پودر جوانه گندم را با چی بخوریم

کافی است که فقط چند دقیقه به خوراکی که از صبح تا شب در برنامه غذایی‌مان قرار دارد، فکر کنیم. حداقل نیمی از هرم غذایی زندگی روزمره ما به گندم گره ‌خورده؛ از نانی که می‌خوریم تا سالاد، سوپ و بسیاری از غذاهایمان با کمک گندم است. گندم به‌عنوان منبع کربوهیدرات، فیبر و پروتئین یکی از مهم‌ترین غلات و منابع غذایی در جهان است که قیمتش از کوچک‌ترین اتفاقات تأثیر می‌گیرد. کشورهای بسیاری واردکنندۀ گندم هستند و برخی کشورها مانند ایران دهه‌ها برای رسیدن به خودکفایی در گندم تلاش کردند.

البته گندم فقط به‌صورت پودر و آرد استفاده نمی‌شود بلکه تمام محصولات به‌دست‌آمده از آن مانند سبوس، جنین و جوانه گندم نقش مهم و پررنگی در سبد غذایی ما دارند. به همین خاطر امروز تصمیم گرفتیم تا در صحبتی کوتاه ببینیم و چرا بیشتر پزشکان و متخصصان تغذیه، مراجعه‌کنندگان را به مصرف پودر جوانه گندم تشویق می‌کنند. با ما همراه باشید.

جوانه گندم چیست؟

دانه گندم خام از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده که تقریباً بیشتر قسمت‌های آن خوراکی است و البته خواص بسیاری دارد. مانند هر سلول گیاهی دیگر گندم هم یک هسته خوراکی دارد که شامل سه بخش مهم سبوس، جوانه و اندوسپرم می‌شود. هر سه بخش خوراکی بوده و سرشار از مواد مغذی هستند، درنتیجه برای داشتن یک سبک زندگی سالم بهتر است که حتماً در برنامه غذایی‌تان جایی برای آن‌ها باز کنید. پس جوانه گندم بخشی از هسته دانه گندم است که خواص فراوانی دارد و یکی از سالم‌ترین غلات خوراکی در سطح جهان است. خوشبختانه جوانه گندم را می‌توانید از هایپرمارکت‌ها بخرید ولی اگر دوست داشتید که این غلات سالم را به شیوه سالم و خانگی هم می‌توانید تهیه کنید.

پودر جوانه گندم چطور به‌دست می‌آید؟

برای مرتبه اول پیشنهاد می‌کنم که مقدار کمی پودر جوانه آماده کرده و بعدازاین که تمام فوت‌وفن کار را یاد گرفتید، در مقدار بیشتر امتحان کنید. برای تهیه پودر جوانه گندم اول باید جوانه داشته باشید که در قسمت قبل توضیح دادیم. جوانه‌های گندمی که آماده کردید را خوب خشک کنید تا حتی ذره‌ای رطوبت نداشته باشید. برای این کار می‌توانید از خشک‌کردن جوانه روی پارچه تمیز نخی کمک بگیرید. بعدازاین که مطمئن شدید، جوانه‌ها خشک شده، سراغ آسیاب‌کردن بروید و جوانه‌ها را با کمک آسیاب برقی پودر کنید تا شبیه آرد شود. این پودرها را حتماً در ظرف دربسته نگه دارید تا بتوانید شبیه ادویه و سایر افزودنی‌ها موقع آشپزی به غذا اضافه کنید.

خواص پودر جوانه گندم

پودر جوانه گندم خواص بسیاری برای بدن دارد زیرا این بخش مهم از هسته دانه گندم سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان است. پودر جوانه گندم منبع ویتامین E است و از طرف دیگر به سلامت پوست و مو کمک می‌کند. در نتیجه اگر رژیم لاغری گرفتید بهتر است که در وعده شام یا نهار به مقدار خیلی کم جایی برای جوانه گندم در غذا مثلاً وعده نهار یا شام باز کنید تا شفافیت پوست و مویتان در دوران کاهش وزن حفظ شود. از طرف دیگر گندم و جوانه آن منبع ویتامین B است، در نتیجه ده‌ها بار بیشتر از مصرف مولتی‌ویتامین با تزریق آمپول نوروبیون به افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و در سلامت بدن نقش اساسی ایفا می‌کند.

پودر جوانه گندم در برنامه غذایی

پودر جوانه گندم را به‌صورت خوراکی و غیرخوراکی به‌راحتی می‌توانید استفاده کنید. بهترین استفاده از پودر جوانه در مصارف غیرخوراکی تهیه ماسک پوست و مو است که با داستان استفاده از پودر جوانه گندم در غذا کمی فرق دارد. همان‌طوری که گفتیم پودر جوانه را باید بعد از آسیاب شدن در ظرف دربسته نگه دارید. این پودر را می‌توانید مثل ادویه به ماست، بورانی اسفناج، ماست و بادمجان، انواع سوپ و آش، خوراک لوبیا و عدسی اضافه کنید. بهترین مارک جوانه گندم برای چاقی بیز است. این شرکت برای تولید این پودر از گندم های ارگانیک استفاده می کند.

متأسفانه برخی تأکید می‌کنند که پودر جوانه باعث چاقی صورت می‌شود، درحالی‌که اگر از متخصص تغذیه هم بپرسید به شما می‌گوید که جوانه برای سلامت پوست و مو، شادابی و شفافیت آن مفید است و نمی‌گذارد به دلیل رژیم پوستتان چروک یا کدر شود. پس نقش زیادی در چاقی صورت ندارد، منتها باید مراقب میزان مصرف آن نیز باشید.

درباره جوانه گندم بیشتر بدانید

جوانه گندم یکی از سه قسمت هسته گندم به همراه سبوس و آندوسپرم است. جوانه گندم به تکثیر گیاه و تخم‌ریزی دانه‌های جدید کمک می‌کند. در طی فرآیند آسیاب از آندوسپرم خارج می‌شود و می‌تواند یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما باشد. می‌توانید جوانه گندم را به اسموتی‌ها، شیک‌های پروتئینی، کلوچه‌ها و نان‌های مورد علاقه خود اضافه کنید. جوانه گندم حدود 2.5-3.8 درصد از وزن کل دانه را تشکیل می‌دهد از این رو جوانه گندم سرشار از مواد مغذی ضروری است.

کارشناسان می‌گویند جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذایی ارزش غذایی بسیار زیادی دارد. جوانه یک منبع عالی از پروتئین‌های گیاهی، همراه با فیبر و چربی‌های سالم است. همچنین منبع خوبی از منیزیم، روی، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است. همچنین جوانه گندم برای چاقی نیز در کنار یک رژیم غذایی کاربرد دارد.  جوانه گندم سرشار از است، یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان‌های موجود در جوانه گندم رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش می‌دهند. برخی معتقدند که جوانه گندم می‌تواند به تقویت ایمنی و سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی شما کمک کند. تحقیقات نشان می‌دهد که غلات کامل می‌توانند خطر بیماری قلبی را کاهش دهند و به شما در حفظ وزن سالم کمک کنند.

خواص جوانه گندم برای چاقی

پودر جوانه گندم برای چاقی در کنار یک رژیم غذایی پرکالری و دارای پروتئین زیاد توصیه می‌شود. البته صرف خوردن جوانه گندم تأثیری در چاقی نخواهد گذاشت و حتماً باید با یک متخصص تغذیه برای به کارگیری یک رژیم چاقی مناسب استفاده کنید.

جوانه گندم چه فوایدی برای سلامتی دارد؟ 

  • ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد
  • ممکن است خطر دیابت را کاهش دهد.
  • ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد
  • ممکن است سلامت عضلات را تقویت کند
  • خاصیت ضد پیری دارد
  • علائم یائسگی را کاهش می‌دهد

آیا مصرف جوانه گندم عوارض جانبی دارد؟

افرادی که به گلوتن حساسیت دارند باید از مکمل‌های جوانه گندم اجتناب کنند، زیرا حاوی گلوتن است. افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند باید مراقب سهم جوانه گندم خود باشند، زیرا یک فنجان حاوی نزدیک به 60 گرم کربوهیدرات دارد. روغن جوانه گندم سرشار از‌تری گلیسیرید می‌باشد که نوعی چربی است. افراد مبتلا به بیماری قلبی و همچنین افرادی که در معرض خطر بالای بیماری قلبی هستند، باید مصرف خود را کنترل کنند، زیرا سطوح بالای‌تری گلیسیرید با اثرات نامطلوب سلامتی مرتبط است.

عصاره جوانه گندم در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی ایجاد می‌کند. این موارد شامل اسهال، حالت تهوع، گاز و سرگیجه است. شما باید با پزشک خود در مورد مزایا و خطرات افزودن انواع جوانه گندم به رژیم غذایی خود صحبت کنید.

فواید جوانه گندم برای سلامتی به حدی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند،

  • سلامت قلب و عروق را بهبود می‌بخشد
  • به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند
  • خواص ضد پیری دارد
  • عملکرد ورزشی را افزایش می‌دهد
  • جوانه گندم همچنین متابولیسم سلولی را بهبود می‌بخشد
  • به تقویت سلامت ماهیچه‌ها کمک می‌کند
  • به بارداری کمک می‌کند
  • به پیشگیری از دیابت کمک می‌کند
  • به منظم بودن کارکرد گوارش کمک می‌کند
  • به افزایش وزن کمک می‌کند
  • راه حلی‌های طبیعی برای داشتن پوست سالم و درخشان ارائه می‌دهد

 

مواد مغذی تشکیل دهنده جوانه گندم

جوانه گندم حاوی مواد مغذی هسته گندم است که تنها حدود 2.5 درصد از وزن دانه را تشکیل می‌دهد، اما فهرست بسیار مفیدی از ویژگی‌ها را در خود جای داده است. جوانه گندم منبع غلیظی از چندین ماده مغذی ضروری از جمله ویتأمین E، فولات (اسید فولیک)، فسفر، تیامین، روی و منیزیم و همچنین اسید‌های چرب ضروری و الکل‌های چرب و منبع خوبی از فیبر است.

نان سفید با استفاده از آردی که از جوانه و سبوس آن حذف شده تهیه می‌شود. جوانه گندم را می‌توان به شیک‌های پروتئینی، کیک‌ها، کلوچه‌ها، پنکیک‌ها، غلات، ماست، اسموتی‌ها، کلوچه‌ها و سایر مواد غذایی اضافه کرد.  برای تهیه این شیک ها می توانید علاوه بر جوانه گندم می توانید از سبوس برنج دکتر بیز استفاده کنید.

بیایید فواید تغذیه‌ای جوانه گندم را بررسی کنیم، یک اونس (یا 28 گرم) جوانه گندم تقریباً حاوی 101 کالری، 14.5 گرم کربوهیدرات، 6.5 گرم پروتئین، 2.7 گرم چربی، 3.7 گرم فیبر، 3.5 میلی‌گرم انسان است. میلی گرم تیامین، 22.2 میکروگرم سلنیوم، 236 میلی گرم فسفر، 3.4 میلی گرم روی، 78.7 میکروگرم فولات. جوانه گندم همچنین حاوی 0.4 میلی‌گرم ویتأمین B6،66.9 میلی‌گرم منیزیم، 0.2 میلی‌گرم مس، 1.9 میلی‌گرم نیاسین، 1.8 میلی‌گرم آهن، 0.1 میلی‌گرم ریبوفلاوین، 250 میلی‌گرم پنبه‌نیک تا 6 میلی‌گرم است.

  • جوانه گندم به پیشگیری از سرطان کمک می کند

افزودن جوانه گندم یا انواع خاصی از عصاره جوانه گندم به رژیم غذایی افراد می‌تواند به کاهش عوامل خطر برای انواع مختلف سرطان کمک کند. نشان داده شده است که متابولیسم گلوکز را در سطح اساسی مختل می‌کند و از فعالیت سلول‌های سرطانی در بدن، جلوگیری می‌کند.

  • جوانه گندم خاصیت ضد پیری دارد

جوانه گندم مملو از مواد مغذی و ویتأمین‌ها در سطوح بالایی است که می‌تواند اثرات قابل توجهی بر اثرات ضد پیری مختلف مانند کیفیت پوست و ریزش مو داشته باشد. به عنوان یک مکمل غذایی، جوانه گندم یک راه طبیعی برای به دست آوردن فواید مختلفی است، اما برخی از افراد نیز رویکرد آرایشی این ماده را انتخاب می‌کنند و از عصاره آن به طور مستقیم استفاده می‌کنند یا آن را با سایر مواد آرایشی مخلوط می‌کنند.

ویتأمین E در جوانه گندم نیز وجود دارد و مطالعات طیف گسترده‌ای از فواید این ویتأمین را نشان داده است. هنگامی که به طور منظم مصرف شود، پروتئین‌ها و ویتأمین‌های موجود در جوانه گندم می‌تواند تأثیر مثبتی بر افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند پسوریازیس، آفتاب سوختگی، اگزما، چین و چروک، کدر شدن چهره و کاهش خطوط مو داشته باشد.

  • جوانه گندم در دوران بارداری

جوانه گندم مملو از اسید فولیک است که عامل مهمی در تضمین سلامت نوزاد برای زنان باردار است. زنانی که سطوح سالمی از فولات در سیستم خود دارند، احتمال ابتلای فرزندشان به نقص موارد عصبی و سایر عوارض بسیار کمتر است.

افزودن جوانه گندم به رژیم غذایی زنان باردار به دلیل ماهیت سرشار از مواد مغذی می‌تواند از بسیاری جهات مفید باشد، اما سطوح بالای اسید فولیک آن، جوانه گندم برای چاقی را جذاب و محبوب کرده است.

 

دکمه بازگشت به بالا