آشنایی با صنعت چاپ مستقیم روی پارچه و دستگاه های چاپ پارچه
با پیشرفت علم و تکنولوژی در چند دهه گذشته، این پیشرفت در صنعت چاپ مستقیم روی پارچه نیز خود را با ورود دستگاه چاپ پارچه به خوبی نشان داد. با مطالعه تاریخچه چاپ دیجیتال پارچه به راحتی می توانید به این نتیجه برسید. صنایع مختلف تحت تاثیر دیجیتال و دنیای کامپیوتر متحول شده اند و صنعت نساجی و چاپ پارچه هم از این قاعده مستثنی نبوده است. در گذشته، تنها راه چاپ بر روی پارچه سیستم اسکرین بصورت تخت یا مدور بوده است. اما امروز دیجیتال با سرعت بسیار زیادی در حال جایگزین شدن می باشد.
انواع چاپ روی پارچه:
سیستم چاپ پارچه در ابتدا با چاپ های سابلیمیشن و یا چاپ مستقیم و یا غیر مستقیم بر روی پارچه هایی با الیاف های پلی استر شروع شد، بدین معنا که ما برای چاپ بر روی سطوح پارچه ای با مرکب سابلیمیشن نیازمند یک بنر ترکیبی یا به تنهایی از پلی استر بودیم.
رفته رفته با تطبیق مرکب های ری اکتیو و انواع مرکب های اسیدی با هدهای دیجیتال، این مرکب ها و سطوح چاپ شونده آن ها پا به دنیای دیجیتال گذاشتند. از مرکب های ری اکتیو برای پارچه های کتانی و از مرکب های پایه اسیدی برای انواع مختلف پارچه استفاده می کنیم.
محل تلاقی چاپ پارچه با دنیای تبلیغات را می توان چاپ انواع پرچم ها و یا هر نوع پارچه ای که با کاربرد اطلاع رسانی در فضای بیرونی کاربرد دارند، دانست. انواع پارچه های تبلیغاتی با کمک چاپ مستقیم با مرکب های سابلیمیشن چاپ می شوند و از آنجایی که می بایست هر دو سمت پرچم چاپ و رنگ داشته باشد، این عملیات چاپی فقط به صورت چاپ مستقیم امکان پذیر است.
امروزه با افزایش تنوع پارچه های چاپی، پارچه ها با موارد استفاده متفاوت همچون لایت باکس ها، استندها، پانل ها و غیره به بازار عرضه شده اند. این پارچه ها به رقیبی جدی برای متریال های سنتی دنیای چاپ، همچون انواع متریال های با ترکیب PVC یا حتی انواع کاغذها تبدیل شده اند.
پارچه ویژگی های منحصر بفردی بویژه در مقابل انواع متریال های PVC دارد:
- وزن پارچه ها معمولا نصف یا حتی کمتر از متریال های PVC است.
- پارچه قابلیت تا شدن و بسته بندی کردن دارد، در صورتی که نه در PVC و نه کاغذها این امکان وجود ندارد. در نتیجه هزینه حمل و نقل پارچه به مراتب کمتر و اقتصادی تر است.
- امکان بازیافت در تمامی انواع پارچه ها وجود دارد درصورتی که در مورد PVC ها اصلا امکان پذیر نیست.
- بسیاری چاپ پارچه و دستگاه چاپ روی پارچه را آینده تبلیغات در سراسر دنیا می دانند.
آشنایی با انواع دستگاه چاپ روی پارچه:
- دستگاه چاپ پارچه HM 3200R
- دستگاه چاپ پارچه TSR18
- دستگاه چاپ پارچه HM 1800R
- دستگاه چاپ مدل HS FT II
- دستگاه چاپ روی پارچه FD1908
- دستگاه چاپ پارچه FD1904
- دستگاه چاپ FH6700
- چاپ پارچه FH6100
- دستگاه چاپ روی پارچه FH6300
- دستگاه چاپ مستقیم روی پارچهFT مدل HS
- دستگاه چاپ پارچه FT3204-X
- دستگاه چاپ FT-1904-X
- دستگاه چاپ روی پارچه FT1604-X
- چاپ روی پارچه مدل FT1608/FT1908
متریال های قابل چاپ در دستگاه های چاپ پارچه:
چاپ روی انواع پارچه : مانند کتان، جین، توری، پشم، نایلون، ابریشم و غیره
چاپ روی کاغذ
جوهرهای دستگاه چاپ مستقیم روی پارچه:
- جوهر ری اکتیو
- جوهر دیسپرز
- جوهر سابلیمیشن
- جوهر اسید
- جوهر پیگمنت
انواع مختلفی دستگاه چاپ روی پارچه با مدل و سایزهای مختلف و کاربری های مختلف وجود دارد. بسته به نوع هدف و نوع چاپ و نوع متریالی که درنظر دارید می توانید دستگاه مورد نظر و مناسب خود را انتخاب کنید.
کاربردهای دستگاه چاپ پارچه:
- چاپ روی کاپشن
- چاپ رو مبلی
- چاپ کفش پارچه ای
- چاپ روی پرده
- چاپ روی پارچه کوسن
- چاپ پادری
- چاپ روسری
- چاپ روی شال
- چاپ روی کفش
- چاپ روی مانتو
- چاپ لباس کودکان
اگر شما به دنیال کسب و کاری برای چاپ روی تی شرت و چاپ طرح روی لیاس ها هستید، پیشنهاد ما به شما خرید دستگاه چاپ تی شرت از گروه دستگاه های پرس حرارتی فبتاک است نه دستگاه چاپ پارچه. زیرا برای چاپ تی شرت نیازمند چاپ از طریق حرارت هستید نه جوهر که این کار تنها با داشتن نوعی دستگاه پرس حرارتی تی شرت قابل انجام است.
برای خرید دستگاه چاپ پارچه شما نیازمند دانستن اطلاعات اولیه درباره چاپ با دستگاه چاپ پارچه هستید، که برای دریافت این اطلاعات می توانید محصولات چاپ روی پارچه ما را همراه با ویدئو مربوطه ببینید و مطالعه نمایید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید با متخصصین فبتاک در این زمینه یاری بگیرید.
آموزش روش های چاپ روی پارچه
این روزها بیش از پیش افراد به استفاده از رنگهای متنوع در البسه و لوازم خود روی آوردهاند و به همین دلیل اگر نتوانید لباس یا وسیلهای با طرح یا مدل مورد نظرتان پیدا کنید، احتمالا دست به کار میشوید تا آن را به وجود آورید. گرچه همه می دانیم هیچ چاپی کیفیت و دوام چاپ سیلک را ما نمی دهد و این را هم در نظر داریم که چاپ سابلیمیشن هم یکی از بهترین چاپ های روی پارچه از نظر کیفیت و سرعت و هزینه و دوام است اما در کنار این دو چاپ اصلی به معرفی و بررسی روش های دیگر چاپ روی پارچه خواهیم پرداخت.
روشهای چاپ روی پارچه:
چاپ مستقیم روی پارچه
یکی دیگر از روش های چاپ روی پارچه همانطور که از نام آن پیداست، استفاده مستقیم از رنگ/رنگدانه روی سطح پارچه است. چاپگرهای مورد استفاده برای این روش بسیار گران هستند اما کیفیت فوقالعاده روش چاپ مستقیم میتواند هزینه بالای چاپگرها را توجیه کند.
یکی از معایب این روش چاپ روی پارچه، سرعت پایین دستگاههای پرینتر آن است که علت پایین بودن سرعت پرینترهای آن را میتوان به دقت بالای چاپ توسط این دستگاهها ربط داد.
چاپ حرارتی روی پارچه
چاپ حرارتی روی پارچه، یکی از روش های چاپ روی پارچه است که بسیار محبوب بوده و برای کسب و کارهای کوچک نیز مناسب است. در این روش چاپ روی پارچه، طرحهای مورد نظر روی کاغذهای مخصوصی که شفاف نیز هستند چاپ میشوند و توسط همین کاغذها و با استفاده از انتقال حرارت، طرح مذکور روی پارچه چاپ میشود.
روش چاپ حرارتی امکان چاپ هر طرح با کیفیت بالا را روی پارچه فراهم میکند. پرینترهای این روش چاپی، از حرارت بالغ بر ۱۸۰ درجه سانتیگراد استفاده میکنند و میتوانند طرحهایی بسیار پیچیده را روی پارچه به چاپ برسانند. نکتهای که در استفاده از این روش چاپ پارچه باید مد نظر داشته باشید آن است که اگر پارچه یا لباسی که قصد چاپ روی آن را دارید ضخیم باشد ممکن است طرح چاپی شما از رنگ پارچه تاثیر بگیرد.
چاپ حرارتی بهترین روش برای ایجاد سریع طرح روی پارچه است، اما باید در نظر داشته باشید که سرعت این امر ممکن است باعث جدا شدن طرح روی پارچه در کوتاه مدت شود.
چاپ سابلیمیشن روی پارچه
معنی لغوی سابلیمیشن تصعید (تبدیل جامد به گاز) است. در این روش چاپ پارچه، جوهر استفاده شده در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد از حالت جامد به حالت گاز تبدیل شده و بر روی پارچه مینشیند و طرح مورد نظر شما را چاپ میکند. البته روش چاپ سابلیمیشن تنها برای چاپ روی پارچه مورد استفاده قرار نمیگیرد و با این روش میتوانید روی لیوان، بشقاب و … نیز طرح چاپ کنید.
کاغذ مورد استفاده در این روش ارزانتر از سایر روش های چاپ روی پارچه هستند، اما جوهر این روش گران بوده و در نتیجه تفاوت فاحشی در هزینه چاپ روی پارچه در روش سابلیمیشن با دیگر روشها وجود ندارد.
یکی از جذابیتهای این روش چاپی، امکان استفاده از آن در کارهای تیراژ بالا و کارهای تکی است و محدودیتی برای تعداد چاپ وجود ندارد. در این روش نیز همانند روش حرارتی روی یک کاغذ طرح را چاپ میکنیم، پس از چاپ طرح روی کاغذ، کاغذ را روی پارچه قرار میدهیم و با گرما دادن به کاغذ مربوطه جوهرها تصعید شده و روی پارچه مینشینند.
مزایای چاپ سابلیمیشن چیست؟
- طرح چاپ شده قابل شستوشو است : کیفیت چاپ در روش چاپ تصعیدی بسیار بالا است. ازآنجاییکه جوهر چاپ به بخشی از پارچه تبدیل میشود با شستوشو تصویر ازروی آن پاک نمیشود.
- سرعت چاپ در این روش بالاست: این روش چاپ نسبت به سایر روشها سریعتر است و شما میتوانید سرعت تولید محصول خود را افزایش دهید.
- چاپ سابلیمیشن از کیفیت خوبی برخوردار است : در چاپ سابلیمیشن، به علت عدم گذار از حالت مایع، احتمال پخش رنگ کمتر است. طرحهای پیچیدهتر را بهراحتی میتوانید بر سطح دلخواه خود چاپ کنید و به علت جنس جوهر مورداستفاده، طرح نهایی شفاف و زیباتر است.
- طرح چاپ شده ماندگاری بالایی دارد : با استفاده از این روش چاپ، طرح شما بعد از مدتی محو یا لایهلایه نمیشود. چرا که جوهر به جزئی از پارچه تبدیل شده است و صرفاً یکلایه بر روی پارچه نیست.
- قیمت مناسب چاپ حتی در تیراژ پایین : قیمت چاپ با استفاده از این روش برای تعداد پایین بسیار کمتر از روشهای دیگر است؛ بنابراین زمانی که طرحی را میخواهید در دفعات کمتری چاپ کنید گزینهی مناسبی است. ولی اگر تیراژ چاپ بالا برود هزینهی آن به علت گران بودن قیمت جوهر چاپ تصعیدی، تفاوت زیادی با سایر روشها نخواهد داشت و حتی شاید استفاده از آن مقرونبهصرفه نباشد.
البته هنگام استفاده از این روش باید به این نکته توجه کنید که در انتخاب جنس پارچه یا محصولی که میخواهید چاپ را بروی آن انجام دهید محدودیت دارید. چاپ تصعیدی به علت دمای بالا و فشار زیاد تنها بر روی اجسامی که ترکیب پلیاستر یا پلیمر هستند امکانپذیر است.