علم و تکنولوژیکسب و کار ایرانی

استاندارد های دکل مهاری

برای استانداردهایی وضع شده که باید آنها را رعایت کرد. نحوه اتصال کابل ها، جوش ها و پایه اصلی از جمله استانداردهای است. یکی از انواع دکل های مخابراتی هستند که به خاطر سبک وزنی و قابلیت نصب بر روی پشت بام ادارات و ساختمان ها بسیار مورد توجه متقاضیان است. برای نکاتی وجود دارد که باید حتما آنها را رعایت کرد. زیرا در نصب این نوع خاص از دکل های مخابراتی حساسیت بالایی وجود دارد و در نصب غیر اصولی آن می تواند باعث مرگ افراد شود. در ادامه درباره توضیح داده ایم.

در برای تثبیت دکل تنها از اتصالات کابلی استفاده می شود و دکل تکیه گاه دیگری جز این اتصالات ندارد. به همین خاطر برای نصب آن لازم است استانداردهای وضع شده را به طور کامل رعایت کرد، تا  دکل دچار واژگونی نشود و حادثه ای رخ ندهد و در آینده نیز مشکلی برای دکل پیش نیاید. این استانداردها با توجه به نوع دکل مهاری تعیین می شود. برای مثال در صورت استفاده از  باید طبق استانداردهای آن عمل کرد. همچنین معمولا باید طی یک دوره ۶ ماهه به طور منظم از دکل بازدید به عمل آورد و از سلامت آن اطمینان حاصل کرد. در این دوره های ۶ ماهه اگر برای دکل مشکلی مثل خوردگی، زنگ زدگی و یا سایر معایب و مشکلات پیش آمده باشد باید رفع شود.

جوشکاری دکل های مهاری

شاید مهمترین بخش در طراحی و اجرای ، بخش جوشکاری اتصالات آن است. جوشکاری شامل جوش دادن پایه های عصایی دکل و پایه اصلی می شود. برای جوش دادن پایه های عصایی لازم است سطحی مشخص وجود داشته باشد. اگر روی پشت بام تیر آهنی برای جوش دادن این پایه ها نباشد لازم است قسمتی از سقف تخریب شود تا به تیرچه یا تیرآهنی برسد که بتواند جوش عصایی را تحمل کند. در اینجا می شود از عصایی گالوانیزه و یا عصایی ساده استفاده کرد که معمولا مواقعی که سقف سوراخ می شود از عصایی گالوانیزه استفاده می گردد. برای هر پایه عصایی لازم است از ۲ پالس جوش استفاده کرد. جوشکاری پایه اصلی در مواقعی مورد نیاز است که ارتفاع دکل به بیش از ۱۲ متر برسد .

کابل های مهارکننده

برای تثبیت از سیم بکسل های خشک استاندارد استفاده می شود. و استفاده از مدل های کنفی اصلا مناسب نیست. استفاده از سیم بکسل خشک برای مهار دکل باعث می شود که دکل کمتر نوسان داشته باشد و در جای خود کاملا تثبیت شود. البته لازم است سیم بکسل پس از نصب حدود چند سانتی متر انعطاف داشته باشد. زیرا نباید دکل زیاد تحت فشار باشد. البته در شرایط کنونی کشور، به خاطر وجود تحریم ها، وارد کردن این دکل ها به صرفه نیست و باید از محصولات داخلی استفاده کرد. محصولات داخلی نیز کیفیت بالایی دارند و همپای کیفیت جهانی، در حال رقابت با سایر تولیدات هستند.

قیمت نصب و تولید این دکل ها با توجه به هزینه دستمزد و تجهیزات جانبی، متفاوت خواهد بود نمی توان قیمت مشخصی را برای این تجهیزات به صورت ثابت بیان کرد. قیمت و هزینه فولاد در کشور روی قیمت دکل مهاری جی 35 اثر مستقیم دارد. همچنین اندازه و عمق فونداسیون دکل ها نیز می تواند بر روی قیمت دکل بسیار موثر باشد. هزینه های نگهداری و تعمیرات دوره ای بعد از نصب نیز می تواند تا حدودی قیمت دکل و سرویس آن را بالا پایین کند.

پایه اصلی دکل

پایه اصلی در زمان نصب باید کاملا تراز شده باشد و در جای خود تثبیت شده باشد. اگر مکان تراز نباشد لازم است با استفاده از صفحه و میلگرد در زیر پایه آن را تراز کرد. برای دکل هایی که ارتفاعی بیش از ۱۵ متر دارند لازم است از فونداسیون سیمانی برای تثبیت پایه استفاده شود. نوعی از دکل های مخابراتی هستند که روی آنها پنل ها و آنتن های رادیویی قرار می گیرد. این دکل ها نسبت به دکل های دیگر کمی ارزان تر هستند. دکل رادیویی از تجهیزات مهم مخابراتی است که باید در هر شهر و منطقه ای وجود داشته باشد تا ارتباطات رادیویی و مخابراتی بهتر صورت بگیرد.

متاسفانه اطلاعات کافی و زیادی در مورد دکل ها و انواع دکل های مخابراتی و رادیویی در فضای مجازی و اینترنت، در دسترس نیست. اما شاید بتوان سایت شرکت مهندسی تجهیز همپا دکل را به عنوان یک مرجع برای کسب مشخصات دکل مهاری و دیگر اطلاعات مفید در این زمینه در نظر گرفت. مطمئنا در ذهن شما سوالاتی پیرامون دکل های مهاری و مشخصات و استاندارد دکل های مهاری وجود دارد که ما امروز تمام آن را پاسخ می دهیم. در این مطلب سعی کرده ایم تا پاسخی روشن و واضح برای سوالات زیر، پیدا کنیم: دکل مهاری چیست و چه مشخصاتی دارد؟ برای ساخت و نصب یک دکل، قیمت تمام شده چقدر خواهد بود؟ استاندارد سازی تولید دکل مهاری چگونه است؟ تجهیزات و محاسبات دکل مهاری چیست؟

معرفی و مشخصات دکل مهاری

در میان انواع دکل های مخابراتی و رادیویی، دکل مهاری، یکی از معروف ترین، ارزان ترین و پر کاربرد ترین دکل های رادیویی در کشور است. این دکل ها که در نواحی مرتفع باید نصب شوند، به وسیله ی سیم و کابل مخصوص، مهار می شوند. در جاهایی که فضای بزرگ و بازی دارند، می توان از این دکل ها استفاده کرد. مانند پشت بام ساختمان ها عرض این دکل ها از روی زمین تا انتهایی ترین نقطه در ارتفاع، یکسان می باشد و تغییری نمی کند. این دکل برای نصب بسیار مقرون به صرفه است. همچنین، سرعت نصب این دکل ها بسیار بالاست و زود نصب می شوند. این دکل ها برای اولین بار توسط شرکت کانادایی تولید شدند. اگر در نقاط شهری، فضای کافی برای نصب این دکل ها وجود داشته باشد، حتی می توان روی پشت بام و یا روی برج های چندین طبقه هم آن ها را نصب کرد.

این دکل ها از لوله میل گرد و نبشی درست شده اند. توسط یک سری سیم و کابل مهار کننده به زمین وصل شده و محکم روی زمین نصب می گردند. دکل های مهاری، سری و مدل های متفاوتی دارند. یکی از معروف ترین دکل های مهاری، سری G می باشد. این سری با انواع ، و G25 ساخته می شوند. انواع این دکل ها در شرکت همپا دکل وجود دارد. این دکل ها روی پشن بام ها و اصولا روی قسمت خرپشته ی ساختمان و جایی که ستون اصلی ساختمان بنا شده است، نصب می شوند. عددی که مقابل حرف G نوشته می شود، نشان دهنده ی عرض قائده ی بخش ها می باشد. این دکل ها سه ضلعی هستند و به صورت سکشن های سه متری به هم متصل می شوند و روی پشت بام نصب می گردند. باربری این دکل ها بسیار کم است و برای نصب آنتن و دیش اینترنت و دیش های موبایلی کوچک از آن استفاده می شود.

مشخصات دکل مهاری به صورت کلی

  • جنس پایه های اصلی از لوله 1 اینچ، با استفاده از جوش الکتریکی، می باشد.
  • جنس تودلی هر بدنه ی دکل، میل گرد 8 میلی متری است.
  • آنتن هایی که قرار است به صورت بشقابی روی دکل نصب شوند، در سه جهت و به وزن 100 کیلو گرم می باشند.
  • دکل ها نسبت به سرما و یخ زدگی دارای مقاومت هستند.
  • طول هر بدنه ی دکل یا سکشن، 300 سانتی متر است
  • حداکثر ارتفاع قابل نصب دکل از سطح زمین 9000 سانتی متر است.
  • وزن یک دکل حدودا بین 24 تا 26 کیلوگرم می باشد.
  • در حالت 60 متری دکل، حداکثر نیروی محوری پای دکل برابر با 1514 کیلوگرم است.
  • اتصالات دکل بر روی هم به صورت پیچ و مهره ای و از نوع کشوئی هستند.
  • مهار کش ها از جنس گالولنیزه هستند و نمره ی 16 دارند.

قیمت تمام شده ی دکل های مهاری

دکل رادیویی از تجهیزات مخابراتی مهم در هر کشور می باشند. اگر نگاهی به گذر زمان در عرصه ی پیشرفت ارتباطات بیندازید، متوجه می شوید که از گذشته تا امروز خیلی اوضاع فرق کرده است. قبلا برای برقراری ارتباطات رادیویی، در بالاترین ارتفاعات و کوه های اطراف و مشترک با چند شهر، یک ایستگاه رادیویی احداث می شد. از این ایستگاه برای برقراری ارتباطات تلویزیونی و رادیویی و بعضا مخابراتی استفاده می شد. با پیشرفت تکنولوژی و ظهور اینترنت و موبایل، روز به روز به تعداد تولید کنندگان دکل های مخابراتی و رادیویی اضافه شد. قبلا انحصار تولید در دستان کشورهایی مثل کانادا و آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی بود.

اما این تکنولوژی کم کم به ایران هم پا گذاشت و دکل ها نیز در ایران هم تولید شدند. این کار تا جایی پیش رفت که امروزه در ایران چندین تولید کننده ی دکل در حال فعالیت تولید و نصب هستند. یکی از همین شرکت های تولیدی است که در حال حاضر با داشتن بیش از 10 سال تجربه ی کاری، توانسته است تولیدات خوبی در زمینه ی دکل و سکشن مهاری، دکل اینترنت، دکل دوربین مدار بسته و بسیاری از محصولات دیگر داشته باشد. دکل های مهاری قیمت های مختلفی دارند. اگر نگاهی به قیمت هایی که در گذشته وجود داشته است، بیندازید، متوجه می شوید که این دکل ها نیز همپای بسیاری از محصولات و تجهیزات مخابراتی، تغییرات قیمتی متفاوتی را تجربه کرده اند.

تجهیزات و محاسبات دکل مهاری

هر دکلی در کنار خود یک سری تجهیزات مهم و کاربردی دارد که در نهایت با قرار گرفتن در ساختمان دکل یا در کنار آن، می تواند به ساخته شدن یا نصب شدن آن کمک کند. دکل مهاری نیز یک سازه ی فلزی سه وجهی یا مثلثی است. این سازه به همراه پایه ی عصائی و سیم بکسل ها و پیچ و مهره ها، همگی در کنار هم می توانند به بنا شدن دکل کمک کنند. محاسبات دکل مهاری باید طبق توان سازه انجام شود. اگر این محاسبات دقیق نباشد و یا بیش از حد توان دکل در نظر گرفته شود، ممکن است در نهایت منجر به سقوط شده یا به درستی کار نکند. همه ی محاسبات دکل مهاری g45 و همچنین طراحی و ترسیم و نقطه یابی محل مورد نظر، باید طبق استانداردها صورت بگیرد تا دکل منجر به سقوط و تخریب و تلفات انسانی و جانی نشود.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا