تزلزل ترامپ در مواجهه با پوتین

«دونالد ترامپ» که وعده پایان یک روزه جنگ اوکراین را داده بود حالا برای برگزاری مذاکرات پایان جنگ اعتبار کمتری نزد مسکو دارد و با تصاویر اشتباهی که درباره وضعیت اقتصادی روسیه دریافت کرده باور دارد می تواند طرح دولت قبلی آمریکا برای سرنگونی دولت مسکو را ادامه دهد!

تزلزل ترامپ در مواجهه با پوتین

به گزارش تکنونامه رسانه هنگ کنگی در مطلبی با اشاره به خط و نشان کشیدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای مسکو و تهدید روسیه به تحریم های مضاعف در صورت تداوم جنگ گزارش داد که ترامپ در حال ارتکاب اشتباهاتی مشابه با «جو بایدن» رئیس جمهور سابق آمریکاست و اعتبار خود نزد مسکو را از دست می دهد.

به گزارش «آسیا تایمز» رئیس جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» و در مصاحبه های خود بر این نکته تأکید می کند که روسیه باید هرچه سریع تر برای حل وفصل جنگ اوکراین به توافق برسد وگرنه با تبعات تحریم های اقتصادی و تعرفه های سنگین آمریکا مواجه خواهد شد. او در اظهاراتی که حتی از آمار ارائه شده از سوی دولت اوکراین هم اغراق آمیزتر است می گوید روسیه در این جنگ متحمل بیش از یک میلیون تلفات شده است در حالی که بر اساس آمار ادعایی کی یف روسیه ۸۱۲ هزار تلفات داده است.

گرچه روسیه از ارائه آمار تلفات خود اجتناب می کند اما بر اساس اظهارات منتشرشده از سوی برخی منابع روسی این کشور از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۵ حدود ۲۶۶ هزار کشته و مجروح داشته است که تقریباً یک چهارم آمار ادعایی ترامپ است.

از سوی دیگر تصور ترامپ درباره وضعیت اقتصادی روسیه احتمالاً بر اساس اطلاعاتی است که از دستگاه های اطلاعاتی آمریکا دریافت کرده است. ظاهراً او فکر می کند اقتصاد روسیه در آستانه فروپاشی است و از این رو به پوتین می گوید که هرچه سریع تر به توافق برسد وگرنه با فشار اقتصادی آمریکا مواجه خواهد شد.

بزرگ نمایی رسانه های غربی درباره آسیب های اقتصادی روسیه

رسانه های غربی مملو از گزارش هایی هستند که اقتصاد روسیه را در لبه پرتگاه سقوط ارزیابی کرده و مدعی هستند که مسکو در بحران بزرگی به سر می برد. این گزارش ها همچنین ادعا می کنند که پوتین در داخل کشور با مشکلاتی روبرو است از مشاوران اقتصادی خود خشمگین بوده و به دنبال یک راه حل فوری است.

اما به گزارش رسانه هنگ کنگی این گزارش ها اغلب فاقد منابع معتبر هستند یا به منابع کم اهمیت استناد می کنند. برای مثال روزنامه «دیلی میل» که طرفدار اوکراین است در یکی از گزارش های خود برای توجیه این ادعا که روسیه از منظر اقتصادی خواستار مذاکره و پایان جنگ است با «اولگ ویوجین» معاون سابق بانک مرکزی روسیه مصاحبه کرده است.

به گزارش آسیا تایمز بهترین توصیف غیردولتی از وضعیت روسیه از سوی «الکساندرا پروپنینکو» منتشر شده است عضو مرکز کارنگی روسیه-اوراسیا که تا اوایل ۲۰۲۲ در بانک مرکزی روسیه مشغول به کار بود. به گفته پروپنینکو پوتین «هنوز در وضعیت ناامیدی نیست» و مشکلات اقتصادی نمی توانند در آینده نزدیک تاثیری بر جنگ اوکراین داشته باشند.

کرملین

او می نویسد: «مشکل غرب در زمان بندی است. رهبران سیاسی می خواهند جنگ به سرعت پایان یابد و برخی تحلیلگران مدعی هستند که پوتین ناچار به اتخاذ تدابیری برای حفظ قدرت داخلی خود خواهد بود. امیدهای غرب بر این فرض غلط استوار است. مشکلات اقتصادی روسیه هنوز به قدری شدید نیستند که در کوتاه مدت تأثیر معناداری بر جنگ داشته باشند. برای حداقل یک سال آینده کرملین احتمالاً می تواند اقتصاد خود را از بحران تمام عیار حفظ کند و منابع لازم برای ادامه جنگ در اوکراین را در اختیار داشته باشد.»

بر اساس گزارش آسیا تایمز روسیه در حال حاضر با کمبود نیروی کار مواجه است و نرخ بیکاری بسیار پایین است؛ حال آنکه اقتصادهایی که در وضعیت بحرانی قرار دارند معمولاً با بیکاری دستمزدهای پایین و کمبود کالاهای مصرفی شناخته می شوند. روسیه در تامین کالاهای مصرفی خود موفق بوده و گرچه قیمت برخی اقلام افزایش یافته اما کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

از سوی دیگر تحریم های غرب میدان را برای چین باز کرده اند و محصولات چینی با قیمت ارزان تر به بازارهای روسیه راه یافته اند. گرچه جنگ اوکراین بخشی از دلایل کمبود نیروی کار در روسیه است اما میزان تأثیر آن مشخص نیست و آنچه واضح است این است که دستمزدها در حال افزایش هستند.

بازنده واقعی تحریم علیه روسیه اروپاست

علاوه بر این روسیه از منظر انرژی مستقل است و می تواند قیمت سوخت را در داخل کشور تنظیم کند اما این در مورد اروپا صدق نمی کند. به دلیل تحریم هایی که علیه روسیه اعمال شده و تخریب خطوط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا اقتصادهای اروپایی از نظر کمبود انرژی هزینه ها و اشتغال وضعیت بدتری نسبت به روسیه دارند.

تزلزل ترامپ در مواجهه با پوتین
سرما در اروپا

بر اساس این گزارش در حال حاضر حتی آلمان هم وارد وضعیت رکود شده است اما روسیه نه. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که ارز یورو در حال از دست دادن پایداری خود است و آسیب های اقتصادی مضاعف به کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه می تواند بر ارزش یورو تأثیر بگذارد.

در این گزارش آمده است: «اگر روسیه تصمیم بگیرد عرضه گاز نفت و گاز طبیعی مایع را متوقف کند بحران انرژی در اروپا بدتر خواهد شد. این یعنی آسیبی که پوتین می تواند به اروپا وارد کند نسبت به آسیبی که ممکن است ترامپ با تحریم ها تعرفه ها یا هر اقدام اقتصادی دیگری به روسیه وارد کند بزرگ تر است.»

رسانه هنگ کنگی سیل گزارش هایی که درباره اقتصاد روسیه و مشکلات پوتین منتشر می شود را سناریوی «جو بایدن» و همکارانش در دولت پنهان آمریکا می داند سناریویی که با طرح ادعای توانمندی واشنگتن برای تغییر حکومت در روسیه ترامپ را هم با خود همراه کرده است. با این حال این استراتژی نتیجه عکس خواهد داشت زیرا تنها خروجی آن تشدید عزم مسکو برای یک سره کردن کار اوکراین و پیروزی در جنگ است.

از سوی دیگر به گزارش آسیا تایمز این سیاست به اعتبار ترامپ نزد مسکو برای دستیابی به توافقی جهت پایان دادن به جنگ آسیب می زند. ترامپ در ابتدای ورود خود به قدرت تقریباً از هرگونه وابستگی به سیاست دولت پنهان بایدن دور بود. به نظر می رسید ترامپ درک کرده است که تلاش برای براندازی دولت پوتین بی ثمر و غیرهوشمندانه است.

این امر به ترامپ یک مزیت برای پایان دادن به جنگ اوکراین می داد مزیتی که از زمان تحلیف وی هر روز کم رنگ تر شده است. تماس تلفنی مورد انتظار بین ترامپ و پوتین هنوز انجام نشده است و کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا هم تلاش برای آغاز مذاکرات با روسیه انجام نداده اند؛ امری که به گزارش آسیا تایمز دلیل آن واضح و روشن است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا