تعمیر گیربکس اتوماتیک. همه‌ آنچه باید در مورد تعمیر گیربکس اتوماتیک بدانید

تعمیر گیربکس اتوماتیک کار بسیار تخصصی و حساسی است که در صورت عدم مراجعه به تعمیرکار حرفه ای ممکن است باعث آسیب بیشتر به گیربکس یا حتی موتور شود. بهترین تعمیرگاه گیربکس اتومات با مدل های سیاره ایی – AT، AMT، CVT، DCT در تهران. در صورت مشاهده کاهش شتاب خودرو، صدای زوزه یا ناله از خودرو، خش خش خودرو، مشکل در تعویض دنده یا روغن ریزی باید به خرابی گیربکس اتوماتیک شک کنید. مهمترین نکات قبل از تعمیر گیربکس اتوماتیک که باید بدانید و توصیه کنید که توسط تعمیرکار رعایت شود تا گیربکس اتوماتیک خودرو شما به بهترین نحو تعمیر گردد در این مقاله ذکر می گردد. همچنین بهترین تعمیرگاه گیربکس اتومات در تهران به شما معرفی خواهد شد.

تعمیر گیربکس اتوماتیک |گیربکس اتوماتیک

تعمیر گیربکس اتوماتیک در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک پاور گیربکس با شرایط ویژه و با ضمانت فنی به انجام می رسد. کیفیت بالای قطعات استفاده شده در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک پاور گیربکس و تخصص تکنسینهای فنی و مهندسین این مجموعه در امر تعمیر گیربکس اتوماتیک در کنار قیمتهای منصفانه این مجموعه سبب شده مجموعه پاور گیربکس به یکی از مهمترین و مورد اعتمادترین مجموعه های فنی در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک تبدیل شود.

در این مجموعه فقط کار تعمیر گیربکس به صورت تخصصی انجام می شود. از ویژگی های پاور گیربکس انجام کار تعمیر در کمترین زمان ممکن است. به نحوی که خودروهای داخلی یک روزه و خودروهای خارجی حداکثر دو روزه تحویل داده می شوند. همچنین گارانتی معتبر تعمیرات گیربکس اتومات خودرو به اندازه سی هزار کیلومتر گارانتی جهت رضایت خاطر همشهریان عزیز ارائه می گردد.

تعمیر گیربکس اتوماتیک |گیربکس اتوماتیک

گیربکس شما چه کاری انجام ‌می‌دهد؟

اساسا گیربکس قطعه است که وظیفه انتقال نیرو از موتور به چرخ ها خودرو را بر عهده دارد این انتقال نیرو با تغییر دور و گشتاور تولیدی خودرو به انجام می رسد. در هر شرایط مختلف محیطی و جاده ای نسبت خاصی از تغییر دور و گشتاور ایده آل است. شرایط محیطی مختلف مانند کیفیت جاده یا شیب و سربالایی یا سرپایینی بودن جاده همچنین وضعیت خودرو از نظر وزن و سلامت قطعات مختلف مانند چرخ ها و جلوبندی و…و شرایط جوی مانند بارندگی و… سبب می شود نسبت دور ایده آل تعریف گردد.

نسبت دور ایده آل زمانی شکل می گیرد که خودرو با کمترین مصرف سوخت و در عین حال با توانایی کافی بتواند سرعت دلخواه راننده را تامین نماید. گیربکسها به دو دسته دستی و اتوماتیک تقسیم بندی می شوند. در گیربکس دستی وظیفه تشخیص نسبت دور مورد نیاز بر عهده راننده است و راننده با تعویض دنده سعی می کند این نسبت را برقررا کند. اما در گیربکس اتومات این وظیفه بر عهده خود خودرو گذارده می شود تا با توجه به فشاری که بر روی خودرو وارد می شود نسبت دور در گیربکس تغییر کند.

تاریخچه پیدایش گیربکس اتوماتیک

گیربکس های نیمه خودکار اولین نسل از گیربکس های غیر دنده ای بودند که در سال 1937 توسط جنرال موتورز معرفی شدند و AST نام داشتند که در خودروهای کادیلاک و الدزموبیل و مدتی در بیوک به کار گرفته شدند. در سال 1941 جعبه دنده جدیدی با نام Hydra-Matic معرفی شد که مشکل عمر کوتاه جعبه دنده قبلی را نداشت و اولین گیربکسی بود که رانندگان در آن از کلاچ برای تعویض دنده استفاده نمیکردند.

مراحل تعمیر گیربکس اتوماتیک در پاور گیربکس

تست و عیب یابی

قبل از شروع به تعمیر گیربکس اتوماتیک ابتدا گیربکس اتوماتیک تست و عیب یابی میشود. این مرحله بسیار مهم است و حتما توسط یک تکنسین خبره و به صورت رایگان انجام میشود.

تامین قطعات و تعمیر

پس از تشخیص عیب و باز شدن احتمالی گیربکس، گاهی نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات معیوب است که در این صورت با اطلاع به صاحب خودرو و راهنمایی لازم در مورد مزایا و معایب هر روش اقدام به رفع عیب می شود.

تحویل، گارانتی

پس از انجام تعمیر گیربکس اتوماتیک، خودرو مجدد مورد تست کامل قرار میگیرد و اطمینان از اینکه عیبی در مجموعه گیربکس وجود ندارد حاصل می شود. سپس خودرو به همراه گارانتی مربوطه و تضمین کیفیت قطعات و تعمیرات به صاحب آن تحویل میگردد.

انواع گیربکس اتوماتیک

گیربکس های اتوماتیک انواع مختلفی دارند و تکنولوژی مورد استفاده در هر کدام نیز فرق دارد. از نظر عملکرد همگی کارکرد مشابهی دارند و وظیفه انتقال نیرو به چرخ ها را انجام میدهند و برای این کار از المان هایی مثل ECU یا همان کنترل کننده الکتریکی، سنسور مکاترونیکی، چرخ دنده ها و کلاچ گیربکس اتوماتیک استفاده می کنند. به صورت کلی انواع گیربکس اتوماتیک شامل موارد زیر هستند:

    DCT

    AMT یا دابل کلاچ یا دو کلاچه

    CVT

    سیاره ای یا AT

انواع تکنولوژی گیربکس اتوماتیک

گیربکس های اتومات دارای تکنولوژی های متفاوتی برای عملکرد هستند که از این نظر به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  • گیربکس Tip Tronic
  • گیربکس S Tronic
  • گیربکس X Tronic
  • گیربکس Step Tronic
  • گیربکس Tip Tronic S
  • گیربکس PDK
  • گیربکس Shift Tronic
  • گیربکس Sequential

تعمیر گیربکسS Tronic

گیربکس S Tronic مکانیزم خاصی دارد که باعث افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت شده است. این گیربکس که انحصارا در اختیار کمپانی آئودی است دارای یک کلاچ دوگانه است که با کمک سیستم الکترونیکی تعبیه شده در آن به سرعت تعویض دنده را انجام میدهند.

در گیربکس اتوماتیک اس ترونیک اولین کلاچ برای دنده های فرد و دومین کلاچ برای دنده های زوج عمل می کند. این انتقال در زمانی تقریبا برابر با 0.4 ثانیه رخ میدهد. بنابراین کلاچ اول ابتدا دنده یک را درگیر میکند و بعد کلاچ دوم در زمان گفته شده دنده دوم را. به همین ترتیب با افزایش سرعت کلاچ اول آماده برقراری ارتباط با دنده سوم میشود. در حالت دستی نیز مکانیزم همین است با این فرق که اهرم توسط راننده و به صورت دستی تغییر میکند.

تعمیر گیربکس Step Tronic

گیربکس 6 سرعته استپ ترونیک از نوع اتوماتیک الکترونیکی است که توسط شرکت بی ام و طراحی شده است. این جعبه دنده به صورت دستی نیز عمل میکند که با حرکت اهرم به سمت راست به حالت اتوماتیک و با حرکت به سمت چپ به حالت دستی تغییر وضعیت میدهد و در خودروهایی مثل M3,M5,M6 استفاده شده است.

تعمیر گیربکس Tip Tronic

این نوع گیربکس در دو دسته 5 سرعته و 6 سرعته مورد بهره بردای قرار میگیرد. خودروهایی مثل، بوگاتی، آئودی، سئات، پورشه، فولکس واگن و لامبورگینی مورد استفاده قرار گرفته است و در برخی خودروها با نام Tronic 2 به کار می رود.

جعبه دنده Tip Tronic دارای یک کامپیوتر به منظور بررسی و تحلیل وضعیت موتور است که در هنگام تعویض دنده دستی برای ممانعت از آسیب به موتور به صورت اتوماتیک دنده را کاهش میدهد. در حالت دستی نیز تعویض دنده به وسیله اهرم دنده یا توسط پدال هایی در پشت فرمان انجام می شود.

تعمیر گیربکس Tip Tronic S

این جعبه دنده در واقع همان تیپ ترونیک است که در برخی موارد ارتقا یافته است و در خودروهایی مثل پورشه باکستر و پورشه کاین استفاده شده است. در گیربکس تیپ ترونیک S سیستم هوشمندی تعبیه شده است که رفتار راننده را بررسی میکند و اگر در حالت تعویض دنده دستی، دور موتور وارد محدوده قرمز شود پس از 8 ثانیه به صورت اتوماتیک دنده را تعویض میکند و این مکانیزم به شتاب بهتر خودروی اسپرت کمک میکند.

تعمیر گیربکس PDK

Porsche Doppelkupplung که به اختصار PDK نامیده میشود، گیربکس اتوماتیک 7 سرعته تولید کمپانی پورشه است و بر روی خودروهایی مثل کیمن استفاده شده است. داشتن کلاچ دوگانه به انجام بدون وقفه تعویض دنده کمک می کند و این امر باعث شتاب بالای آن و کاهش کله زنی و مصرف سوخت خودرو شده است.

این گیربکس نیمه خودکار دارای یک مجموعه چرخدنده و دو کلاچ است که یک کلاچ برای درگیری با دنده های زوج و دیگری برای درگیری با دنده های فرد استفاده میشود و این انتقال بین دنده های زوج و فرد در چند دهم ثانیه انجام میگیرد.

تعمیر گیربکس Shift Tronic

گیربکس های شیفت ترونیک دارای یک اهرم تعویض دنده یا پدال واقع در پشت فرمان هستند که با کمک آن راننده به صورت دستی و به کمک شیفترها نیز میتوانند دنده را تغییر دهند. اگر دنده در حالت دستی باشد اما راننده تغییر دنده ندهد و دور موتور به محدوده قرمز برسد تعویض دنده به صورت خودکار توسط ECU انجام می شود که مانع از آسیب دیدن قطعات داخلی جعبه دنده شود. گیربکس های شیفت ترونیک و تیپ ترونیک پایه گیربکس های اتوماتیکی هستند که در خودروهای جهان استفاده می شوند.

تعمیر گیربکس X Tronic

گیربکس ایکس ترونیک مشابه CVT هستند و به صورت الکترونیکی توسط کامپیوتر کنترل می شوند و انتقال قدرت را انجام می دهند. دو پولی به عنوان محرک و متحرک دارند که توسط تسمه پلاستیکی یا زنجیر فلزی با هم مرتبط هستند. پولی ها سطوح مخروطی شکلی دارند که با دور و نزدیک شدن به هم موقعیت تسمه را تغییر می دهند و به این صورت دور و گشتاور را کنترل میکنند.

دکمه بازگشت به بالا