برای تقویت چشم چه بخوریم
بینایی ضعیف اغلب با دوربینی یا نزدیک بینی مرتبط است. عواملی مثل ژنتیک، تغذیه ضعیف، پیری و فشار بیش از حد بر چشم ها معمولاً علایم ضعف بینایی و نیاز شما به تقویت چشم است. تقویت چشم یکی از مسائل مهمی است که در حوزه بهداشت چشم قرار میگیرد. چشم انسان به عنوان یکی از عضوهای حسی بسیار حائز اهمیت است و نقش مهمی در زندگی روزمره انسان دارد. اما برخی مشکلات و بیماریهای چشمی میتواند به شدت تأثیر منفی بر زندگی فرد داشته باشد. در این مقاله قصد داریم روشهای مختلفی را برای تقویت چشم معرفی کنیم. این روشها شامل مواردی از قبیل ورزش چشم، تغذیه مناسب، استفاده از لوازم و وسایل بهداشتی، تکنولوژیهای پزشکی و … خواهد بود.
بینایی درمانی چیست؟
برخی از پزشکان در زمینه بینایی درمانی و کار با دستگاه عنبیه شناسی تخصص دارند. بینایی درمانی یا تمرین بینایی، یکی از روشهای درمانی برای بهبود بینایی است. این روش شامل تمرینهایی برای تقویت عضلات چشم و بهبود توانایی بینایی میشود. بینایی درمانی ممکن است شامل تمرینات چشمی باشد اما فقط به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی تخصصی است که تحت نظارت پزشک چشم، بینایی سنجی یا چشم پزشک انجام می شود. هدف از بینایی درمانی می تواند تقویت عضلات چشم باشد. همچنین می تواند به بازآموزی بینایی ضعیف یا به مشکلات ردیابی چشم کمک کند. بینایی درمانی برای افرادی که به دلایل مختلفی مانند آستانه دید پایین، مشکل دید در شب، بیماریهای چشمی مانند کرونیک دیو و میوپی، افزایش درد سر و گردن و… با مشکلات بینایی مواجه هستند، توصیه میشود.
همچنین، بینایی درمانی میتواند به عنوان یک روش پیشگیری از مشکلات چشمی در افراد سالم نیز مورد استفاده قرار گیرد. شرایطی که ممکن است با بینایی درمانی، درمان شود؛ اغلب در کودکان و گاهی بزرگسالانی است که درگیر بیماری های نظیر نارسایی همگرایی (CI)، استرابیسم (ضربدری یا گردویی)، آمبلیوپی (تنبلی چشم) و نارساخوانی دارند. تمرینهای بینایی شامل مواردی مانند حرکات چشم، تمرینهای دید دور، تمرینهای دید نزدیک، تمرینهای دید دو چشمی و تمرینهای تعادل بین چشمها میشود. این تمرینها میتوانند باعث بهبود توانایی بینایی، بهبود تعادل چشم و افزایش توانایی مغز برای تشخیص تصاویر شوند.
تاثیر رژیم غذایی در تقویت چشم
رژیم غذایی یکی از موارد مهمی است که بر سلامت چشم تأثیر میگذارد. غذاهایی که شامل مقادیر زیادی از ویتامینها و مواد مغذی مفید هستند، میتوانند بهبود بینایی و کاهش خطر بروز بیماریهای چشمی را فراهم کنند. برخی از مواردی که در رژیم غذایی میتواند به تقویت چشم کمک کند، عبارتند از:
- مصرف مقدار کافی مواد مغذی: مصرف مقدار کافی از مواد مغذی از جمله ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها، برای حفظ سلامت چشم ضروری است.
- مصرف مواد مغذی خاص: برخی مواد مغذی خاص مانند لوتئین و زئاکسانتین، میتوانند به تقویت چشم کمک کنند. این مواد مغذی در مواد غذایی مانند اسفناج، کلم، ذرت، تخم مرغ و ماهی یافت میشوند.
- مصرف مواد غذایی دارای آنتیاکسیدانهای قوی: چشم های شما برای سالم ماندن به انواع مختلف آنتی اکسیدان مثل لوتئین، زاگزانتین، ویتامین های A ، C ، E، بتاکاروتن، اسیدهای چرب امگا 3، فلز روی و… نیاز دارد. مواد غذایی شامل آنتیاکسیدانهای قوی مانند توتفرنگی، موز، پرتقال و تمشک، بهبود بینایی و کاهش خطر بیماریهای چشمی را فراهم میکنند.
- رعایت تعادل در مصرف مواد غذایی: رعایت یک رژیم غذایی سالم و متنوع و مصرف متعادلی از مواد غذایی شامل میوه، سبزیجات، ماهی، گوشت، تخم مرغ، مغزها و محصولات لبنی، میتواند به بهبود بینایی و حفظ سلامت چشم کمک کند
تقویت چشم با تغذیه مناسب | برای قوی شدن چشم چه بخوریم؟
چه چیزهایی برای چشم مفید است؟ برخی از مواد غذایی که به بهبود بینایی کمک میکنند، عبارتند از: میوهها و سبزیجاتی مانند هویج، اسفناج، بادمجان، توت فرنگی، آلوئه ورا و زرشک حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و رنگدانههایی هستند که میتوانند به بهبود بینایی کمک کنند. برای جلوگیری از ضعیف شدن چشم چی بخوریم؟ ماهی به ویژه ماهی قزل آلا، به علت داشتن اسیدهای چرب امگا می تواند یک ماده غذایی مناسب برای سلامت چشم باشد. اینها چربی های “سالم” هستند. ماهیهایی مانند ماهی قزل آلا، ماهی تون، ماهی هوکی و… به عنوان منابع خوبی از این اسیدهای چرب شناخته شدهاند. اسیدهای چرب امگا 3 می توانند به رشد بینایی و سلامت شبکیه و همچنین جلوگیری از خشکی چشم کمک کنند.
چند روز در هفته را در نظر بگیرید و ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. ماهی آزاد پرورش دادا شده در مزرعه دارای چربی اشباع تر و منبع امگا 3 کمتری نسبت به ماهی سالمون صید شده است. ماهی قزل آلا و بیشتر ماهی ها را می توان کبابی و با گیاهان تازه، لیمو و نمک و فلفل طعم دار کرد. مغزهایی مانند بادام، گردو، بادام زمینی و بذرهایی مانند کدو تخمکاغذی، کدو حلوایی و بادمجان به عنوان منابع خوبی از ویتامین E و روغنهای گیاهی مفید شناخته شدهاند که میتوانند به بهبود سلامت چشم کمک کنند. بادام مانند سایر مغزها و دانه ها به طور کلی برای سلامت چشم مفید است.
بادام حاوی ویتامین تقویت چشم و ویتامین E است. این ویتامین از مولکول های ناپایداری که بافت سالم را هدف قرار می دهند محافظت می کند. مصرف مقادیر منظم ویتامین E می تواند از تخریب ماکولای مرتبط با افزایش سن و همچنین آب مروارید جلوگیری کند. شما باید حدود 22 واحد بین المللی (IU) یا 15 میلی گرم ویتامین E در روز را هدف قرار دهید. سایر آجیل ها و دانه های حاوی ویتامین E شامل دانه های آفتابگردان، فندق و بادام زمینی است.
تمرینات ورزشی مناسب برای تقویت و بهبود بینایی
برای قرن ها، مردم را به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات بینایی تبلیغ می کردند. شواهد علمی معتبر بسیار کمی وجود دارد که نشان دهد ورزش های چشمی می توانند بینایی را بهبود بخشند. با این حال، تمرینات می توانند به خستگی چشم کمک کرده و ممکن است به دید بهتر چشم شما کمک کنند. اگر به یک بیماری چشمی مشترک مانند نزدیک بینی، دور بینی یا آستیگماتیسم مبتلا هستید، احتمالاً از ورزش چشمی بهره نخواهید برد. افرادی که دارای رایج ترین بیماری های چشمی هستند، از جمله تخریب ماکولای وابسته به سن، آب مروارید و گلوکوم، از ورزش های چشمی نیز بهره کمی خواهند دید. ورزش های چشمی احتمالاً دید شما را بهبود نخواهند داد، اما می توانند به راحتی به چشم شما کمک کنند، به خصوص اگر چشم های شما هنگام کار تحریک شود.
بیماری معروف به خستگی چشم دیجیتال در بین افرادی که تمام روز با کامپیوتر کار می کنند، معمول است. این شرایط می تواند باعث مواردی مثل خشکی چشم، خستگی چشم، تاری دید، سردرد و… شوند. چند تمرین ساده چشمی ممکن است به شما در بهبود علائم خستگی چشم دیجیتالی کمک کند. چگونه چشمان خود را ورزش کنید. در این قسمت چند نوع مختلف از تمرینات چشمی آورده شده است که بسته به نیاز خود می توانید آنها را امتحان کنید. تمرینات ورزشی مناسب برای تقویت و بهبود چشم تمرینات ورزشی میتوانند به عنوان یکی از روشهایی برای بهبود بینایی مورد استفاده قرار گیرند. این تمرینات شامل موارد زیر میشوند:
- بدنسازی: ورزشهای بدنسازی باعث بهبود جریان خون به سمت چشمها میشوند و در نتیجه باعث بهبود بینایی میگردند.
- تمرینات استقامتی: تمرینات استقامتی مانند دویدن، پیادهروی و دوچرخهسواری باعث بهبود عملکرد قلب و عروق میشوند و در نتیجه بهبود جریان خون به سمت چشمها را بهبود میبخشند.
- تمرینات چشمی: این تمرینات شامل تمریناتی مانند حرکات چشم، تمرینات دید دور، دید نزدیک، دید دو چشمی و تعادل بین چشمها هستند. این تمرینات باعث تقویت عضلات چشم و بهبود توانایی بینایی میشوند.
- تمرینات یوگا: برخی تمرینات یوگا مانند شرشک، کشش عضلات گردن و حرکات ساده شامل تکرار حرکات چشم میتواند باعث بهبود بینایی شود.
- بازیهای چشمی: بازیهای چشمی مانند معمای بینایی، پازل و بازیهای رایانهای میتوانند به عنوان روشی مفید برای تقویت بینایی استفاده شوند.
تغییر تمرکز
- این تمرین با به چالش کشیدن تمرکز شما کار می کند. باید در حالت نشسته انجام شود.
- انگشت اشاره گر را چند سانتی متراز چشم خود دور کنید.
- روی انگشت خود تمرکز کنید.
- انگشت خود را به آرامی از صورت دور کرده و تمرکز خود را حفظ کنید.
- یک لحظه به دور نگاه کن
- روی انگشت کشیده خود تمرکز کنید و آن را به آرامی به سمت چشم برگردانید.
- به دور نگاه کن و روی چیزی از دور تمرکز کن.
- این کار را سه بار تکرار کنید.
تمرکز نزدیک و دور
- این یکی دیگر از تمرینات تمرکز است. مانند مورد قبلی ، این کار باید درحالت نشسته انجام شود.
- انگشت شست خود را حدود 10 سانتی متر از صورت بگیرید و به مدت 15 ثانیه بر روی آن تمرکز کنید.
- تقریباً 10 تا 20 متر دورتر یک جسم را پیدا کنید و به مدت 15 ثانیه بر روی آن تمرکز کنید.
- تمرکز خود را به انگشت شست خود برگردانید.
- این کار را پنج بار تکرار کنید.
شکل هشت
- این تمرین نیز باید درحالت نشسته انجام شود.
- نقطه ای از زمین را که حدود 10 مترجلوتر است انتخاب کنید و روی آن تمرکز کنید.
- یک شکل خیالی هشت را با چشمان خود ردیابی کنید.
- به مدت 30 ثانیه به ردیابی ادامه دهید ، سپس مسیرها را تغییر دهید.
قانون 20-20-20 خستگی چشم یک مشکل واقعی برای بسیاری از مردم است. قرار نیست چشم انسان برای مدت زمان طولانی به یک شی واحد خیره شود. اگر تمام روز با کامپیوتر کار می کنید ، قانون 20-20-20 ممکن است از خستگی چشم دیجیتالی جلوگیری کند. برای اجرای این قانون ، هر 20 دقیقه ، به مدت 20 ثانیه به چیزی 20 متر دورتر نگاه کنید. به طور کلی، تمرینات ورزشی و تمرینات چشمی میتوانند باعث بهبود بینایی و تقویت عضلات چشم شوند. برای داشتن بهترین نتایج، بهتر است این تمرینات را به طور منظم و با رعایت راهنماییهای پزشکی انجام دهید.