گزارش جدید آژانس اتمی درباره فعالیت غنیسازی ایران/ ایران غنیسازی اورانیوم با دومین آبشار IR-6 را در نطنز آغاز کرده است
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدیدی اعلام کرد که ایران غنیسازی اورانیوم را با یک خط لوله آغاز کرده است، دو خط لوله مرکزی نسل ششم که اخیراً در نطنز نصب شدهاند.
این نهاد بینالمللی از آغاز غنیسازی اورانیوم در خط لوله مرکزی خبر داد، اولین دو روز پیش.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی به اعضای خود در 12 آگوست اعلام کرد که ایران برنامه هسته ای خود را تکمیل کرده است 3 سانتریفیوژ IR-6 در پالایشگاه نفت نطنز راه اندازی کرد.
گزارش جدید سازمان انرژی اتمی در حالی تهیه شد که ایران در حال بررسی متن پیشنهادی اتحادیه اروپا درباره توافق مربوط به اجرای کامل برجام است. ایران قبلاً از طریق اتحادیه اروپا در مورد این توافق به آمریکا اظهار نظر می کرد و ایالات متحده نیز در مورد این توافق نظر می داد.
در گزارش جدید سازمان انرژی اتمی آمده است که ایران از خط لوله ای متشکل از 174 سانتریفیوژ برای غنی سازی اورانیوم استفاده می کند که رنیم تا 5 درصد است.
در سال های اخیر کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی ایران را به دنبال اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده اند. ایران به شدت این ادعا را رد کرد.
ایران تاکید می کند که به عنوان یکی از امضاکنندگان معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) و یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دسترسی به فناوری هسته ای برای مقاصد صلح آمیز را دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی چندین بار از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند، اما هرگز مدرکی مبنی بر انحراف برنامه انرژی هستهای این کشور صلحآمیز به اهداف نظامی پیدا نکردهاند.
علاوه بر این، ایران در سال 2015 با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل تنش در مورد برنامه هستهای خود به توافق رسید. اگرچه آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی ایران به تمام تعهدات خود را به رسمیت شناخته است، اما دولت آمریکا کا در ماه می 2017 از این توافق خارج شد.
دور جدید مذاکرات برای لغو تحریمها علیه ایران، زمانی که چند هفته پیش در وین برگزار شد. این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که “جوزف بور” مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقاله ای در فایننشال تایمز گفت که او پیشنهاد جدیدی را روی میز گذاشته است که شامل یک نسخه اصلاح شده در مورد آن است. لغو تحریم ها و برنامه هسته ای ایران.
در 24 آگوست، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که پاسخی ارائه کرده و پیشنهاد اتحادیه اروپا را بررسی کرده است. آمریکا نیز پاسخ خود را به این پیام داد. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، واکنش ایران و آمریکا را «معقولانه» توصیف کرد.
تحلیلگران می گویند برخی عوامل از جمله فشار رژیم صهیونیستی، درگیری با کنگره و مشکلات داخلی آمریکا از دلایلی است که دولت بایدن در ماه گذشته از بازگشت به برجام خودداری کرد.
آقای بایدن در سال 2021 زمانی که سیاست فشار حداکثری بر ایران نتوانست به اهداف خود دست یابد، روی کار آمد. این سیاست علاوه بر عدم امضای توافق هسته ای جدید، باعث ایجاد شکاف در روابط دو کشور شده است. مهم ترین. تقویت جریان استکبارستیزی ایران..
جمهوری اسلامی ایران با تایید لغو تحریمها، تعهد به تامین امنیت برجام و موضوع لغو خواستههای امنیتی هستهای سازمان انرژی اتمی، اصلیترین خواسته در مذاکرات برای لغو مفاد اقدامات تنبیهی است و تاکید کرد. که فقط برمیگرده زیرا توافقات دوجانبه در ازای برخی محدودیت ها، منافع اقتصادی واقعی به همراه خواهد داشت و برای ایران معتقد است که دلیلی برای پیوستن و پذیرش آن وجود دارد.
310310