دیزل ژنراتور چیست و چه قطعاتی دارد؟
دیزل ژنراتور چیست و چه قطعاتی دارد؟
برای پاسخ به این سوال که دیزل ژنراتور چیست؟ از ویژگی اصلی این ابزار می توان اشاره کرد. یکی از منابع دیگر برق، دیزل ژنراتور است که وظیفه و نقش آن تامین برق مورد نیاز برای مصارف صنعتی و غیر صنعتی است.
دیزل ژنراتور چیست؟
دیزل ژنراتور دستگاهی است که با کمک ژنراتور و موتور خود برق مورد نیاز کاربر را تامین می کند.
به معنای واقعی کلمه، دیزل ژنراتور ژنراتوری است که از سوخت دیزل برای تامین برق مورد نیاز برای مواقع اضطراری استفاده می کند. دیزل ژنراتورها دو کلمه دیزل و ژنراتور دارند. کلمه دیزل از نام سازنده موتور دیزل گرفته شده است. ژنراتور نیز بخشی است که انرژی دریافتی از چرخش میل لنگ موتور را به برق تبدیل می کند.
به طور کلی ژنراتورهای الکتریکی (Genset) از سوخت های مختلفی برای تولید برق استفاده می کنند. انواع مختلف سوخت نوع ژنراتور الکتریکی را تعیین می کند. یکی از دلایل مهمی که نیاز به استفاده از دیزل ژنراتورها را هر ساله در دنیا افزایش می دهد، سوخت مصرفی آنهاست.
نیروی حاصل از سوخت دیزل، پیستون و در نهایت میل لنگ را به حرکت در می آورد. اگر یک موتور دیزل با موتور دیگری ترکیب شود، یک موتور دیزل به نام موتور دیزل ایجاد می شود.
نام علمی ژنراتور ژنراتور است که معمولاً توسط نمایندگی ها به جای موتور دیزل استفاده می شود. پس از ارائه توضیحاتی در مورد دیزل ژنراتور، بهتر است مشخصات موتور دیزل را معرفی کنیم. ما را در مورد مزایای موتورهای دیزل و ویژگی های آنها به روز نگه دارید.
برای داشتن یک تعریف کامل از دیزل ژنراتور باید مزایای استفاده از ژنراتورهای الکتریکی که با سوخت دیزل کار می کنند را بدانیم. مزایای استفاده از دیزل ژنراتور چیست؟ چرا امروزه با وجود اینکه سوخت گازوئیل باعث آلودگی بیشتر هوا در محیط می شود، از این نوع سوخت در نیروگاه ها استفاده می شود؟ دلیل این امر هزینه پایین سوخت دیزل و راندمان بالای موتورهای دیزلی است.
مزایای استفاده از دیزل ژنراتور
یک دیزل ژنراتور که با سوخت دیزل کار می کند مزایای زیادی نسبت به ژنراتورهای گازسوز دارد. قبل از خرید دیزل ژنراتور بهتر است بدانید که دیزل ژنراتور چیست و چه مزایایی دارد. با دانستن ویژگی های دیزل ژنراتور می توانید با دانش بیشتری آن را خریداری کنید. به دلایلی که در زیر آورده ایم، افراد زیادی علاقه مند به خرید دیزل ژنراتور هستند و به همین دلیل است که دیزل ژنراتور از اهمیت بالایی برخوردار است. مزایای استفاده از دیزل ژنراتور را می توان در لیست زیر مشاهده کرد:
ژنراتورهای دیزلی ایمن تر از ژنراتورهای گازی هستند.
دیزل ژنراتورها از ژنراتورهای گازی یا بنزینی قدرتمندتر هستند، بنابراین کاربردی تر هستند.
هزینه نگهداری دیزل ژنراتورها کمتر از ژنراتورهای گازسوز است.
در مقایسه با سایر دستگاه ها، دیزل ژنراتورها عمر مفید و دوام بیشتری دارند.
نقش دیزل ژنراتور در دنیای امروز چیست؟
در حال حاضر شرکت های زیادی در زمینه تولید دیزل ژنراتور فعالیت می کنند. بدون برق، مراکز بحرانی کشور مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها فاقد امکانات لازم برای ارائه خدمات در زمان قطع برق خواهند بود. بدون برق، احتمال فاجعه انسانی در آن بخش ها اجتناب ناپذیر است. در چنین شرایطی اهمیت دیزل ژنراتورها و نیاز به پیش بینی قبل از قطع برق روشن می شود.
از آنجایی که تمام تجهیزات این مراکز درمانی به برق وابسته است، قطع برق می تواند باعث مرگ بیماران شود. دیزل ژنراتورها برای کسانی است که به برق شهری دسترسی ندارند و می توانند برق مصرفی یک آپارتمان خانگی یا یک کارخانه بسیار بزرگ را تامین کنند. یکی از مهمترین کاربردهای دیزل ژنراتورها تامین برق اضطراری در مکان های مشخص شده است.
در بسیاری از مناطق دورافتاده برق شهری وجود ندارد و ساکنان این مناطق سال هاست که بدون برق زندگی می کنند و حتی نمی دانند دیزل ژنراتور چیست و در دنیای امروز چقدر اهمیت دارد. تمام فناوری های مصنوعی برای کار کردن به برق نیاز دارند. به همین دلیل، تصور دنیای بدون برق امروزه غیرقابل تحمل است، اما شرایط در تمام نقاط جهان یکسان است و به نفع همه نیست.
هر ساله به خصوص در فصل تابستان میزان مصرف برق در شهر به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. در نتیجه بسیاری از واحدهای صنعتی دچار قطع برق می شوند. در صورت قطع مداوم برق این واحدهای صنعتی ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را متحمل شوند.
شرکتهای صنایع غذایی کاملاً به برق وابسته هستند و در صورت خرابی آن، تمام دستگاهها از کار میافتند و زیانهای زیادی به صاحبان بنگاه وارد میکنند.
ما باید قدردان مخترعانی مانند رودولف دیزل باشیم. رودولف دیزل، خالق موتور دیزل، پس از سال ها آزمون و خطا، موفق به ساخت موتوری شد که با سوخت دیزل ارزان کار می کرد.
بعدها همین اختراع موتور دیزل امکان استفاده از این نوع موتور را در کارخانه ها فراهم کرد. برای درک بهتر دیزل ژنراتور، باید عملکردها و ویژگی های ساخت آن را بدانید.
برترین شرکت های تولید کننده دیزل ژنراتور کدامند؟
Perkins: Perkins یکی دیگر از تولیدکنندگان دیزل ژنراتور است که کیفیت محصول آن نیازی به تعریف ندارد. این شرکت چندین دهه است که در زمینه تولید دیزل ژنراتور پرکینز فعالیت می کند و دارای دفاتر فروش متعددی در اکثر کشورهای جهان می باشد.
موتورهای پرکینز در هر شرایط آب و هوایی قدرتمند و کارآمد هستند.
دیزل ژنراتور چیست و اجزای اصلی آن چگونه کار می کنند؟
موتور (موتور دیزل): بخش اصلی یک موتور دیزل موتور آن است. هرچه موتور قدرتمندتر باشد، دینام به قدرت بیشتری برای تولید برق نیاز دارد. موتور دیزل که جزء لاینفک موتور دیزل است در مقایسه با سایر قطعات که در مقاله نحوه کار موتورهای دیزلی به طور کامل به آنها پرداخته ایم نقش مهمی ایفا می کند. عملیات احتراق یک موتور دیزل در چهار عملیات تنفس، فشرده سازی، انفجار و اگزوز خلاصه می شود. قدرت موتور چهار فاز بیشتر از موتور دو فاز است.
دینام: وظیفه دینام در دیزل ژنراتور چیست؟ دینام یکی از قطعات اصلی دیزل ژنراتور است که بدون آن واحد نمی تواند برق تولید کند. نام صحیح و علمی این قطعه ژنراتور است که اغلب با ژنراتور اشتباه گرفته می شود. در داخل این بخش یک سیم پیچ وجود دارد که از میدان مغناطیسی برای تبدیل نیروی موتور به منبع الکتریکی استفاده می کند.
سیستم سوخت رسانی: سیستم تامین سوخت دیزل ژنراتور شامل مخزن سوخت، لوله مخزن سوخت، فیلتر سوخت دیزل، مخزن سوخت، پمپ بنزین و انژکتور سوخت می باشد. ابتدا روغن دیزل از طریق لوله وارد پمپ شده و از طریق انژکتور به داخل سیلندر تزریق می شود.
راه اندازی موتور (Start): استارت موتور همانطور که از نامش پیداست وظیفه راه اندازی دستگاه را بر عهده دارد. استارت چرخ فلایویل موتور را از طریق گیربکس می چرخاند و موتور را روشن می کند.
تنظیم کننده ولتاژ (AVR): رگولاتور ولتاژ وظیفه کنترل ولتاژ خروجی دینام را بر عهده دارد.
سیستم خنک کننده: اکثر دیزل ژنراتورها دارای سیستم خنک کننده آب خنک هستند. این سیستم دمای موتور را تنظیم کرده و از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری می کند. در واقع قاتل شماره یک عملکرد موتور داغ شدن بیش از حد است و بدون سیستم خنک کننده موثر، عملکرد موتور آسیب خواهد دید.
سیستم اگزوز: سیستم اگزوز در واقع بخشی است که به تخلیه گازهای تولید شده در داخل سیلندر در طی فرآیند احتراق موتور کمک می کند. این سیستم گازهای سمی را برای استنشاق و پس سوز منتشر می کند. این گازهای سمی از طریق منیفولد اگزوز آزاد می شوند.
کنترل پنل : کنترل پنل یکی از اجزای جدانشدنی دیزل ژنراتور می باشد و با استفاده از آن می توان به مشکلات دستگاه پی برد و آلارم ها و ارورهای دستگاه را رصد کرد. کنترل پنل وظیفه نمایش دمای آب، ولتاژ و فرکانس خروجی، مقدار سوخت، فشار روغن و بسیاری موارد دیگر را بر عهده دارد. با نمایش این اطلاعات مهم، کاربر را از وجود هرگونه مشکل آگاه می کند تا اقدامات لازم برای رفع آن انجام شود.
توربوشارژ: هر چه از سطح دریا دورتر شویم، غلظت اکسیژن در هوا کمتر می شود. اگر موتور مورد نظر در مناطقی که اکسیژن کافی وجود ندارد استفاده شود، افت فشار هوا باعث خرابی موتور می شود. با تجهیز دستگاه به سیستم تنفس توربوشارژر می توان کمبود فشار اکسیژن را جبران و قدرت موتور را افزایش داد.
شارژر باتری: شارژر باتری یک مدار الکترونیکی است که در داخل کنترل پنل قرار دارد. هنگامی که دستگاه شروع به کار می کند، باتری دیزل ژنراتور موتور را شارژ می کند تا مشکلی در راه اندازی مجدد دستگاه ایجاد نشود.
انواع دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور بادوین و دیزل ژنراتور ایوول پرکاربرد ترین دیزل ژنراتور ها هستند.