هشدار درباره چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان در دوران کرونا
مدیرکل دفتر اصلاح تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره احتمال انقباض وبا و مرگ کودکان و نوجوانان چاق هشدار داده است. 14٪ از کودکان زیر 5 سال دارای اضافه وزن و چاقی هستند.
به گزارش تکنونامه به گفته وزارت بهداشت ، دکتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب درباره هشدار چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان هشدار داد و گفت: “شاید تاکنون خبرهایی در دست باشد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و چاقی کودکان به ویژه در چاقی و چاقی کودکان بسیار زیاد است.”
وی افزود: براساس آخرین مطالعه وزارت بهداشت ، در حال حاضر هشت میلیون کودک زیر پنج سال در کشور وجود دارد که بین یک میلیون تا 120 هزار نفر است به این معنی که حدود 14 درصد از کودکان زیر پنج سال دارای اضافه وزن و چاقی هستند. در بزرگسالان 20٪ چاقی شکمی و 22٪ چاقی و چاقی دارند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: کودکان چاق به احتمال زیاد دچار بیماری عروق ویروس کرونا قلب و مرگ می شوند. براساس این مطالعه میزان مرگ و میر تاج در افراد چاق از سایرین بیشتر است.
رئیس اداره تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: “ما باید روی اوضاع رو به رشد و نگران کننده چاقی متمرکز شویم.” چاقی با تضعیف سیستم ایمنی می تواند خطر مرگ ناشی از تاج را افزایش دهد.
عبداللهی گفت: “چرا کودکان و نوجوانان چاق می شوند به دلیل دو دلیل عمده توجه والدین.” یکی از دلایل آن اشکال زیاد مصرف مواد غذایی و فست فودهاست. مصرف نوشیدنی های گازدار و غذاهای قندی دلیل اصلی چاقی و اضافه وزن است. همچنین یکی از دلایل اصلی پایین بودن فعالیت بدنی در کودکان و نوجوانان است. تماشای تلویزیون ، بازی با رایانه و تلفن های همراه و نشستن و ورزش کمتر و بد خوردن ، هر روز کودکان و نوجوانان ما را دچار احساس استرس می کنند.
وی گفت: چاقی در کودکان و نوجوانان نشانه سلامتی نیست. بسیاری از والدین دوست دارند فرزندانشان چاق باشند و آن را نشانه سلامتی قلمداد می کنند و فکر می کنند کودک در بزرگسالی وزن خود را کاهش می دهد ، اما به دلیل چاقی کودکی و بزرگسالی اینگونه نیست. آنها آلوده هستند و ممکن است علیه بیماری هایی مانند دیابت ، فشار خون بالا ، بیماری های قلبی و سرطان مادام العمر مبارزه کنند.
وی گفت: “سرطان و دیابت در افراد چاق شایع تر است.” چاقی زیاد در کودکان و نوجوانان 30٪ از کبد چرب موجود در آنها را تشکیل می دهد. به عنوان یک اولویت اساسی در سیستم سلامت کشور ، پیشگیری و کنترل چاقی و اضافه وزن کودکان بسیار مهم است.
رئیس اداره تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: علاوه بر بهبود رژیم غذایی کودکان و خانواده ها ، فعالیت بدنی نیز باید افزایش یابد و نقش سایر بخش ها علاوه بر وزارت بهداشت بسیار مهم است.
عبداللهی گفت: کودکان زیر پنج سال حداقل باید حداقل سه ساعت در روز فعال باشند. یعنی برای حرکت ، که شامل بازی ، پیاده روی ، دویدن است. فعالیت صندلی در کودکان کمتر از 5 سال باید به حداقل برسد.
وی اضافه کرد: برای کودکان بالای 5 سال و نوجوانان تا 18 سال حداقل 60 دقیقه در روز فعالیت بدنی لازم است. این امر باعث شده است که از هر طریق فعالیت کودکان و نوجوانان افزایش یابد. همچنین توصیه می شود که مصرف غذاهای قندی ، شیرینی و غذاهای سریع را در خانه کاهش داده و کودکان و نوجوانان را به خوردن سبزیجات ، میوه و سبزیجات ترغیب کنید.
پایان متن