عمومیکسب و کار ایرانی

انواع یادگیری در کودکان

ذهن کودکان نسل امروز آنقدر شگفت‌انگیز و خلاقانه عمل می‌کند که بدون شک سیستم آموزشی یکنواخت و خسته کننده با قوانین غیر قابل انعطاف نمی‌تواند پاسخگوی آن‌ها باشد. به همین دلیل بسیاری از والدین تمایل دارند با روش‌های متنوع‌تری مفاهیم مختلف را به کودکان خود آموزش دهند. مهم‌ترین مسئله کیفیت یادگیری و آموزش است، نه اینکه صرفا چیزی را به خاطر بسپارند و پس از مدتی آن را فراموش کنند. قطعا همه ما اعتراف خواهیم کرد که بیشتر آنچه در محیط‌های آموزشی با روش‌های قدیمی و سیستم روخوانی و حفظ کردن یاد گرفته‌ایم، پس از مدتی به باد فراموشی سپرده شده است. آیا ارزش زمان کودکان ما بیشتر نیست؟

انواع لباس های پلیس می توان به لباس پلیس راهنمایی رانندگی بچه گانه،  لباس پلیس نیروی انتظامی بچه گانه،  لباس پلیس یگان ویژه بچه گانه اشاره کرد

روش آموزش کودک با بازی‌های آموزشی

هیچ چیز بهتر از بازی نمی‌تواند ذهن کودکان را درگیر کند. آموزش هر مفهومی به شکل بازی برای کودکان جذاب‌تر بوده و بیشتر در ذهن آن‌ها ثبت می‌شود. با استفاده از بازی‌های آموزشی، کودکان مفاهیم را بهتر درک می‌کنند و حافظه و سرعت پردازش اطلاعات آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این، زمانی که بازی‌ها به صورت گروهی انجام شود، مزایای دیگری نیز به آن اضافه می‌شود. مهم‌ترین مزیت افزایش تعامل اجتماعی با دیگران است. کودکان در بازی‌های گروهی فرصت بیشتری برای ارتباط برقرار کردن با کودکان دیگر دارند. آن‌ها می‌توانند با کمک همدیگر چالش‌های مختلفی را حل کنند و در نهایت توانایی آن‌ها در حل مشکلات و مسائل مختلف افزایش پیدا می‌کند. برای اینکه بتوانید به بهترین روش از بازی‌های آموزشی استفاده کنید، این چند نکته را در نظر بگیرید:

بازی‌ها باید متناسب با سن کودک باشد: هر کودک در هر مرحله‌ای از رشد نیاز به بازی‌هایی متناسب با سن خود دارد. قطعا به عنوان والدین می‌توانید تشخیص دهید که چه بازی‌هایی برای کودکتان بیش از حد پیچیده یا بیش از حد ساده است. بنابراین سعی کنید بازی‌هایی را انتخاب کنید که ذهن کودک را به چالش بکشد و او را به ادامه بازی ترغیب کند. اگر بازی بیش از حد ساده باشد، کودک علاقه خود را به بازی از دست می‌دهد و از طرفی دیگر اگر بازی بیش از حد پیچیده باشد، کودک دچار سردرگمی می‌شود و با بازی ارتباط برقرار نمی‌کند.

بر روی هدف آموزشی هر بازی تمرکز داشته باشید: فراموش نکنید که هدف از این بازی‌ها، آموزش مهارت‌ها و مفاهیم خاصی به کودک است. بنابراین قبل از بازی به این فکر کنید که چطور می‌توان با استفاده از بازی‌های مختلف این مفاهیم را آموزش داد. مثلا برای آموزش تشخیص حروف، شمارش اعداد یا آموزش نقاشی، آموزش زبان انگلیسی و … بازی‌های متنوعی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

آن را سرگرم کننده و جذاب کنید: در هر بازی از عناصری استفاده کنید که بازی را برای کودکتان لذت‌بخش تر و مفرح‌تر می‌کند. همچنین می‌توانید برای ایجاد انگیزه بیشتر از پاداش، تلقین مثبت و تشویق استفاده کنید.

در بازی‌ها به کودک ملحق شوید: همراهی با کودکان حین بازی برای آن‌ها خیلی ارزشمند خواهد بود. با این کار نه تنها تعامل اجتماعی را در کودکتان تقویت می‌کنید، بلکه روابط و الگوسازی رفتار خوب را به او آموزش می‌دهید.

از کنجکاوی کودکتان استقبال کنید: اجازه دهید فرزندتان به جای دنبال کردن دستورالعمل‌های بازی، خودش چیزهای مختلفی را آزمایش کند. این کار ذهن آن‌ها را پرورش داده و قدرت تخیل آن‌ها را تقویت می‌کند. سعی کنید تا آنجا که می‌توانید، مانعی در بازی‌ها برای کودکان ایجاد نکنید.

به کودک خود بازخورد بدهید و او را راهنمایی کنید: بازخورد سازنده و راهنمایی او حین بازی احساس ارزشمندی به او می‌دهد و به او در درک بهتر مفاهیم کمک می‌کند.

آموزش به کودک با روش تحلیلی

روش تحلیلی یکی از روش‌های آموزشی برای حل کردن مسائل و آشنایی با مفاهیم مختلف است. در این روش کودک ابتدا با اجزاء مختلف یک مفهوم آشنا شده و روابط بین هر جزء را درک می‌کند. سپس می‌تواند تصویر واضح‌تری از شکل کلی یک مفهوم را در ذهن خود تصور کند. این روش به کودک کمک می‌کند تا تفکر انتقادی و پرسشگرانه نسبت به مفاهیم مختلف داشته باشد. همچنین به تقویت مهارت‌های ارتباطی آن‌ها کمک می‌کند. کودکان با استفاده از روش تحلیلی یاد می‌گیرند که چطور ارتباط موثری با دیگران داشته باشند و افکار خود را به وضوح بیان کنند. والدین می‌توانند با استفاده از مراحل زیر، مفاهیم مختلف را با روش تحلیلی به فرزندان خود آموزش دهند:

ابتدا مفهوم را شناسایی کنید: اولین مرحله در روش تحلیلی، شناسایی مفهومی است که می‌خواهید آن را به کودک خود آموزش دهید. این مفهوم می‌تواند یک معادله ریاضی، یک رویداد تاریخی، یک ویژگی‌ اخلاقی یا یک مهارت جدید باشد. . در صورتی که لباس یگان ویژه ناجا کیفیت مناسبی نداشته باشد، ممکن است برای کودک حساسیت یا آسیب پوستی ایجاد کند.

آن‌ را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید: پس از اینکه مفهوم را شناسایی کردید، آن را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید. زیرا با این کار کودک بهتر می‌تواند آن مفهوم را درک کند و یادگیری برای او آسان‌تر می‌شود. درباره هر بخش از او سوال بپرسید و ذهن او را نسبت به آن مفهوم بازتر کنید.

هر بخش را تجزیه و تحلیل کنید: هر بخش از آن مفهوم را با جزئیات تحلیل کنید. مثلا بگویید هر بخش چه معنایی دارد و آن‌ها چگونه بایکدیگر کار می‌کنند تا یک تصویر بزرگ‌تر را ایجاد کنند.

مقایسه و نمایش تضادها: یکی از راه‌های جذاب برای آموزش روش تحلیلی، مقایسه کردن است. مثلا اگر در ریاضی مفهوم جمع را آموزش می‌دهید، با آموزش مفهوم منهی کردن، می‌توانید درک او را نسبت مفهوم جمع افزایش دهید.

تمرین کنید:  در این بخش می‌توانید با روش‌های مختلف او را نسبت به آن چیزی که تا الان یاد گرفته، امتحان کنید. از او بخواهید نظرش را درباره چیزی که تا الان یاد گرفته بگویید و هر آنچه که از هر بخش یاد گرفته به شما توضیح دهد.

مرور: در نهایت هر چه به او آموزش داده‌اید را یک دور دیگر مرور کنید و از کودک خود بخواهید سوالات خودش را درباره هر بخش بپرسد. می‌توانید خودتان از او سوال بپرسید و با او همراهی کنید و او را تشویق کنید.

مثال برای روش تحلیلی:

مثلا اگر می‌خواهید کودک را با بدن انسان آشنا کنید،  ابتدا یک توضیح کلی درباره بدن انسان و نقش آن در زندگی توضیح بدهید. سپس بدن انسان را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید و به او نشان دهید که هر بخش چه وظیفه‌ای دارد. از کودک خود درباره بخش‌های مختلف مثل چشم، دهان، بینی، قلب یا سایر اعضا سوال بپرسید و از او بخواهید نظر خودش را درباره کارکرد هر بخش بگوید. سپس به جزئیات بیشتری درباره هر بخش از اعضای بدن بپردازید تا در نهایت به یک تصویر کلی برسد. می‌توانید بدن انسان را با بدن یک حیوان مقایسه کنید تا تفاوت‌ها بهتر دیده شود و در نهایت با تمرین و مرور درباره آنچه گفته شد، مفهوم بدن انسان را به طور کامل در ذهن او ثبت کنید.

در فروشگاه ما الیاف به کار رفته در پارچه این لباس ایفای نقش پلیس درجه 1 می‌باشد و از کیفیت بالایی برخوردار است.

نتیجه‌گیری

در این مطلب به معرفی روش‌های کاربردی آموزش به کودکان اشاره کردیم و با مراحل هر کدام به طور کامل آشنا شدیم. در نظر داشته باشید که برای آموزش به کودک خود لازم نیست فقط به یک روش آموزشی بسنده کنید؛ بلکه بهتر است از روش‌های مختلف استفاده کنید تا فرایند یادگیری برای کودکان خسته کننده نشود. هر روش مزایای مخصوص به خودش را دارد و ممکن است برای هر کودک در هر رده سنی متفاوت عمل کند. مثلا روش‌های بصری یا شنیداری یا بازی‌ برای کودکان در هر سنی مناسب بوده و فقط نوع فعالیت‌های هر روش باید متناسب با سن کودک انتخاب شود.

 

زهرا رضی

زهرا هستم، نویسنده ای که با جسارت به واکاوی مسائل پرداخته و از پرسیدن سوالات سخت نمی‌ترسم. در این سایت، با نگاهی موشکافانه به مسائل اجتماعی و اقتصادی، به دنبال یافتن پاسخ‌های واقعی و ارائه راه حل‌های خلاقانه هستم.
دکمه بازگشت به بالا