی ایجاد کند. تقریباً همه جوامع بر این باورند که بین فرزندآوری و بزرگسالی تفاوت وجود دارد و این انتقال از کودکی به بزرگسالی در فرهنگ ها و زمان های مختلف تعریف و شناخته می شود.
معاون پژوهشی کشور در زمینه روانشناسی و مشاوره کشور معتقد است که نوجوانان در این مرحله از زندگی مشکلات و نگرانی های زیادی را تجربه می کنند؛ البته دانستن اینکه در این مرحله از زندگی چه می گذرد می تواند منجر به رشد جسمی و روحی شدید نوجوانان و مراقبت صحیح از خانواده شود.
مسائل مربوط به هویت؛ مهمترین دغدغه نوجوانان است
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه ها و مشکلات نوجوانان موضوعات مربوط به هویت آنها است و گفت: “براساس نظریه روانشناختی اریکسون ، زندگی انسان دارای هشت مرحله ، پنج مرحله ، مراحل نوجوانی است.” به گفته اریکسون ، هنگامی که فرد در چهار مرحله زندگی رشد سالم داشته باشد ، در پایان دوران کودکی ، احساس استمرار و ثبات شخصیت را بدست می آورد ، اما با شروع مرحله 5 یا بزرگسالی ، بحران چهار مرحله قبل از بهبودی احیا می شود.
وی گفت: “اما برای این که یک نوجوان هویت سالم و قوی داشته باشد ، باید عناصر هویت چهار مرحله گذشته را ترکیب کند.” خطری که نوجوانان را تهدید می کند بحران هویت یا پیچیدگی و پیچیدگی نقش است ، در واقع خطر ایجاد هویت منفی زندگی نوجوان را تهدید می کند. بیشتر نوجوانان از خود سوال اساسی می پرسند ، “من کی هستم؟” صورت. با این حال ، وظیفه اصلی نوجوانان در حل این بحران دستیابی به یک هویت پایدار و سازگاری عاطفی است.
وی گفت: “در دوران بزرگسالی ، زیرا رشد به سرعت اتفاق می افتد ، بدن به طور هم زمان بدن را تغییر می دهد. آنها باید انتظار داشته باشند یا آنچه به طور مرتب اتفاق می افتد یا به سرعت در حال رشد نیستند. و هورمون های تغییر جنسی باعث می شود که نوجوانان بیشتر به این علاقه و کنجکاوی در مورد عشق و علاقه جنسی بپردازند.
چرا نوجوانان به مسائل و رویدادها اینقدر حساس هستند؟
معاون پژوهشی آژانس ملی روانشناسی و مشاوره همچنین در مورد دیدگاه نوجوانان و افکار آنها در مورد موضوعات توضیح داد: در سالهای ابتدایی نوجوانی ایده های سفید و سفید داشتند. برای آنها ، همه چیز درست یا اشتباه است ، کوچک یا بد ، با فضای زیاد بین این دو. در این مرحله ، فقط یک نوجوان طبیعی است که به ایده ها و نگرانی های خود توجه کند. نوجوانان به سرعت متوجه تغییراتی در ظاهر خود می شوند و احساس می کنند که توسط دیگران مورد قضاوت قرار می گیرند و نسبت به اینکه دیگران درباره خود چگونه فکر می کنند و داوری می کنند ، احساس نگرانی و نگرانی می کنند ، فکر می کنند افکار دیگران درباره آنها شبیه به آنچه در مورد خودشان فکر می کنند نیست. به همین دلیل ، نوجوانان بیش از حد نسبت به ظاهر ، لباس ، رفتار اجتماعی و نارسایی ها و نارسایی های آموزشی یا اجتماعی بسیار حساس هستند.
وی افزود: در این روز و سن ، نوجوانان نیاز فزاینده ای به حریم خصوصی احساس می کنند. آنها ممکن است شروع به یافتن راه هایی برای دوری از خانواده کنند. در این روند ، آنها ممکن است خانواده را تحت فشار قرار دهند و اگر والدین یا سرپرست محدودیت هایی را اعمال کنند ، ممکن است به شدت واکنش نشان دهند. بسیاری از نوجوانان در تلاش برای استقلال بیشتر با والدین خود اختلاف نظر دارند.
به گفته وی ، نوجوانان ، به دلیل ایده های عالی ، ممکن است به این فکر کنند که افراد قدرتمندی مثل والدین و معلمان همانطور که در گذشته بودند ، کامل نیستند و با آنها بحث می کنند. در حقیقت ، دو احساس “استقلال و بحث و گفتگو” با افراد قدرتمندی مثل والدین ، باعث می شود آنها بیشتر وقت خود را با خانواده و وقت خود با دوستان و همسالان بگذرانند ، کمرنگ می شوند و فشار همسالان ممکن است در این سن به اوج خود برسد. “توجه نکردن” می تواند باعث شود که برخی از رفتارها یا عادت هایی که شکستن آنها دشوار است ، ایجاد کنند.
وی گفت: “دروغگویی” یکی از شایع ترین مشکلات رفتاری در دوران نوجوانی است ، گفت: ممکن است نوجوانان بخواهند چیزهای جدید را امتحان کنند و خود را در معرض خطر قرار دهند و منجر به رفتارهای پرخطر شوند. این تغییرات ممکن است منجر به دروغ گویی در آنها شود. آنها ممکن است برای جلوگیری از رویارویی با والدین خود و یا از ترس از مجازات دروغ بگویند.
از تغییرات هورمونی گرفته تا مشکلات عاطفی بزرگسالان
در یک شماره ، Tejarat نوجوانان را با مشکلات متابولیکی و عاطفی مرتبط کرد و افزود: هورمون ها نه تنها از نظر جسمی بلکه از نظر عاطفی بر آنها تأثیر می گذارند. بزرگسالی عصبی است که هنوز احساسات جنسی برانگیخته می شود و این احساسات و افکار در مورد جنس مخالف می تواند باعث احساس گناه و شرم شود. بنابراین نوسانات خلقی یکی از شایع ترین مشکلات در بین دختران و پسران نوجوان است که همچنین می تواند منجر به تغییرات رفتاری و مشکلات شود.
چرا برخی از افراد به عنوان نوجوان به سمت سیگار کشیدن و مواد مخدر روی می آورند؟
معاون پژوهشی روانشناس و مشاور روانشناسی “نوجوان یکی از بزرگترین والدین است که آسیب پذیر است و می تواند به راحتی فریبنده باشد. در واقع فشار همسالان یکی از مهمترین عواملی است که نوجوانان به سمت مواد مخدر و الکل متوسل می شوند و موارد دیگر دارای سه ویژگی صدا ، عزت نفس پایین است و با وجود قوانین سنی ، ممکن است باعث شود که نوجوانان آرام تحریک سیگار کشیدن یا نوشیدن را به راحتی تحریک کنند.”
وی با تشریح رفتارهای نوجوانان براساس جنسیت ، افزود: پرخاشگری و خشونت مورد توجه ویژه پسران نوجوان است؛ پسران در نوجوانان خود نسبت به دختران در مدرسه یا در خانه از نظر جسمی بیشتر به چالش کشیده می شوند (در حال تلاش هستند) ، زیرا رشد ماهیچه ها ، صفرا و سرطان افزایش می یابد و ترشح تستوسترون افزایش می یابد. این سن زمانی است که آنها شروع به ظلم و ستم ، شکسته و پرخاشگری می کنند. توجه به این نکته حائز اهمیت است که حتی در جامعه امروز نیز این اعمال خشونت آمیز می تواند عواقب جدی از جمله مرگ داشته باشد.
بروز 180 مرگ در ماه در بین نوجوانان به دلیل خشونت
طبق گفته های لائوس ، و طبق گزارش WHO ، خشونت بین این دو در هر ماه باعث حدود 180 مرگ و میر در بین نوجوانان در سراسر جهان می شود. دختران نوجوان نیز قربانی یا قربانی این خشونت یا پرخاشگری هستند.
از اعتیاد به فضای مجازی گرفته تا وسواس در مورد ترجیحات کاربر
دراتاج همچنین معتقد است “مشکل استفاده بیش از حد از اینترنت و اینترنت یکی دیگر از مشکلات بزرگ نوجوانان است که البته بعد از شیوع ویروس کرونا جدی تر شده و به یک مشکل جدی برای خانواده ها تبدیل شده است.” نوجوانانی که به اینترنت اعتیاد به مواد مخدر دارند دوستان زیادی دارند و زندگی اجتماعی بسیار محدودی را تجربه می کنند. آنها در تنهایی زندگی می کنند و ساعتهای زیادی را صرف لذت بردن از اینترنت و فضای مجازی می کنند ، در حالی که اعتیاد به فضای سایبر فعالیت بدنی آنها را کاهش می دهد ، به یک زندگی ناسالم و ناخودآگاه منتهی می شود و بر عملکرد آموزشی تأثیر منفی می گذارد.
معاون روانشناسی و مشاوره در انگلیس می گوید: “در همین حال ، کمیسیون کودکان و نوجوانان انگلیس اعلام کرده است که تعداد زیادی از دانشجویان در این سن به دلیل اضطراب و تردید به کاربران اینترنت علاقه دارند. شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به طور ناگهانی برای آنها از زندگی واقعی و جامعه اهمیت بیشتری پیدا می کند و بیشتر و بیشتر نگران و نگران کمبود یا عدم دسترسی به اینترنت هستند و احساس می کنند نمی توانند با جامعه تعامل داشته باشند. رسانه های اجتماعی را قطع کنید زیرا این امر باعث ناراحتی آنها می شود.
یک در هر 10 نوجوان دارای مشکلات رفتاری است
روانشناسان شایع ترین مشکلات سلامت روان را در این گروه سنی توصیف می کنند و اضافه می کنند: “براساس اعلام سازمان بهداشت روان ، از هر 5 نوجوان یک نفر می تواند به یک بیماری روانی مبتلا شود.” علاوه بر این ، طبق آمارهای جهانی ، حداقل 1 در 10 (20٪) نوجوانان دارای مشکلات رفتاری هستند. نیمی از اختلالات روانی قبل از 14 سالگی شروع می شود و حدود 75٪ از اختلالات روانی در بزرگسالان قبل از 14 سالگی شروع می شود.
به گفته دارتاج و بر اساس مطالعات انجام شده در کانادا و ایالات متحده ، سلامت روانی نوجوانان یک مشکل جدی بهداشت روانی و جسمی است. غفلت از بهزیستی روانی نوجوانان در این دوره حساس جامعه پذیری می تواند عواقب جبران ناپذیری برای سلامت روان داشته باشد که ممکن است یک عمر به طول انجامد و از یک ظرفیت اقتصادی – اجتماعی جامعه بکاهد.
خودکشی و افسردگی؛ شایع ترین اختلالات روانی در نوجوانان است
“گزارشی از انجمن روانپزشکی آمریکا نشان می دهد که 91٪ از نوجوانان دارای علائم جسمی یا عاطفی استرس یا اضطراب و افسردگی هستند.” خودکشی هنوز در بین نوجوانان متداول است ، اما ایده خودکشی (که به آن ایده خودکشی نیز گفته می شود) رایج تر است و نیاز به ارزیابی فوری سلامت روان دارد. اضطراب اغلب به صورت احساسات و اختلالات رفتاری و علائم جسمی مانند خستگی یا خستگی مزمن ، سرگیجه ، سردرد و درد شکم یا گرفتگی قفسه سینه بروز می یابد.
ຮອງຫົວ ໜ້າ ຄົ້ນຄ້ວາລະບົບຈິດໃຈແລະໃຫ້ ຄຳ ປຶກສາຂອງປະເທດຍັງເຊື່ອ ໝັ້ນ ຕໍ່ບົດບາດຂອງໂຮງຮຽນແລະຄອບຄົວໃນການຫຼຸດຜ່ອນບັນຫາຂອງໄວລຸ້ນ: ບັນດາໄວຮຸ່ນສ່ວນໃຫຍ່ແມ່ນໄດ້ຮັບຜົນກະທົບຈາກສະພາບແວດລ້ອມໃນບ້ານແລະໂຮງຮຽນ. ບັນດາໂຮງຮຽນມີບົດບາດ ສຳ ຄັນໃນການພັດທະນາດ້ານຈິດໃຈແລະສັງຄົມຂອງໄວລຸ້ນ. ພວກເຂົາເວົ້າກ່ຽວກັບບາງສິ່ງບາງຢ່າງທີ່ຈະຊ່ວຍສຸຂະພາບຈິດຂອງພວກເຂົາ, ເຊິ່ງແນ່ນອນວ່າມັນຂື້ນກັບວິທີການຂອງ ອຳ ນາດການປົກຄອງໂຮງຮຽນແລະຈາກນັ້ນຄູອາຈານ.
ທ່ານກ່າວຕໍ່ໄປວ່າ: “ຖ້າໂຮງຮຽນພຽງແຕ່ເຫັນຄຸນຄ່າເນື້ອໃນຂອງປື້ມແລະການຖ່າຍທອດຄວາມຮູ້, ນັກຮຽນໃນໂຮງຮຽນຈະບໍ່ຮຽນຮູ້ວິທີປັບຕົວແລະສະແດງອາລົມ.” ບົດບາດຂອງໂຮງຮຽນແມ່ນ ສຳ ຄັນຫຼາຍທີ່ໄວລຸ້ນ, ບໍ່ວ່າຈະເປັນຄອບຄົວຂອງລາວ, ກໍ່ສາມາດກາຍເປັນຄົນທີ່ປະສົບຜົນ ສຳ ເລັດໃນຊີວິດໄດ້ຖ້າລາວຮູ້ສຶກວ່າປະສົບຜົນ ສຳ ເລັດ, ຖືກ ກຳ ນົດແລະມັກຢູ່ໂຮງຮຽນ. ແຕ່ໂຊກບໍ່ດີ, ບົດບາດຂອງການສຶກສາແມ່ນ ຈຳ ກັດຕໍ່ຄວາມ ສຳ ເລັດຂອງໄວລຸ້ນໃນການຮຽນຮູ້ແລະຮຽນຮູ້ເນື້ອໃນຂອງປື້ມ ຕຳ ລາຮຽນ, ແລະດ້ວຍເຫດນີ້, ຖ້າເດັກໄວລຸ້ນຮູ້ສຶກວ່າບໍ່ສາມາດສຶກສາໄດ້, ລາວຈະໄດ້ຮັບຄວາມເສຍຫາຍທີ່ບໍ່ສາມາດແຍກອອກມາໄດ້. ໃນຂະນະທີ່ໂຮງຮຽນສາມາດເຮັດໃຫ້ໄວລຸ້ນຄົນໃດໃຊ້ຄວາມສາມາດຂອງຕົນຢ່າງສົມເຫດສົມຜົນແລະປະສົບຜົນ ສຳ ເລັດ.
Drataj ຍັງໄດ້ແນະ ນຳ ໃຫ້ພໍ່ແມ່ພິຈາລະນາຄຸນລັກສະນະຕ່າງໆຂອງໄລຍະນີ້ໃນໄວລຸ້ນຂອງພວກເຂົາເປັນ ທຳ ມະຊາດຢ່າງສົມບູນແລະຮູ້ວ່າໄລຍະເວລານີ້ຍັງເປັນຂັ້ນຕອນຂອງການເຕີບໃຫຍ່ແລະການພັດທະນາ. ພໍ່ແມ່ມີພັນທະໃນການສື່ສານກັບໄວລຸ້ນຂອງພວກເຂົາໃຫ້ຫຼາຍເທົ່າທີ່ເປັນໄປໄດ້. ໜຶ່ງ ໃນສ່ວນປະກອບທີ່ ສຳ ຄັນທີ່ສຸດຂອງການສື່ສານກັບໄວລຸ້ນແມ່ນຊ່ວຍໃຫ້ພວກເຂົາເຂົ້າໃຈສິ່ງທີ່ຢູ່ຂ້າງ ໜ້າ. ການອະທິບາຍກ່ຽວກັບການປ່ຽນແປງຂອງຮ່າງກາຍຢ່າງໄວວາຍັງຊ່ວຍໃຫ້ພວກເຂົາແປກໃຈແລະບໍ່ກັງວົນໃຈຕໍ່ການປ່ຽນແປງເຫຼົ່ານີ້. ນອກເຫນືອຈາກການປ່ຽນແປງທາງດ້ານຮ່າງກາຍ, ພໍ່ແມ່ສາມາດມີການສົນທະນາກ່ຽວກັບການປ່ຽນແປງທາງດ້ານສັງຄົມແລະວິຖີຊີວິດທີ່ເກີດຂື້ນໃນໄວລຸ້ນ. ແນ່ນອນການເວົ້າແບບເປີດໃຈກັບໄວລຸ້ນກ່ຽວກັບການປ່ຽນແປງທີ່ພວກເຂົາ ກຳ ລັງປະສົບສາມາດເປັນສິ່ງທ້າທາຍ ສຳ ລັບພໍ່ແມ່ຜູ້ໃດກໍ່ຕາມ, ໂດຍສະເພາະການປ່ຽນແປງຄວາມ ສຳ ພັນຂອງພໍ່ແມ່ – ເດັກໃນຊ່ວງເວລານີ້, ສະນັ້ນທ່ານ ຈຳ ເປັນຕ້ອງເລີ່ມຟັງໂດຍການເວົ້າ.
در پایان پیام