عمومیکسب و کار ایرانی

میزان باردهی درخت گردو پاکوتاه

میوه های آن به صورت خوشه ای روی یک ساقه طویل ظاهر می شوند. این گونه، زمین های دارای سفره آب زیرزمینی سطحی را تحمل نمی کند. مغز میوه آن درشت بوده، و در ارقام خوب، می توانند به دو نیم شکسته شوند،این رقم گردو از تجاری ترین ارقام گردو در جهان محسوب میگردد و مقاومت بسیار بالا نسبت به سرمای بهاره،باردهی این رقم گردو از سال ابتدای کاشت آغاز گردیده و محصول میوه ی گردو خوشه ای میباشد،این ارتفاع درخت گردو حدود ۵ الی شش متر میباشد که با عملیات هرس منظم میتوان آنرا تا ارتفاع ۳.۵ الی ۴ متر مدیریت نمود.

باردهی گردو فرنور |در هر هکتار چند درخت گردو میتوان کاشت |درخت گردو چند سال عمر میکند

زمان گل دهی درخت گردو اصلاح شده شناسنامه دار پیوندی دیرگل پوست کاغذی کوتاه قد همه گونه های گردو یک پایه هستند به این معنی که گل های نر تولید کننده گردو و گل های ماده تولید کننده میوه به طور جداگانه روی یک درخت ظاهر می شوند. درختان گردو عموما خود بارور و خود سازگار اما به دلیل دیکوگامی، دگر گرده افشان هستند.

نیاز آبی گردوی تجاری دیرگل اصلاح شده زودبازده پاکوتاه پیوندی شناسنامه دار کشت بافت

آبی که محتوی مقدار زیادی، بر، کلراید، کربنات، بی کربنات و سایر املاح باشد برای آبیاری درختان گردو مناسب نیست. آبیاری بسیاری از درختان میوه مانند گردو در اوایل پاییز باعث بروز خسارت سرما در زمستان خواهد شد و خشک شدن سرشاخه ها در گردو باعث کاهش تعداد گل های ماده در بهار می شود و در نتیجه محصول به شدت کاهش خواهد یافت.

روش های آبیاری سنتی (کرتی و غرقابی) به روش آبیاری نواری (جوی و پشته) تبدیل گردد. نیاز آبی گردو ۱۰۰۰۰-۷۰۰۰ متر مکعب در هکتار است که با توجه به سن درختان و شرایط آب و هوایی منطقه تعیین می گردد. ضمنا آبیاری هر ۱۰-۷ روز یکبار در سایه انداز درخت انجام می شود.

مدیریت کف باغ درختان گردو

سیستم مدیریت کف باغ برای باغات گردو شامل کولتیواتور زنی کامل، کشت پوششی، کنترل شیمیایی کامل علف هرز، کنترل نواری علف های هرز است.

کولتیواتور زنی کامل عبارت است از شخم سطحی و مداوم کل کف باغ و هدف اصلی این سیستم کنترل علف های هرز و آماده سازی خاک برای آبیاری است. این سیستم برای اراضی مسطح و غیر مسطح و همه روش های آبیاری به غیر از سیستم های تامین آب کم حجم دائمی مناسب است. یکی از مزایای کولتیواتور زنی کامل این است که در زمان گل دهی خاکی عاری از علف هرز ایجاد خواهد شد و در چنین خاکی خطر سرمازدگی را به حداقل می رساند.

کوددهی درختان گردو پیوندی زودبازده پاکوتاه اصلاح شده دیرگل

تغذیه باغات گردو با در نظر گرفتن نتایج آزمون تجزیه خاک و برگ و با توجه به سن درخت گردو و به ازای هر اصله سالیانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم ازت خالص (N) در دو نوبت نیمی در اوایل فروردین و بقیه یک ماه بعد و ترجیحا کود ازته از نوع سولفات آمونیوم و یا اوره داده می شود.

کودهای فسفاته ترجیحا از نوع سوپر فسفات تریپل به میزان ۵۰۰ تا ۷۵۰ گرم فسفات (P2o5) به ازای هر درخت و کود پتاسه ترجیحا از نوع سولفات پتاسیم به میزان ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم پتاس (k2o) به ازای هر درخت در اسفند ماه و همه کودها در سایه انداز درخت و به همراه آب آبیاری داده می شود.

تاثیر تاخیر در آغاز برداشت محصول درختان گردو

بهینه بودن کیفیت گردو برای حداکثر کردن باردهی ضرورت دارد. عوامل کیفیتی تاثیرگذار در ارزش گردو عبارت اند از:

  • اندازه دانه گردو
  • رنگ روشن مغز
  • حداقل ضایعات درونی در اثر آفات و پوسیدگی ها

تهویه خاک درختان گردو

اثر شوری بر درختان گردو

خاک مناسب کاشت درختان گردو

مقاومت به سرمیزان محصول هر درخت گردو:

درخت گردو یکی از درختان سایه دار بزرگ است که دارای میوه های مغذی و بسیار مفید می باشد. ولی برای باردهی نیاز به زمان دارد و باید صبوری کنید تا نتیجه آن را در سال های بعد ببینید. مقدار باردهی درخت گردو؛ بستگی به عوامل زیادی دارد که تاثیر این عوامل در میزان باردهی تاثیر مستقیم دارد.

درخت گردو نیز مانند سایر درختان به شرایط اقلیمی مناسب، آبیاری به موقع، خاک مساعد، نور کافی و … دارد که در صورتی که هر کدام از این موارد به دقت رعایت شود، محصولی بسیار باکیفیت و مغذی به بار خواهد آمد و نتیجه این انتظار شیرین را خواهید دید.

البته زمان باردهی و میزان باردهی بستگی زیادی به نوع درخت و نهال انتخابی دارد. در این مقاله بر آنیم تا انواع نهال گردو را معرفی و  شرایطی را که لازم است مقدار باردهی درخت گردو افزایش یابد را بررسی نماییم.

میزان باردهی انواع درخت گردو چقدر می باشد:

موارد زیادی برای انتخاب نهال گردو مطرح می شود که یکی از آن ها وضعیت آب و هوایی و اقلیم محل کاشت نهال است. این آیتم در کنار سایر عوامل که قابل کنترل می باشند،  تاثیر زیادی در میزان باردهی درخت گردو دارد. پس در انتخاب نوع نهال گردو بهتر است ابتدا این آیتم در نظر گرفته شود. حال می خواهیم به بررسی انواع نهال های گردو بپردازیم:

این نهال نیز یکی از نهال های پیوندی گردو به شمار می رود. وزن هر گردو بین ۱۵ تا ۲۰ گرم است که مغز گردو نیز بین ۱۲ تا ۱۴ گرم است. میزان محصول هر درخت گردو، بالغ این درخت به صورت تازه در حدود ۳۰۰ کیلو گرم و به صورت خشک مقدار ۷۰ کیلو می باشد و در هکتار بین ۵ تا ۵٫۵ تن می باشد

این نهال گردو جزو ارقام تجاری وبومی فرانسه می باشد. این نهال نیز  از سال ۶ ام کاشت ، میزان باردهی بیشتری را دارد. عموما در این سال از هر درخت انگور بالغ می توان تا ۵ تن محصول نیز برداشت نمود.

  • مقدار باردهی نهال گردوی لارا:

یکی از نهال های گردوی نسبتا مقاوم به تغییرات دما و آب و هوا، درخت گردوی لارا است. با اینکه گردوی لارا از دومین سال خود باردهی را آغاز می کند اما در برابر گرمای زیاد و سرما بسیار حساس بوده و کیفیت محصول به شدت کاهش می یابد. وزن هر گردو تقریبا ۱۸ گرم برآورد می شود که نصف این وزن را مغز گردو تشکیل می دهد. میتوان تخمین زد هر در هکتار حداکثر تا ۳٫۵ تن محصول می دهد که عموما از سال دوم کاشت باردهی آن شروع می شود.

  • باردهی گردو اسرائیلی پاکوتاه:

یکی دیگر از درختان گردو که باردهی خوبی دارد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد، نهال گردو اسراییلی پاکوتاه است. مقدار باردهی گردو اسرائیلی در هر هکتار برابر ۴ تن می باشد و وزن هر گردو به ۱۵ گرم می رسد. این نهال به علت مقاومت بالا به سرما بیشتر در مناطق معتدل و سردسیر کشت می شود.

  • مقدار باردهی گردو تویسرکان:

این نهال بومی ایران بوده و محصول گردو آن بسیار خوش طعم و باکیفیت عالی است. این نهال جزو درختان زود بارده است که از همان سال اول، می توان محصول آن را برداشت نمود. ولی عموما از سال ۶ به بعد بیتشترین مقدار محصول که از هر درخت تا ۴۰ کیلو می باشد را می توان برداشت نمود. مقدار باردهی در هر هکتار به ۴ تن می رسد که البته باغات مادری بالغ محصول بیشتری را تولید می کنند.

  • مقدار باردهی گردو فرانکت:

این نهال نیز بومی فرانسه است و بیشتر باغات فرانسه از این درخت گردو کاشت می کنند. زیرا زود بازده بوده و از سال سوم کاشت می توان محصول را برداشت نمود. وزن هر گردو بین ۱۱ تا ۱۲ گرم بوده و بیشترین قسمت گردو را مغز آن تشکیل می دهد. در هر هکتار میزان محصول هر درخت گردو؛ فرانکت تا ۴٫۵ تن نیز می رسد.

عوامل موثر در افزایش مقدار باردهی درخت گردو:

در این قسمت تصمیم داریم به عواملی که تاثیر زیادی در افزایش میزان برداشت محصول دارد بپردازیم. این عوامل عبارتند از :

میزان آبیاری:

در مورد آبیاری باید دو نکته را رعایت نماییم که عبارتند از میزان آبیاری و تعداد دفعات آبیاری. این عوامل بستگی به شرایط اقلیمی و آب و هوای منطقه ای است که درخت گردو کاشته شده ، سن درخت و نیز خاکی است که ریشه در آن قرار دارد.

در مناطق گرمسیر و کم باران، باید از روش های مصنوعی نیز برای آبیاری استفاده شود. هرچه میزان آبیاری درخت گردو به اندازه باشد، مقدار باردهی درخت گردو، بالاتر خواهد رفت و کیفیت آن نیز بهبود پیدا می کند. زیرا مواد غذایی و املاح حل شده در آب، توسط ریشه درخت جذب می شود.

خاک مناسب

خاک مناسب یکی از عوامل مهم برای رشد درخت دارد. برای خاک مناسب باید اندازه مواد معدنی که باید در خاک باشد، مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت نیاز از کودهای شیمیایی یا حیوانی استفاده شود. زمان کوددهی و میزان آن بر اساس فقر خاک ارزیابی می شود. اینکه خاک طوری باشد تا جلوی رشد ریشه را نگرفته و از میزان اسید و پی اچ مناسب برخوردار باشد از جمله ویژگی های خاک مناسب برای گردو است.  هرچه تغذیه درخت با خاک بهتر انجام شود، مقدار باردهی درخت گردو نیز افزایش خواهد یافت.

هرس به موقع درختان گردو

هرس برای تقویت درخت لازم و ضروری می باشد. تراکم شاخه های گردو در کنار هم مانع از رسیدن منبع انرژی آفتاب به شاخه های پایین تر و جوان تر شده و رد نتیجه مقدار باردهی کاهش پیدا می کند. عدم هرس به موقع درخت گردو یکی از مواردی است که مانع باردهی مناسب درخت گردو خواهد شد.

آفتات درخت گردو

مبارزه با بیماری ها و افت های درخت گردو، یکی از عوامل مهم برای رشد و افزایش محصول درخت می باشد. استفاده از سموم شیمیایی و سایر مراقبت ها، مانع از آسیب رسیدن به درخت انگور شده و در کیفیت و میزان محصول موثر می باشد. هر چند میزان سم مورد نیاز و زمان استفاده از آن نیز باید مدنظر قرار گیرد. جهت خرید نهال گردو با قیمت فروش مناسب با کارشناسان این نهالستان در تماس باشید.

 

دکمه بازگشت به بالا