یک ماده مفید برای قلب و عروق

یک ماده‌ مفید برای قلب و عروق

برهم کنش میکروبیوم روده و سلامت کلی بدن سال هاست که مورد توجه متخصصان قرار دارد و مطالعات گذشته نشان می دهد میکروبیوم روده سالم و برخی غذاها با سلامت بهتر قلب و عروق مرتبط است.

به گزارش تکنونامه حالا متخصصان دانشگاه فلوریدا دریافته اند که عصاره  پوست پرتقال احتمالا به بهبود سلامت قلب موش های نر کمک می کند.

با توجه به تحقیقات سال های گذشته و کشف ارتباط میکروبیوم روده با سلامت کلی بدن ضرب المثل «تو همان غذایی هستی که می خوری» صادق است. تحقیقات قبلی درمورد سلامت قلب از ارتباط میکروبیوم روده سالم با سوخت و ساز کلسترول خبر می داد که در بیماری های قلبی نقش مهمی دارد. طبق نتایج مطالعه ای که به تازگی در «مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی» (Journal of Agricultural and Food Chemistry) منتشر شده است عصاره ای که از پوست پرتقال به دست می آید احتمالا به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند.

تمرکز بر باکتری های روده

متخصصان در این مطالعه روی ترکیب آلی «تری متیل آمین ان – اکسید» یا «تی ام اِی او» (TMAO) تمرکز کردند. زمانی که باکتری های میکروبیوم روده از برخی مواد مغذی موجود در مواد غذایی مانند گوشت قرمز و محصولات لبنی تغذیه می کنند تی ام اِی او تولید می شود.

دکتر «یو وانگ» متخصص علوم غذایی و نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: با توجه به تحقیقات قبلی می دانیم که برخی باکتری های روده حین هضم از برخی مواد مغذی تغذیه می کنند و ماده شیمیایی تی ام اِی او را تولید می کنند که به پیش بینی بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.

به گزارش «مدیکال نیوز تودی» متخصصان در مطالعات گذشته به ارتباط ماده شیمیایی تی ام اِی او و افزایش خطر بیماری های قلبی مانند آترواسکلروز فشار خون بالا فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی و همچنین بیماری مزمن کلیه و سرطان روده بزرگ اشاره کرده اند.

وانگ و تیمش برای کاهش مقدار تی ام اِی او تولیدشده در میکروبیوم روده سراغ پوست پرتقال رفتند. وانگ گفت: در عصاره پوست پرتقال برخی مواد شیمیایی پیدا کردیم که تولید تی ام اِی او را که به سیستم قلبی و عروقی آسیب می رساند مهار می کنند. پرتقال منبع عالی ویتامین ث است و پوستش نیز سرشار از آنتی اکسیدان پتاسیم و فیبر است که با کاهش خطر بیماری های قلبی مرتبط ند.

متوقف کردن تولید تری متیل آمین ان – اکسید

متخصصان برای این آزمایش دو نوع عصاره پوست پرتقال تولید کردند و آنها را آزمودند. یکی از این عصاره ها قطبی یعنی آب دوست و حلال در آب بود و دیگری آب گریز یا غیرحلال در مایع بود. البته متخصصان می گویند حلال هایی که استفاده کردیم دقیقا شبیه آب و روغن نبودند اما قطبیت مشابهی داشتند. متخصصان دریافتند که عصاره پوست پرتقال در بخش غیرقطبی تولید تی ام اِی او را در ۱۰ موش نر متوقف کرده است.

متخصصان همچنین در بخش قطبی عصاره پوست پرتقال ترکیبی به نام فرولویل پوترسین را شناسایی کردند که آنزیم عامل تولید تری متیل آمین (TMA) را که در تولید تی ام اِی او دخیل است مهار می کند. وانگ گفت با توجه به مطالعات قبلی می دانستیم که بخش غیرقطبی ممکن است کار کند اما نمی دانستیم که بخش قطبی هم کار می کند زیرا گزارش  مرتبطی از قبل وجود نداشت.

به گزارش ایندیپندنت نتایج به دست آمده نقش میکروبیوم های روده و مواد غذایی بر سلامت انسان را پررنگ می کند و ضرورت تحقیقات بیشتر در این زمینه را نشان می دهد. از آنجایی که پوست پرتقال برای برخی افراد عوارض ایجاد می کند و همچنین با برخی داروهای قلبی متداول مانند استاتین ها تداخل دارد در مصرف آن باید احتیاط کرد.

متخصصان توصیه می کنند که با توجه به اینکه پوست پرتقال تلخ است و معمولا غلظت آفت کش های باقیمانده روی آن زیاد است بهتر است آن را خوب بشویید و در انواع سوپ و خورشت سس  و اسموتی استفاده کنید. همچنین می توانید آنها را بجوشانید و به منزله خوش بوکننده طبیعی در حمام یا هنگام ماساژ استفاده کنید.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا