علم و تکنولوژیکسب و کار ایرانی

راهکارهای بهبود پاسخگویی سرور برای کاهش سرعت لود وب سایت

 بهبود پاسخگویی سرور برای کاهش سرعت لود وب سایت

سرعت سایت و سرعت بارگذاری صفحات آن نقش مهمی در افزایش ترافیک و بهبود رتبه سئو ایفا می کنند. شرکت های حرفه ای طراحی و توسعه سایت مثل وب سیما، وب 24، مه ویژن، وب وان، داده ورزان و سه سوت وب هنگام طراحی سایت و سئو سایت های تجاری مواردی مانند زمان لود صفحات و پاسخگویی اولیه سرور را در نظر می گیرند. یکی از عوامل مهم در سرعت بارگذاری سایت، زمان پاسخگویی سرور به درخواست های کاربران است.

در این مقاله در مورد راهکارهایی جهت بهبود پاسخگویی سرور و در نتیجه بهبود سرعت لود سایت صحبت می کنیم، اگر انجام بعضی از این اقدامات، برایتان چندان آسان نیست، پیشنهاد می شود از سرویس پشتیبانی سایت استفاده کنید. معمولا شرکت های طراحی و توسعه سایت این خدمات را ارائه می کنند و می توانند با آنالیز سایت شما مشکلات را شناسایی و برطرف کنند.

چگونه زمان پاسخگویی سرور را کاهش دهیم؟

افراد مشهور در زمینه مشاوره سئو و مارکتینگ مانند نیل پاتل اعتقاد دارند که کاهش زمان لود صفحات نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری و افزایش نرخ تبدیل ایفا می کند. بنابراین اگر به دنبال نرخ تبدیل بیشتر و کسب سود بیشتر هستید، باید کاهش زمان لود صفحات را جدی بگیرید. در ادامه مقاله به معرفی راهکارهای موثر بر بهبود پاسخگویی سرور می پردازیم.

 کاهش زمان پاسخگویی سرور

منظور از زمان پاسخگویی سرور چیست؟

بر اساس تحقیقات میدانی و گزارشات سایت کلید موفقیت درصد زیادی از کاربران وقتی مدت بارگذاری سایت از 3 ثانیه بیشتر شود، آن را ترک می کنند و به دنبال سایت هایی با سرعت بهتر می روند. هر چه زمان لود بیشتر باشد، نرخ پرش هم افزایش پیدا می کند. نرخ پرش به درصدی از بازدید کنندگان اشاره دارد که درست پس از ورود به صفحه ای از یک سایت، پنجره را می بندند و آن را ترک می کنند.

بهبود زمان پاسخگویی سرور تاثیر زیادی روی کاهش زمان لود ایفا می کند و به همین دلیل باید در اولویت صاحبان وبسایت ها قرار بگیرد. پاسخگویی سرور یا Server response time معیاری است که نشان می دهد چقدر طول می کشد تا سرور پاسخ درخواست کاربران در مرورگر را ارسال کند. پاسخگویی طولانی سرور موجب می شود کاربران برای مشاهده صفحه یا محتوای مورد نظرشان منتظر بمانند. در این مدت ممکن است صفحات وب با خطاهایی از جمله چیدمان شکسته و تصاویر ناقص نشان داده شوند.

زمان پاسخگویی سرور بر اساس TTFB یا Time to First Byte اندازه گیری می شود. TTFB به زمان مورد نیاز سرور برای ارسال یک بایت به عنوان شروع پاسخ دهی به درخواست کاربر اشاره دارد.

اهمیت بهبود پاسخگویی سرور

بر اساس گفته های جان مولر مدیر بخش سرچ کنسول شرکت گوگل، زمان پاسخگویی سرور باید در بازه ای بین 100 تا 200 میلی ثانیه باشد. پاسخگویی سرور تاثیر زیادی روی تجربه کاربری و سئو سایت دارد که در بازاریابی دیجیتال اهمیت زیادی دارند.

گوگل توصیه می کند که زمان پاسخگویی کمتر از 200ms را برای وبسایت خود هدف قرار دهید. هر زمانی بیشتر از 500ms نیاز به بهبود دارد و می تواند مشکل ساز باشد. زمان پاسخگویی سرور باید برای تمام کاربران سایت ثابت باشد و بسته به لوکیشن آن ها تغییر نکند. موتور جستجوی گوگل سایت ها را بر اساس پاسخگویی سرور به چند دسته سریع، متوسط و آهسته تقسیم بندی می کند. تنها 10 درصد از سایت ها از این نظر سریع هستند.

برای اندازه گیری TTFB ابزارهای آنلاین مخصوصی مانند Google Pagespeed Insights وجود دارد که به شما اجازه می دهند به صورت رایگان وبسایت خود را آنالیز کنید. عواملی مانند هاست، منابع سایت، ترافیک و استفاده از کش ها می توانند روی زمان پاسخگویی سرور تاثیرگذار باشند.

انتخاب هاست قابل اعتماد و مناسب

هاست نقش مهمی در سرعت بارگذاری صفحات و پاسخگویی سرور ایفا می کند. بهترین گزینه استفاده از هاست اختصاصی است، اما این نوع هاست قیمت بالایی دارد. بنابراین در صورت کمبود بودجه، توصیه می شود به دنبال هاست اشتراکی بهینه با مشخصات قابل قبول باشید.

کاهش حجم و اندازه منابع سایت

اگر دارای سایت وردپرسی هستید، توصیه می شود از قالب های مناسب با کدهای جاوا اسکریپت و پی اچ پی بهینه سازی شده استفاده کنید. همچنین از افزونه هایی استفاده کنید که واقعا به آن ها نیاز دارید. فشرده سازی کدهای CSS و Java Script با حذف فاصله ها و کاراکترهای اضافه هم توصیه می شود.

اگر از فایل های چند رسانه ای مانند تصاویر و ویدیوها در سایت خود استفاده می کنید، حتما آن ها را به درستی بهینه سازی و فشرده کنید. ابزارها و افزونه های مختلفی برای این کار وجود دارند. کاهش حجم فایل ها و بهینه سازی آن ها می تواند موجب بهبود زمان پاسخگویی سرور شود. چرا که در این حالت، محتوا سریعتر برای کاربران بارگذاری می شود.

 بهبود منابع سرور

بهینه سازی پایگاه داده

پایگاه داده در CMS جایی است که با افزودن محتوا و پست های بیشتر به سایت بزرگتر می شود. اگر از وردپرس استفاده می کنید، با استفاده از افزونه رایگان WP-Optimize می توانید پایگاه داده را بهینه سازی و تا جای ممکن کوچک کنید.

از Caching استفاده کنید

کش مرورگر و کش سرور با ذخیره موقت داده های سایت زمان بارگذاری صفحات را کاهش می دهند و نقش مهمی در بهبود پاسخگویی سرور ایفا می کنند. استفاده از کش سرور می تواند به کاهش TTFB کمک کند. چرا که سرور از منابع کمتری برای لود صفحه مورد نظر کاربر استفاده می کند. با استفاده از کش، مرورگر وب می تواند داده های مختلفی از جمله فایل های جاوا اسکریپت را برای بازدیدهای بعدی ذخیره کند.

استفاده از شبکه توزیع محتوا CDN

با استفاده از CDN، شبکه ای از سرورها سایت شما را به صورت محلی میزبانی می کنند و بنابراین سرعت لود صفحات افزایش پیدا می کند. توزیع محتوا در چندین سرور موجب می شود سرور اصلی درخواست های کمتری را دریافت کند و پاسخگویی سریعتری داشته باشد.

نرم افزارهای خود را آپدیت کنید

بسیاری از سایت ها از جمله سایت های وردپرسی نیاز به آپدیت نرم افزار اصلی، افزونه ها و تم های خود دارند. در کنار این موارد، آپدیت نسخه PHP نیز ضروری به نظر می رسد. جدیدترین نسخه PHP می تواند با بهبود کدنویسی و کاهش استفاده از حافظه، عملکرد سایت و پاسخگویی سرور را بهبود بخشد.

دکمه بازگشت به بالا