سرور مجازی چه کاربردهایی دارد؟
سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟
سرور مجازی یا وی پی اس بصورت VPS مخفف عبارت Virtual Private Server به معنی سرور مجازی خصوصی است. سرور مجازی بخشی از یک سرور اختصاصی کامل است. اینکار با مجازی سازی انجام می شود. به اینصورت که یک سرور به چند بخش تقسیم میشود که مقاصد مختلف از آنها استفاده کرد. با توجه به اینکه منابع یک سرور کامل به چند بخش تقسیم می شود اغلب و در شرایط یکسان، هزینه خرید سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی پایین تر است. در این مطلب بصورت کامل در مورد سرور مجازی بحث خواهیم کرد و کاربردهای آنرا توضیح خواهیم داد. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
سرور مجازی چه کاربردهایی دارد؟
سرور مجازی کاربردهای بسیاری دارد و از آن می توان استفاده های زیادی کرد. در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است:
- میزبانی وب سایت نسبتا پر مصرف یا تعدادی سایت با مصرف متوسط
- استفاده از سرور مجازی برای وب سرویس ها مانند میل سرور ، دیتابیس سرور و …
- استفاده از سرور مجازی برای کنترل یا بهبود عملکرد سیستم ها
- استفاده از سرور مجازی به عنوان عامل ارتباط ثانویه و رمزنگاری اطلاعات
- استفاده از خدمات سایت هایی که ایران را تحریم کرده اند. البته در صورتی که آی پی خارج از کشور باشد
- انجام کارهایی که به اینترنت پرسرعت با ترافیک بالا نیاز دارد.
- و ده ها مورد دیگر…
تشریح روند آماده سازی سرور مجازی
بر حسب تکنولوژی و ساختار مجازی سازی، معمولا سرورهای مجازی برگرفته از یک یا چند سرور اختصاصی هستند. در حالت معمول چند سرور مجازی برگرفته شده از یک سرور اختصاصی است. برای اینکار یعنی مجاری سازی به یک عامل (نرم افزار مجازی ساز) نیاز است. سیستم های مجازی ساز بر اساس نوع و عملکردشان بصورت رایگان یا هزینه ای برای سیستم عامل های مختلف در دسترس هستند.
همچنین لازم است سرور مورد نظر تکنولوژی مجازی سازی را پشتیبانی کند. برای ایجاد سرور مجازی بصورت Local (محلی) و یا Public (عمومی) یکسری راهکارهای خاص وجود دارد. برای مثال برای هر کدام از سرورهای مجازی در سطح وب می بایست حداقل یک آی پی در نظر گرفت تا بتوان آن را در شبکه ثبت کرد. سیستم های مجازی ساز نیست بر اساس تعداد هسته های مجاز سی پی یو ، مقدار مجازم رم ، مقدار حجم هارد دیسک و … برای هر سرور مجازی بصورت اختصاصی یا اشتراکی قابل پیکربندی هستند.
منظور از منابع اختصاصی یا اشتراکی این است که هر سرور حق دسترسی به منابع را بصورت کاملا اختصاصی داشته باشد یا بتواند از منابع کلی بصورت اشتراکی استفاده نماید. معمولا در حالت اشتراکی نمی توان کیفیت و کارایی بالایی را انتظار داشت. در ادامه به چند مورد از تکنولوژی های مجازی سازی و سیسم عامل های مورد پشتیبانی آن اشاره خواهیم کرد.
- مدل مجازی سازی Virtuozzo
- مدل مجازی سازی OpenVZ
- مدل مجازی سازی VMware
- مدل مجازی سازی Xen
- مدل مجازی سازی KVM
- و …
هر کدام از مدله های مجازی سازی یک یا چند قابلیت خاص و منحصر به فرد دارد که می توانید در مورد آنها تحقیق نمایید.
انواع سرور مجازی
سرورهای مجازی معمولا بر اساس سیستم عامل، مدل مجازی سازی و همچنین تکنولوژی آن دسته بندی می شود. در زیر به انواع دسته بندی های سرور مجازی اشاره می شود:
- سرور مجازی لینوکس (با امکان نصب انواع سیستم عامل های توزیع لینوکس)
- سرور مجازی ویندوز (با امکان نصب اغلب سیستم عامل های ویندوز سرور)
- سرور مجازی اختصاصی (با منابع کاملا اختصاصی از قبیل CPU , RAM و …)
- سرور مجازی اشتراکی (با منابع سخت افزاری اشتراکی)
- سرور مجازی ابری (با ساختاری متفاوت به منظور بالا رفتن سطح کارایی، پایداری، امنیت و …)
دسته بندی های دیگری نیز وجود دارند که به مهمترین و پرکاربردترین ها اشاره شد.
vps چیست و سرور مجازی یا VPS چه کاربردی دارد؟
در این مقاله قصد داریم درباره کاربرد vps با شما عزیزان صحبت کنیم. اما پیش از این برای مخاطبانی که با مفهوم سوال سرور مجازی چیست آشنا نیستند مقدمه ای خواهیم گفت و با اصطلاح VDS آشنا خواهند شد. همچنین در طی مقاله مزیت های سرور مجازی نسبت به سرور های اشتراکی را بازگو خواهیم کرد و در انتها ۵ مورد از مهمترین کاربرد VPS را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا به تمام نقاط مخفی سرور مجازی یا وی پی اس دست پیدا کنید.
vps یا سرور مجازی چیست؟
در تعریف VPS چیست ابتدا باید بدانید که vps مخفف چیست ؟ VPS از عبارت سه کلمه ای Virtual Private Server تشکیل شده است و معنای لغوی آن سرور مجازی خصوصی است. اما سرور مجازی چیست و به چه دردی میخورد؟ سرور مجازی یا VPS در واقع سروری اختصاصی است که با استفاده از تکنیک های مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم بندی شده است. این بخش ها از نظر استفاده از سخت افزار با هم یکسان هستند و نکته جالب این است که قیمت سرور مجازی ارزانتر از سرور های دیگر است.
به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه تکنولوژی مجازی سازی سرور چیست مقاله ما را مطالعه نمایید.
VDS چیست؟
پیش از این در مقاله ای مجزا بصورت کامل از اینکه سرور VDS چیست ، صحبت به میان آمده است اما در این مقاله مختصری از آن را توضیح خواهیم داد.
dvs چیست VDS نوعی سرور مجازی است که از منابع سرور فیزیکی استفاده می کند.
در سرویس VDS منابع سرور فیزیکی از جمله RAM و CPU به طور کاملا اختصاصی برای VDS کنار گذاشته میشوند. در VDS هر سرور مجازی دارای یک سیستم عامل کامل و مستقل است که امکان reboot شدن را هم دارد.
در VDS، سرور فیزیکی توسط تکنیکی به نام “مدیر ماشین مجازی” یا Hypervisor علاوه بر ایجاد، انتشار و مدیریت منابع جهت ماشین های مجازی، امکان نصب چندین سیستم عامل روی سرور واقعی نیز فراهم می گردد.
مزایای vps نسبت به میزبانی اشتراکی
تا به اینجا با مفهوم سرور مجازی آشنا شده ایم. پیش از اینکه بخواهیم از کاربرد سرور مجازی صحبت به میان آوریم لازم است تا مزایای سرور مجازی نسبت به میزبانی اشتراکی ( هاست اشتراکی) را بصورت مختصر توضیح دهیم.
- استقلال در مدیریت سیستم عامل و نصب نرم افزارهای مورد نیاز
- امکان خاموش، روشن و reboot نمودن سرور
- منابع کاملا مستقل
- امنیت ذاتی بالاتر
ویژگی های سرور اختصاصی مجازی یا vps چیست؟
اگر بخواهیم از ویژگی های سرور مجازی یا وی پی اس برایتان بگوییم، باید به موارد زیر اشاره کنیم.
- اختصاصی بودن منابع پردازنده، حافظه اصلی و فضای ذخیرهسازی اطلاعات
- امکان مدیریت اختصاصی از راه دور
- امکان نصب نرمافزارهای دلخواه
- امکان ارتقای منابع در کوتاهترین زمان ممکن
- امکان میزبانی تعداد بالایی وبسایت بدون محدودیت، در صورت کافی بودن منابع
- در اختیار داشتن IP اختصاصی
- پرداخت هزینه کمتر در مقایسه با سرور اختصاصی
- امکان مدیریت سرور مانند خاموش یا روشن کردن سرور با دسترسی به کنترل پنل سرور
- امکان نصب سیستم عامل ویندوز ( سرور مجازی ویندوز ) یا لینوکس بسته به نیاز کاربر بر روی سرور
- امکان عیبیابی سریع و انتقال اطلاعات به ماشین مجازی دیگر
حال با توجه به ویژگی های ذکر شده با تصمیم گیری برای خرید آن می توانید اقدام به خرید سرور مجازی کانادا و یا سرور مجازی ایران کنید.
به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات در حوزه تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی مقاله ما را مطالعه نمایید.
۵ کاربرد سرور مجازی چیست؟
کاربرد VPS در دنیای هاستینگ ها بسیار وسیع تر از آنچه تصور می کنید است و ما در این بخش به ۵ مورد از مهمترین کاربرد های سرور مجازی یا استفاده از VPS خواهیم پرداخت.
· وب سرور: جهت سایتهای پربازدید
بیشترین کاربرد vps در وبسایت هایی مانند فروشگاههای اینترنتی که نیازمند ترافیک ماهانه بالاتر، فضای ذخیرهسازی بیشترو پردازنده قدرتمندتر از سرویسهای اشتراکی هستندمی باشد، سرور اختصاصی مجازی راهکار مناسب و کاربردی خواهد بود.
· ایمیل سرور: استفاده جهت میل سرور بدون محدویت تعداد ارسال ایمیل در روز در مقایسه با سرویس اشتراکی
در سرویسهای اشتراکی تعداد ارسال ایمیل در طول روز و هفته محدود میباشد، لذا میتوان VPS را در راستای رهایی از این محدودیت انتخاب کرد. همچنین با دسترسی که به سرور وجود دارد، میتوان نرم افزار ایمیل دلخواه خود را نیز بر روی سرور نصب کرد.
· اپلیکیشن سرور: جهت راهاندازی اپلیکیشن خاص با منابع اختصاصی
پاسخ به پرسش مهمترین تفاوت هاست و vps چیست بدین صورت می باشد که با توجه به عدم دسترسی به مدیریت سرور در سرویسهای اشتراکی، امکان نصب نرمافزار دلخواه کاربر بر روی آن وجود ندارد. در صورتیکه میتوان با پرداخت هزینهای به مراتب کمتر از اجاره یا خرید یک سرور اختصاصی، اپلیکیشن دلخواه خود را بر روی سرور نصب کرد و از امکانات یک سرویس اختصاصی نیز برخوردار شد.
· دیتابیس سرور: عدم محدودیت استفاده از حجم دیتابیس در استفاده از vps
در برخی از سرویسهای اشتراکی میزان فضای ذخیرهسازی دیتابیس متناسب با درصدی از حجم پلان اشتراکی یا نهایتا به اندازه حجم سرویس اشتراکی خواهد بود، در صورتیکه سرور اختصاصی مجازی بدون این محدودیت، فضای ذخیرهسازی بیشتری در مقایسه با سرویس اشتراکی در اختیار وبسایت میگذارد.
· ارتقای عملکرد وب سایت: با میزبانی بخشهای متفاوت سایت روی ماشینهای مجازی کوچکتر
با قرار دادن بخش های مختلف سایت مانند وب، دیتابیس و ایمیل بر روی هر یک از VDS های ایجاد شده، عیبیابی علل بروز اختلال سایت بهسادگی انجام خواهد شد. چنانچه مشکلی بر روی یکی از ماشینها رخ دهد، بخشهای دیگر سایت بدون هیچ وقفهای به کار خود ادامه خواهند داد. راهکار در اختیار داشتن چند ماشین مجازی جهت افزایش عملکرد بهینه بخش های مختلف یک سایت از دیگر کاربردهای VDS است.
یکی دیگر از کاربرد سرور مجازی استفاده از آن برای ترید کردن است.در مقاله بهترین سرور مجازی برای ترید بیشتر در این مورد صحبت کرده ایم.
انواع سرور مجازی بر اساس سیستم عامل
- سرور مجازی لینوکس
- سرور مجازی ویندوز
- سرور مجازی میکروتیک
انواع سرور مجازی بر اساس موقعیت جغرافیایی
- سرور مجازی ایران
- سرور مجازی خارج
میزبانی وبسایت بر روی سرور اختصاصی مجازی با منابع اختصاصی
با توجه به اینکه حالا میدانید کاربرد VPS چیست و در چه مواردی از آن استفاده می شود، باید بدانید که سرور اختصاصی مجازی با امکانات و ویژگیهای اختصاصی و منحصر به خود انتخاب مناسبی جهت کنار گذاشتن محدودیتهای سرویسهای اشتراکی خواهد بود. با راهاندازی سریع و امکان مدیریتی که سرور از طریق کنترل پنل دارد، میتوان به سرعت وبسایت خود را بر بستر یک سرویس اختصاصی بارگذاری کرد.
امیدواریم با خواندن این مقاله با مفهوم vps و کاربرد آن را به خوبی درک کرده باشید. در ادامه می توانید مقاله vps میکروتیک را برای شناخت سرور مجازی میکروتیک بخوانید.