علم و تکنولوژیکسب و کار ایرانی

نحوهٔ عمل بینی چگونه است؟

مرجع کامل مراحل عمل بینی و چگونگی عمل بینی

نحوه عمل بینی چگونه است؟ شاید این سوال بسیاری از کسانی است که تمایل دارند با جراحی بینی تغییری در چهره خود ایجاد کنند. عمل بینی یکی از انواع عمل‌های زیبایی است که علاوه بر بهبود زیبایی ظاهری، گاهی اوقات برای بهبود عملکرد بینی نیز انجام می‌شود. دانستن مراحل عمل بینی شما را در تصمیم گیری هدایت می کند.

براساس آمار موجود، این جراحی بینی یکی از رایج‌ترین جراحی‌هایی است که در ایران انجام می‌شود. به گونه‌ای که هر ساله بسیاری از افراد از کشورهای خارجی برای انجام این جراحی به دلیل تبحر پزشکان و پایین بودن هزینه‌ها، به ایران سفر می‌کنند. اما آیا شما با چگونگی عمل بینی آشنایی دارید؟ آیا می‌دانید که این جراحی زیبایی به چند روش قابل انجام است؟ در این مقاله، قصد داریم مراحل انجام عمل بینی را به طور کامل بیان کنیم، تا اگر قصد انجام این جراحی زیبایی را دارید، با روند انجام جراحی و مراقبت‌های بعدی آن به خوبی آشنا شوید.

درصد مرگ در جراحی بینی |روز اول عمل بینی |عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است

چگونگی عمل زیبایی بینی

چگونگی انجام عمل جراحی زیبایی بینی بستگی به عوامل زیادی دارد. عمل جراحی بینی با توجه به ویژگی‌ها و فرم بینی فرد متقاضی، بینی مورد انتظار وی و صلاح‌دید جراح، به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود. این نوع عمل، به طور کلی، دارای مراحلی است که در ادامه آن‌ها را برمی‌شماریم. اما لازم به ذکر است که شیوه‌ی دقیق برای این نوع عمل به نوع بینی و بینی هدف مراجعه‌کننده، بستگی دارد. به طور مثال، مراحل این جراحی در عمل بینی گوشتی با عمل بینی استخوانی متفاوت است.

مراحل عمل بینی

1- بیهوشی: بسته به میزان پیچیدگی عمل و نظر جراح، انتخاب بیهوشی عمل بینی با بی‌حسی موضعی از طریق تزریق دارو به بینی و یا بیهوشی عمومی از طریق استنشاق و یا تزریق وریدی، استفاده می‌شود.

2- نوع عمل و برش بینی: عمل جراحی زیبایی بینی با توجه به آناتومی بینی فرد و تغییراتی که باید اعمال شود، طبق نظر پزشک معالج به دو صورت باز و بسته انجام می‌شود. در جراحی به شیوه‌ی بسته تغییرات کمتری روی بینی انجام می‌شود و عمل نسبت به حالت جراحی باز سبک‌تر است.

در این نوع عمل، برش‌ها، در داخل بینی پنهان می‌شوند و معمولاً به صورت سرپایی انجام می‌گیرند. شیوه‌ دیگر، جراحی باز بینی است. در این شیوه، کل نوار بافت باریکی که سوراخ‌های بینی را از هم جدا می‌کند (سپتوم)، برش می‌خورد و از بیرون یک برش کوچک در زیر بینی مشاهده می‌شود. از طریق این برش پوستی که استخوان‌ها و غضروف بینی را پوشانده است، به آرامی بالا برده می‌شود تا جراح بتواند استخوان‌ها و غضروف‌های زیر پوست را دوباره تنظیم و به عبارتی طراحی کند.

3- تغییر شکل ساختار بینی: در روند عمل جراحی زیبایی بینی حتی برای بینی‌های بزرگ احتمال دارد که جراح، به غضروف اضافه برای پیوند به بینی، نیاز پیدا کند. این غضروف از جداره‌ی وسط بینی و در صورت نیاز از غضروف گوش برداشته می‌شود.

4- اصلاح فرم بینی: اگر تیغه‌ی بینی کج باشد و بینی اصطلاحاً دچار انحراف باشد؛ عمل بینی انحرافی انجام شده و در طول عمل، این انحراف اصلاح می‌گردد و عیوب فرم بینی برطرف می‌شود. این تغییر باعث بهبود وضعیت تنفس فرد نیز می‌گردد.

5- اتمام عمل و بستن برش ایجادشده: هنگامی که ساختار و فرم بینی به شکل مورد نظر تبدیل شود، پوست و پوشش روی بینی برگردانده می‌شود و برش را متناسب با نوع آن بخیه می‌زنند. اگر با توجه به گستردگی عمل نیاز بود که برش‌های دیگری ایجاد شود، در چین‌های طبیعی بینی برش خورده می‌شود که رد آن کمتر به چشم بیاید.

6- مراقبت بعد از عمل و مشاهده‌ی نتایج: بنا بر توصیه‌ و ترجیح پزشک بینی پس از عمل آتلی بر روی بینی قرار می‌گیرد و بینی پانسمان می‌شود. شدت این پانسمان بستگی به شیوه‌ی عمل و صلاح دید جراح دارد. بعد از عمل در صورت گرفتن بیهوشی، شما در اتاق ریکاوری قرار خواهید گرفت.

در این اتاق پرسنل بر بازگشت شما به حالت بیداری نظارت می‌کنند. ممکن است طبق نظر دکتر و پیچیدگی عمل، همان روز مرخص شوید یا یک شب را در بیمارستان سپری کنید البته افرادی که در کلینیک عمل می‌شوند معمولا چند ساعت پس از عمل مرخص می‌گردد.

نحوه عمل بینی

عمل بینی یک نوع عمل جراحی برای تغییر شکل بینی می باشد که می توان از آن برای؛

  • عمل بینی استخوانی
  • بزرگ کردن بینی
  • کوچک کردن بینی
  • برداشتن قوز بینی
  • عمل بینی گوشتی
  • جراحی انحراف بینی
  • پلیپ بینی
  • کوچک کردن سوراخ های بینی و یا ترمیم سوراخ بینی
  • تغییر زاویه بینی نسبت به لب بالا
  • و اصلاح عیوب دیگر بینی بهره جست.

در خلال عمل بینی، جراح یک برش ایجاد می کند تا به استخوان و غضروف بینی دسترسی پیدا کند .برش معمولا در داخل بینی زده می شود بنابراین بعد از عمل جای برش غیر قابل مشاهده است.

بر حسب نیاز ممکن است پیوند غضروف یا استخوان (هم می تواند از قسمت هایی از خود بدن بیمار باشد و هم می تواند پر کننده های ترکیبی مصنوعی باشد) نیز انجام شود.پس از اینکه جراح استخوان و غضروف بینی را اصلاح کرد ، پوست و بافت بینی بر روی ساختار جدید می نشیند. البته اهمیت نوع پوست در جراحی بینی و نحوه ی جذب شدن پوست را نیز نباید نادیده گرفت.در نهایت یک آتل در بیرون بینی گذاشته می شود تا شکل جدید بینی را تا زمان بهبود پشتیبانی کند.

عمل بینی می تواند تحت بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی انجام شود انتخاب نوع بیهوشی به پیچیدگی جراحی بستگی دارد. اگر شما بیهوشی موضعی را انتخاب کنید ،باید آماده باشید که صدای کار کردن دکترتان بر روی غضروف و استخوان بینی را بشنوید. عمل بینی معمولا به صورت سرپایی انجام می شود اما گاهی اوقات هم ممکن است بیمار یک شب در بیمارستان یا محل جراحی بستری شود.

دکتر جراحی که عمل بینی را انجام می دهد معمولا متخصص گوش و حلق بینی یا جراح پلاستیک یا هر دو است .

نحوه عمل بینی چقدر موثر است؟

میزان اثر بخشی عمل بینی به میزان انتظار شما از جراحی بینی بستگی دارد. نکته ی بسیار مهم این است که شما و جراحتان در مورد هدف جراحی به یک نظر مشترک برسید.

نتیجه ی نحوه ی عمل بینی دائمی است ،اگرچه ممکن است آسیب های بعدی یا عوامل دیگر روی ظاهر بینی تاثیر بگذارد.

عمل زیبایی بینی فقط باید بر روی بینی فردی انجام شود که رشد او کامل شده است که در خانم ها این سن ۱۵ یا ۱۶ و در آقایان ۱۷ یا ۱۸ می باشد .

اگر عمل بینی قبل از این سن انجام شود رشد بینی می تواند روی نتیجه ی نهایی جراحی بینی تاثیر بگذارد و احتمالا موجب بروز عوارض نیز خواهد شد.

چرا دانستن مراحل انجام عمل بینی مهم است؟

همان‌طور که گفته شد، جراحی بینی می‌تواند بنا به دلایل پزشکی مانند اصلاح مشکلات تنفسی و یا مشکلاتی که به صورت مادرزادی همراه فرد بوده‌اند، انجام شود. علاوه بر این، برخی از افراد که از ظاهر بینی خود راضی نیستند، می‌توانند از این جراحی برای بهبود ظاهر بینی خود استفاده نمایند. با این وجود بسیاری از افراد از مراحل انجام عمل بینی اطلاعات کافی نداشته و همین باعث می‌شود که در آخر از نتیجه جراحی، رضایت چندانی نداشته باشند؛ چرا که چگونگی عمل بینی، بسته به مشکل و هدفی که شما در نظر دارید، می‌تواند کاملا متفاوت باشد؛

پس، در صورتی که قصد انجام جراحی را دارید، بهتر است قبل از هر چیز با یک پزشک متخصص و فعال در این زمینه، در رابطه با مراحل انجام عمل بینی صحبت کنید. در جلسه مشاوره‌ای که با پزشک خود خواهید داشت، بینی شما باید به طور کامل مورد ارزیابی قرار گیرد. تنها در این صورت است که مشخص می‌شود آنچه که شما از انجام جراحی انتظار دارید، شدنی هست یا نه! چرا که شما باید همواره به خاطر داشته باشید که هیچ بینی بی‌عیب و نقصی در جهان وجود ندارد. حتی مواردی که با استفاده از بهترین جراح‌ها انجام شده‌اند، در نهایت چند ایراد کوچک داشته‌اند.

بنابراین، شرکت در یک جلسه مشاوره پزشکی را می‌توان یکی از مهم‌ترین مراحل انجام عمل بینی در نظر گرفت که بسیاری از افراد ساده از کنار آن می‌گذرند. در این جلسه، سعی کنید که اطلاعات کاملی از شرایط سلامت خود و تاریخچه پزشکی‌تان در اختیار جراح قرار داده و در مورد هزینه ی رینوپلاسی بینی سؤال کنید.

در مرحله بعد، در صورتی که تصمیم قطعی خود را برای انجام جراحی گرفتید، باید از چگونگی عمل بینی به طور کامل مطلع شوید؛ چرا که روش‌های مختلفی برای انجام جراحی بینی وجود دارد که هر یک دارای مزایا و معایب منحصر به خود هستند. بنابراین، از پزشک خود بخواهید که چگونگی عمل بینی را که متناسب با شرایط و خواسته شما است، به طور کامل توضیح دهد.

ریکاوری بعد از عمل بینی

دوره ریکاوری را شاید به نوعی بتوان یکی از دیگر از مهم‌ترین مراحل انجام عمل بینی در نظر گرفت؛ چرا که کسب نتیجه مطلوب به شیوه نگهداری و مراقبت شما از بینی‌تان در این دوره بستگی دارد. بعد از انجام جراحی، وجود مقداری تورم و کبودی به مدت 2 هفته در اطراف چشم طبیعی خواهد بود.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که نوک بینی شما تا 6 ماه تورم خواهد داشت. بنابراین، نتیجه نهایی جراحی شما معمولاً بین 6 ماه الی 1 سال بعد از جراحی مشخص می‌شود. شما باید سه تا شش هفته بعد از عمل از انجام فعالیت‌های سنگین خودداری کنید؛ اما بعد از دو الی 3 هفته می‌توانید به انجام سایر فعالیت‌های معمول زندگی مشغول شوید.

نکاتی که قبل از جراحی بینی باید بدانید!

    در صورتی که از خدمات یک شرکت بیمه استفاده می‌کنید، حتماً در مورد هزینه عمل بینی از بیمه‌گزار خود سؤال کنید. مطمئن شوید که چه مواردی تحت پوشش بیمه قرار گرفته و هزینه‌اش به شما پرداخته می‌شود؛ چرا که در برخی موارد اگر انجام جراحی بینی به دلیل موارد پزشکی باشد و نه زیبایی، احتمال اینکه بخشی از هزینه به شما بازگردانده شود، وجود دارد.

    قطع مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین

    قطع مصرف سیگار 2 هفته قبل از انجام جراحی (چرا که مصرف سیگار منجر به طولانی شدن دوره بهبود می‌شود)

مراقبت‌های لازم بعد از جراحی بینی

  • قطع مصرف سیگار 2 هفته بعد از انجام جراحی
  • استفاده از کیسه یخ برای کاهش میزان تورم و قرمزی ایجادشده
  • فین نکردن و خالی نکردن ترشحات داخلی بینی با شدت زیاد به مدت 2 هفته
  • طرز خوابیدن بعد از عمل بینی به صورت طاق باز
  • مراقبت زیاد از بینی در برابر ضربه خوردن

در صورتی که قصد شستشوی صورت و یا استفاده از لوازم آرایشی را دارید، حتماً با پزشکتان مشورت کنید؛ چرا که پاسخ این نوع سؤالات به شرایط جراحی شما بستگی دارد.

بعد از جراحی بینی چه انتظاری داشته باشیم؟

پس از یک هفته، آتل و باند پیچی از روی بینی شما برداشته می شود.

برنامه ریزی برای  نحوه ی عمل بینی

جراحان معمولا بیماران را تشویق می کنند تا برای مراقبت از خود فعال باشند تا بتوانند به کمک هم یک برنامه درمانی را تنظیم کنند.

در میان مسائل دیگر در مورد موارد زیر نیز بحت خواهد شد :

  • از بین دو تکنیک نحوه ی عمل بینی به روش باز و بسته کدام یک بهتر است .
  • کدام یک از این دو روش برای نیاز های بیمار مناسب تر است .
  • کدام یک از انواع بیهوشی توصیه می شود.

اگر نتیجه نحوه ی عمل بینی برای من رضایت بخش نبود چه کار کنم ؟

متاسفانه علی رغم بهترین تلاش های دکتر ، در بعضی موارد یک بیمار ممکن است  از نتیجه نحوه ی عمل بینی  دکتر خود ناراضی باشد . این اتفاق می تواند علل مختلفی داشته باشد از جمله خطای جراحی یا انتظارات غیر واقع بینانه از طرف بیمار. اگر بینی آنها در ماه های اول شکل ایده آلی که مد نظر داشته اند نگرفته است بیماران نباید وحشت زده بشوند زیرا نتیجه ی نهایی جراحی می تواند تا یک سال متغیر باشد.

اگر بیمار حتی پس از اینکه بینی شکل نهایی خودش را گرفت از نتیجه جراحی ناراضی بود ،گزینه هایی برای اصلاح و درمان وجود دارد .بسته به میزان تغییرات که نیاز است، جراح ممکن است تغییر شکل بدون جراحی یا اگر جزو افراد واجد شرایط برای عمل بینی ترمیمی باشید جراحی ترمیمی را به شما پیشنهاد کند.

دکمه بازگشت به بالا