عمومیکسب و کار ایرانی

معیارهای انتخاب بهترین منبع تامین مقاطع فولادی برای پروژه‌های ساختمانی

در اخبار امروز علاوه بر یک نوع منحصر به فرد مقاطع فولادی، می خواهیم بهترین کارخانه در این صنعت را به شما معرفی کنیم. میلگرد بخش مهمی از صنعت ساخت و ساز است، بنابراین نمی توان تاثیر آن بر قیمت مسکن را نادیده گرفت. بنابراین اطلاعات دقیق در مورد مزایا و کاربردهای مختلف میلگردها برای مهندسان و کارگران ساختمانی بسیار مهم است. در این متن به سوالات زیر می پردازیم و اطلاعات کاملی را ارائه می دهیم:

• میلگرد چیست و چه انواعی دارد؟

• میلگردها در چه مواردی کاربرد دارند؟

• کدام کارخانه اتصالات در میان معماران محبوبیت بیشتری دارد؟

معرفی محبوب ترین کارخانه های تولید میلگرد

کارخانه های زیادی در تولید میلگرد از جمله ذوب آهن اصفهان، ظفر بناب، کویر کاشان و … فعالیت می کنند، اما یکی از کارخانه های مهم آناهیتا گیلان است. این کارخانه انواع میلگرد بر اساس ISRI 3132 ساخته شده بر اساس استاندارد روسیه را در کیفیت های مختلف ساده و آجدار تولید می کند. دلیل اصلی استفاده از این نوع میلگردها و محبوبیت آن را می توان عدم افزایش وزن نهایی سازه به دلیل نزدیک بودن وزن آناهیتا گیلان به جدول استال دانست. مواد اولیه با کیفیت بالا. مصالح و شمش های فولادی SP5، رعایت دقیق استانداردها و شکل مناسب آج ها و مقاومت بالای آنها در برابر نیروهای مختلف از جمله استحکام کششی. این کارخانه محصولات خود را به سراسر ایران ارسال می کند اما به عنوان مثال قیمت میلگرد آناهیتا در درب کارخانه با قیمت ارسالی به تهران به دلیل هزینه حمل و نقل متفاوت است. با توجه به اینکه این کارخانه در شهر صنعتی رشت استان گیلان واقع شده است، در صورت دور بودن سفارش هزینه بیشتری برای مردم خواهد داشت.

آیا میلگرد تقویتی وجود دارد؟

میلگردها قطعات فولادی جامد استوانه ای بلندی هستند که هدف اصلی آنها تقویت بتن در ساختمان است. این قطعات فولادی بخش مهمی از ایمنی و دوام سازه های بتنی هستند، به دلیل استحکام کم بتن، در اثر نیروهای مختلف وارد بر سازه فرو می ریزد. ماده اولیه تولید این قطعه شمش فولادی SP5 می باشد اما گاهی از آهن قراضه برای تولید میلگرد استفاده می شود.

همچنین استانداردهای مورد استفاده در هر کارخانه متفاوت است، اما موارد زیر برخی از رایج ترین آنها هستند:

• استاندارد روسیه GOST 5781

طبقه بندی میلگردها با استفاده از استاندارد روسی به 4 دسته A1، A2، A3 و A4 تقسیم می شود که A1 میلگرد کوچک و سه گرید دیگر میلگرد آجدار است. در این سطح، مقدار کربن مصرفی در هر یک از میلگردها برای تقسیم به انواع دیگر موسوم به نرم، متوسط ​​و سخت چند برابر می شود.

• استاندارد ژاپنی JIS G3112

استفاده از این استاندارد مقاومت بیشتری در برابر میلگردهای فولادی ایجاد می کند زیرا ژاپن کشوری زلزله خیز است. پس توجه داشته باشید که به دلیل شکنندگی زیاد میلگردهای فولادی معمولی، از این استاندارد برای تولید میلگردهای فولادی آلیاژی استفاده می شود.

• استاندارد اروپایی DIN 488

میلگرد تولید شده با این استاندارد خیلی شکننده نیست زیرا پس از مرحله نورد گرم از روش خنک کننده آب استفاده می کند. به عبارت دیگر در روش استاندارد اروپایی DIN 488 پس از اتمام فرآیند نورد گرم، آب روی میلگرد ریخته می شود تا حرارت داخلی آن باعث گرم شدن مجدد قطعه فولادی شود و در نتیجه خواص مکانیکی میلگرد بهبود یابد.

• استاندار ملی

استاندارد ملی ISIRI 3132 یکی از استانداردهای مرجع تولید میلگرد در ایران است که با نام کامل “میلگرد نورد گرم فولادی برای میلگردهای بتنی” شناخته می شود. مشخصات و روش های آزمایش». بر اساس این استاندارد، میلگردها به دسته هایی مانند میلگرد ساده، میلگرد دنده مارپیچ یکنواخت یا دوکی، میلگرد جانبی عرضی یکنواخت یا دوکی و میلگرد جانبی یکنواخت یا دوکی تقسیم می شوند.

معرفی انواع میلگرد

تنوع میلگرد بسیار زیاد است به همین دلیل این قطعات بسته به شرایط، ابعاد، شکل ظاهری، نوع و عوامل دیگر به قسمت های مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به همه آنها می پردازیم.

• انواع میلگرد بر اساس جنس

در قسمت قبل با انواع استاندارد مورد استفاده در تولید و ظاهر آن ها آشنا شدیم، اما این محصولات به دسته هایی مانند فولاد کربنی، اپوکسی، گالوانیزه، فایبرگلاس، فولاد ضد زنگ یا فولاد ضد زنگ و میلگردهای کامپوزیت نیز تقسیم می شوند.

جالب است بدانید یکی دیگر از دسته بندی هایی که برای میلگردها استفاده می شود سایز این محصول است که بین سایزهای 8 تا 50 طبقه بندی می شود. البته میلگردها سایزهای دیگری هم دارند اما مهمترین سایز میلگردهای مورد استفاده سایزهای 8، 10، 12، 14، 16، 18، 20، 22، 25، 28 و 32 می باشد.

مهمترین میلگردها در صنعت ساختمان

اکنون که درک خوبی از میلگرد دارید باید بدانید که این مقطع فولادی در صنایع ، سدسازی و مواردی از این قبیل کاربرد دارد، اما صنعت اصلی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد ساختمان سازی است. به همین دلیل می خواهیم میلگردهای اصلی مورد استفاده در این صنعت را به همراه موارد مصرف آنها فهرست کنیم.

• میلگرد راستا

از این میلگرد برای افزایش مقاومت بتن در ستون ها، فونداسیون ها یا پی های ساختمانی که بیشترین کاربرد را در ساختمان سازی دارند استفاده می شود.

• میلگرد سنجاقی

از این میلگرد برای اتصال میلگردهای طولی با میلگردهای خموت و همچنین افزایش مقاومت خموت استفاده می شود.

• میلگرد خرک

در برخی موارد معمولاً علاوه بر میلگردهای معمولی برای افزایش استحکام پی ساختمان، دو ردیف میلگرد به نام طاق عرضی در بالای پی قرار می گیرد.

• میلگرد رکابی

گاهی اوقات هنگام چینش دیوارها لازم است از یک سری مقاطع فولادی استفاده شود که آنها را به صورت افقی و عمودی نگه می دارد که به آنها رکاب می گویند. در واقع استفاده از این نوع میلگردها در ساخت دیوارهای بتنی می باشد.

• میلگرد ادکا

برای افزایش تحمل نیروی برشی تیر از میلگرد معروف به میلگرد ادکا در قسمت نگهدارنده تیر ساختمان استفاده می شود.

در پایان

ما سعی کرده ایم مهم ترین نکات میلگرد را به شما ارائه دهیم، اما اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه دریافت کنید می توانید بر روی این لینک کلیک کنید همچنین می توانید جهت دریافت خبر های بین المللی در حوزه فولاد می توانید از سایت هایی مانند www.metalsdepot.comاستفاده کنید.

دکمه بازگشت به بالا