کدام مدل از پمپ وکیوم ها مناسب کار من است؟

کدام پمپ وکیوم مناسب است؟

کدام پمپ وکیوم برای کاربر بهتر و مقرون به صرفه است؟

در حالت کلی هر پمپ وکیوم برای استفاده های مختلف و برای کارکرد در شرایط مختلف ساخته و به کارگیری میشود اینکه بخواهیم بگوییم پمپ وکیوم روغنی بهتر و پمپ خلاء خشک بدتر است یه تعریف و نقد غیر کارشناسی است که از نظر علمی قابل قبول نیست. وکیوم پمپها کلا دستگاه های کم استحلاکی هستند و همه پمپهای وکیوم چه وکیوم روغنی و چه وکیوم آب درگردش و خشک هر یک اگر درست و از آن برای جای مخصوص خودش استفاده کرد هیچ مشکلی پیش نمیاد و دستگاه عمر مفید خود را میگذراند.

عمر مفید پمپ وکیوم کوچک معمولا بین 4 تا 5 سال هست بعد از این تایم ممکن هست با یک سرویس دوباره بشه از آن استفاده کرد ولی الکتروموتور پمپ توان خروجی روزهای اولی کار خود را ندارد . پمپ وکیوم روغنی بخاطر اینکه قسمت پمپ همیشه در روغن است به علت روغن کاری دائمی میتواند سالیان سال بدون مشکل کار کند .

در پمپهای وکیوم خشک که معمولا در صنایع آزمایشی استفاده میشود هیچ نکته ای برای نگهداری از آن وجود ندارد و فقط باید از یک محافظ برق در مدلهای تک فاز برای جلوگیری از نواسانات برق و در قسمت مکش یک فیلتر برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل پمپ نصب کرد چرا که در تمامی مدلهای پمپ خلاء باید مراقب بود که حدالمقدور یک فیلتر در قسمت مکش نصب کرد چرا که گرد غبار قاتل پمپهای وکیوم است. وجود گرد غبار در پمپهای وکیوم مانند قرار دادن یک سمباده درون پمپ هست که تمامی قطعات دوار و ثابت پمپ را از بین میبرد.

پمپهای وکیوم آبی یکی از کم استحلاک ترین پمپهای وکیوم هستند که اغلب برای جا به جایی از آنها استفده میشود پمپهای وکیوم آبی هیچ قطعه مکانیکی در معرض خطری ندارد و چون با آب کار میکند بسیار در دست رس بوده هزینه نگهداری پایینی دارد معمولا تمامی پمپهای وکیوم آبی داخلی هستند و برندهای خارجی بسیار گرن قیمت و در بازار یافت نمیشود و نمونه هایی که در بازار هست استوک میباشد یکی از برندهای معتبر وکیوم رینگ آبی اروپایی برند سیهی میباشد که محصول کشور ایتالیاست.

پیشنهاد ما برای خرید پمپ وکیوم مناسب

نمی توان به طور قاطع گفت که کدام پمپ وکیوم برای عموم استفاده ها مناسب است چرا که هر پمپ کاربرد و کار کرد منحصر به فرد خود را دارد. اگر برای فرم دهی و ایجاد خلاء بخواهیم پمپ وکیوم تهیه کنیم بهتر است از پمپ وکیوم روغنی و خشک استفاده کرد .

اگر برای جابه جایی و انتقال میخواهیم پمپ وکیوم تهیه کنیم پیشنهاد همه کارشناسان وکیوم آب در گردش یا رینگ آبی است. پمپهای وکیوم روغنی در هنگام کار روغن درون آن بخار میشود و باید با کم شدن روغن روغن مخصوص وکیوم در آن بریزیم تنها هزینه پوپهای وکیوم روغنی روغن آن است که باید با تغییر رنگ یا بخار شدن آن را تعویض کرد.

با تمام این توضیحات بهترین کار برای خرید پمپ وکیوم و قیمت پمپ وکیوم این است که شما نیاز و جایی که میخواهید از آن استفاده کنید را به کارشناسان ما توضیح دهید تا بهترین گزینه را به شما پیشنهاد دهند.

وکیوم پمپ چیست؟

پمپ وکیوم یا پمپ خلاء دستگاهی مخصوص برای ایجاد خلاء است که برای مکش گازها از آن استفاده می‌شود. مولکول‌های هوا، عامل ایجاد فشار در یک محیط هستند. این مولکول‌ها توسط پمپ خلاء مکیده می‌شوند. هرچند رسیدن به فشار صفر مطلق در عمل امکان‌پذیر نیست، اما پمپ خلاء امکان رسیدن به فشارهای خیلی پایین (بین صفر مطلق و اتمسفر) را ایجاد می‎کند.

به عبارت دیگر می‌توان گفت فرآیند مکش در یک محیط، فرآیند وکیوم نام دارد. قدرت مکش یک پمپ وکیوم، نشان‌دهنده میزان مکش حجم گاز بر حسب مترمکعب بر ساعت است.

کاربرد پمپ خلا

از جمله موارد مهم و آشنای پمپ‌های وکیوم، میتوان به جاروبرقی اشاره کرد. پمپ‌های وکیوم بخشی از تاسیسات هر ساختمان محسوب می‌شوند و در صنایع مختلفی مانند صنایع غذایی، داروسازی، کشاورزی، همچنین صنایع شیمیایی و تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب از آن‌ها استفاده می‌شود. همچنین پمپ خلاء کوچک (مینیاتوری) دارای وزن کم بوده و برای عملیات و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.

پمپ‌های وکیوم اولیه و ثانویه

پمپ‌های وکیوم از لحاظ فشار عملیاتی در دو گروه پمپ‌های وکیوم اولیه (پمپ خلاء پشتیبان) یا پمپ‌های وکیوم ثانویه (پمپ خلاء تقویت‌کننده) قرار می‌گیرند. پمپ‌های وکیوم پشتیبان در محدوده فشار کم و پمپ‌های وکیوم تقویت‌کننده در محدوده فشار بالا و بسیار بالا قرار دارند.

پمپ خلاء تک ‌مرحله‌ای نسبت به پمپ خلاء دو مرحله‌ای فشار کاری کمتری داشته و خلاء کمتری ایجاد می‌کند.

پمپ وکیوم تک مرحله‌ای با قطع جریان برق به هر دلیلی، عملیات مکش را متوقف می‌کند اما در پمپ خلاء دو مرحله‌ای مکش تا مدتی پس از قطع جریان برق ادامه می‌یابد.

این پمپ‌ها با توجه به نیاز بازار و تفاوت در نحوه به‌کارگیری متفاوت است.میزان فشار و دبی درخواستی نیز در انتخاب نوع پمپ موثر است. پمپ‌های وکیوم با توجه به میزان فشار نهایی و عملکرد دسته‌بندی می‌شوند.

انواع پمپ خلاء

به‌طور کلی انواع پمپ خلا شامل دو نوع است:

  • انتقال‌دهنده
  • دریافت‌کننده

عملکرد این پمپ‌ها به گونه‌ای است که گاز را از داخل با فشار به سمت بیرون می‌فرستد. این فشار توسط بخش مکانیکی دستگاه که مانند کولر در چرخش است انجام می‌شود. از منظر کارکرد نیز پمپ‌های وکیوم به سه دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • پمپ وکیوم خشک (پمپ خلاء صنعتی بدون روغن)
  • پمپ وکیوم رینگ روغن (پمپ خلاء صنعتی روغن در گردش)
  • پمپ وکیوم رینگ آب (پمپ خلاء صنعتی آب در گردش)

1- پمپ وکیوم خشک (بدون روغن)

پمپ خلاء خشک در ردیف پمپ‌های مکنده با خلاء پایین قرار می‌گیرند. از این پمپ‌ها در محیط‌های بسیار خورنده، که سایر پمپ‌های خلاء نمی‌توانند در آن کار کنند، استفاده می‌شود. خلاء تولیدی این پمپ‌ها بین 1 تا 10 میلیمتر جیوه است. از این نوع پمپ‌های وکیوم می‌توان به مدل وکیوم پمپ دیافراگمی (که در اکثر محیط‌ها کار می‌کند) و وکیوم پمپ اجکتیو (که در محیط‌هایی با فشار بالا کار می‌کنند) نام برد.

مزایای پمپ‌های وکیوم بدون روغن

  • طول عمر بالا
  • ایجاد خلاء با اعمال فشار
  • بدون آلایندگی
  • استهلاک نسبتا پایین
  • کم‌صدا بودن
  • قیمت مناسب

2- پمپ وکیوم روغنی ( رینگ روغن)

این مدل پمپ از طریق دو تیغه که توسط روتور 180 درجه چرخانده می‌شود، به‌صورت دوار کار می‌کند.

هوا از یک طرف وارد شده و پس از تولید فشار پایین، توسط مکانیسم پمپ خلاء روغنی، از سمت دیگر خارج می‌شود. پمپ وکیوم رینگ روغن همیشه باید روغن داشته باشد و در صورت کم بودن سطح روغن و یا عدم وجود روغن در محفظه آن، پمپ خلاء رینگ روغن خیلی زود خراب می‌شود.

روغن در این مدل پمپ مکنده، نقش عایق‌کاری و خنک کردن بخش‌های مختلف را بر عهده دارد. کیفیت روغن در آب‌بندی به‌خصوص در فشارهای پایین بسیار موثر است. روغن پمپ وکیوم یک نوع روغن خاص با قابلیت‌های منحصربه‌فرد برای ایجاد خلاء در پمپ‌های وکیوم است که هم نقش محافظت‌کننده و روان‌کاری را دارد و هم در ایجاد خلاء نقش مستقیم دارد.

پمپ وکیوم روغنی به دو دسته تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای تقسیم می‌شود. پمپ‌های تک مرحله‌ای با قطع جریان برق، عمل خلاءسازی را متوقف می‌کنند و از پمپ‌های دو مرحله‌ای پس از قطع جریان برق استفاده می‌شود. این پمپ‌ها امکان وکیوم‌سازی و مکش تا یک زمان مشخص را دارند.

خلاء تولیدی این مدل از وکیوم پمپ بین 1 تا 0.1 میلی بار است. این مدل وکیوم پمپ روغن در گردش همچون هر وسیله دیگری که با روغن کار می‌کند، دارای خروج بخار روغن و دود از اگزوز است؛ پس پمپ خلا روغنی باید در فضایی با گردش هوا مستقر شود.

به‌طور کلی از پمپ روغنی برای کاهش فشار گاز استفاده می‌شود. این پمپ‌ها در صنایع چرم‌سازی ، ساکشن‌های بیمارستان و صنایع ماشین‌سازی استفاده می‌شوند.

مزایای پمپ وکیوم روغنی

  • مناسب برای ایجاد خلاءهای کم
  • راندمان بالا
  • ابعاد کوچک و وزن کم
  • ارتعاشات صوتی و لرزشی کمتر
  • قیمت مناسب

3- پمپ وکیوم آبی (رینگ آب)

 این مدل پمپ از جمله وکیوم پمپ‌های گردش تیغه‌ای است که در زمان کارکرد ارتعاشات کمی دارند. پمپ وکیوم آبی از جمله محبوب‌ترین و پرکاربردترین مدل‌های وکیوم پمپ است که اکثرا در جابه‌جایی گازها و مایعات مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مدل پمپ، همان‌طور که از نامش پیداست، نیازمند آب (یا هر مایع سازگار با فرآیند وکیوم) یا درزگیر است. در واقع وظیفه ایجاد خلاء در این پمپ‌ها توسط آب تأمین می‌شود و قبل از شروع به کار وکیوم پمپ، باید داخل محفظه پمپ خلاء آب در گردش باشد.

مزایای پمپ وکیوم آبی

  • جذب انواع گازها و مایعات
  • افزایش راندمان پمپ خلاء آبی
  • کاهش توان مصرفی نسبت به سایر مدل‌ها
  • کارکرد بدون لرزش
  • عدم وجود خطا به دلیل یک تکه بودن ساختار
  • افزایش میزان خلاء نسبت به قبل
  • طول عمر بالا و مقرون به صرفه
  • عدم نیاز به روغن کاری داخلی
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین

انواع پمپ رینگ آب

  • تک پروانه (بسته به میزان دبی، از یک یا دو ساکشن استفاده می‌شود)
  • دو پروانه (به‌صورت دو پمپ وکیوم عمل می‌کند)
  • پمپ وکیوم آبی با بیش از دو پروانه

خرید پمپ وکیوم

در این مطلب به معرفی و بررسی انواع پمپ‌های وکیوم پرداختیم. نکته مهم برای انتخاب این دسته از پمپ‌ها، آشنایی و شناخت کاربرد هرکدام است. قیمت پمپ خلاء بر اساس قدرت مکش و نوع برند تعیین می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در زمینه انتخاب و خرید انواع وکیوم پمپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

پمپ وکیوم یا پمپ خلاء چیست؟

پمپ وکیوم یا پمپ خلاء دستگاهی است که برای ایجاد خلاء در کاربردهای مختلف بکار می رود. قدرت مکش یک پمپ وکیوم، نشان دهنده میزان مکش حجم گاز بر حسب متر مکعب بر ساعت است.

انواع پمپ وکیوم از نظر میزان خلاء تولیدی

·         پمپ وکیوم رینگ مایع (لیکوئید رینگ)

استفاده از آن به عنوان بخار متوسط تا زیاد یک مایع یرای درزگیری می باشد، در خلاء عملیاتی تا حدود 30 تور به کار می رود و برای دستیابی به بیشتر از این مقدار خلاء، از روغن یا گیلیکول یا سایر سیالات کم فشار استفاده می شود.دارای قابلیت اطمینان بالا به دلیل سادگی عملکرد و دارای قیمت نسبتا بالا می باشد.

·         پمپ وکیوم روتاری وین (پره دوار)

این نوع وکیوم پمپ دارای درزگیر روغن بوده و برای پمپاژ گاز های خنثی، خشک و تمیز به کار می رود.محدوده وکیوم عملیاتی این مدل به 5 تور می رسد و دارای کلاس قیمتی و خلاء تولیدی رده متوسط می باشد.

·         پمپ وکیوم پیستون دوار (روتاری پیستون)

از جمله پمپ های خلا قیمت بالا می باشند که دارای اطمینان بالا بوده که قیمت بالای این مدل نیز حاکی از کارکرد مناسب آن می باشد. این مدل از پمپ های مکنده صنعتی برای کاربرد های سنگین صنعتی استفاده شده به خصوص در محیط هایی که آلودگی آن بالا بوده و باید توسط پمپ خلاء پیستونی تحمل شود، و قدرت وکیوم آن بین 1 تا 50 تور می باشد.

·         پمپ وکیوم خشک (درای)

این مدل پمپ خلاء خشک بدون نیاز به مایع درزگیر، گاز ها را فشرده می کند و اکثرا در محیط های با خورندگی بالا مورد استفاده می باشد که سایر وکیوم پمپ ها در این محیط ها نمی توانند کار کنند و خلاء تولیدی این مدل حداکثر تا 10 میلی متر جیوه می رسد.

·         پمپ وکیوم بوستر (تقویت کننده خلاء)

پمپ وکیوم بوستر شتاب دهنده گاز ها می باشند که در مجموع منجر به افزایش ظرفیت تجهیزات خلاء می شوند (سرعت سیال تزریقی به پمپ خلا صنعتی را بهبود می بخشند).

کاربرد پمپ وکیوم یا پمپ خلا صنعتی

فرآیند وکیوم یا ایجاد خلاء در موارد کوچک و خانگی تا مراکز درمانی و صنایع بزرگ کاربرد دارد که برخی از آنها شامل موارد زیر می باشد.

  • جاروبرقی های خانگی
  • بیمارستان ها
  • صنایع غذایی
  • صنایع خودرو سازی
  • صنایع فلزی و چوبی
  • صنایع لاستیک سازی و پلاستیک سازی
  • ریخته گری با خلاء
  • بسته بندی
  • فرمینگ با خلاء
  • داروسازی
  • پمپ های خلاء آزمایشگاهی

محدوده فشار منفی قابل دسترس در سیستم های وکیوم

  1. خلاء کم: محدوده فشار از 1 اتمسفر تا mbar 1 (اکثر کاربردهای وکیوم پمپ ها مانند فرآیند های خشک کردن، فرآیند های شیمیایی، فرمینگ، تغلیظ و تقطیر مایعات، پمپاژ مایعات، انتقال مواد، فیلتراسیون و غیره در این محدوده قرار دارند.)
  2. خلاء متوسط: محدوده فشار 1 تا mbar 10-3 (معمولا در کوره های خلاء کاربرد دارد.)
  3. خلاء بالا: محدوده فشار mbar 10-3 تا mbar 10-7 (کاربردهای مربوط به شتاب دهنده های ذرات در این محدوده قرار دارند.)
  4. خلاء بسیار بالا: محدوده فشار mbar 10-7 تا mbar 10-14
  5. خلاء خیلی شدید: محدوده فشار بالاتر از mbar 10-4 (در حوزه همجوشی هسته ای کاربرد دارد.)

به جرات می توان گفت که بیشتر کاربرد های پمپ خلاء در صنعت، در محدوده خلاء کم (محدوده اتمسفر تا ۱ میلی بار) وجود دارد.

دکمه بازگشت به بالا