فیلرهای حاوی هیدروکسی آپاتیت کلسیم برای پوست
کاربرد، ماندگاری، عوارض و قیمت تزریق ژل فیلر
به نقل از ژوابکس؛ فیلرها موادی ژل مانند هستند که به زیر پوست تزریق می شوند تا حجم از دست رفته ی پوست صورت یا بدن را دوباره احیا کنند، چین و چروک ها را از بین ببرند و خطوط صورت را بهبود ببخشند. هر ساله بیش از یک میلیون زن و مرد از تزریق ژل برای جوان سازی صورت خود استفاده می کنند، چرا که این روش نه تنها بسیار مقرون به صرفه است، بلکه جراحی و دوره ی نقاهت نیز ندارد.
کاربرد تزریق ژل صورت
با این که فیلرها در زمینه ی از بین بردن چین و چروک خوش درخشیده اند و آنها را بیشتر برای جوانسازی به کار می بریم، اما از آنها می توان برای موارد دیگری نیز استفاده کرد. به چند نمونه از این موارد در زیر اشاره شده است:
- کاهش و رفع خط خنده (یا به اصلاح خطوط ماریونت)
- حجم دهی و برجسته کردن گونه ها
- اصلاح فرو رفتگی شقیقه ها
- کاهش خطوط عمودی اطراف لب
- برجسته کردن و فرم دهی به لب
- صاف کردن چین و چروک های چانه
- کانتورینگ صورت
تزریق ژل صورت چگونه انجام می شود؟
تزریق ژل عملی است بدوم جراحی که به طور معمول در مطب پزشک متخصص و یا یک کلینیک زیبایی انجام می شود. درمان اولیه شما با یک مشاوره آغاز می شود. در طی مشاوره در مورد نگرانی ها، اهداف و انتظارات خود با یک جراح زیبایی صحبت می کنید.
مشاوره قبل از تزریق ژل صورت
در طی مشاوره، جراح زیبایی محل مورد نظر و سابقه پزشکی شما را ارزیابی می کند. با این که خطرات ناشی از تزریق ژل بسیار ناچیز است، ولی شما باید قبل از درمان به طور کامل سابقه پزشکی خود را در اختیار پزشک خود قرار دهید، چرا که برخی از آلرژی ها، بیماری های پوستی و عصبی یا مصرف برخی از داروها می توانند سلامت شما یا نتایج کار شما را به خطر بیندازند. به عنوان مثال، اگر از داروهای خانواده ی NSAIDS (مثل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن) یا داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، باید این را به پزشک خود اطلاع دهید، چرا که مصرف این گونه داروها احتمال بروز کبودی را بیشتر می کند.
روش تزریق فیلر
درست قبل از تزریق، ناحیه مورد نظر تمیز می شود و حتی ممکن است قبل از تزریق ژل، چند تزریق موضعی بی حس کننده برای شما انجام شود تا ناحیه مورد نظر بی حس شود. البته اکثر فیلرها حاوی لیدوکائین هستند که یک نوع بی حس کننده خفیف است و بروز حس ناراحتی در طی دوره ی درمان و پس از آن را کاهش می دهد.
پس از بی حس کردن ناحیه ی مورد نظر، پزشک مقدار مشخصی از فیلر را با تکنیک تزریق مناسب در زیر پوست تزریق می کند. بسته به برند مورد استفاده و ناحیه ی تحت درمان، معمولا بلافاصله پس از تزریق، نتایج قابل مشاهده هستند. برخی از افراد گاها پس از تزریق دچار کبودی و تورم خفیفی می شوند که موقتی است و طی چند روز پس از تزریق از بین می روند. به طورمعمول پس از تزریق می توانید فعالیت های روزمره ی خود را آغاز کنید، ولی پزشک ممکن است توصیه کند که از انجام فعالیت های ورزشی برای یک روز خودداری کنید.
ژل فیلر از چه ماده ای ساخته شده است؟
متخصصان زیبایی از انواع مختلفی از ژل فیلرها که در بازار موجود است استفاده می کنند. به طور کلی، فیلرها را بر اساس ماده ای که از آن ساخته شده اند، دسته بندی می کنند. نکته حائز اهمیت در حفظ ایمنی در مورد استفاده از یک نوع فیلر، این است که فیلر حتما توسط سازمان FAD تائید شده باشد و حتما توسط یک پزشک جراح زیبایی دارای صلاحیت تزریق شود.
ژل هیالورونیک اسید (HA)
اسید هیالورونیک یک ماده ی طبیعی است که در پوست نیز وجود دارد. این ماده رطوبت و حالت کشسانی پوست را حفظ می کند. فیلرهایی که بر پایه ی اسید هیالورونیک هستند، ژل مانند و نرم هستند. لازم به ذکر است که نتایج ژل های هیالورونیک اسید موقتی است و بین شش ماه تا یک سال طول می کشد تا مواد فیلر به تدریج جذب بدن شود. فیلرهای هیالورونیکی معمولا با مقداری لیدوکائین تزریق می شوند تا هم درد تز یق و هم درد پس از تزریق را کاهش دهند. فیلرهای هیالورونیکی که مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا (FAD) است، شامل موارد ذکر شده در زیر است:
کلسیم هیدروکسی آپاتیت (CaHA)
کلسیم هیدروکسی آپاتیت نیز یک ماده طبیعی است که در استخوان های بدن وجود دارد. ذرات کلیسم استفاده شده در فیلرها تقریبا میکروسکوپی هستند و در یک ژل نرم و روان به حالت معلق وجود دارند. غلظت یک فیلر کلسیم هیدروکسی آپاتیت معمولا بیشتر از یک فیلر اسید هیالورونیکی است و یک فیلر کلسیم هیدروکسی آپاتیت به نسبت یک فیلر اسید هیالورونیکی ماندگاری بیشتری دارد، به طوری که برای اکثر بیماران بیش از ۱۲ ماه دوام می آورد. همچنین گزارش شده است که تزریق فیلر کلسیم هیدروکسی آپاتیت باعث تحریک تولید کلاژن طبیعی در پوست می شود و از آن می توان برای از بین بردن خطوط و چین و چروک های عمیق نیز استفاده کرد. ژل Radiesse مثالی از یک فیلر کلسیم هیدروکسی آپاتیتی مورد تایید سازمان FDA است.
اسید پلی ال لاکتیک
اسد پلی ال لاکتیک، یک ماده مصنوعی است که با بدن انسان سازگاری دارد و در بدن انسان تجزیه می شود، این یعنی تزریق این ماده به بدن ایمن است و خطری ندارد. شایان ذکر است که از این ماده از سال ها پیش در وسایل پزشکی مانند بخیه های تجزیه شدنی، استفاده شده است. محصولات اسید پلی ال لاکتیک از نظر فنی به عنوان محرک کلاژن در نظر گرفته می شوند، چرا که مکانیسم اصلی آنها برای صاف کردن خطوط ریز از طریق تحریک پوست برای تولید کلاژن و بازسازی پوست است و خود فیلر چند روز پس از تزریق از بین می رود. از اسید پلی ال لاکتیک به طور معمول برای درمان چین و چروک های عمیق صورت استفاده می شود و نتایج آن ممکن است بیش از ۲ سال ماندگار باشد. یکی از فیلرهای اسید پلی ال لاکتیکی مورد تائید سازمان FDA برند Sculptra است.
پلی متیل متاکریلات (PMMA)
پلی متیل متاکریلات (PMMA) یک ماده ی مصنوعی است که با بدن انسان سازگاری دارد و بیش از یک یک قرن است که در فعالیت های پزشکی از آن استفاده می شود. این ماده در فیلرها به شکل یک میکروسفر یا یک گلوله ی ریز وجود دارد که برای به وجود آوردن یک پشتیبانی مداوم، در زیر پوست باقی می ماند. همچنین، فیلرهای PMMA حاوی کلاژن هستند. کلاژن ماده ای طبیعی است که در پوست وجود دارد و باعث استحکام پوست می شود. فیلرهای PMMA شامل محصولات Bellafill® (در گذشته با نام Artefill شناخته می شد) است.
ماندگاری تزریق ژل چقدر است؟
عوامل مختلفی بر ماندگاری نتایج تاثیر گذار است:
- برند ژل مورد استفاده
- مقدار تزریق
- ناحیه ی تزریق در صورت
- تکنیک تزریق
- متابولیسم بدن فرد
به طور کلی ژل های هیالورونیک اسید بین ۶ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند. پس اگر از نتایج تزریق ژل راضی بودید، باید این تزریق ها را در برنامه ی روتین زیبایی زندگی خود جای دهید، چرا که باید این تزریق ها را هر از چند گاهی تکرار کنید. و در مقابل اگر از نتایج راضی نبودید، نگران نباشید. چون فیلرهای هیالورونیک اسید برگشت پذیر هستند. به این معنا که می توان با تزریق نوعی آنزیم ظرف ۲۴ ساعت فیلر تزریق شده را تجزیه و نتیجه ی آن را خنثی کرد.
عوارض تزریق ژل
ژل های هیالورونیک اسید به خاطر اینکه از ماده طبیعی ساخته شده اند دارای عوارض کمی هستند و در بیشتر مواقع فرد بعد از تزریق ژل عوارض خاصی را تجربه نمی کند. عوارض جانبی معمولی که ممکن است بعد از تزریق ژل فیلر به وجود بیاید عبارت است از
- کبودی
- قرمزی
- تورم
- درد
- حساس شدن
- خارش
- مشکل در انجام فعالیت ها (فقط در صورت تزریق ژل به پشت دست)
تعدادی از عوارض جانبی نادر که احتمال به وجود آمدنشان بسیار کم است، عبارت است از:
- بروز برجستگی در داخل یا زیر پوست (گره یا گرانولوم) که ممکن است لازم باشد با تزریق، مصرف آنتی بیوتیک خوراکی و یا حتی جراحی برطرف شوند.
- التهاب و عفونت
- زخم های باز و دارای ترشح
- زخم در محل تزریق
- واکنش آلرژیک
- نکروز (مرگ بافتی)
منبع: