دانشمندان برای موش ها عینک واقعیت مجازی ساختند

به گزارش خبرگزاری تکنونامه و براساس گزارش دیجیاتو دانشمندان به تازگی فناوری جدیدی را توسعه داده اند که به موش ها کمک می کند با استفاده از عینک های مخصوص محیط واقعیت مجازی را واقعی تر و جذاب تر در آزمایشگاه تجربه کنند.

دانشمندان برای موش‌ها عینک واقعیت مجازی ساختند

به گزارش گیزمودو این عینک واقعیت مجازی را محققان دانشگاه کرنل توسعه داده اند و محققان آن را MouseGoggles نامیده اند. در آزمایش هایی که روی موش ها انجام شد به نظر می رسید این جوندگان هنگام استفاده از عینک به محرک های شبیه سازی شده واکنش نشان می دهند. این آزمایش استفاده از فناوری واقعیت مجازی در مطالعات حیوانی را آسان تر می کند. نتایج تحقیق این دانشمندان در مجله Nature Methods چاپ شده است.

عینک واقعیت مجازی مخصوص موش ها

شاید در نگاه اول استفاده از عینک واقعیت مجازی برای موش ها خنده دار به نظر برسد اما دانشمندان برنامه های کاربردی واقعی برای آن در نظر گرفته اند؛ برای مثال دانشمندان به کمک این فناوری می توانند محیط های طبیعی را در شرایط کنترل شده تری برای موش ها شبیه سازی کنند.

پیش ازاین دانشمندان موش های آزمایشگاهی را روی تردمیل های خاص قرار می دادند و تصویر محیط مدنظر خود را روی نمایشگر می انداختند یا با پروژکتور نمایش می دادند اما این روش ها نمی توانست تمام میدان دید موش را پوشش دهد و ممکن بود زمان زیادی طول بکشد تا موش ها به محیط واکنش بدهند حتی شاید اصلاً به آن واکنش نمی دادند.

به عقیده دانشمندان دانشگاه کرنل MouseGoggles قدمی به سمت عینک های واقعیت مجازی استاندارد برای موش هاست. دانشمندان به جای ساخت نسخه مینی عینک آکیلس ریفت با استفاده از قطعات در دسترس و ارزان قیمتی که از ساعت های هوشمند و سایر دستگاه های موجود برداشته بودند MouseGoggles را ساختند.

برای تأیید کارایی MouseGoggles محققان ابتدا موش ها را در معرض محرک های مختلف قرار دادند و درحالی که فعالیت مغز آنها را اندازه می گرفتند رفتارشان را مشاهده کردند. در بخشی از این آزمایش ها محققان دریافتند موش ها ظاهراً همان طور که انتظار می رفت فضای VR را می بینند و به آن پاسخ می دهند.

از دیگر کاربردهای این عینک واقعیت مجازی می توان به نقشه برداری و درک بهتر فعالیت مغز موش ها در شرایط مختلف اشاره کرد. این قابلیت برای بررسی بیماری هایی مثل آلزایمر و بهبود مطالعات تحقیقاتی پایه برای آزمایش درمان های بالقوه اختلالات مغزی کاربرد دارد.

۲۲۷۲۲۷

دکمه بازگشت به بالا