چگونه می‌توانید به‌عنوان یک مهاجر در کشور نروژ زندگی کنید؟

✔️ بررسی شرایط و هزینه های زندگی در نروژ

ما در این مقاله سعی داشته ایم تا شرایط، هزینه ها، مزایا و معایب زندگی در نروژ و نحوه گرفتن وقت سفارت بلژیک را به طور کامل بررسی کنیم. در ابتدا شما را با خود کشور نروژ و مردم آن آشنا می کنیم. سپس شرایط اقتصادی، کار، تحصیل، وضعیت بهداشت و رفاه و هزینه های زندگی در این کشور را مورد بحث قرار می دهیم. پس از آن به بررسی مزایا و معایب زندگی در نروژ و نکاتی جالب درباره این کشور می پردازیم. انتهای مقاله نیز به معرفی چند وب سایت کاربردی در نروژ اختصاص دارد.

آموزش |ساختمان |سرمایه گذاری

آموزش |ساختمان |سرمایه گذاری

1. نروژ چگونه کشوری است؟

نروژ، کشوری در شمال اروپا است که نیمه غربی شبه جزیره اسکاندیناوی را اشغال می کند. تقریبا نیمی از ساکنان این کشور در جنوب دور، در منطقه اطراف اسلو، پایتخت نروژ، زندگی می کنند. نروژ با دریای بارنتس در شمال، دریای نروژ و دریای شمال در غرب و تنگه اسکاگر (Skagerrak) در جنوب همسایه است و فقط مرزهای خشکی از جانب شرق با سوئد، فنلاند و روسیه دارد. مساحت کل این کشور 385،208 کیلومتر مربع می باشد. زیبایی های طبیعی و فراوان نروژ بازدید کنندگان بسیاری را از سراسر جهان را به خود جذب کرده است و جزو مزایای زندگی در این کشور می باشد.

آب و هوای متغیر نروژ

آب و هوای نروژ نیز مانند هر کشوری، شرایط زندگی در آن را تحت تاثیر قرار می دهد. میانگین دمای سالانه در ساحل غربی نروژ 45 درجه فارنهایت (7 درجه سانتیگراد)، یا 54 درجه فارنهایت (30 درجه سانتیگراد) بالاتر از متوسط ​​برای عرض جغرافیایی است. نروژ مستقیماً در مسیر چرخنده های آتلانتیک شمالی قرار دارد که غرقاب های مکرر و تغییرات آب و هوایی را به همراه دارد. نروژ غربی با تابستان های نسبتاً خنک، زمستان های معتدل و تقریباً با میانگین بارش 90 اینچ (2250 میلی متر)، دارای سالانه آب و هوایی است. آب و هوای داخلی نروژ شرقی نیز که توسط کوه ها پناه گرفته شده است، دارای تابستان های گرم، زمستان های سرد و میانگین بارندگی سالانه کمتر از 30 اینچ (760 میلی متر) می باشد.

ساختار جمعیتی نروژ

بر اساس تخمین سال 2020، کشور نروژ 5،391،000 نفر جمعیت دارد. در سال 2010، جمعیت اندک اما متنوعی از اتباع خارجی نروژ (که بیشتر آن ها در مناطق شهری زندگی می کردند)، به طور قابل توجهی افزایش یافت. علت این افزایش جمعیت، هجوم مهاجرانی بود که می خواستند از آشفتگی در آفریقا و خاورمیانه (به ویژه جنگ داخلی سوریه) فرار کنند. سیاست سختگیرانه نروژ مربوط به مهاجران و پناهندگان، در پاسخ به اوج ورود افراد متقاضی وضعیت پناهندگی، در دهه 2010 شدیدتر شد.

این سیاست از دهه 1960 به بعد در این کشور اعمال می شد. هر چند که مهاجرت از اهمیت زیادی در نروژ در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم برخوردار بود، اما در بیشتر سال ها مقدار کمی مهاجرت خالص از اتباع نروژ صورت پذیرفت. بهتر است بدانید که طبق آمار سال 2017، امید به زندگی در نروژ برای مردان 80.9 سال و برای زنان 84.3 سال می باشد. نرخ امید به زندگی در این کشور از بالاترین نرخ ها در جهان است.

2. مردم نروژ چگونه مردمی هستند؟

نروژ یک فرهنگ کاملاً برابری طلبانه دارد که Jante Law ستون آن می باشد. طبق Jante Law، ارزش های فروتنی، احترام، سادگی و برابری در اولویت هستند. بر همین مبنا، مردم نروژ در مورد دستاوردهای خود (ثروت، هوش، کالاهای مادی و …) ادعایی ندارند و معمولاً تحت تأثیر کسانی که در چنین مواردی خودنمایی می کنند، قرار نمی گیرند. فرهنگ این مردم به طور قابل توجهی با فرهنگ انگلیس تفاوت دارد. به موجب آن در این فرهنگ، اغلب از نقش حرفه ای شخص برای تعیین نظرات و قضاوت ها استفاده می شود. روحیه برابری طلبانه مردم نروژ، جزو مزایا و شرایط خوب زندگی در این کشور می باشد.

زبان مردم نروژ

زبان نروژی به شاخه ژرمنی شمالی از گروه زبان ژرمنی تعلق دارد. نروژی مدرن دارای گویش های متعددی است، اما همه آن ها و همچنین زبان های سوئدی و دانمارکی، در هر سه این کشورهای اسکاندیناوی قابل درک هستند. بیش از 15000 نروژی، عمدتا در جیب های پراکنده در شمال نروژ، سامی شمالی را به عنوان زبان اولشان صحبت می کنند. بهتر است بدانید سامی که یک زبان اورالی است، زبان رسمی تعدادی از شهرداری ها است. یکی از مزایا و شرایط مناسب زندگی در نروژ برای مهاجران این است که تقریباً تمام نروژی های تحصیل کرده انگلیسی را به عنوان زبان دوم‎ شان صحبت می کنند.

دین مردم نروژ

بیش از چهار پنجم كل نروژی ها به كلیسای ملی انجیلی لوتران، كلیسای نروژ، تعلق دارند كه از طرف دولت اهدا شده است. بزرگترین گروه های خارج از این موسسه پنطیکاستال ها (مسیحیان پروتستان)، کاتولیک های روم، اعضای کلیسای آزاد لوتر، شاهدان یهوه، متدیست ها و باپتیست ها (تعمیدیون) هستند. لازم به ذکر است که در نتیجه مهاجرت آسیایی ها به سوئد، گروه های کوچکی از مسلمانان و بوداییان نیز در این کشور حضور دارند.

3. شرایط اقتصادی نروژ در حال حاضر چگونه است؟

اقتصاد نروژ تا حد زیادی به ثروت صنعت مهم خود، نفت، وابسته است. بنابراین، در اواخر دهه 1980 با کاهش قیمت نفت، روند نزولی را تجربه کرد، اما در اواخر دهه 1990 با افزایش تولید و قیمت ها، بازگشتی دوباره داشت. واحد پول این کشور، کرون نروژ(kr) می باشد. حدود یک چهارم کالاهای وارداتی نروژ، مواد غذایی و کالاهای مصرفی (از جمله وسایل نقلیه موتوری) است. بقیه شامل مواد اولیه، سوخت و کالاهای سرمایه ای می شود. چند سال است که نرخ سرمایه گذاری مجدد در نروژ زیاد می باشد. این امر در اشتغال نسبتاً ثابت صنعت ساختمان منعکس شده است. اما در مشاغل تجاری و خدماتی، رشدی سریع ثبت شده است (همانطور که در بیشتر کشورهایی که استاندارد زندگی بالا دارند، مشاهده می شود).

کمتر از 1 درصد مشاغل خصوصی و شرکت های صنعتی در نروژ، بیش از 100 کارمند دارند. با این وجود، آن ها بیش از دو پنجم نیروی کار خصوصی صنعتی را تشکیل می دهند. شرکت های کوچکتر معمولاً خانوادگی می باشند، در حالی که بیشتر شرکت های بزرگتر، شرکت های سهامی هستند. این ایالت همچنین دارای سهام مالکیت زیادی در نیروگاه های برق آبی و نیروگاه های برق است. در قسمت های بعد با شرایط کار و مالیات و همچنین وضعیت تحصیل در نروژ آشنا خواهید شد…

4. شرایط فعلی کار و مالیات نروژ، برای زندگی در این کشور به چه شکل است؟

شرایط کار در نروژ

در آغاز قرن بیست و یکم، حدود سه چهارم نروژی های فعال مشغول به کار در خدمات بودند، در حالی که بیش از یک دهم در صنعت (از جمله تولید، معدن و فعالیت های مربوط به نفت) کار می کردند. اگرچه بخش ساخت و ساز كمتر از یك دهم نیروی كار فعال را به كار می گرفت، اما كل این بخش، كه نسبت کوچکتری را تشکیل می داد، از كشاورزی و ماهیگیری فراتر رفت.

اتحادیه های کارگری و اتحادیه های کارفرمایی به یکدیگر و همچنین رهنمودهای دولت احترام می گذارند و بنابراین به کنترل اقتصاد در حال گسترش سریع کمک می کنند. بزرگترین و تأثیرگذارترین اتحادیه کارگری، اتحادیه های کارگری نروژ (Landsorganisasjonen i Norge؛ LO) است که در سال 1899 تاسیس شد و بیش از 800000 عضو دارد. اتحادیه های صنفی مهم دیگر اتحادیه های صنفی حرفه ای (Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund؛YS) و فدراسیون انجمن های حرفه ای (Akademikerne ) هستند.

مالیات نروژ

کشاورزی و ماهیگیری در نروژ بسیار سازمان یافته است و از طرف دولت یارانه دریافت می کنند. در مناطق دور افتاده، صنایع خصوصی ممکن است مشوق های ویژه ای به صورت وام و کمک هزینه یا تخفیف مالیاتی دریافت کنند. مالیات های مستقیم بالا، مالیات های درآمد ناگهانی و مالیات ثروت بر دارایی شخصی بسیار زیاد است. مسئله مالیات زیاد یکی از معایب زندگی در نروژ محسوب می شود.

این کشور همچنین از کلیه فعالیت های اقتصادی مالیات بر ارزش افزوده حدود 25 درصد – از بالاترین مالیات های ارزش افزوده در اروپا – را می گیرد. کل درآمد مالیاتی معادل تقریباً نیمی از GNP کشور است، اما بیشتر آن انتقال مالیات می باشد (به عنوان مثال یارانه قیمت، مزایای بیمه اجتماعی و موارد دیگر به بخش خصوصی بازمی گردد). همه این ها بر مشکلات اقتصادی و تورم افزوده است، اما افزایش بهره وری را در نرخ بالای رشد واقعی درآمد ممکن کرده است.

نرخ بیکاری در نروژ

نرخ بیکاری در نروژ به طور کلی کمتر از بیشتر کشورهای اروپای غربی بوده است. این موضوع یکی از مزایا و شرایط خوب زندگی در نروژ است. اما از ابتدای بحران ویروس کرونا (COVID-19) در نروژ، بسیاری از افراد شغل خود را از دست داده اند. این امر به ویژه در مورد کارمندان بخش گردشگری و حمل و نقل بیشتر بوده است. قبل از شیوع ویروس کرونا، نرخ بیکاری در این بخش 3.4 درصد بود. از 8 دسامبر، این نرخ به 11.5 درصد افزایش یافت. در مقایسه با سایر صنایع، مانند کارهای صنعتی، نرخ بیکاری در بخش گردشگری و حمل و نقل بیش از دو برابر بود.

با وجود افزایش قابل توجه سطح بیکاری در نروژ از مارس 2020، تعداد افراد بیکار از آوریل 2020 به تدریج کاهش یافت. اما در ماه اکتبر دوباره افزایش یافت و به 187 هزار نفر رسید. هم اکنون این مسئله جزو معایب زندگی در نروژ می باشد.

5. وضعیت تحصیل در نروژ چگونه است؟

در نروژ حضور در مدرسه به مدت 10 سال، از 6 تا 16 سالگی اجباری و یک سال یازدهم اختیاری است. دروس اجباری شامل زبان های نروژی، مذهبی، ریاضیات، موسیقی، تربیت بدنی، علوم و زبان انگلیسی می باشد. دوره های اختیاری در رشته هایی مانند هنر و زبان های خارجی دیگر و همچنین آموزش حرفه ای در زمینه هایی مانند مهارت های اداری، کشاورزی و دریانوردی در کلاس های بالاتر وجود دارد. با سه سال دبیرستان اضافی، دانش آموزان ممکن است در امتحانات منجر به تحصیل در دانشگاه شرکت کنند. یکی از مزایای زندگی در نروژ این است که اکثریت مدارس نروژ دولتی و رایگان هستند. با این حال، مدارس خصوصی با هزینه نیز در هر سطح وجود دارد.

کلیه دانشجویان نروژ واجد شرایط وام های دولتی هستند. این مسئله جزو شرایط خوب زندگی دانشجویی در نروژ می باشد.  برنامه های یادگیری مادام العمر و آموزش مداوم برای بزرگسالان نیز از اجزای مهم سیستم آموزشی نروژ هستند. درصد کمی از دانشجویان کالج و دانشگاه در خارج از کشور نروژ تحصیل می کنند. موسسات آموزش عالی در نروژ برای تأمین دو برابر جمعیت دانشجویی که بین اوایل دهه 1980 و اواسط دهه 1990 اتفاق افتاده است، گسترش یافته اند.

دانشگاه های نروژ

دانشگاه های دولتی نروژ عبارتند از: دانشگاه اسلو (تاسیس 1811)، دانشگاه برگن (1946)، دانشگاه علم و صنعت نروژ در تروندهایم (ریشه در موسسه فناوری نروژ، تاسیس 1910) و دانشگاه ترومسو (1968)، به همراه دانشگاه استاوانگر، دانشگاه علوم زندگی نروژ در Ås  و دانشگاه آگر. علاوه بر آن ها شش موسسه تخصصی در سطح دانشگاه، از جمله دانشکده اقتصاد و اداره بازرگانی نروژ در برگن، آکادمی موسیقی نروژ و همچنین حدود دوازده کالج دانشگاهی که عمدتا برنامه های سه ساله تحصیل را ارائه می دهند، وجود دارد. سطح بالای تحصیل در نروژ توجه افراد زیادی را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است و جزو مزایای زندگی در این کشور به حساب می آید.

منبع:

diplomatie.belgium.be

www.vfsglobal.com

دکمه بازگشت به بالا