مهمترین خواص روغن کرچک برای پوست و مو

اگر روغن کرچک را یک معجزه طبیعی بدانیم، کار زیادی انجام نداده ایم. این روغن فواید زیادی برای پوست و مو دارد و فعالیت آن با بهبود پوست و مو همراه است. اگر تا به حال از روغن کرچک استفاده نکرده اید و می خواهید از فواید این روغن بی نظیر بدانید، این مقاله کامل را از مجله موتنرو دنبال کنید. ابتدا به شما می گوییم این روغن چیست و سپس به سراغ خواص ثابت شده روغن کرچک برای مو و پوست می رویم.

روغن کرچک چیست؟

این روغن به روغن کرچک نیز معروف است. نام کرچک از نام انگلیسی این روغن [روغن کرچک] گرفته شده است. روغن کرچک یک روغن گیاهی است که از دانه های کرچک استخراج می شود. تقریباً بی رنگ است، اما تمایل به کمی زرد شدن دارد. این گیاه تولید کننده روغن عمدتاً در آفریقا، آمریکای جنوبی و هند می روید. البته در این میان کشور هند منبع اصلی تولید روغن کرچک است. جالب است بدانید که آمریکا و چین واردکنندگان اصلی این روغن از هند هستند.

این روغن از دانه های کرچک که به صورت سرد فشرده شده تهیه می شود و سپس حرارت داده می شود البته توجه داشته باشید که این روغن ها معمولاً به عنوان روغن خوراکی استفاده نمی شوند. به جز رفع مشکلات دیگر مانند یبوست. در گذشته صدها سال پیش این روغن به عنوان یک درمان موثر برای یبوست استفاده شده است. اما امروزه از این روغن بیشتر در لوازم آرایشی استفاده می شود.

فواید روغن کرچک برای مو و پوست

برخی از مجلات فواید بسیاری از این روغن را ذکر کرده اند که متاسفانه اکثر آنها ثابت نشده است. تلاش ما بر این است که برخی از فواید آن را برای پوست و مو به دلیل ترکیبات موجود در این روغن فهرست کنیم:

1- از ایجاد چین و چروک پوست جلوگیری می کند

روغن کرچک یا روغن کرچک حاوی آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. از آنجایی که رادیکال های آزاد نقش مهمی در پیری پوست دارند، می توان گفت این روغن پیری پوست را کند می کند و از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند.

2- برای رفع آکنه مفید است

این روغن خاصیت ضد باکتریایی دارد. از آنجایی که باکتری ها معمولاً با بستن منافذ پوست باعث ایجاد آکنه می شوند، می توانید با استفاده از این روغن روی پوست تا حد زیادی از ایجاد آکنه جلوگیری کنید. این خاصیت روغن کرچک به دلیل وجود اسید ریسینولئیک در ترکیبات آن است.

3- کاهش التهاب پوست صورت

روغن کرچک همچنین دارای خواص ضد التهابی است. بنابراین با استفاده از آن کمک زیادی به کاهش تورم و پف صورت خواهید کرد. همچنین به دلیل این خواص ضد التهابی برای ورم زیر چشم مفید است. روغن کرچک برای افرادی که پوست حساسی دارند نیز مناسب است.

4-افزایش رطوبت پوست

اگر با پوست خشک سر و کار دارید، روغن کرچک و خواص مرطوب کنندگی آن را بخوانید. اگر به طور مرتب از این روغن استفاده کنید، رطوبت پوست را افزایش داده و بر ظاهر درخشان و شاداب پوست تاثیر مثبت می گذارد.

5- در رفع خشکی لب موثر است

این روغن نه تنها برای پوست های خشک بلکه برای خشکی لب ها نیز مفید است. جالب است بدانید که روغن کرچک در بسیاری از رژ لب ها و برق لب ها استفاده می شود. در صورت خشک شدن لب ها نیازی به استفاده از لوازم آرایشی شیمیایی نیست. این روغن را روی لب های خود بمالید و از تاثیر مثبت آن لذت ببرید. با این حال، اگر طعم آن را دوست ندارید، می توانید مقداری روغن نارگیل به آن اضافه کنید. این روغن به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی بالایی که دارد به راحتی می تواند لب های ترک خورده و خشک را از بین ببرد.

6- برای پوست های حساس مفید است

بسیاری از افرادی که برای افزایش رطوبت، کاهش چین و چروک و غیره به روغن ها روی می آورند، پوست حساس و آکنه دارند. بنابراین، آنها می ترسند که روغن آکنه آنها را بدتر کند. اما خبر خوب این است که طبق طبقه بندی کودوژنیک، این روغن امتیاز بسیار پایینی می گیرد. این بدان معنی است که روغن کرچک بسیار بعید است که منافذ را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود. از این رو یکی از بهترین روغن ها برای پوست های مستعد آکنه است.

7- برای پاکسازی پوست می توانید روی آن حساب کنید

تری گلیسیرید موجود در این روغن ها به از بین بردن ناخالصی ها از پوست و منافذ کمک می کند.

8- در رفع خارش موثر است

از آنجایی که دارای خواص ضد التهابی است، می توانید آن را به پوست خود بمالید تا خارش را کاهش دهید.

9- ممکن است در افزایش رشد مو مفید باشد

تحقیقات زیادی در مورد نقش این روغن در افزایش سرعت رشد مو انجام نشده است، اما بسیاری از کسانی که از روغن کرچک استفاده کرده اند، تایید کرده اند که این روغن در افزایش سرعت رشد مو بسیار موثر است.

یکی از بهترین راه های استفاده از آن برای تقویت رشد مو، ترکیب آن با روغن نارگیل است. ترکیبی از این روغن ها را شب به موهای خود بمالید و صبح بعد از بیدار شدن از خواب بشویید. این کار را دو بار در هفته برای موهای خود انجام دهید. بعد از مدتی متوجه رشد مو خواهید شد.

10- برای کاهش خشکی پوست سر مفید است

این همه است، روغن می تواند برای مرطوب کردن پوست صورت استفاده شود. می تواند خشکی پوست سر را کاهش دهد. خشکی پوست سر باعث خارش و التهاب پوست می شود. خشکی پوست سر نیز می تواند ناشی از شوره سر باشد. این روغن برای کاهش شوره سر نیز مفید است. روغن زیتون و آب لیمو را نیز می توان اضافه کرد تا به کاهش خشکی پوست سر کمک کند. مخلوط روغن زیتون و آب لیمو را به سر خود بمالید و بگذارید نیم ساعت بماند و بعد از آن موها و پوست سر خود را با آب و شامپو بشویید. اگر احساس می کنید این ماده باعث تحریک پوست سر شما می شود، برای شستن آن عجله کنید.

سایر خواص روغن کرچک

خواص این روغن برای صورت و مو را بررسی کرده ایم، اما این روغن فواید دیگری نیز دارد. مهمترین فواید آن برای سایر قسمت های بدن عبارتند از:

1- برای ترمیم ترک پاشنه پا استفاده می شود

اگر پاشنه پا ترک خورده است، می توانید از این روغن استفاده کنید. استفاده از آن برای از بین بردن ترک ها نیز کار ساده ای است. مانند یک کرم، کافی است چند بار در هفته پاشنه های ترک خورده را با این روغن ماساژ دهید.

2- روغن کرچک برای پرکردن ابروها بسیار مفید است

برخی ادعا می کنند که از این روغن برای پرکردن ابروهای خود استفاده کرده اند و پاسخ مثبت دریافت کرده اند. برای این منظور می توانید شب ها مقداری از این روغن را روی نواحی خالی ابروها بمالید.

3- ملین

همانطور که در بالا ذکر شد، روغن کرچک یا روغن کرچک یک ملین است. می توانید از این برای رفع یبوست استفاده کنید. برای این منظور مقداری از آن را به صورت خوراکی مصرف کنید. اگر در طعم آن مشکل دارید، می توانید زنجبیل را به آن اضافه کنید.

4- تکیه بر درمان بی خوابی

اگر شب ها بی خوابی دارید، می توانید مقداری از این روغن را به پشت پلک های خود بمالید. وجود این روغن در پشت پلک خاصیت آرامش بخشی دارد و در نهایت راحت خواهید خوابید.

چگونه از روغن کرچک برای صورت استفاده کنیم؟

در بالا به خواص این روغن برای پوست اشاره کردم و گفتم برای پوست های خشک، برای جلوگیری از پیری پوست و موارد دیگر مفید است. اما مطمئناً سوال اصلی این است که چگونه می توان از آن برای پوست استفاده کرد؟

پاسخ این است که این روغن غلیظ و با بهترین روغن های حامل ترکیب شده است. بهترین روغن های حامل روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن بادام است. چند قطره از این روغن را با یکی از این روغن های حامل ترکیب کنید و شب ها قبل از خواب روی پوست بمالید. صبح و بعد از بیدار شدن از خواب صورت خود را با یک شوینده بدون صابون بشویید. با ترکیب روغن کرچک با این روغن ها، صورت شما خواص بیشتری پیدا می کند.

آیا روغن کرچک عوارضی دارد؟

تحقیقات زیادی در مورد خواص و مضرات این روغن صورت نگرفته است، با این حال می تواند در برخی افراد واکنش آلرژیک ایجاد کند. اگر بعد از استفاده از این روغن دچار جوش یا قرمزی شدید، مصرف آن را متوقف کنید. اگر پس از قطع مصرف همچنان حساسیت دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه

در این مقاله در مورد روغن کرچک یا روغن کرچک صحبت کردیم. در مورد برخی از مهمترین خواص روغن کرچک برای پوست، مو و سایر قسمت های بدن از جمله پاشنه پا صحبت کرده ایم و محصولاتی را پیشنهاد کرده ایم که از روغن کرچک استفاده می کنند. اگر پوست صورت خشک یا پوست خشکی دارید روی این روغن و خواص آن حساب کنید. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید متشکریم. اگر تجربه استفاده از روغن کرچک را دارید یا می خواهید چیزی به این مقاله اضافه کنید، لطفاً آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای خرید روغن کرچک هیدروژنه حتما به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید.

دکمه بازگشت به بالا