چرا انگشتان دست و پای برخیها همیشه سرد است؟
برخی از افراد مدام دست و پا سرد دارند و این مشکل ربطی به فصل و سرمای هوا ندارد، حتی پوشیدن دستکش و جوراب ضخیم هم این سردی را از بین نمی برد.
به گزارش تکنونامه. کارشناسان می گویند عواملی مانند کم کاری تیروئید، کم خونی، فشار خون پایین، استعمال دخانیات و … منجر به کندی گردش خون و احساس سرما و حتی سوزش در دست و پا خواهد شد.
بر اساس اطلاعات دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، 8 علت سردی دست و پا به شرح زیر است:
_ کم خونی: کم خونی یکی از علل احتمالی سردی انگشتان دست است. کم خونی زمانی رخ می دهد که بدن نتواند گلبول های قرمز کافی تولید کند یا زمانی که تولید هموگلوبین در خون کمتر از حد طبیعی باشد. این وضعیت می تواند منجر به کاهش اکسیژن در خون و خنک شدن اندام ها شود. کم خونی به دلایلی مانند کمبود آهن، مشکلات گوارشی، خونریزی داخلی و غیره رخ می دهد. در بسیاری از موارد، کم خونی را می توان با یک مکمل آهن ساده درمان کرد، اما موارد شدیدتر ممکن است نیاز به درمان های دیگری توسط پزشک داشته باشد.
سندرم رینود: افراد مبتلا به این سندرم اغلب احساس سردی انگشتان خود می کنند. افراد مبتلا به این بیماری عروق خونی غیرطبیعی در دست دارند و شدت علائم رینود به میزان باریک شدن رگ های خونی بستگی دارد. زمانی که این تنگی به صورت دوره ای و طولانی اتفاق بیفتد، علائم به شکل شدیدتر ظاهر می شود، اما در هر صورت سه علامت در حملات رینود مشهود است: سردی انگشتان دست و پا، تغییر رنگ و رنگ پریدگی انگشتان، احساس خواب آلودگی و… داشتن درد در اندام ها پس از قرار گرفتن مجدد در محیط گرم.
_ لوپوس: لوپوس عمدتاً مرموز است و زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های خود حمله کند.
مشکلات گردش خون: محدود کردن جریان خون به هر قسمت از بدن، به خصوص اندام هایی مانند پا یا دست، منجر به احساس سرما می شود. مشکلات گردش خون نشان دهنده شروع عوارض قلبی است و در مردان بالای 50 سال شایع تر است.
_ سیگار کشیدن: اگر دلیل ترک سیگار برای شما کافی نیست، باید بدانید که نیکوتین موجود در سیگار منجر به انقباض سلول های خونی می شود و می تواند باعث تشکیل پلاک در رگ های خونی شود. این فرآیند همچنین به کاهش جریان خون به اندام های انتهایی مانند انگشتان کمک می کند.
کمبود ویتامین B12: کمبود ویتامین B12 در رژیم غذایی باعث سردی بیش از حد انگشتان می شود. اما چرا؟ مصرف ناکافی ویتامین B12 باعث کاهش تولید گلبول های قرمز می شود. اگر گیاهخوار هستید، ممکن است به دلیل کمبود ویتامین B12، انگشتانتان سرد شود. این مشکل را می توان با مصرف مکمل های ویتامین B12 حل کرد.
مصرف دارو: داروی شما می تواند انگشتان شما را سرد کند. داروهای زیادی وجود دارند که می توانند سلول های خونی، به ویژه رگ های خونی را محدود کنند. برخی از این داروها شامل مسدودکننده های بتا (تجویز شده برای کنترل فشار خون)، برخی از داروهای سرطان، داروهای میگرن و ضد احتقان های بدون نسخه هستند. با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید تا دریابید که آیا هر یک از این داروهایی که مصرف می کنید می تواند باعث علائم شما شود.
کم کاری تیروئید: اگر انگشتان شما در همان روز سرد و گرم هستند، ممکن است به دلیل فعالیت تیروئید باشد تا دمای بدن یا سیستم گردش خون. غده تیروئید نقش مهمی در کمک به تنظیم دمای بدن دارد. اساساً تیروئید تنظیم کننده دمای بدن ما است. مشکلات تیروئید نیز می تواند باعث خستگی، یبوست، نوسانات وزن و … به خصوص در افراد بالای 50 سال شود.
در انتهای پیام