شیرین کننده های مصنوعی احتمال پرخوری را افزایش می دهند

شیرین‌کننده‌های مصنوعی احتمال پرخوری را افزایش می‌دهند

«افزایش اشتها» از عوارض مصرف موادغذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی است.

به گزارش تکنونامه «اسپلندا» “Splenda” یکی از جایگزین های قند به حساب می آید و ممکن است سبب افزایش اشتها و احساس گرسنگی شود و احتمال پرخوری را در پی دارد. «سوکرالوز» که ماده اصلی «اسپلندا» محسوب می شود با ایجاد طعمی شیرین بدون تأمین کالری های مورد انتظار مغز را دچار سردرگمی می کند.

محققان مرکز تحقیقات دیابت و چاقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقدند اگر بدن شما به دلیل طعم شیرین انتظار دریافت کالری داشته باشد ولی آن کالری را دریافت نکند این موضوع می تواند روش واکنش مغز به چنین مواد غذایی را در طول زمان تغییر دهد و باعث افزایش تمایل به مصرف آنها شود.حدود ۴۰ درصد از آمریکایی ها اغلب با هدف کاهش مصرف قند روزانه شان به طور منظم از شیرین کننده های مصنوعی استفاده می کنند اما آیا واقعا این مواد در کنترل وزن بدن مؤثرند؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بررسی ۳ نوشیدنی «آب ساده» «نوشیدنی شیرین شده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرین شده با قند معمولی» نشان می دهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد بیشتر افزایش می دهد. همچنین مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده می شود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند شدیدتر است.

نتایج آزمایش های خون نشان داده اند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمون هایی مانند انسولین و GLP-۱ (پپتید شبه گلوکاگون ۱) می شود اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمون ها ندارد. بدن از طریق این هورمون ها به مغز پیام می دهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمی کند و بر احساس سیری تاثیر نمی گذارد.

کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیب پذیرتر هستند چراکه مصرف شیرین کننده های مصنوعی میان آن ها رایج تر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد. بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا