چاپ دیجیتال: هر آنچه که باید درباره این نوع چاپ بدانید

تفاوت های چاپ دیجیتال با دیگر چاپ ها

چاپ دیجیتال چیست؟ تفاوت بارز و مهم چاپ دیجیتال با دیگر چاپ ها لیتوگرافی، افست، فلکسوگرافی، گراور و لترپرس در استفاده از پلیت چاپ است به همین دلیل مراحل آماده سازی چاپ سریع تر و راحت تر صورت می گیرد. متداول ترین روش های چاپ دیجیتال شامل جوهرافشان و لیزری است که در این روش پیگمنت یا تونر را بر روی کاغذ معمولی، کاغذ عکس، بوم، چوب، شیشه و غیره قرار می دهند.

تابلوهای تبلیغاتی |تراکت |چاپ کاتالوگ

در این نوع چاپ بر خلاف چاپ هایی که به روش سنتی عمل می کنند، جوهر یا تونر در کاغذ چاپ نفوذ نمی کند و به طور دقیق لایه ای روی سطح کاغذ ایجاد می کند. در بعضی دستگاه های چاپ برای آن که چاپ ثابت بماند مواد پوششی را در هنگام چاپ اضافه می کند که این کار به صورت حرارتی یا تابشی انجام می گیرد. تفاوت های اساسی چاپ دیجیتال با دیگر روش های چاپ از دیدگاه سیلور رسانه شامل موارد زیر است :

  • کوتاه شدن فرآیند چاپ که دلیل آن حذف مراحل پیش از چاپ است.
  • تفاوت قیمت در این چاپ نسبت به چاپ های سنتی مهمترین تفاوت است به طوری که هزینه هر برگ از قیمت سانتی برخوردار است.
  • کاهش در ضایعات، چون کاغذ و مواد شیمیایی از اصلی ترین تفاوت ها محسوب می شود و دیگر نیازی به تنظیم رنگ در این روش نیست.
  • جالب ترین تفاوت این روش در چاپ در هر دو طرف است و می توان در دو طرف کاغذ متن و تصاویر متفاوتی را اعمال کرد زیرا از پلیت استفاده نمی شود.
  • کم هزینه ترین چاپ سیاه سفید را دارد.

تابلوهای تبلیغاتی |تراکت |چاپ کاتالوگ

انواع دستگاه چاپ دیجیتال

در حال حاضر برای چاپ دیجیتالی دستگاه های متنوعی در بازار وجود دارد که پروسه چاپ را کوتاه و تسهیل کرده است. انواع این دستگاه ها عبارتند از:

این چاپگر در دو مدل اداری و صنعتی وجود دارد که در مدل اداری آن کاغذ و هد هر دو متحرک بوده ولی در مدل صنعتی هد ثابت است و کاغذ یا هر محصول دیگر در زیر هد حرکت می کند. منبع رنگ این چاپگر کارتریج است. کارتریج بر روی محصولی که چاپ قرار است روی آن انجام شود حرکت کرده و از نازل های آن رنگ بیرون می آید و چاپ انجام می شود. از ویژگی های چاپگر جوهر افشان می توان به قیمت پایین و سرعت دستگاه در چاپ اشاره کرد.

چاپکر لیزری یکی از پر کاربردترین چاپگرها است که به دلیل سرعت و کیفیت آن بر روی کاغذ معمولی بسیار مورد توجه است. این نوع چاپگر از سیستم الکتروفتوگرافی استفاده می کند. پرینترهای لیزری متنوع را می توانید در قیمت های متفاوت در بازار مشاهده کنید که میتوانید با توجه به کاربردی که مد نظرتان است، چاپکر را خریداری کنید. نوع چاپ یک رو یا دو رو، ظرفیت سینی کاغذ، سرعت چاپ، رنگ چاپ و قابلیت اتصال به وای فای از انواع کاربردهایی است که در این دستگاه ها وجود دارد.

چاپگر حرارتی

در چاپگر حرارتی بر خلاف دیگر چاپگرها نیازی به جوهر نیست زیرا چاپ به صورت حرارتی بر روی کاغذ انجام می شود. البته جنس کاغذی که در این چاپگر استفاده می شود مخصوص خود دستگاه بوده و با بقیه چاپگرها متفاوت است. کاغذ مورد استفاده باید نسبت به حرارت حساس باشد تا در صورت مواجه شدن با حرارت دستگاه واکنش داشته باشد. چاپگر حرارتی در دو نوع تک رنگ و دو رنگ وجود دارد که نوع تک رنگ آن چاپ سیاه و سفید را انجام می دهد.

چاپگر تصعید رنگ

چاپگر تصعید رنگ با استفاده از گرما، رنگ را بر روی پلاستیک، کاغذ، پوستر و پارچه چاپ کرده و در هر نوبت که از این چاپگر استفاده می شود یک نوار رنگ را بر روی صفحات چاپ می کند. چاپگرهای تصعیدی از رنگ های CMYO به جای رنگ های CMYK استفاده می کند. این چاپگرها رنگ سیاه را به خاطر این که شفافیت تصاویر پس از روکش کاری حذف می کند و این روکش لایه نازکی را شامل می شود که عکس چاپ شده را در برابر رنگ پریدگی محافظت می کند.

این چاپگر باعث می شود عکس شما ضد آب شود. این نوع چاپگر برای چاپ عکس طراحی شده و از قابلیت های منحصر به فرد این دستگاه می توان به گستره رنگ بالا آن اشاره کرد. چاپگرهای تصعیدی توانایی این را دارند که با تغییر دمای هد انواع سایه های از یک رنگ خاص را بر روی صفحات رنگی ایجاد کنند. نوع رنگ به خاطر خاصیت ویژه اش شفاف است. هنگامی که رنگ ها را بر روی هم می گذارد رنگ های یک دست و واقعی را به وجود می آورد.

کاربرد های چاپ دیجیتالی

چاپ دیجیتال دارای کاربرد های متنوعی است که باعث افزایش کارایی دستگاه های این نوع چاپ شده است. دو کاربرد مهم عبارتند از :

  1. چاپ به صورت محدود : چاپ به صورت محدود با این نوع چاپ قابل انجام است همانطور که گفتیم پلیت حذف شده و به طور مستقیم از سیستمی مانند کامپیوتر تصویر به دستگاه ارسال می شود به همین دلیل امکان چاپ به صورت محدود وجود دارد و برای تهیه نمونه یک چاپ بسیار کاربرد دارد.
  2. چاپ شخصی : چون شما از چاپ دیجیتال می توانید برای چاپ های محدود استفاده کنید می توانید محصول خود را متفاوت با یکدیگر چاپ کنید. مثلاً می توانید کارت های پستال مختلفی را در طرح های مختلف چاپ کنید و برای دوستان و خانواده خود بفرستید. این چاپگر به شما امکان را می دهد اطلاعات متفاوتی را بر روی محصول خود چاپ کنید که بسیار حائز اهمیت است.

در این مقاله از سیلور رسانه قصد داشتیم هر آنچه که درباره چاپ دیجیتال میدانستیم در اختیارتان قرار دهیم تا با این چاپ بیشتر آشنا شوید و بتوانید بهترین روش را برای چاپ انتخاب کنید. همچنین تفاوت آن را با روش های دیگر بیان نمودیم تا انتخاب درستی برای چاپ محصولات خود داشته باشید.

معرفی دستگاه های چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال امروزه به دو روش چاپ دیجیتال جوهر افشان و چاپ دیجیتال لیزری انجام می شود. اگر کار چایی دارید (کارت ویزیت، تراکت، کاتالوگ، بروشور و …) و می خواهید تعداد آن از 1000 تا کمتر باشد بهتراست از چاپ دیجیتال به جای افست استفاده کنید. چاپ افست خوب است اما در تعداد بالا مقرون به صرفه است. برای اطلاعات بیشتر درباره بر روی مقاله لینک شده کلیک کنید.

از جمله خدماتی که شما می توانید با چاپ دیجیتال انجام دهید می توان به چاپ کاتالوگ، چاپ انواع بروشورها، چاپ استند، چاپ تراکت، چاپ کارت ویزیت و … خیلی چیزهای دیگر اشاره کرد. چاپ دیجیتال به صورت مستقیم انجام می شود؛ یعنی فایل طرح شما به صورت مستقیم وارد دستگاه چاپ می شود و در کمترین زمان ممکن طرح برای شما چاپ می شود چرا که نیازی نیست برای طرح های بعدی و جدید دستگاه را دوباره تنظیم کرد.

مزایای چاپ دیجیتال

از جمله مزایای چاپ دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت چاپ در تعداد پایین حتی (از 2 تا 999)
  • هزینه نصب در کوتاه ترین زمان ممکن
  • قابلیت چاپ با کیفیت بالا و به هر تعداد اما با قیمت پایین تر
  • قابلیت داده های متغیر (تعویض کردن نام، آدرس و یا حتی غلط املایی به سادگی قابل تغییر است)
  • در فرایند چاپ دیجیتال می توانید در هر زمان که بخواهید در فایل چاپی تان تغییراتی اعمال کنید و آن را در کوتاه ترین زمان و بدون پرداخت هزینه اضافه آن را اعمال کنید. اگر حین چاپ متوجه خطای املایی یا هر گونه خطایی شدید می توانید کار را متوقف کنید و فایل اصلاح شده را وارد دستگاه کنید.

حتما برای تان سوال شده که چرا چاپ دیجیتال جای چاپ افست را گرفته است؟

چاپ افست یک تکنیک محسوب می شود که در آن تصویر جوهری شده از یک صفحه به پلیت لاستیکی و بعد از آن به سطح چاپ شونده منتقل می شود. یکی از معایت چاپ افست این است قبل از شروع به چاپ باید رینگ ها را به رنگ دلخواه پر کنند و پس از آن باید برای طرح بعدی رنگ جدیدی را در رینگ ها بریزند. اما با این وجود بسیار دقیق است و درصد خطای بسیار کمی دارد.

چاپ افست جای خود را در بازار چاپ دارد و بسیاری از چاپ خانه ها از این متد پیروی می کنند. اما اگر شما می خواهید چاپ خانه ای را هبیندازید حتما به این بیندیشید که شاید مشتری به تیراژ پایین تری کار بخواهد آن زمان که شما دستگاه چاپ دیجیتال ندارید مشتری تان را از دست خواهید داد.

یکی از مزایای احتمالی چاپ دیجیتال می توان به این اشاره کرد که نسبت به روش های سنتی چاپ افست هزینه بیشتری در هر صفحه اش دارد. اما این هزینه ها با اجتناب از هزینه های فنی برای ساخت صفحات جبران می شود. همچنین با وجود دیجیتالی بودن چاپ ممکن است برخی از جزئیات تصویر شما در فرایندهای چاپ تجاری از بین بروند.

با این وجود در ویژگی های مثبت آن خیلی بیشتر از ویژگی های منفی آن است و ضمن اینکه با پیشرفت هر روزه تکنولوژی چاپ دیجیتال تفاوت در آنالوگ و چاپ دیجیتال روند صعودی دارد و روز به روز کمتر می شود. صرفه جویی در افزایش توان مالی ماشین های دیجیتال و نیروی کار این معنا را می دهد که چاپ دیجیتال به توانی رسیده است که می تواند چاپ را برای کارهای بزرگتر انطباق دهد. خوشبختانه امروزه با پیشرفتی که در تکنولوژی چاپ داریم می توانیم یقین داشته باشیم که این چاپ هنوز هم جا برای پیشرفت دارد.

چاپ دیجیتال یک فن آوری است یا …؟

اگر بخواهیم حدودی تخمین بزنیم 20 سال پیش اولین چاپگر رنگی دیجیتال با قابلیت ارائه خدمات به مشتریان بازار چاپ تبلیغات ایران و در محافل حرفه ای و آکادمیک مرتبط با صنعت چاپ روبه رو می شویم که در ادامه به برخی از سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

طبق گفته اپسون، بسته بندی، مد و آینده چاپ درمورد سفارشی سازی است و مشتریان می خواهند همه چیز دقیقا مطابق میل و خواسته آن ها باشد. از جمله چاپ ها و رنگ هایی که برای پوشیدن انتخاب می کنیم تا اندازه و شکل مناسب ما مناسب و طبق خواسته ما باشد.در این هنگام است که دستگاه های چاپ غیر منعطف نمی توانند به این نیاز شما پاسخ بدهند و در این زمان است که دوباره متوجه اهمیت و برتری چاپ دیجیتال می شویم. چاپ دیجیتال بسیار انعطاف پذیر است و کاملا شما می توانید آن را دقیقااااا طبق میل خودتان و نیاز مشتری آن را تنظیم کنید و در کوتاه ترین زمان با بهترین کیفیت آن را چاپ کنید.

معرفی انواع روش های چاپی

1- چاپ دیجیتال

اولین متد چاپی که می خواهیم به شما معرفی کنیم چاپ دیجیتال است که به دلیل خروجی مناسبی که دارد و سرعت بالا امروزه رواج بیشتری بین مخاطب ها و مشتریان خود قرار گرفته است. در این چاپ نیازی به تهیه صفحات و یا …. (فرایند چاپ افست) نیست و شما می توانید با صرفه جویی در نیروی کار و زمان تان سفارش مشتری را در کمترین زمان ممکن حاضر کنید. در این روش چاپ مواد زائد شیمیایی و کاغذ کمتری وجود دارد؛ زیرا جوهر و تونر توسط کاغذ جذب نمی شوند. بلکه فقط در سطح باقی می ماند.

2- چاپ افست

این روش بیشتر به نام چاپ لیتوگرافی افست شناخته می شود؛ این روش برای چاپ به تعداد و تیراژ بالا بسیار مقرون به صرفه است. اما برای سفارش های کمتر از 1000 عدد اصلا توصیه نمی شود. زیرا در این روش صفحاتی هستند که شما باید درون آن رنگ بریزید و هنگامی که بخواهید طرح جدیدی با رنگ بندی جدید را چاپ کنید باید صفحات را خالی از رنگ کنید و …

در این روش جوهر به جاهایی که تصاویر و متن وجود دارد می چسبد و از سمتی دیگر آب به فضای خالی یا نواحی غیر تصویر صفحات می چسبد؛ و در نتیجه ویرایش سفارش در ادامه کار ممکن نیست و اگر شما وسط چاپ متوجه وجود غلط املایی شوید به هیچ عنوان نمی توانید دستگاه را متوقف کنید و آن را اصلاح کنید.

3- فلکسو گرافی

حتما به این فکر کرده اید که چگونه چسب کیسه های پلاستیکی و مواد غذایی تهیه می شود. فلکسوگرافی چاپی است که بر روی آن انجام می شود. تطبیق پذیری و توانایی چاپ بر روی پایه های مختلف درحال تبدیل شدن به سریع ترین فرآیند چاپ است.

4- چاپ سیلک اسکرین

غربالگری ابریشم و یا چاپ صفحه در بین همه اشکال تولید مانند چاپ متنوع ترین است. این فرایند شامل انتقال جوهر به یک پایه است؛ به جز مناطقی که توسط یک جنس استیل مسدود شده و دسترسی جوهر را امکان ناپذیر می کند. از روی صفحه نمایش می توان از مواد مختلفی مانند فلز، پارچه، کاغذ، شیشه، پلاستیک استفاده می شود. این روش بارز ترین روشی است که برای چاپ روی وسایل از جمله لیوان، لباس، پازل، تابلوهای تبلیغاتی و … استفاده می شود.

5- چاپ گراور

چاپ گراور (چاپ گود، چاپ هیلوگراور) همانند چاپ افست است؛ این چاپ نیز انتخاب خوبی برای چاپ مواد با کیفیت، و تیراژ بالا در کاتالوگ ها، بروشورها، مجلات و سایر انتشارات بلند مدت مناسب است. در این روش کیفیت حرف اول را می زند. از تماس مستقیم کاغذ و صفحه مسی اچ دار استفاده می کند و می تواند نسبت به سایر روش های چاپی بسیار گران برایتان تمام شود. مجله یکی از با کیفیت ترین نمونه های انتشارات است که از چاپ گراور استفاده شده است. بسته بندی هدایا، کفپوش، وینیل، ورقه های پلاستیکی، کاغذ دیواری، اثاثیه یا لوازم داخلی و چاپی نمونه هایی از چاپ گراور هستند.

6- چاپ لمینیت

یکی از راه های محافظت از کارهای چاپی لمینیت کردن آن است. در این سیستم لایه بسیار نازک و شفاف پلاستیکی را بر یک رو یا دو روی کار چاپی می چسبانند تا در برابر آسیب های محیطی، رطوبت و …. مقاوم باشد؛ ضمن اینکه شدت رنگ ها و کنتراست ها نیز با کیفیت بهتری به چشم می خورند. لمینیت کردن مانع از چین و چروک، آفتاب خوردگی، لک شدن، سیاه شدن، رنگ پریدگی و یا چسبیدن چربی بر روی کار چاپ شده می شود. دستگاه های لمینیت را در چاپ دیجیتال به سه دسته می توان تقسیم کرد.

1- لمینیتور کیسه ای یا کتابچه ای

لمینیت کیسه ای و یا کتابچه ای از دو قطعه فیلم پلاستیکی از پیش بریده شده تشکیل می شود. روی یکی از فیلم ها را چسب حرارتی لایه ای نازک می پوشاند.لبه های دو فیلم را از یک طرف به هم می چسبانند تا درز بندی شود. حال قالب شما حالت کتابچه ای پیدا می کند و شما می توانید کار چاپی خود را دورن آن قرار دهید.

2- لمینیتور رول های حرارتی

این مدل لمینیتور از یک و یا دو رول بزرگ فیلم استفاده می کند. یک طرف فیلم دارای چسب است که به محض قرار گرفتن در معرض گرما فعال می شود. هنگامی که کار چاپی شما از دورن لمینیور عبور می کند چسب بر روی کار شما می چسبد. میزان چسبندگی فیلم به لمینیت به مواردی مانند: نیروی چسبندگی بین لایه و مرکب، جنس مدیا و … بستگی دارد.

3- لمینیتورهای رول سرد

لمینیتور های رول سرد و لمینیتور های کیسه ای سرد از حرارت استفاده نمی کنند. این مدل از لمینیت به فشار حساس است و این بدین معناست که فیلم دارای سطح چسبناک است که در تماس با سطح کار چاپ شده چسبیده و فورا جوش می خورد. این روش بسیار مناسب برای محصولات چاپی است که حرارت برای آن مناسب نیست. اگر بخواهیم مثال بزنیم می توانیم به مرکب های پایه مومی که در اثر گرما ذوب می شوندیا محصولات چاپی حساس به حرارت که برای آن ها از چسب حساس به فشار استفاده می شود؛ مانند وینیل و سایر پلاستیک های زود ذوب نام برد.

دکمه بازگشت به بالا