علم و تکنولوژی

چگونه مصرف نمک را کم کنیم؟

نمک برای عملکرد اعصاب، عملکرد عضلات و حفظ تعادل مناسب آب و مواد معدنی در بدن ضروری است. با این حال، مصرف بیش از حد آن می تواند مشکلات سلامتی بسیاری از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی و غیره ایجاد کند.

به گزارش تکنونامه، بسیاری از افراد در طول روز دو برابر میزان توصیه شده نمک مصرف می کنند و به همین دلیل به مرور زمان این نمک اضافی می تواند بر سلامت آنها تاثیر بگذارد. کاهش مصرف نمک برای کنترل بیماری هایی مانند فشار خون و حتی مشکلات کلیوی ضروری است.

به گفته بسیاری از کارشناسان، کاهش مصرف نمک در غذا می تواند از بسیاری از عوارض سلامتی جلوگیری کند.

در ادامه به نقل از مجله هندوستان تایمز چند راهکار موثر برای کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی روزانه پیشنهاد می شود:

* مصرف مواد غذایی بسته بندی شده را کاهش دهید

دکتر جینال پاتل، متخصص تغذیه هندی گفت: خرید غذاهای بسته بندی شده و کنسرو شده حاوی سطوح بالای سدیم را کاهش دهید. به جای غذاهای بسته بندی شده و آماده از غذاهای فرآوری شده کامل استفاده کنید.

* نمکدان را روی میز نگذارید

از پاشیدن نمک اضافی روی غذا خودداری کنید و مقدار آن را در طول پخت محدود کنید.

* مصرف غذاهای دریایی را محدود کنید

دکتر پاتل گفت: ماهی های آب شور و غذاهای دریایی را برای جلوگیری از مصرف بیش از حد سدیم محدود کنید.

* میوه و سبزیجات تازه بخورید

به جای خرید غذاهای کنسرو شده و منجمد، میوه ها و سبزیجات تازه بخورید تا مصرف سدیم خود را محدود کنید.

* خودتان بپزید

به جای سفارش غذا از بیرون، خودتان بپزید. این همچنین میزان نمک مصرفی در طول پخت و پز را محدود می کند.

* برچسب مواد غذایی را بررسی کنید

دکتر پاتل می گوید: «هنگام خرید غذا، برچسب آن را بررسی کنید و مطمئن شوید که هر چیزی که می خرید سدیم کمی دارد.

وی تاکید کرد: میزان سدیم غذاهای بسته بندی شده را بخوانید و مقایسه کنید و غذاهایی که نمک کمتری دارند مصرف کنید.

در انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا