علم و تکنولوژیکسب و کار ایرانی

پیوند مو چیست؟ آیا میشود مو را پیوند زد؟

کاشت مو از فردی به فرد دیگر

آیا می‌توان کاشت مو را از فردی به فرد دیگر پیوند زد؟ طبیعی است که افرادی که دچار ریزش مو هستند، چنین سوالی را از خودشان بپرسند. احتمالا علاوه بر سوال مطرح‌شده، سوالات دیگری هم به ذهن فرد خواهد رسید. سوال‌ هایی از قبیل این‌ که: کاشت مو چگونه انجام می‌شود؟ برای کاشت مو از کدام نواحی، مو برداشته می‌شود؟ هزینه انجام کاشت مو چقدر است؟ آیا به جز کاشت مو، راه دیگری برای رفع این مشکل وجود دارد؟

امروزه پیوند اعضا رایج شده است و برای حل بسیاری از بیماری ‌های حاد و حتی نجات جان انسان‌ ها از این روش استفاده می‌ شود. حالا این سوال پیش می‌ آید که آیا استفاده از بانک موی دیگران امکان پذیر است؟  اگر شخصی موی کافی برای نداشته باشد چه می ‌شود؟ در این مطلب از مرکز کاشت مو شادمهر؛ به سوالات شما در مورد پیوند مو از دیگران پاسخ خواهیم داد.

پیوند فولیکول مو |کاشت مو از ناحیه تناسلی |کاشت مو با بانک موی دیگران

آیا کاشت مو از فردی به فرد دیگر خطرناک است؟

باید این نکته را مد نظر داشت که وقتی پیوند عضو صورت می ‌گیرد؛ بدن بیمار عضو جدید را پس می ‌زند. در نتیجه پزشکان مجبورند برای رفع این مشکل دارو های سرکوب ‌کننده ایمنی بدن تجویز کنند. در ضمن انجام عمل پیوند، خطر ابتلا به عفونت و بیماری‌ های دیگر را نیز افزایش می ‌دهد. به همین دلیل اگرچه از لحاظ فنی امکان پیوند موی شخصی به شخص دیگر وجود دارد، اما چنین عمل جراحی هرگز انجام نمی ‌شود چون با خطرات و پیچیدگی ‌های غیر ضروری همراه است.

حتی اگر بیمار چند ناحیه اهدا کننده (بانک مو) داشته باشد یا افرادی که می‌ خواهند به او مو هدیه دهند، از اعضای خانواده‌ اش باشند؛ باز هم پیوند مو از شخصی به شخص دیگر انجام ‌شدنی نیست. به همین دلیل، برای انجام کاشت مو باید از موی خود بیمار استفاده شود. معمولا برای این کار از مو های ناحیه ‌هایی استفاده می ‌شود که کمتر دچار ریزش شده باشند (مانند کناره ‌های سر یا پس گردن).

این ناحیه‌ ها به دو دلیل مناسب هستند: یکی این ‌که میزان تراکم مو در این قسمت ‌ها بالاتر است و به همین دلیل برداشت صد ها یا حتی هزاران فولیکول از این نواحی، تغییر زیادی در ظاهر فرد ایجاد نمی ‌کند و دوم این ‌که فولیکول ‌های موجود در این قسمت‌ ها نسبت به ترشح هورمون دی ‌هیدروتستوسترون مصون هستند. این هورمون سبب ریزش مو الگوی مردانه است. به عبارت دیگر، اگر از این نواحی برای کاشت مو استفاده شود؛ احتمالا تا آخر عمر نیاز به کاشت دوباره نخواهد بود.

اگر بانک موی من مناسب نباشد، چه می‌ شود؟

سوال دیگری که پیش می ‌آید این است: اگر بانک موی من برای کاشت مو مناسب نباشد، چه می ‌شود؟ این حالت زمانی رخ می ‌دهد که بیمار دچار ریزش موی شدید باشد. برای کاشت موی این افراد باید هزاران فولیکول مو کاشته شود و ممکن است کناره‌ ها یا پشت سر در این حد پر پشت نباشند.

در چنین مواردی باز هم با بانک موی دیگران انجام نخواهد شد بلکه نقاط دیگر بدن بیمار بررسی شده و از فولیکول ‌های موجود در آن ناحیه استفاده می ‌شود. معمولا مناسب ‌ترین گزینه، ریش بیمار است. البته از آن ‌جایی که ویژگی‌ های موی بدن بسیار متفاوت از موی سر است؛ چنین راه‌ حلی توصیه نمی ‌شود. علاوه بر این یکی دیگر از نکات منفی انجام این اقدام هم این است که احتمال بیشتری وجود دارد که نتیجه ظاهری کاشت مو غیر طبیعی شود.

آیا راه چاره دیگری وجود دارد؟

ممکن است فرد نتواند به دلیل نبودن فولیکول کافی در بانک موی سر یا بدن خود، یا به دلیل مشکلات دیگر، عمل کاشتن مو را انجام دهد. در این صورت آیا راه ‌حل دیگری وجود دارد؟ بله، می ‌توان به راه‌ های درمانی دیگری متوسل شد که بتوانند از لحاظ ظاهری، ناحیه طاس ‌شده را بهبود بخشند؛ راه‌ هایی مثل میکروپیگمنشن پوست سر که در آن رنگدانه ‌های طبیعی به منظور شبیه ‌سازی سر اصلاح شده، به پوست سر تزریق می شوند.

یکی دیگر از روش ‌های جایگزین، کاشت موی مصنوعی است. البته ما انجام این روش را توصیه نمی ‌کنیم چون احتمال پس زدن پیوند و غیر طبیعی شدن ظاهر نهایی وجود دارد. در مواردی که ریزش موی فرد شدید نباشد؛ می ‌توان از روش درمانی تزریق پلاسمای غنی ‌شده با پلاکت استفاده کرد. در این روش، پلاسمای غنی ‌شده با پلاکت، به قسمت ‌هایی از پوست سر فرد که تراکم موی کمی دارد؛ تزریق می ‌شود.

به طور کلی باید گفت که، اگر چه پیوند مو از شخصی به شخص دیگر انجام نمی ‌شود اما معمولا چنین راه چاره ‌ای ضروری نیست. با مراجعه به یک متخصص موی معتبر و خوب، می ‌توانید گزینه ‌های درمانی دیگری برای مشکل خود بیابید.

آیا پیوند مو از شخصی به شخص دیگر امکان پذیر است؟

ریزش مو یکی از مهمترین و متداول ترین مشکلاتی است که افراد با آن سر و کار دارند، اگرچه این معضل در بین آقایان شایع تر است؛ اما خانم ها نیز در بسیاری مواقع شاهد ریزش موهای خود به دلایل مختلف هستند. ریزش مو بین 50 تا 100 تار مو در روز طبیعی است؛ اما ریزش بیشتر از این تعداد نیاز به بررسی توسط پزشک و درمان دلایل ریزش مو دارد. ریزش مو می تواند با روش های مختلفی مانند لیزر، مزوتراپی، PRP کاهش یافته و یا از آن جلوگیری شود و در غیر این صورت کاشت مو به عنوان یک راه حل دائمی به کمک افراد می آید.

عمل زیبایی کاشت مو با انتقال فولیکول‌های مو از ناحیه پرپشت سر و یا بدن به ناحیه پیوند مو صورت می‌گیرد. از جمله موارد مهمی که باید در پیوند فولیکول به آن دقت کرد بانک موی فرد متقاضی است؛ زیرا در صورت نبود بانک مو مناسب برای کاشت مو، این افراد برای عمل دچار مشکل می‌شوند. اکثر افرادی که بانک موی مناسب برای انجام عمل پیوند را ندارند به دنبال روشی برای کاشت مو از طریق بانک موی سایر افراد هستند. آنچه که تحقیقات نشان داده این است که نمی‌توان موهای فردی را به فرد دیگری پیوند کرد.

دلیل اینکه نمی‌توان از بانک موی سایر افراد برای عمل زیبایی کاشت مو استفاده کرد این است که بدن هر فرد فقط به فولیکول‌های موی خود پاسخ مثبت می‌دهد؛ زیرا هنگام پیوند فولیکول‌های مو از شخصی به فرد دیگر، شما در حال انتقال بافت هستید. اگر دو نفر از لحاظ DNA دقیقاً مطابقت نداشته باشند، سیستم ایمنی بدن فرد دریافت کننده، موهای کاشت شده از بانک موی افراد دیگر را پس می‌زند.

از نظر پزشکان از آنجایی که کاشت مو با بانک موی دیگران موجب عفونت در موی کاشته شده و ریزش مو می‌شود، این روش عمل زیبایی توصیه نمی‌شود مگر در حالت‌هایی مانند پیوند مغز استخوان و دو قلوهای یکسان بودن می‌توان این عمل کاشت مو با بانک موی دیگران را انجام داد. پس مطلوب است در صورت داشتن شرایط، کاشت مو با استفاده از مو و فولیکول‌های خود شخص انجام شود و تنها در صورت عدم داشتن شرایط و معیارهای ذکر شده اقدام به پیوند مو از بانک موی دیگران انجام کند.

به طور کلی متخصصین بر این باورند که پیوند مو با استفاده از بانک موی افراد دیگر، نتیجه بخش نیست؛ زیرا بدن موهای کاشته شده را به عنوان مهاجم خارجی تلقی می کند و آنها را از بین می برد، مگر اینکه از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن استفاده شود؛ اما خطر این داروها بسیار زیاد است.

این داروها پاسخ ایمنی بدن فرد با بافت خارجی را ضعیف کرده و امکان رد بافت جدید از بین می رود. تأثیر این داروها مادام العمر است و ممکن است سبب ابتلا به سرطان شوند، بنابراین بهتر است برای انجام کارهای زیبایی مانند پیوند مو از آنها استفاده نشود. با پیشرفت علم پزشکی در حوزه زیبایی روش‌هایی برای کاشت ابداع شده است که فرد را از کاشت مو با بانک موی دیگران بی نیاز می‌کند.

دکمه بازگشت به بالا