صفر تا صد درمان خانگی درد کتف
درد کتف و شانه یکی از متداول ترین دردهایی است که می تواند برای افراد اتفاق بیافتد. کافیست که برای مدتی پشت میز کار کنید و انواع و اقسام دردهای کتف برای شما بروز خواهد کرد. با توجه به اهمیت این مساله تصمیم گرفتیم که به کمک دکتر روزبه تقوی، فوق تخصص جراحی دست و شانه ببینیم که آیا تمامی دردهای کتف و شانه نیازمند مداخله پزشکی هستند و آیا می توان این دردها را در خانه و با انجام کارهای ساده درمان کرد یا خیر. پس با ما همراه باشید.
درد کتف و شانه نشانه چیست؟
مفصل شانه یکی از متحرک ترین مفاصل بدن انسان است و به این انعطاف بالا هم باعث انجام کارهای مختلف توسط انسان می شود و هم مفصل شانه را به ناپایدارترین مفاصل بدن تبدیل می کند. درد در شانه و یا کتف می تواند بر اساس بیماری ها یا آسیب های متفاوتی به وجود بیاید و بیمار را آزار دهد. از جمله دلایل درد کتف و شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
شانه یخ زده
-
آرتروز شانه
-
فشار بیش از حد به اعصاب
-
آسیب های غضروفی
-
پارگی تاندون های روتاتور کاف (جزیی یا کلی)
ولی همه دردهای شانه نیازمند مداخله پزشکی نیستند و شما می توانید این دردها را به صورت فوری و در منزل درمان کنید. به شما توصیه می کنیم که اگر با یکی از شرایط زیر مواجه شدید، بلافاصله به پزشک فوق تخصص دست و شانه مراجعه نمایید و روند تشخیص و درمان بیماری خود را آغاز کنید.
-
آسیب به شانه بر اثر سقوط از ارتفاع
-
صدا دادن شانه در هنگام حرکت (صدای تق تق شانه)
-
کاهش قدرت دست در هنگام بالا آوردن بازو
-
درد شدید و غیر قابل تحمل ناگهانی
این گونه دردهای شانه که بر اثر آسیب و به صورت یک باره ایجاد می شوند، معمولا برای درمان آن باید از جراحی شانه استفاده کرد.
چگونه درد کتف خود را در منزل درمان کنیم؟
احساس درد در شانه باعث می شود که در فعالیت های روزمره تان دچار اختلال و ناتوانی شوید. اگر درد در شانه هایتان شدید نیست، با درمان خانگی می توان آن را بهبود بخشید ولی اگر دردتان زیاد است که رفتارهای غیر معمول و حالت تهوع و استفراغ را به همراه دارد، حتما به پزشک مراجعه کنید. در این مطلب راه های درمان خانگی درد کتف را با توضیحاتی کامل برایتان ارائه می دهیم تا این موارد تسکینی بر درد های ناشی از کتف و شانه باشد.
ممکن است که شما بعد از یک چرت ظهرگاهی دردی را در کتف یا شانه خود احساس کنید. در این مواقع معمولا از اصطلاح رگ به رگ شدن کتف استفاده می شود که در واقع منظور کشیدگی تاندون های شانه است.
درد شانه ممکن است از خود مفصل شانه یا از عضلات اطراف آن، رباط ها یا تاندون ها به وجود آید. دردی که مفصل با فعالیت یا حرکت بازو یا شانه بیشتر می شود، دردی است که ناشی از مفصل است. درمان خانگی گرفتگی عضلات پشت کتف می تواند با انجام کارهای ساده ای درمان شود. به هر حال شما می توانید با انجام کارهای زیر نسبت به کم کردن دردهای شانه خود اقدام کنید.
1- سرما درمانی و گرما درمانی
استفاده از کمپرس یخ و یا یک دوش آب گرم می تواند اکثر آسیب ها و گرفتگی های جزیی کتف و شانه شما را باز کند و درد شما را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
استفاده از کمپرس یخ زمانی کاربرد دارد که شما به تازگی دچار آسیب شدید و التهاب یا تورمی را در کتف و شانه خود احساس می کنید. کافیست که مقداری یخ را در یک کیسه نایلونی ریخته و بر روی ناحیه دردناک قرار دهید. توجه کنید که بهتر است که کیسه یخ مستقیما با پوست شما تماس نداشته باشد و یک حوله را بین آن ها قرار دهید.
اگر از زمان آسیب و درد شما مدت زمان بیشتری می گذرد، استفاده از آب گرم را به شما پیشنهاد می کنیم. شما می توانید از جکوزی آب گرم نیز استفاده کنید و یا کیسه آب گرم و یا حوله خیس گرم شده را بر روی ناحیه دردناک بگذارید.
2- رایحه درمانی و میل کردن دم نوش
اگر به طب سنتی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که کمی روغن اسطوخودوس را در وان حمام خود بریزید و برای مدت 30 دقیقه در آن غوطه ور شوید. این کار به شما برای کاهش درد کمک زیادی می کند.
دم نوش های بسیار زیادی وجود دارد که شما می توانید از آن استفاده کنید ولی هیچ کدام از آن ها به اندازه دم نوش چای زنجبیلی نمی تواند به شما برای کاهش التهاب و تورم کمک کند. یادتان باشد که منشا بسیاری از دردها در بدن وجود التهاب و تورم است و با کاهش این تورم، درد شما نیز کاهش خواهد یافت.
3- استراحت و ماساژ درمانی
استراحت دادن به عضو آسیب دیده و تغییر لایف استایل زندگی همیشه کمک کننده است و بلافاصله با کاهش درد روبه رو خواهید شد. شما می توانید با استفاده از باند کشی، ناحیه آسیب دیده را گرم نگه داشته و حرکات آن را کم کنید.
همچنین ماساژ دادن ناحیه آسیب دیده با استفاده از روغن های نارگیل، خردل و زیتون می تواند کمک شایانی را به شما کند و درد شما را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
4- ورزش و نرمش
ورزش های بسیار زیادی وجود دارد که شما می توانید با انجام دادن آن ها درد شانه و کتف خود را کاهش دهید. ما به شما پیشنهاد می کنیم که از ورزش های بالا برای کاهش درد شانه و کتف خود استفاده کنید.
توجه کنید که انجام این ورزش ها باید با ملایمت و فشار اندک باشد و در صورتی که در هنگام ورزش با درد زیادی مواجه شدید، بلافاصله ورزش را متوقف کرده و به پزشک معالجه کنید.
چه زمانی برای درد شانه و کتف به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر درد شانه و کتف شما در مدت زمان یک الی دو هفته کاهش پیدا نکرد یا درد شما به صورت مداوم و با یک شیب آرام افزایش پیدا کرد، حتما باید به یک پزشک فوق تخصص ارتوپدی مراجعه کرده و روند درمان خود را آغاز کنید.
توجه کنید که اگر درد شما بلافاصله بعد از افتادن بر روی زمین و یا فشار نا متعارف به بدن شما شروع شد، این موضوع نشان دهنده یک آسیب فیزیکی به عضلات، تاندون ها و رباط های شماست و نباید زمان طلایی درمان را از دست دهید.
نکته بسیار مهم در درمان مشکلات ارتوپدی، استخوانی و عضلانی این است که هر چه قدر که زودتر روند درمان شروع شود، بدن شما زودتر ترمیم خواهد شد و گرفتاری کمتری را برای شما به وجود خواهد آورد.
بهترین جراح فوق تخصص شانه در تهران
آقای دکتر روزبه تقوی یکی از معدود جراحان فوق تخصص شانه در ایران هستند که با داشتن تجربه بیش از 1000 عمل شانه در ایران در زمره بهترین پزشکان فوق تخصص دست و شانه محسوب می شوند و تجربه بسیار زیادی در درمان بیماری های شانه دارند.
آقای دکتر روزبه تقوی در مطب تهران و مطب کرج از روز های شنبه تا چهارشنبه بیماران را ویزیت می کنند و شما می توانید برای دریافت نوبت با شماره مطب 09367777557 تماس بگیرید.
منبع: https://roozbehtaghavi.com/shoulder-pain-treatment-in-home/