رانندگی با کلاچ برقی اهاکو راحت شد!

کلاچ برقی چیست ؟

کلاچ برقی اهاکو یک سیستم فوق هوشمند مکاترونیکی میباشد که از زمان روشن شدن خودرو و تا خاموش شدن خودرو خیال شما رو از بابت گرفتن کلاچ راحت میکنه. خب ممکنه براتون سوالات زیادی پیش بیاد، عجله نکنید ما به تمامی سوالات شما پاسخ می دهیم.

    اجزای تشکیل دهنده کلاچ اتوماتیک چیه؟

    کلاچ اتوماتیک چطور عمل کلاچ گیری رو انجام میده ؟

    آیا به صفحه کلاچ آسیب میرسونه؟

    روی چه خودروهایی قابل نصبه؟

    قیمت کلاچ برقی چقدره ؟

    آیا قابل انتقال به روی یه ماشین دیگه هست ؟

    و…

اجزای تشکیل دهنده کلاچ اتوماتیک

شرکت اهاکو با بیش از 10 سال تجربه درتولید کلاچ برقی با استفاده از بهترین قطعات الکترونیکی موجود و مهندسین مجرب در حوزه الکترونیک و مکانیک قادر به تولید این محصول پرطرفدار شد. اجزای تشکیل دهنده کلاچ اتوماتیک و عملکرد کلاچ برقی به شرح زیر می باشد:

۱- سردنده مغناطیسی HAC :

عمل گرفتن کلاچ ، با استفاده از دکمه تعبیه شده در سردنده انجام میشود که شما دیگر نیازی به گرفتن کلاچ با پا ندارید. شرکت اهاکو به منظور جلب رضایت و توجه به سلیقه های مختلف مشتریان خود اقدام به طراحی و ساخت انواع مختلفی از سردنده نموده و آنان را در اختیار مشتریان خود قرار داده است. البته شرکت اهاکو یک آپشن دیگر هم بر روی سردنده های خود اضافه کرده که سردنده لمسی میباشد..

۲- برد الکترونیکی:

برد الکترونیک همانند مغز این سیستم عمل میکند و تمامی عملیات را در خود پردازش و انجام میدهد.

۳- موتور کشنده :

شرکت اهاکو برای کلاچ اتوماتیک تولیدی خود، از موتورهای گیربکس دار از نوعDC  استفاده مینماید. این موتور وظیفه کشیدن سیم کلاچ را انجام میدهد که باعث میشود عمل کلاچ گیری به صورت کامل انجام شود.

۴- سیم کابل کشنده:

شرکت اهاکو به منظور افزایش طول عمر کابل کشنده ، از قطعه‌ای به نام PHS در انتهای کابل و در محل اتصال ، استفاده نموده است که مانع اصطکاک گردیده و در نهایت به کیفیت عملکرد و عمر دستگاه می افزاید.

عملکرد کلاچ اتوماتیک به چه صورت است ؟

عملکرد کلاچ اتوماتیک یا کلاچ برقی اهاکو  به این صورت میباشد که شما عمل کلاچ گیری را با استفاده از دکمه ای که بر روی سردنده تعبیه شده انجام می دهید.شما برای عوض کردن دنده دوباره باید عمل کلاچ گیری را انجام دهید که این روند مانند قبل با استفاده از دکمه سردنده انجام می شود. زمانی که شما ترمز میزنید سیستم به صورت هوشمند تشخیص میدهد که عمل نیم کلاچ را انجام دهد یا خیر (وابسته به سرعت خودرو). قابلیت Hac (Hill start assist control) که در کلاچ اتوماتیک اهاکو وجود دارد باعث میشود شما در سربالایی ها بازگشت به عقب نداشته باشید و سیستم به صورت اتوماتیک عمل نیم کلاچ را انجام می دهد.

آیا کلاچ برقی به صفحه کلاچ صدمه میزند ؟

در مورد این بحث باید گفت کلاچ برقی نه تنها به صفحه کلاچ آسیب نمیرساند بلکه باعث استفاده بهینه از صفحه کلاچ می شود. البته این مبحث را با دلیل عرض میکنیم. به طور مثال شما خودرویی دارید که هر روز با آن در ترافیک عبور و مرور میکنید، در ترافیک های روان شما باید پشت هم عمل گرفتن کلاچ را انجام دهید و زمانی که خسته می شوید عمل رها سازی کلاچ را با دقت کمتری انجام می دهید و این کار باعث میشود که به صفحه کلاچ شما فشار زیادی بیاید و باعث آسیب دیدن آن شود. اما به دلیل هوشمند بودن کلاچ برقی شما دیگر این عمل را انجام نمی دهید و این باعث میشود شما از راندمان بیشتر صفحه کلاچ خود بهره ببرید.

 کلاچ برقی روی چه خودرو هایی نصب می شود ؟

به‌ طورکلی کلاچ برقی را می‌توان روی تمام خودروهای بنزینی، دیزلی، انژکتوری و کاربراتوری نصب کرد. کلاچ‌های برقی دارای برد نسل c1 قابلیت نصب روی بیش از 120 مدل خودروهای انژکتوری و کاربراتوری را دارند. رابط‌ های can عرضه‌ شده قابلیت دریافت سنسورها و اتصال به شبکه کامپیوتری خودرو را دارد. اگر کلاچ برقی را با موتور کشنده بوش آلمان و برد c1 در یک خودرو بخواهیم نصب کنیم، قابلیت نصب بر روی اکثر مدل‌های موجود در بازار ایران را دارا است. برای مثال:

  • خودروهای کاربراتوری قدیمی پراید، آردی، پژو، پیکان و پیکان وانت
  • خودرو جک مدل‌های s5 و j5
  • خودرو لیفان مدل‌های x60 و 620
  • ماکسیما دنده‌ای
  • خودروهای تولید ایران‌خودرو رانا، دنا، دنا پلاس، پژو پارس، پژو 206 تیپ 2 تا 5، پژو 405، آردی، سمند، روآ
  • خودروهای تولید سایپا پراید 111 و 131، تیبا، تیبا تیپ 2، ریو با موتور یورو 2 یا یورو 4
  • خودروهای خانواده رنو ال 90، سراتو دنده‌ای، مگان، ساندرو دنده‌ای
  • خودرو MVM مدل‌های 530،550،315،110،x33
  • وانت پیکان، وانت مزدا، وانت آریسان
  • خودروهای نیمه سنگین و دیزلی کامیونت IVECO، مینی‌بوس IVECO، کامیونت Hyundai Crouse و مینی‌بوس Hyundai Crouse

قیمت کلاچ اتوماتیک

قیمت خودرو های گیربکس اتوماتیک بسیار بالا میباشد و هزینه نگهداری بسیار بالایی دارند ولی قیمت کلاچ برقی در مقابل گیربکس اتوماتیک بسیار ناچیز میباشد. برای دیدن آخرین قیمت کلاچ برقی به سایت رسمی اهاکو رجوع کنید.

استفاده از کلاچ‌ برقی به چه کسانی توصیه می‌شود؟

به‌طورکلی باتوجه‌ به مزایای کلاچ برقی برای تمامی افراد، می‌توان گفت برای افراد با ویژگی های خاص از جمله معلولین و جانبازان، افراد مسن و افراد تازه کار بیشتر توصیه می شود. حدودا می توان گفت 80 دصد مشکلات این افراد حین رانندگی مربوط به کلاچ و نیم کلاچ کردن است. که با نصب کلاچ برقی این مشکل برطرف خواهد شد.

جانبازان و معلولین

جانبازان و معلولین که هر کدام با توجه به شرایط ویژه ای که دارند، امکان رانندگی با خودروهای دنده دستی برایشان مشکل ساز یا غیرممکن است. اما برای این افراد که مشکل آنها گرفتن کلاچ بوده، با نصب کلاچ برقی می توان این محرومیت و محدودیت را از میان برداشت.

نصب کلاچ برقی روی چه خودروهای پیشنهاد می شود؟

نصب کلاچ برقی روی خودروهای ایرانی که از سیستم کلاچ سیمی استفاده می کنند، بیشتر پیشنهاد می شود تا خودروهای چینی که از کلاچ های هیدرولیک یا روغنی استفاده می کنند. کلاچ سیمی به کلاچ هایی گفته می شود که پدال کلاچ توسط سیم فلزی به اهرم متصل به گیربکس وصل می شود و زمانی که راننده کلاچ را فشار می دهد، توسط این سیم اهرم کلاچ جمع می شود و امکان تعویض دنده فراهم می شود.

کلاچ های هیدرولیک یا روغنی به کلاچ هایی گفته می شود که توسط پمپ روغن صفحه کلاچ را برای تعویض دنده آزاد می کند. هنگامی که شما روی خودرو چینی که مجهز به کلاچ روغنی است از کلاچ برقی استفاده کنید، پمپ کلاچ به دلیل درگیری بیشتر توسط سیستم کلاچ برقی، سریعتر مستهلک خواهد شد. بسیاری از افراد مشتاق به استفاده از ماشین‌های دنده اتوماتیک هستند اما به دلیل قیمت روز‌افزون این ماشین‌ها قادر به استفاده از آن نبوده و در نتیجه به استفاده از کلاچ برقی روی می‌آورند. افراد زیادی بعد از نصب و استفاده از آن، متوجه مزایای این دستگاه برای آسایش خود حین رانندگی می‌شوند.

تجربه و نظرات رانندگی با کلاچ برقی

کلاچ برقی بر روی بیشتر خودروهای موجود در بازار قابل‌ نصب است. کلاچ برقی مخصوص خودروهای خاصی نیست و این به شما کمک می‌کند تا به‌ طورکلی با مفید بودن یا نبودن این کلاچ برای خودرو آشنا شوید. تجربه و نظرات درباره کلاچ‌ های برقی گاهی اوقات کاملا موافق و راضی و گاهی اوقات مخالف و به‌ شدت ناراضی است. البته اغلب نظرهای مخالف به دلیل استفاده کلاچ برقی بی‌ کیفیت یا نصب نادرست کلاچ است که باعث خرابی خود کلاچ و سایر قطعات خودرو شده است. در ادامه نظرات تعدادی از رانندگان که از این نوع کلاچ استفاده کرده‌اند را بیان می‌کنیم.

تجربه و نظرات رانندگی با کلاچ برقی مخالف

  • هزینه خرید و نصب کلاچ برقی بسیار زیاد است. این کلاچ‌ها نیاز به رسیدگی و تعمیرات خاصی دارند که هر مکانیکی توانایی انجام آن را ندارد و در صورت خرابی، پیدا کردن یک مکانیک ماهر به این نوع کلاچ سخت است.
  • کلاچ برقی در هنگام رانندگی برای راننده محدودیت ایجاد می‌کند و در هنگام تعویض دنده راننده باید از روند کلاچ اتوماتیک پیروی کند.
  • کلاچ برقی وابسته به برق خودرو است. این کلاچ به‌ راحتی و در صورت به وجود آمدن مشکل در برق‌ کشی خودرو دچار مشکل شده یا کاملا از کار می افتد.
  • در ترافیک‌های سنگین در سربالایی‌ها به دلیل عدم توانایی نیم کلاچ کردن، راننده تسلط کافی روی خودرو ندارد و ماشین عقب می‌رود؛ که این در تجربه و نظرات رانندگی با کلاچ برقی توسط بسیاری از رانندگان ذکر شده است.
  • کلاچ برقی در حالت خاموش بودن بسیار سفت و اذیت کننده است.
  • حتی در صورت خلاص بودن دنده، کلاچ گیری‌های بی‌ مورد و اضافی گرفته می‌شود.
  • استفاده از کلاچ برقی میزان عمر صفحه کلاچ را به دلیل استهلاک بالا، پایین می‌آورد.

نظرات مثبت درباره کلاچ برقی

  • کلاچ برقی باکیفیت، سرعت کلاچ گیری را بسیار بالا می‌برد و حتی به زیر 0.2 ثانیه می‌رساند
  • کلاچ برقی استاندارد با ساختار خودرو به آن آسیبی نمی‌ رساند و با کم کردن خطای کلاچ گیری، عمر دیسک و صفحه را افزایش می‌دهد
  • کلاچ برقی با سیستم خودروی کلاچ دستی به‌ سختی هماهنگ می‌شود و راحتی بعد نصب آن موقتی و زودگذر است

مزایای رانندگی با کلاچ برقی

با توجه به تجربه و نظرات رانندگی با کلاچ برقی گفته‌ شده، در صورت استفاده از کلاچ برقی با کیفیت، رانندگی بسیار آسان و کلاچ گیری درست انجام خواهد شد.این نوع کلاچ مزایای زیادی دارد. به‌ طورکلی مزایای رانندگی با کلاچ برقی عبارت‌اند از:

  1. راحتی و کاهش خستگی راننده
  2. فراهم کردن امکان رانندگی برای افراد معلول و جانبازان
  3. کاهش عوارض رانندگی طولانی مانند زانودرد و کمردرد مزمن
  4. هزینه کمتر نسبت به گیربکس اتوماتیک
  5. امکان کلاچ گیری اتوماتیک در ترافیک و سربالایی‌ها با نسل جدید کلاچ برقی به نام اتومید
  6. کلاچ گیری سریع
  7. کاهش مصرف سوخت
  8. تعمیرات آسان
  9. نصب به‌صورت مجزا از دیگر قطعات خودرو و نیاز نداشتن به تغییر در قطعات گیربکس و دیفرانسیل خودرو
  10. امکان استفاده همزمان از کلاچ پایی و برقی در طول رانندگی
  11. امکان جابجایی کلاچ برقی از یک خودرو به خودرو دیگر
  12. نصب آسان و بدون نیاز به تنظیمات اولیه
  13. کلاچ گیری‌های اتوماتیک در مسیرهای مختلف
  14. امکان نصب گیربکس اتوماتیک ATM
  15. قابلیت نیم کلاچ کردن

معایب رانندگی با کلاچ برقی

در زیر یک جمع‌ بندی از معایبی که افراد در تجربه و نظرات رانندگی با کلاچ برقی گفتند را آورده‌ایم. معایب ذکر شده ممکن است در صورت استفاده از کلاچ با کیفیت پایین یا ناسازگار با نوع خودرو و فناوری شرکت سازنده باشد.

  1. نصب غلط
  2. کاهش عمر صفحه کلاچ
  3. آسیب به گیربکس
  4. تقه زدن هنگام تعویض دنده‌ سبک و سنگین
  5. گران بودن هزینه خرید، تعمیر و بازرسی کلاچ برقی
  6. تولید گرمای زیاد
  7. مختل شدن عملکرد در صورت ایراد برقی در خودرو
  8. عقب رفتن خودرو در سربالایی
  9. استفاده اغلب شرکت‌ها از موتور کم قدرت در کلاچ برقی
  10. تعویض اشتباه دنده و امکان سوختن قطعات الکترونیکی
  11. موتور کلاچ زغالی

دکمه بازگشت به بالا