محبوب ترین المان های محوطه سازی | تجربه ای جدید از ساختمان شما
محوطه سازی یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در زیبایی و جذابیت یک ملک است. شما هرچقدر به طراحی و اجرای محوطه سازی بها بدهید و آنها را عملی کنید علاوه بر بازخورد خوب میتوانید به قیمت ملک خود بیفزایید. المان ها و عوامل زیادی میتواند در محوطه سازی به بهترین شکل نمایان شود و نما و جلوه ای زیبا و خاص را به ساختمان شما بدهد. شاید زمانی که اسم محوطه سازی به گوشتان میخورد در ذهن خود به گل کاری و کاشت گیاهان فکر کنید، اما این طرز فکر کاملا اشتباه است و جدا از بخش گل کاری و کاشت گیاهان در محوطه سازی میتوانید از المان هایی جذاب استفاده کنید.
این المان ها را میتوان به برکه، آلاچیق، دیوار سبز، روف گاردن، آبنما و… اشاره کرد، که طراحی و اجرای هر یک از این المان ها میتواند تاثیر فوق العاده در محوطه سازی داشته باشد. یکی از دلایلی که افراد به دنبال محوطه سازی هستند، افزایش بهای ساختمان است. شما میتوانید با هزینه ای ناچیز قیمت ملک خود را چند برابر کنید و به امکانات و آپشن های ساختمان خود بیفزایید. درصورتی که میخواهید تا با مراحل محوطه سازی بیشتر آشنا شوید یا به دنبال المان های بیشتر در اجرای محوطه سازی هستید میتوانید تنها با کلیک بر روی آدرس https://sorenbam.ir/مراحل-محوطه-سازی/ وارد صفحه محوطه سازی سایت سورن بام شوید. در ادامه مقاله قصد داریم تا شما را با 2 المان محبوب و معروف در محوطه سازی آشنا کنیم پس تا پایان همراه ما باشید.
دیوار سبز (گرین وال)
یکی از زیبا ترین و جذاب ترین المان ها و عواملی که میتوانید در ساختمان خود داشته باشید دیوار سبز است. دیوار سبز هم در محیط های داخلی کاربر دارد هم در محیط های خارجی، که میتواند طراوت فوق العاده به ساختمان شما ببخشد. دیوار سبز در اصطلاح انگلیسی Green Wall نام دارد و در ایران به نام های دیوار زنده یا باغ عمودی هم معروف است. دیوار سبز یکی از بهترین و محبوب ترین طراحی های فضای سبز و محوطه سازی است. به طور کلی میتوان گفت که دیوار سبز مجموعه ای از گیاهانی است که به صورت عمودی نصب میشوند.
یکی از مزیت هایی که اجرای دیوار سبز یا گرین وال دارد این است که افراد میتوانند یک فضای سرسبز و با طراوت به ساختمان خود اضافه کنند. از دیگر مزیت های دیوار سبز میتوان به افزایش تمرکز، شادابی، تصفیه هوا، عایق صوتی، گاهش گرما، عایق صوتی، زیبایی ساختمان و… اشاره کرد. اجرای دیوار سبز باعث میشود تا افراد از استرس و خشم دور باشند و دچار خستگی ذهنی و اضطراب نباشند.
دیوار سبز به دو نوع مصنوعی و طبیعی تقسیم میشود که هریک از این سبک ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. در نظر داشته باشید که اگر در اجرای دیوار سبز طبیعی از کارشناسان و مهدنسان بی تجربه و ابزار ها و المان های ارزان قیمت استفاده کنید باعث میشود تا اتفاقاتی نا گوار ماننده: نفوذ ریشه گیاهان به بافت دیوار، آلرژی افراد ساکن در ساختمان، احتمال نشست دیوار بر اثر سنگینی بیوفتد.
انتخاب گیاهان در طراحی و اجرای دیوار سبز
یکی از نکات مهم در طراحی و اجرای دیوار سبز را میتوان به انتخاب گیاهان اشاره کرد. در اجرای دیوار سبز طبیعی انتخاب گیاهان وابسته به شرایط آب و هوایی ساختمان دارد که اکثرا در داخل منازل از گیاهان آپارتمانی و گونه های استوایی استفاده میشود. پوشش گیاهی در اجرای دیوار سبز متنوع اما محدود است. گیاهان معمولی در اجرای گرین وال قابل استفاده نیستند، زیرا تغییرات آب و هوایی و دمای ساختمان سبب میشود تا گیاهان دچار مریضی و پژمردگی شوند.
روف گاردن (بام سبز)
روف گاردن یا بام سبز، یکی دیگر از المان های معروف و محبوب میان افرادی است که قصد محوطه سازی دارند. در روف گاردن پوشش گیاهی به همراه تجهیزات و ابزار هایی دیگر بر روی بام قرار میگیرد. با بام سبز میتوانیم محیطی دنج و دلپذیر برای بر قراری دورهمی و جشن های کوچک ایجاد کنیم. در اصل روف گاردن یک فضای سبزی است که در بالای ساختمان ها اجرا میشود که میتوان آن فضا را یا برای گذراندن اوقات فراغت یا برای ایجاد کافه و رستوران استفاده کرد.
مزایای روف گاردن را میتوان به تولید اکسیژن، جلو گیری از هدر رفتن آب، تفریح و سرگرمی، افزایش تمرکز و دوری از خشم و استرس، عایق حرارتی در برابر سرما و گرما، ایجاد فضایی جدید در ساختمان برای بر قراری دورهمی، عایق صوتی، افزایش بهای ساختمان و… اشاره کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر در اجرای روف گاردن از مهندسان و ابزارهای ارزان و بیهوده استفاده کنید، دچار مشکلاتی نظیر نم دادن سقف خانه پایین، نفوذ ریشه های گیاهان در سقف و… میشوید. روف گاردن نوع های متفاوتی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
انواع روف گاردن
- روف گاردن گسترده: یکی از کم هزینه ترین سبکهای اجرای روف گاردن است که در این سبک گیاهان دارای ریشه های کوتاه تری هستند و برای کاشت این نوع گیاهان به عمق 20 سانت خاک نیاز است.
- روف گاردن نیمه متمرکز: در این سبک از روف گاردن، گیاهان با ریشه بلند تری نسبت به روف گاردن گسترده کاشته میشوند. برای کاشت این نوع از گیاهان به عمق 30 سانت تا 1 متر خاک نیاز است که اکثرا در روف گاردن های نیمه متمرکز گیاهان کاشته شده دارویی و بوته ای هستند.
- روف گاردن متمرکز: در این سبک از روف گاردن از خاکی حجیم تر با عمقی بیشتر از سبکهای قبلی استفاده میشود. این سبک بیشتر در ساختمان های بزرگ و معروف اجرا میشود و در این نوع از روف گاردن فضایی سرسبز برای
پیاده روی همراه با نیمکت وجود دارد.
شرکت سورن بام
در این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به محوطه سازی، اجرای دیوار سبز و اجرای روف گاردن به شما ارائه شد. چنانچه که میخواهید تا از اطلاعات کامل تری نسبت به اجرای دیوار سبز یا اجرای روف گاردن و محوطه سازی و المان های آن کسب کنید میتوانید با مراجعه به آدرس SorenBam.ir وارد سایت سورن بام شوید و با مشاورین و کارشناسان سورن بام در رابطه با فضای خود به صورت رایگان مشورت کنید. سایت سورن بام از سال 1389 با بهره بری از بهترین مهندسان و بهترین طراحان میکوشد تا بهترین فضا را در ساختمان شما اجرا کنند. حتما وارد سایت سورن بام شوید از نمونه کار این شرکت حرفه ای دیدن کنید.