رنگ استخری چه رنگهایی دارد؟

رنگ کردن استخر و آنچه باید درباره آن بدانید

در این نوشتار، به بررسی انواع رنگ استخری و نکات مربوط به رنگ کردن استخر می‌پردازیم. یکی از منحصربفردترین تولیدات صنایع رنگی، رنگ استخری است. امروزه رنگ‌هایی با طیف‌های رنگی مختلف و ویژگی‌های خاص برای رنگ آمیزی استخرها در دسترس است. برای رنگ کردن برخی محیط‌های مشابه مانند حوض، حوضچه و غیره نیز از این رنگ‌ها استفاده می‌شود. رنگ استخری یا همان عایق استخر ویژگی‌هایی که عایق قدرتمند دارد را دارا است. همانطور که گفتیم رنگ استخری دارای ویژگی‌های خاص و منحصر بفردی است. برای مثال اگر رنگ استخری ضد رطوبت و ضد آب نباشد؛ به زودی شاهد آسیب دیدن آن خواهید بود.

رایج‌ترین رنگ استخری، رنگ سفید یا آبی و یا طیفی بین آن‌ها است. این گونه رنگ‌ها هیچ گونه آلودگی وارد آب استخر نمی‌کنند و کاملا بهداشتی هستند. تنوع در رنگ‌های استخری به قدری زیاد است که انتخاب را برای شما سخت‌تر می‌سازد. البته علاوه بر انتخاب رنگ، نکات دیگری که حائز اهمیت هستند بهتر است رعایت شوند. در این مقاله با ما همراه باشید تا هر آنچه که باید در این زمنیه بدانید، به اطلاع شما برسانیم.

رنگ استخری چیست؟

همانطور که در قسمت پیشین گفته شد، رنگ‌ استخری نوعی عایق مخصوص برای استخر به شمار می‌آید. این رنگ، یکی از انواع رنگ‌های صنعتی بوده که از ویژگی‌های خاصی برخوردار است. استخر محیطی است که آب و رطوبت جزء عناصر ثابت آن هستند و حضور دائمی دارند. بنابراین جنس این نوع رنگ باید در برابر این عناصر مقاوم باشد. انواع رنگ استخری علاوه بر ضد رطوبت و ضد آب بودن، از ویژگی‌هایی همچون ضد جلبک بودن نیز برخوردار هستند تا سلامت انسان را هیچ گونه خطری تهدید نکند. از دیگر ویژگی‌های شاخص این دسته از رنگ‌ها می‌توان به برخوردار بودن از طیف رنگی گسترده نیز اشاره کرد.

انواع رنگ استخری پایه آب

در تولید این دسته از رنگ‌ها، هیچ گونه مواد شیمیایی به کار نرفته است. بنابراین این مورد می‌تواند بهترین گزینه برای مخازن آب شرب، مخازن کشاورزی، استخر پرورش آبزیان، مخازن سیستم‌های هیدرولیکی و پایه‌های پل درون آب به شمار بیاید و می‌توانید بدون نگرانی از ورود مواد شیمیایی به آب، از این نوع رنگ برای رنگ کردن استخر خود استفاده کنید.

رنگ استخری پایه حلال

در تولید رنگ پایه حلال، رزین‌های حلال به کار رفته است که موجب مقاومت و چسبندگی بیشتر آن می‌شود. رنگ پایه حلال به گونه‌ای است که در لایه‌های سطح زیرین خود عبور کرده و به خوبی ترک‌های سطحی را می‌پوشاند. این نوع رنگ، سطح استخر را به خوبی در برابر آب عایق می‌سازد و از خاصیت ضد جلبک نیز برخوردار است.

شما می‌توانید از رنگ پایه حلال بر روی سطوح سیمانی و فلزی استفاده کنید. انواع رنگ استخری پایه حلال از ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر محیط‌های قلیایی، مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید و ساییدگی، قدرت و چسبیدگی بالا و دارای زمان خشک شدن مناسب نیز برخوردار است.

رنگ استخر اکرلیکی

رنگ اکرلیکی یکی از دیگر انواع رنگ‌های استخری است که از اقتصادی‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین نوع رنگ برای استفاده در استخر به شمار می‌آید. این نوع رنگ بهتر است برای رنگ کردن استخر هایی با عمق کمتر به کار برود و برای استخرهایی با عمق زیاد مناسب نیست. رنگ اکرلیکی نیز دارای دو نوع پایه آب و پایه حلال بوده که خودتان می‌توانید با توجه به شرایط، یکی را انتخاب کنید. رنگ اکرلیک برای سطوح بتن و سیمانی گزینه مناسبی است ولی این نکته را به یاد داشته باشید که در صورت وجود رطوبت نمی‌توانید این رنگ را اجرا کنید و حتما باید سطح مورد نظر، کاملا خشک باشد.

رنگ استخری پلیمری یکی از مقاوم‌ترین مواد برای رنگ کردن استخر

در تولید رنگ پلیمری از سیمان پلیمری استفاده شده است که خبر از مقاوم بودن آن می‌دهد. این رنگ، برای استفاده روی سطوح سیمانی، بتنی و فلزی مناسب است. همانطور که گفتیم، انعطاف و مقاومت بالای این رنگ باعث می‌شود در بازه حرارتی وسیعی نیز قابل استفاده باشد.

انواع رنگ استخری اپوکسی

در تولید این رنگ، ترکیب اپوکسی با کاتالیست‌های رنگی به کار رفته است. از ویژگی‌های رنگ استخر اپوکسی می‌توان به سریع خشک شدن و مقاومت بالای آن در برابر مایعات و فشار هیدرولیکی اشاره کرد که با توجه به خشک شدن سریع آن، در زمان شما نیز صرفه‌ جویی می‌شود. این رنگ به طور کامل سطح مورد نظر را آب بندی خواهد کرد و هیچ گونه نشتی نخواهد داشت. رنگ اپوکسی برای سطوح فلزی، بتن و سیمانی کاملا مناسب است و یکی از بهترین متریال‌ها برای شماست.

رنگ استخری نانو

رنگ نانو، به دلیل سهولت استفاده در رنگ کردن استخر ، از پرطرفدارترین رنگ‌های استخری به شمار می‌آید. همانطور که از نامش پیداست رنگی است که بر پایه نانو تولید شده و هیچ گونه آسیبی به محیط زیست نمی‌رساند. از ویژگی‌های این محصول می‌توان به قابلیت کشسانی بالای آن اشاره کرد. بعلاوه، له دلیل ویژگی‌های خاص آن می‌توان از آن در هر نوع شرایط آب و هوایی استفاده نمود.

قیمت انواع رنگ استخری

قیمت این دسته از رنگ‌ها با توجه به عواملی مانند میزان مصرف رنگ به ازای هر متر مربع، کیفیت رنگ، نوع رنگ، جنس رنگ و غیره متفاوت است. بنابراین، برای در اختیار داشتن حدود قیمت، باید به این عوامل توجه کرده و بر اساس آنها کل هزینه را برآورد کنید.

انتخاب رنگ استخری مناسب

یکی از اقدامات اصلی در ، حفاظت از دیواره‌های استخر و جلوگیری از ترک خوردن آنهاست که می‌توان این کار را با استفاده از رنگ مناسب انجام داد. همانطور که در قسمت‌های پیشین مشاهده کردید، رنگ‌های مخصوص استخر در انواع مختلفی تولید شده‌اند که هرکدام از آنها دارای ویژگی‌های منحصربفردی هستند. شما می‌توانید با توجه به ویژگی‌های سطح استخر خود اعم از جنس آن رنگ مناسب را انتخاب کنید. علاوه بر جنس سطح استخر، عواملی همچون زمان خشک شدن، مقاومت رنگ و غیره نیز در انتخاب رنگ مناسب تاثیرگذار هستند. امیدواریم با مطالعه این مقاله انواع رنگ‌های استخری را بشناسید و نوع مناسب آن را برای رنگ کردن استخر خود انتخاب کنید.

ویژگی‌ رنگ‌های استخری

از آنجا که از رنگ‌های استخری در محیط‌های آبی و مرطوب استفاده می‌شود، انتظار می‌رود بارزترین ویژگی آن‌ها، مقاومت در برابر رطوبت باشد. رنگ‌های استخری با توجه به اینکه بر پایه آب یا تینر باشند، ویژگی‌های خاص خود را دارند اما به طور کلی می‌توان مقاومت بالا در برابر محیط‌های قلیایی، سایش، ضربه، نور خورشید و اشعه ماورای بنفش را از ویژگی‌های آن‌ها عنوان کرد. علاوه بر این، این رنگ‌ها پوشش دهی مناسبی دارند و در زمان کوتاهی، به سرعت خشک می‌شوند. ضد جلبک و ضد خزه بودن را نیز به این ویژگی‌ها اضافه کنید.

تفاوت رنگ استخری پایه آب و تینر

رنگ‌های استخری پایه آب همانطور که از اسمش پیداست، محصولی بهداشتی بر پایه آب است که در آن از مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود. در نتیجه مناسب‌ترین رنگ استخر برای استفاده در مخازن آب و کشاورزی است. این رنگ بسیار انعطاف پذیر، آب گریز و غبار گریز است. رنگ استخری پایه آب مانند عایق رطوبتی عمل می‌کند و از آن برای آب‌بندی مخازن آب شرب، سازه‌های هیدرولیکی و آب‌بندی ستون‌های مستقر در آب و همچنین رنگ آمیزی استخر پرورش ماهی استفاده می‌شود.

اما رنگ‌های استخری پایه تینر محصولی بر پایه رزین‌های حلال است که در مقایسه با نوع پایه آب، از چسبندگی و مقاومت بالاتری برخوردار است. رنگ استخری پایه تینر خاصیت کشسانی و مقاومت شیمیایی بالایی دارد و با نفوذ به عمق بستر زیرین، ترک‌ها را پوشش داده و استخر را آب‌بندی می‌کند. این رنگ، ضد جلبک و برای تحمل فشار آب بالا بسیار مناسب است.

دکمه بازگشت به بالا