عمومیکسب و کار ایرانی

جاهای دیدنی اراک؛ از تالاب میقان تا روستای هزاوه

سفر یک روزه اطراف اراک؛ جذابیت‌هایی که هنوز ندیده‌اید!

شهر اراک یکی از صنعتی‌ترین شهرهای ایران است که قدمت آن به دوران قاجار باز می‌گردد. این شهر پایتخت استان مرکزی بوده و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیار زیادی را در دل خود جای داده است. اما بسیاری از افراد از وجود این جاذبه‌ها بی‌خبر بوده و از آن بهره نمی‌برند. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب سفری کوتاه به اراک داشته باشیم و جاذبه‌های خارق‌العاده آن را معرفی کنیم تا بتوانید حتی در سفر یک روزه اطراف خود به جاهای دیدنی اراک سر بزنید.

جاهای دیدنی اراک |جاهای دیدنی اراک با ادرس |جاهای دیدنی اراک در بهار

منطقه حفاظت شده هفتاد قله

این منطقه حدودا ۲۵ کیلومتر با اراک فاصله دارد و وسعتی معادل ۹۸ هزار هکتار برای آن به ثبت رسیده است. در سفر یک روزه اطراف اراک می‌توانید به این جاذبه طبیعی زیبا سر زده و ترکیبی از دره، چشمه‌ها، کوه‌ها و حیوانات و گونه‌های جدید گیاهان را مشاهده کنید.

تنوع پستانداران و پرندگان منطقه هفتاد قله بسیار زیاد بوده و به همین دلیل این منطقه را بسیار خاص جلوه می‌دهد. بسیاری از افراد به دلیل تنوع حیوانات و گیاهانی که در این منطقه حضور دارند، به منطقه هفتاد قله، موزه طبیعی نیز می‌گویند. دره چکاب و دره سیبک دو دره بسیار زیبا در این منطقه هستند که نسبت به سایر مکان‌ها پوشش گیاهی منحصر به فرد‌تری دارند.

جالب است بدانید که با سفر یک روزه اطراف اراک و سر زدن به منطقه هفتاد قله شما تنها به بازدید یک جاذبه طبیعی نرفته‌اید، بلکه از منطقه تاریخی نیز دیدن کرده‌اید. زیرا منطقه هفتاد قله دارای ۶۲ کتبیه قدیمی است که در کوه‌های آن حکاکی شده‌اند. قدمت این کتبیه‌ها به حدود ۴۰۰ سال قبل می‌رسد. این منطقه یکی از مناطق شکاری مهم برای ثروتمندان و حتی شاهان قاجاری بوده است.

فاصله تا اراک ۲۵ کیلومتر

آدرس منطقه حفاظت شده هفتاد قله: استان مرکزی، ۲۵کیلومتری شمال شرقی اراک، بین شهرستان‌های اراک، خمین و محلات

تالاب میقان یا بهشت درناها

یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی اراک، تالاب میقان است. این تالاب در واقع نوعی تالاب کویری محسوب می‌شود که در دشت بزرگی به نام دشت فراهان در اراک واقع شده است. به همین دلیل تالاب میقان را با نام نمک‌زار فراهان نیز می‌شناسند. البته این نام بیشتر در گذشته مرسوم بوده است و امروزه با نام تالاب میقان شناخته می‌شود.

این تالاب معمولا در سال‌های پربارش، پر از آب بوده و بسیار پربازدید است. اما در صورت بارش کم، حالت کویری داشته و تقریبا خشک می‌شود. زمین‌های باتلاقی که در اطراف تالاب میقان وجود دارند، سرشار از سولفات سدیم هستند. به همین دلیل منبع خوبی برای استخراج املاح معدنی بوده و از این املاح استفاده‌های فراوانی می‌شود.

تالاب میقان مساحتی حدودا ۲۵ هزار هکتاری داشته که بسیار محبوب طبیعت دوستان است. میقان در واقع شامل سه جزیره به همراه یک دریاچه بزرگ است. جزیره‌های میقان شامل کریستالین یک و دو و سه هستند.

انواع متفاوتی از جانداران در میقان زندگی می‌کنند که نمای بسیار زیبا و زنده‌ای به تالاب داده‌اند. در این تالاب می‌توانید انواع پستانداران و پرندگان را مشاهده کنید. یکی از مشهورترین انواع پرندگان که در میقان به وفور یافت می‌شود، درنا است. درناهای مهاجر به ویژه در اواسط آبان ماه در تالاب میقان به حد زیادی دیده می‌شوند. به همین دلیل روز ۱۵ آبان را در تقویم با نام روز درنا می‌شناسند. حضور درناها فضای بکر و زیبایی را در تالاب میقان به وجود می‌آورد به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم که در سفر یک روزه اطراف اراک حتما به این مکان سر بزنید.

فاصله تا اراک ۱۵ کیلومتر

آدرس: استان مرکزی، ۱۵ کیلومتری شرق شهر اراک و جنوب داوود آباد.

روستای هزاوه

این روستا حدودا ۱۸ کیلومتر تا اراک فاصله دارد. نکات جالب راجع به این روستا بافت جالب همراه با قدمت چندین هزار ساله آن است. قدمت این روستا به حدود ۵ هزار سال قبل باز می‌گردد و ساختار پلکانی و پیچیده آن در همان ابتدا توجه شما را جلب خواهد کرد. تفاوتی ندارد که در چه روزی به این روستا سفر کنید، زیرا در اغلب روزها، هوای روستا سرد و کوهستانی است. همانطور که گفتیم روستای هزاوه به شکل پلکانی است و این طرح به دلیل قرارگیری هزاوه در کوهپایه است.

اگر به دیوارهای خانه‌های هزاوه دقت کنید، می‌بینید که دیوارها بسیار ضخیم بوده و اغلب از ترکیب سنگ و چوب و همچنین گل بنا شده‌اند. نام دیگر این روستا، زادگاه مردان تاریخ نیز می‌باشد. دلیل این نامگذاری آن است که هزاوه زادگاه بسیاری از بزرگان تاریخ ایران چون امیر کبیر و قائم مقام فراهانی بوده است.

اگر چرخی در روستا بزنید متوجه خواهید شد که هزاوه دارای آثار باستانی بسیار زیادی نیز می‌باشد که ارزش بارها دیدن دارد. برای مثال مقبره شاه احمد و تپه تاریخی هزش در هزاوه واقع شده است. در سفر یک روزه اطراف اراک می‌توانید به روستای هزاوه سفر کنید تا هم از جاذبه‌های طبیعی و هم از بناهای تاریخی آن دیدن کنید.

فاصله تا اراک ۱۸ کیلومتر

آدرس روستا: استان مرکزی، ۱۸ کیلومتری شمال غرب اراک، دهستان امیریه

روستای انجدان

این روستا نیز می‌تواند مکان مناسبی برای سفر یک روزه اطراف اراک باشد. کوه‌های زیبا، آب و هوای مطبوع، چشمه‌های پر آب، غارهای زیبا و عجیب و قدمت زیاد روستا از جمله دلایلی است که شما را مجذوب خود خواهد کرد.

کوه چشمه و کوه برف شاه دو کوه مشهوری هستند که در این روستا قرار دارند. غارهای زیبا و شگفت‌انگیزی که در کوه‌های  روستای انجدان واقع شده‌اند، محبوب بسیاری از غارنوردان بوده و بسیاری صرفا برای کشف این غارها به روستای انجدان سفر می‌کنند. از جمله غارهای مشهوری که می‌توانید برای غارنوردی انتخاب کنید شامل غار کبوتر، آسیلی، گیوه کش و طاق رجه هستند.

قدمت روستای انجدان به هزار سال قبل باز می‌گردد. این روستا برای مدت کوتاهی مرکز فرماندهی سلسله اسماعیلیان بود. به همین دلیل در روستا می‌توانید چندین مقبره مربوط به دوران قدیم پیدا کنید. برای مثال مقبره شاه غریب یکی از مقبره‌های قدیمی در انجدان است. البته در گذشته تعداد قلعه‌ها و کاروانسراهای قدیمی در انجدان بسیار زیاد بود اما با مرور زمان فرسایش یافت و از بین رفت. جالب است بدانید این روستا زادگاه افرادی چون شاه طاهر دکنی و ملا داعی انجدانی بوده که از جمله ادیبان مشهور ایران هستند.

فاصله تا اراک حدودا ۴۰ کیلومتر

آدرس روستای انجدان: ۳۷کیلومتری شرق اراک در دامنه کوه چشمه، بین شهرهای خمین، اراک و محلات

غار سفید خانی

اگر دیدن غار و شگفتی‌های حاصل از آن برای شما جذاب است، پیشنهاد می‌کنیم در برنامه سفر یک روزه اطراف اراک حتما از غار سفید خانی دیدن کنید. این غار حدودا ۲۰ کیلومتر با اراک فاصله دارد و در کوهی با همین نام واقع گشته است. علاوه بر غار زیبا، شما می‌توانید چشمه‌های بسیار زیبایی نیز در اطراف این کوه مشاهده کنید که محیط بسیار دل‌انگیزی را برای شما رقم خواهند زد.

این غار با نام غار عین هو نیز مشهور است. در دهانه غار سفید خانی می‌توانید یک دودکش جن نیز مشاهده کنید که به زیبایی‌های آن اضافه کرده است. اما دودکش جن چیست؟ دودکش جن در واقع به سازه‌هایی گفته می‌شود که شبیه به دودکش هستند اما حالت تنوره‌ای شکل و بسیار بلند داشته و روی سر آن‌ها یک قطعه بزرگ مسطح و ضخیم وجود دارد. نمونه مشابه این پدیده طبیعی را می‌توانید در کاپادوکیا ترکیه و تخت دیو زنجان نیز مشاهده کنید.

فاصله تا اراک ۲۰ کیلومتر

آدرس غار سفیدخانی: استان مرکزی، ۱۸کیلومتری شهر اراک

مقبره شاه غریب

این مقبره از جمله قبور قدیمی در اراک بوده که در روستای انجدان واقع شده است. مطابق آنچه در تاریخ آورده شده، میرزا عباس ابن عبدالسلام در این مقبره مدفون شده است. قدمت این مقبره باستانی به قرن ۶ هجری قمری باز می‌گردد و بسیاری از مورخان معتقدند این فرد یکی از پیشوایان سلسله اسماعیلیون بوده است. این مکان نیز یکی دیگر از مکان‌های جذاب اراک است که می‌توانید در سفر یک روزه اطراف اراک به آن سر بزنید.

مقبره شاه قلندر به شکل هشت ضلعی بوده و گنبد مقبره نیز به شکل شانزده ضلعی طراحی شده است. روی مزار مقبره یک صندوق نفیس مشاهده خواهید کرد که اشعار و آیاتی از قران روی آن کنده کاری شده است. علاوه بر این تاریخ ساخت صندوق نیز روی آن حکاکی گشته است.

فاصله تا اراک حدودا ۴۰ کیلومتر

آدرس مقبره شاه غریب: استان مرکزی، ۳۷کیلومتری اراک، روستای انجدان

امامزاده ابراهیم

این امامزاده مشهور در روستای مشهدالکوبه واقع شده و حدودا ۵۰ کیلومتر تا شهر اراک فاصله دارد. مردم بومی ارزش بسیار زیادی برای امامزاده ابراهیم قائلند و این امامزاده جزو مکان‌های مذهبی مهم اراک به شمار می‌آید.

مطابق آنچه بر کتیبه‌های امامزاده ابراهیم حک شده است، قدمت این امام زاده به قرن ۱۲ هجری قمری باز می‌گردد. معماری این بنا به خصوص در بخش گنبد و ضریح بسیار ارزنده و قابل تحسین است. اگر قصد دارید به یک مکان مذهبی در سفر یک روزه اطراف اراک بروید، می‌توانید این امامزاده مشهور را در برنامه سفر خود قرار دهید.

فاصله تا اراک ۵۰ کیلومتر

آدرس امامزاده ابراهیم: استان مرکزی، ۴۵کیلومتری اراک، روستای مشهد الکوبه

دکمه بازگشت به بالا