اسپرم در چه وضعیتی بیشترین قدرت باروری را دارد؟
برای اکثر زوجهایی که قصد دارند این سؤال مطرح میشود که چه زمانی بهترین زمان برای نزدیکی است و چه موقع بیشترین برای یک زوج وجود دارد؟ و شاید شما هم جزوافرادی باشید که بخواهید بارداری و حدود زمان را برنامه ریزی کنید که در اینصورت اطلاع از وضعیت تخمک گذاری و تعیین زمان آن برای شما سودمند خواهد بود. زوجهایی که دارند نیز اطلاع از زمان تخمک گذاری ، بهترین زمان باروری و زمان بندی رابطه زناشویی برای آنها مفید خواهد بود.
تخمک گذاری چه زمانی اتفاق می افتد؟
زمان تخمک گذاری در زنان مختلف متفاوت است و لزوما در همه خانمها روز 14 سیکل نیست. حتی طول مدت سیکل درخانمهایی که دارند هم همیشه 28 روز نیست و فقط 15 درصد خانمها سیکل 28 روزه دارند. بنابراین به روشهایی که توضیح داده شده کمک کننده خواهد بود.شما میتوانید از پزشک متخصص زنان و نازایی در این زمینه کمک و مشاوره بگیرید.در خانمهایی که بعلت تحت نظرپزشک هستند و در روند درمان قرار دارند رشد فولیکول با سونوگرافی واژینال در طی سیکل پایش شده و زمان تخمک گذاری توسط پزشک تعیین میشود.در صورت استفاده از کیت تخمک گذاری یا همان ، بیشترین شانس باروری در روز مثبت شدن کیت و روز بعد می باشد.
آیا فقط باید درزمان تخمک گذاری ، نزدیکی انجام شود؟
خیر. حتی در افرادی که زمان تخمک گذاری انها مشخص است نزدیکی نباید محدود به این زمان باشد . اول اینکه نداشتن نزدیکی به مدت طولانی باعث میشود ناخالصی های مایع بیشتر شده و تحرک اسپرم کمتر و شانس باروری کاهش پیدا کند. دوم زمانی که تخمک آزاد میشود تنها به مدت 12 ساعت قابلیت باروری دارد و حداکثر 24 ساعت زنده است بنابراین بعد از وقوع تخمک گذاری شانس باروری کم میشود. برای داشتن بیشترین احتمال باروری بهتر است در محدوده زمانی موسوم به پنجره باروری مقاربت را زمان بندی کنید.
پنجره باروری
پنجره باروری به دوره 6 روزه ای گفته میشود که بیشترین احتمال و شانس باروری را در طی یک سیکل شامل میشود.این بازه زمانی 6 روزه ، در روز پایان یافته و تا بعد ازتخمک گذاری ادامه نمی یابد.درصورت مناسب بودن ترشحات سرویکس اسپرمها میتوانند تا 6 روز در ان زنده بمانند ولی تخمک فقط کمتر از یک روز قابلیت باروری دارد. در صورت داشتن هر روزه در این مدت 6 روز ، احتمال حاملگی افزایش می یابد.خانمها بطور متوسط بین روزهای 17-10 سیکل قاعدگی دارای قدرت باروری هستند اما بسیاری از خانمها در خارج از این محدوده زمانی هم میتوانند شوند ولی شانس باروری کمتر است.در مواردی که زمان بندی مقدور نباشد ، 3-2 بار نزدیکی در هفته باعث میشود تعدادی از نزدیکی ها در این پنجره باروری قرار گیرد.
بیشترین احتمال بارداری چه زمانی است؟
علی رغم پنجره باروری و زنده ماندن اسپرم با کیفیت که در بهترین شرایط حدود 6 روز طول میکشد ( البته نه در همه افراد )، اما بیشترین شانس باروری حدود دو روز قبل از تخمک گذاری می باشد که اسپرم تازه و مرغوب در کنار قرار میگیرد.
اسپرم ساز سمنکس
قرص سمنکس، یک محصول اختصاصی و کاملاً گیاهی است که بهرهگیری از فرمولاسیون پیشرفته در زمینه درمان ناباروری و تقویت اسپرم مردان را به ارمغان میآورد. این محصول بر پایه تحقیقات و علم پیشرفته تولید شده است تا به عنوان یکی از پیشروها در حوزه تقویت اسپرم شناخته شود.با افزایش حجم منی، قرص سمنکس نه تنها به جذابیت بیشتر در رابطههای جنسی کمک میکند، بلکه همچنین به افزایش احتمال باروری و بهبود عملکرد جنسی مرتبط میشود.
کاهش میل جنسی چیست؟
یکی از که بسیاری از مردان و زنان را درگیر میکند، کاهش میل جنسی است. کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، اطلاق میشود. این تعریف همچنین باتوجهبه میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است. فعالیت جنسی در بعضی مردان به گونهای است که ممکن است از نظر بقیه کم به نظر برسد. مشکلات میل جنسی بر درصد کمی از مردان در کل جامعه تأثیر میگذارد. میل جنسی عمدتاً یک پدیده هورمونی و مغزی است. میل جنسی به سطح طبیعی تستوسترون (هورمون مردانه) در خون و جذابیت فرد مقابل مورد نظر نیاز دارد.
علائم کاهش میل جنسی چیست؟
کسی که فاقد میل جنسی باشد، خواهان آغاز رابطه جنسی نیست و در صورت آغاز ، میل جنسی پایین خود را در ناتوانی در نعوظ (در مردان) نشان میدهد و اگر بیمار برای اولین بار را بدون هیچ گونه علائم جنسی قبلی و نعوظ کافی شبانه تجربه کند، احتمالاً علت روانشناسی است و اختلالی در نعوظ وجود ندارد. همچنین در مورد کاهش میل جنسی مشخص است که آیا فرد جدیدا دچار این مشکل شده یا از ابتدا این مشکل وجود داشته است.کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، گفته میشود. این تعریف با توجه به میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است.
نکته:برای مطالعه در مورد راههای درمان ناباروری مردان میتوانید با یک کلیک این مقاله را مطالعه کنید.
علت کاهش میل جنسی در زنان
عوامل متعددی میتوانند روی سطح میل جنسی تأثیر داشته باشند. سلامت جسمی و عاطفی در رابطه، سبک زندگی و نوع رابطه فعلی میتوانند روی میل جنسی خانمها تأثیر داشته باشند. رایجترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان عبارتاند از:
- مشکلات جنسی مانند
- بیماریهایی مانند آرتریت، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای عصبی
- داروهایی مانند داروی ضدافسردگی
- مصرف زیاد الکل و سیگار یا اعتیاد به مواد مخدر
- عمل جراحی مربوط به سینهها یا دستگاه تناسلی مانند عمل جراحی زیبایی واژن و غیره.
- خستگی ناشی از مراقبت از کودکان، مشغله کاری یا بیماری و جراحی
- یائسگی
- بارداری و شیردهی
- سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
- مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی
- استرس کاری یا مالی
- عزتنفس پایین
- ساختن تصویر ذهنی بد از بدن خود
- سابقه سوءاستفاده جنسی یا فیزیکی
- تجربیات جنسی منفی
- عدم ارتباط با شریک زندگی
- درگیری یا دعواهای حلنشده
- مسائل مربوط به اعتماد.
چه عواملی باعث کاهش میل جنسی در مردان میشوند؟
علل بسیاری بهعنوان عامل پایین آمدن میل جنسی در مردان شناخته شدهاند که شامل موارد زیر میشوند:
- مصرف برخی داروها (SSRIها، آنتی آندروژنها، مهار کنندههای ۵-آلفا ردوکتاز، مسکنهای اپیوئیدی یا مخدر)
- مصرف مشروبات الکلی
- افسردگی
- خستگی
- اختلال جنسی کم فعالیت
- مصرف مواد
- هر گونه مشکل در رابطه با همسر
- سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
- اختلال بیزاری از رابطه جنسی
- بیماری سیستمیک
- کمبود تستوسترون
- استرس
- کمبود زمان
- سابقه سوء استفاده جنسی
- مشکلات هورمونی مانند پرکاری تیروئید.
عوامل خطر کاهش میل جنسی در مردان شامل موارد زیر است:
- سن: به این دلیل که میزان تستوسترون به مرور زمان کاهش مییابد.
- سوءتغذیه
- سیگار کشیدن
- هر گونه شرایطی که منجر به استفاده از داروهایی میشود که باعث کاهش تستوسترون، افسردگی، هایپرپلازی خوش خیم پروستات، درد و سرطان پروستات میشود.
وجود سایر اختلالات جنسی، تجارب جنسی بد، خستگی، استرس، افسردگی و سوءمصرف الکل و مواد مخدر از علل رایج کاهش میل جنسی در هر دو جنس است.
دلیل کاهش میل جنسی ناگهانی چیست؟
زمانی که به طور ناگهانی میل جنسی کم میشود، احتمالا علت آن شروع مصرف داروی خاصی است. برخی از داروها سطح تستوسترون را کاهش میدهند. کاهش تستوسترون باعث کمشدن میل جنسی میشود. بهعنوانمثال داروهای فشارخون و مسدودکنندههای بتا از انزال و نعوظ جلوگیری میکنند.
سایر داروهای کاهشدهنده میل جنسی عبارتاند از:
- شیمیدرمانی و پرتودرمانی برای درمان سرطان
- داروهای هورمونی که برای درمان سرطان پروستات استفاده میشوند.
- کورتیکواستروئیدها
- مسکنهای اپیوئیدی مانند مورفین و اکسیکدون
- داروهای ضدقارچ مانند کتوکونازول
- داروی سایمتیدین که برای درمان رفلاکس معده و سوزش سردل استفاده میشود.
- استروئیدهای آنابولیک که ورزشکاران برای افزایش توده عضلانی استفاده میکنند.
- برخی داروهای ضدافسردگی.
کاهش میل جنسی چگونه تشخیص داده میشود؟
همانطور که دیدیم کاهش میل جنسی علل زیادی میتواند داشته باشد. این مسئله میتواند هم علل فیزیکی داشته باشد هم علل روانی. بخش فیزیولوژیکی این مشکل باید در درجه اول توسط متخصص زنان یا متخصص اورولوژی بررسی شود. جهت تشخیص مشکلات جنسی، پزشک به سابقهی پزشکی و علائم نیاز دارد و جهت رد کردن و یا تائید بیماریهای مشابه نیاز به یک سری از آزمایشها وجود دارد.
پزشک بعد از بررسی آزمایشها و تشخیص علت اولیه ممکن است شما را به پزشکان دیگری از جمله (پزشک متخصص در زمینه مسائل هورمونی)، (پزشک متخصص در اختلالات سیستم عصبی) ارجاع دهد، چون این مشکل میتواند منشاء هورمونی یا عصبی هم داشته باشد. البته ممکن است پزشک تشخیص دهد که منبع مشکل یک مسئله روانی یا عاطفی است و اینجاست که شما را به روانشناس و سکس تراپیست ارجاع میدهد. روانشناسی است که در مورد مسائل جنسی و اختلالات سکس تخصص دارد و میتواند بهترین راهنماییها را در زمینه مشکلات مربوط به سکس به شما بدهد.
ناباروری مردان از علل تا درمان
نزدیک به ۱ زوج از هر ۷ زوج نابارور هستند، در بیش از نیمی از این زوج ها، ناباروری مردان حداقل نقش دارد. ناباروری مردان می تواند ناشی از تولید کم اسپرم، یا تولید اسپرم ناسالم، عملکرد غیرطبیعی اسپرم یا انسداد مجاری باشد که از انتقال اسپرم جلوگیری می کند. اختلالات، آسیب ها، مشکلات بهداشتی مزمن، انتخاب سبک زندگی و سایر عوامل ممکن است در ناباروری مردان نقش داشته باشند. ناتوانی در به دنیا آوردن کودک می تواند استرس زا و ناامید کننده باشد، اما درمان های متعددی برای ناباروری مردان وجود دارد
علائم
مهم ترین نشانه ناباروری مردان ناتوانی در به دنیا آوردن فرزند است. ممکن است هیچ نشانه یا نشانه واضح دیگری وجود نداشته باشد. با این حال، در برخی موارد، یک مشکل اساسی مانند یک اختلال ارثی، عدم تعادل هورمونی، رگ های گشاد شده اطراف بیضه یا شرایطی که مانع از عبور اسپرم می شود، باعث علائم و نشانه هایی می شود. علائم و نشانه هایی که ممکن است متوجه آن ها شوید عبارتند از (1):
• به عنوان مثال مشکلات مربوط به عملکرد جنسی، مشکل در انزال یا حجم کم ترشحات مایع، کاهش میل جنسی، یا مشکل در حفظ نعوظ (اختلال نعوظ)
• درد، تورم یا توده در ناحیه بیضه
• عفونت های ادراری مکرر