بیمه آتش سوزی منازل مسکونی
پوشش های اضافی بیمه آتش سوزی
همانطور که گفته شد، بیمه آتش سوزی و زلزله همانند بیمه کشتی و هواپیما تعداد زیادی هم پوشش اضافی دارد که کمک میکند ساختمان و اموال بیمهشده پوشش بیمهای بیشتر و گستردهتری داشته باشند. البته پوششهای فرعی و اضافی بیمه آتش سوزی را باید بهصورت جداگانه و مازاد بر بیمه نامه اصلی بخریم. اصلیترین و پرکاربردترین پوشش های اضافی بیمه آتش سوزی عبارتند از:
- زلزله و آتشفشان برای جبران خساراتی که بهدلیل زمین لرزه و آتشفشان به ساختمان بیمهشده وارد میشود
- سیل و طغیان آب دریاها و رودخانهها شامل خسارتهای ناشی از سیل، طغیان رودخانه، شکستن سدها و خروج ناگهانی آب های سطحی از مسیر طبیعی
- طوفان، گردباد و تندباد
- ترکیدگی لوله آب شامل تركیدگی تانكرها و لولهكشی و فاضلاب دستگاههای آبرسانی ساختمان بیمهشده
- شکست شیشه
- سرقت با شکست حرز شامل بازكردن درب بوسيله كليد تقلبی يا هر وسيله ديگر، ورود سارق به محل مورد بيمه با تهديد و اعمال زور. ورود سارق به محل مورد بيمه از روی ديوار، پشت بام و يا حصار
- جبران خسارات ناشی از آب باران و ذوب شدن برف. ( اگر آب از طریق بام و یا گرفتگی لولهها، لبریز شدن آبراهها و ناودانها به ساختمان بیمهشده نفوذ كرده باشد.)
- مسئولیت خسارت ناشی از آتش سوزی و انفجار در قبال همسایگان (اشخاص ثالث)
- سقوط هواپیما و هلیکوپتر یا قطعات آنها.
- ریزش سقف بهدلیل سنگینی برف
- ریزش، رانش و فروکش یا نشست زمین به علت تأثیرات خاک، ریزش متوالی باران، تغییر سطح آبهای زیرزمینی، امواج جزر و مدی و …
- هزینه پاکسازی و برداشت ضایعات.
- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی.
- جبران هزینه اجاره اسکان موقت بیمهشده بعد از حادثه.
- ریزش کوه و یا سقوط بهمن.
- برخورد اجسام خارجی به ساختمان شامل انواع وسیله نقليه زمينی و ريلی.
موقع خرید بیمه زلزله و آتش سوزی بهتر است با توجه به موقعیت و متراژ ساختمان و همچنین نوع کاربری آن پوششهای اضافی مناسب را به بیمه نامه اضافه کنید. به غیر از موارد فوق، در بیمه آتش سوزی میتوانیم علاوه بر ساختمان اموال و وسایل داخل آن را هم بیمه کنیم. اموال تحت پوشش بیمه آتش سوزی هم باید در بیمه نامه ثبت شده باشند. البته این اموال نمیتواند یکی از موارد زیر باشد:
- مسکوکات (سکه طلا، سکههای کلکسیونی و عتیقه)
- پول
- اوراق بهادار (سهام، اوراق قرضه، اوراق مشارکت، مشتقات و …)
- آثار هنری و نسخههای خطی و تاریخی
- فلزات قیمتی به هر شکل
- جواهرات و مروارید یا سنگهای قیمتی سوارنشده
- هزینه بازسازی نقشه
- جمعآوری مجدد اطلاعات و تنظیم مجدد دفاتر بازرگانی
انواع بیمه آتش سوزی
معمولا شرکتهای بیمه براساس نوع و کاربری ساختمان برای آن بیمه نامه آتش سوزی صادر میکنند. هرکدام از این بیمهها شرایط و پوششهای مخصوص به خودشان را دارند. بهطور کلی انواع بیمه آتش سوزی برای ساختمانهای مختلف به ۳ دسته زیر تقسیم میشود
نوع بیمه آتش سوزی | مراکز تحت پوشش |
بیمه آتش سوزی منازل مسکونی | انواع مجتمع مسکونی، آپارتمان و ویلا |
بیمه آتش سوزی مراکز صنعتی | تمام کارگاهها و کارخانهجات تولید خوراکی و آشامیدنی، نساجی، فلزات اساسی، دخانیات و سایر صنایع |
بیمه آتش سوزی مراکز غیرصنعتی | تمامی فروشگاههای تجاری، تعمیرگاهها، بیمارستانها، اماکن عمومی، ساختمانهای اداری، بنگاههای معاملاتی، مراکز پخش دارو، فروشگاههای مواد غذایی و پروتئینی، آموزشگاهها، مراکز خدماتی و … |
بیمه آتش سوزی ساختمان
گفتیم که بیمه آتش سوزی ساختمان براساس نوع کاربری ساختمان و استفادهای که از آن میشود و همینطور وسایلی که در آن وجود دارد، شرایط و پوششهای متفاوتی دارد. در این بیمه خود ساختمان و مشاعات آن بیمه میشوند. متراژ، نوع سازه و عمر بنا هم روی قیمت بیمه حوادث ساختمان مورد بیمه تاثیر میگذارد. خسارتهای تحت پوشش خود ساختمان در بیمه نامه آتش سوزی عبارتند از:
- خسارتهای وارد شده به اجزای خارجی ساختمان یعنی دیوارها، بامها، نورگیرها.
- خسارت وارد شده به اجزای داخلی ساختمان مثل سقف و کف ساختمان، پوششهای زیر سقف و کف، پارتیشنها، پوششهای دیوارهای داخلی، دربها و پنجرهها، راه پلهها، آسانسورها، کانالهای تهویه و لولهها.
بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی
بیمه آتش سوزی خانه برای تمامی ساختمانهای مسکونی اجباری است. براساس قانون ساختمانهای واحدهای مسکونی باید هر سال منزل یا آپارتمان خود را با توجه به قبض برق بیمه آتش سوزی کنند. در بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی معمولا اثاثیه خانه هم تحت پوشش بیمه قرار میگیرد. طبیعتا ارزش وسایل و لوازمی که در بیمه نامه ثبت میشوند روی مبلغ حق بیمه تاثیر میگذارد.
بیمه آتش سوزی مغازه
مغاره درواقع یک ساختمان با کاربری تجاری است. بهطور کلی در بیمه نامه آتش سوزی ساختمانهای تجاری مثل انواع مغازه و فروشگاه علاوه بر خود ساختمان، تاسیسات، دکوراسیون، اثاثیه اداری، کالاها و اجناس هم جزو اموال تحت پوشش بیمه آتشسوزی محسوب میشوند.
بیمه آتش سوزی انبار
سرمایه موجود در انبارها مدام تغییر میکند و بهروز میشود. به همین دلیل معمولا بیمه آتش سوزی انبار بهصورت بیمه نامه با سرمایه شناور (سرمایه متغیرموجودی کالا و مواد) صادر میشود. در این حالت باید ماهانه لیستی از موجودیها و کالای در گردش و همینطور سرمایه موجود در ساختمان بیمهشده به بیمهگذار تحویل داده شود. حق بیمه این نوع بیمه نامه هرسال براساس لیست موجودی انبار و میانگین موجودی سرمایه موجود در آن تعیین میشود. بهطور کلی انواع بیمه آتش سوزی از نظر شرایط بیمه نامه بهشکل زیر است:
شرایط بیمه آتش سوزی | توضیحات |
بیمهنامه با سرمایه ثابت | معمولا بیشتر برای بیمه ساختمانهای مسکونی استفاده میشود. در این بیمهنامهها، ارزش روز موضوع بیمه بهصورت روشن و دقیق ثبت میشود و در صورت وقوع حادثه، سرمایه بیمهشده مبنای خسارت دریافتی بیمهگزار از بیمهگر است. |
بیمهنامه با شرایط شناور | بیشتر مناسب مکانها و ساختمانهاییست که در شرایطی که سرمایه موجود در آنها بهطور مدام تغییر میکند. مثلا انبارها بهطر مرتب پر و خالی میشوند و میزان موجودیشان هیچگاه ثابت نیست. در این بیمهنامه معمولا ماهانه لیستی از موجودی و سرمایه موجود در ساختمان بیمهشده به بیمهگذار تحویل داده میشود. |
بیمهنامه فرست لاست (First Lost) | بهدرد کسانی میخورد که مطمئن هستند اگر حادثه و آتشسوزی هم رخ بدهد نه کل سرمایهشان بلکه تنها بخشی از آن آسیب میبینید یا از بین میرود. در اینصورت بیمهنامه براساس همان میزان پیشبینی شده خسارت احتمالی برایشان صادر میشود و بیمهگر هم تنها متعهد به پرداخت خسارت با توجه به میزان پیشبینیشده خواهد بود. |
بیمهنامه با شرایط جایگزینی | برای زمانیست که میخواهید حتما مبلغ خسارت به نرخ روز برای شما محاسبه شود. این بیمهنامهها کمک میکنند تا در شرایط تورم بالای بازار و نوسان قیمتها، اگر قیمت ساختمان یا ماشینآلات صنعتی طی یک سال افزایش فزاینده داشته باشد، خسارت فرد با ارزش سرمایه بیمه شده جبران و جایگزین شود. |
بیمه آتش سوزی و زلزله برای خانه های اجاره ای
خرید بیمه آتش سوزی و تنها برای جبران خسارت های وارد شده به ساختمان نیست. اموال و اثاثیه موجود در ساختمان نیز تحت پوشش این بیمه نامه قرار می گیرند و خسارات وارد شده به آنها جبران خواهد شد. با این اوصاف ساکنین خانه های اجاره ای می توانند فقط اموال و اثاثیه متعلق به خود را به تنهایی در مقابل خطرات اصلی آتش سوزی و خطرات جانبی مثل زلزله، سیل، طوفان و… بیمه کنند. در این حالت حق بیمه نهایی تنها بر اساس ارزش اموال و اثاثیه موجود در ساختمان محاسبه میشود و ارزش بنا تاثیری بر نرخ بیمه نامه نخواهد داشت. علاوه بر این صاحبان ساختمانها نیز میتوانند بهصورت جداگانه بنای متعلق به خود را تحت پوشش بیمه قرار دهند و خسارات وارد شده در اثر حوادث احتمالی را جبران کنند.
محاسبه آنلاین بیمه آتش سوزی
با مراجعه به سایت بیمه پارسیان میتوانید در سریعترین زمان ممکن قیمت بیمه آتش سوزی برای انواع ساختمان با کاربریهای مختلف را ببینید. برای محاسبه آنلاین بیمه آتش سوزی مغازه یا استعلام قیمت بیمه منازل مسکونی از سایت بیمه پارسیان فقط کافیست تا اطلاعاتی مثل شهر محل ساختمان و نوع کاربری آن و همچنین نوع بیمه نامه مورد نیازتان را وارد کنید. سپس قیمت بیمه آتش سوزی شرکتهای مختلف برای متراژ وارد شده و تعداد اثاثیهای مورد بیمه به شما نشان داده میشود و میتوانید کاملترین بیمه نامه آتش سوزی را با بهترین قیمت انتخاب کنید.
قیمت بیمه زلزله و آتش سوزی
هزینه بیمه آتش سوزی مجتمع مسکونی یا انواع دیگر بیمه آتش سوزی ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. میزان و ارزش ساختمان بیمهشده و محلهای که در آن قرار دارد روی قیمت نهایی بیمه آتش سوزی اثر میگذارد. علاوه بر اینها نوع و کاربری سازه ساختمان، متراژ آن و هزینه ساخت هر متر بنا هم قیمت بیمهنامه آتشسوزی را بالا و پایین میکند. علاوه بر اینها هرچه ساختمان از نظر خطراتی مثل زلزله و حادثههای کاری و در نتیجه آتش سوزی ریسک بیشتری داشته باشد، حق بیمه آتش سوزی آن هم بیشتر خواهد بود. بیشتر شرکتهای بیمه در محاسبه قیمت بیمه آتش سوزی، ملاکهای زیر را درنظر میگیرند:
- سن ساختمان
- جنس مصالح
- سیستم برقکشی
- تعداد طبقات
- امکانات اطفاء حریق
- مدت بیمه نامه (چندساله، یک ساله یا حتی کوتاهمدت)
- تعداد پوشش های اضافی بیمه نامه
- ارزش اثاثیه و اموال مورد بیمه
- سقف خسارت پرداختی برای بنا و اثاثیه
خرید اینترنتی بیمه آتش سوزی و زلزله
انتخاب و خرید به نیازهای شما و به شرایط مکانی که قصد خرید بیمه آتش سوزی را برای آن دارید، بستگی دارد. مثلا ممکن است بعضی از افراد به دنبال بیمه نامهای با حداقل پوشش و حداقل قیمت باشند و برخی دیگر کامل بودن پوششها را مدنظر قرار دهند. البته میتوان معیارهای مهمی را برای انتخاب بیمه آتش سوزی در نظر گرفت. معیارهایی مثل سطح توانایی مالی شرکت بیمه مورد نظر، کیفیت پرداخت خسارت آن، کامل بودن پوششهای ارائه شده، قیمت بیمه نامه و …
همان طور که اشاره کردیم یکی از معیارهای مهم برای برخی از افراد، قیمت بیمه آتش سوزی و ارزان بودن آن است. اما باید گفت که از ارزان ترین بیمه آتش سوزی همیشه نمیتوان بالاترین کیفیت خدمات و پرداخت خسارت را انتظار داشت و باید علاوه بر قیمت به معیارهای دیگر نیز توجه نمود. با خرید بیمه آتش سوزی از وبسایت بیمه پارسیان می توانید به سادگی پوشش ها و قیمت بیمه آتش سوزی شرکت های مختلف بیمه را مقایسه و به سادگی و در کوتاهترین بیمه آتش سوزی مورد نظرتان را تهیه کنید. خرید بیمه آتش سوزی از سایت بیمه پارسیان بسیار ساده است. شما در 4 مرحله میتوانید بهصورت آنلاین برای ساختمان خود بیمه اتش سوزی بخرید:
- مشخصات ساختمان خود را در فیلدهای مشخص شده وارد کنید. مشخصاتی مثل: نوع سازه ساختمان، ارزش اثاثیه و متراژ ساختمان.
- در مرحله بعد میتوانید نرخ و شرایط بیمه آتش سوزی ساختمان مورد نظر را در برترین شرکتهای بیمه کشورمشاهده و با هم مقایسه کنید و بر اساس نیازها و اولویتهای خود یکی از بیمهها را انتخاب کنید.
- پس از تأیید اطلاعات در مرحله بعد باید اطلاعات شخصی مثل نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس و … را وارد کنید.
- در مرحله نهایی می توانید نحوه پرداخت حق بیمه (پرداخت آنلاین یا پرداخت در محل)را انتخاب کرده و هزینه بیمه نامه خود را به یکی از این دو روش پرداخت کنید.