چگونه هزینههای ساختوساز را کاهش دهید؟+ 8 راهکار مفید و واقعی
با انتخاب مصالح مناسب و خرید هوشمندانه آنها، در هزینههای پروژه خود صرفهجویی کنید.
در روزگاری که قیمتها بهصورت لحظهای تغییر میکند و معمولاً گرانتر میشود، مدیریت هزینهها در هر حوزه و صنعتی، در اولویت قرار دارد. ساختوساز هم شغلی است که شاید از بیرون، پرسود به نظر برسد اما چالشها و سختیهای خاص خود را دارد. یکی از این چالشها، تأمین سرمایه اولیه مناسب است که معمولاً کم نیست و باید بهدرستی مدیریت شود. در این مقاله، 8 راهکار عملی برای کاهش هزینهها و مدیریت بهتر سرمایه در ساختوساز، ارائه شده است:
1. مصالح ساختمانی را پیشخرید کنید
این راهکار، به برنامهریزی صحیح برای مدیریت پروژه بر میگردد. چرا که برای پیشخرید مصالح موردنیاز و بهخصوص مقاطع فولادی، باید از بورس کالا خرید کنید و تاریخ تحویل مقاطع فولادی خریداریشده از بورس کالا، معمولاً بلندمدت است. همچنین پیشخرید کردن مصالح، باعث میشود که شما در خریدتان سود کنید.
به عنوان مثال، قیمت میلگرد در بورس کالا، از قیمت آن در بازار آزاد پایینتر است. از طرف دیگر، نوسانات قیمت آهن در چند سال اخیر نشان داده که قیمت مقاطع فولادی همواره در آینده افزایش مییابد؛ بنابراین، پیشخرید کردن یعنی ارزانتر خریدن مصالح موردنیاز.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که خرید از بورس کالا دردسرهای خود را دارد، به عنوان مثال خرید مقاطع فولادی زیر 20 تن مجاز نیست و پروسه ثبتنام اشخاص حقیقی، معمولاً زمانبر است. همچنین برای خرید آهنآلات شما باید حتماً سایزها و انواعی را بخرید که تولیدکننده در سبد فروش هفتگی خود قرار داده و در این زمینه قدرت انتخاب ندارید.
2. تأمینکننده مصالح خود را هوشمندانه انتخاب کنید
خرید مقاطع فولادی و سایر مصالح از بازار آزاد، هیچگاه بهصرفه نیست. حتی اگر قصد داشته باشید که یک ساختمان چهار طبقه با متراژ کم بسازید و تناژ موردنیاز شما از هر نوع مصالح، کم باشد. خرید از بازار آزاد حکم خرید از واسطه را دارد. برای خرید بهصرفه، باید مقاطع فولادی موردنیاز را از درب کارخانه یا شرکتهای بازرگانی بخرید.
دردسرهای خرید از درب کارخانه، شباهت زیادی به خرید از بورس کالا دارد، محدودیت در حداقل تناژ خریداریشده به 20 تن، زمانبندی اختصاصی برای ارسال کالا، هزینههای هنگفت حملونقل بار در صورت دور بودن کارخانه و موجود نبودن برخی از سایزها، از جمله این دردسرها به شمار میرود.
شرکتهای بازرگانی و بنگاهها معمولاً این محدودیتها را ندارند و مصالح موردنیاز شما را معمولاً به قیمت درب کارخانه ارائه میدهند. همچنین اخیراً برخی از آنها بهصورت آنلاین نیز فعالیت میکنند و میتوانید در منزل یا محل کار، از طریق مراجعه به سایتشان، مقاطع موردنظر خود را سفارش دهید.
3. ارزانی، بیحکمت نیست
درست است که در بخشهای قبل راههایی را به شما معرفی کردیم که با استفاده از آنها بتوانید مصالح موردنیازتان را ارزانتر بخرید، اما همیشه ارزان خریدن به معنای سود کردن نیست. چرا که خرید مصالح بیکیفیت، میتواند شما را متحمل ضررهای مالی سنگین کند. مثلاً وقتی بین قیمت تیرآهن یک کارخانه مثل ذوبآهن اصفهان و کارخانه دیگر با سایز مشابه اختلاف زیادی وجود دارد، به این معنا است که یک جای کار میلنگد. البته به این شرط که شما قیمت تیرآهن اصفهان را از فروشنده منصف و معتبری گرفته باشید.
4. میزان مصالح موردنیازتان را بهدرستی برآورد کنید
در اجرای این راهکار، تنها یک مهندس سازه کارکشته میتواند به شما کمک کند. متره دقیق و اصولی، به شما کمک میکند تا مصالح و مقاطع فولادی موردنیازتان را بهدرستی تخمین بزنید و بابت مصالحی که باید در گوشه کارگاه خاک بخورند، هزینهای نپردازید. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر میشود که شما مکان مناسبی برای انبار کردن مقاطع فولادی نداشته باشید و این مقاطع در مجاورت هوای آزاد و بارندگی، دچار زنگزدگی شوند و دیگر نتوانید از آنها استفاده کنید.
5. از نوسانات بازار مطلع شوید
پس از تغییرات سریع قیمت کالاهای مختلف در سالهای اخیر، دیگر کمتری کسی را میتوانید پیدا کنید که با مفهوم «نوسان بازار» آشنا نباشد. بازار آهن و فولاد هم در این سالها از این نوسانات بینصیب نبوده و عوامل مختلفی از سیاستهای اقتصادی داخلی گرفته تا سیاست خارجی و نوسانات قیمت دلار، بر قیمت آهنآلات تأثیر زیادی گذاشته است. این که بدانید چه زمانی قیمت آهنآلات در پایینترین حد خود در سال قرار دارد یا چه زمانی قرار است قیمتها جهش پیدا کند، به شما کمک میکند که در خرید مصالح ضرر نکنید. پس لازم است که سایتها و کانالهای اقتصادی را بخوانید و دنبال کنید.
6. «مدیریت پروژه» را دستکم نگیرید
«مدیریت پروژه» اصطلاحی در مهندسی صنایع است که به معنای خرد کردن فرایند اجرای یک پروژه به فرایندهای کوچک، ایجاد ارتباط میان آنها و تخصیص منابع لازم برای هر کدام است که بر اساس برنامه زمانبندی پروژه انجام میشود. مسلم است که برای مدیریت صحیح منابع و زمان در پروژهتان، به یک مهندس صنایع نیاز دارید و با کمک او میتوانید هزینههای مازاد ناشی از عدم مدیریت صحیح منابع (مصالح) را کاهش دهید.
7. از روشهای مدرن ساختمانسازی کمک بگیرید
شاید واژه مدرن در بسیاری از حوزهها به معنای صرف هزینه بیشتر باشد، اما در ساختمانسازی در اکثر مواقع، این باور غلط است. به عنوان مثال سازه lsf یا سبک، همان ایمنی سازههای فلزی معمولی را دارد اما وزن آهنآلات بهکاررفته در آن، مراتب کمتر است. همچنین سرعت اجرای این سازه در مقایسه با انواع دیگر سازه، بسیار بیشتر است و زودتر شما را به سرمایه اولیه و سودتان میرساند.
استفاده از سازههای پیشساخته و مصالح ترکیبی نیز میتواند هزینههای ساختمانسازی را به طرز محسوسی کاهش دهد.
8. در انتخاب پیمانکار دقت کنید
پیمانکار کارکشته و حرفهای هم سازه شما را باکیفیت بالا میسازد و هم از ضرر و زیانهای ناشی از اجرای ضعیف کار، جلوگیری میکند و هم مصالح خریداریشده را هدر نمیدهد و از آنها بهصورت بهینه استفاده میکند. انتخاب چنین پیمانکاری، یکی از چالشهای هر کارفرما در صنعت ساختمان است. دستمزد اکیپهای اجرایی حرفهای معمولاً بیشتر است، اما مطمئن باشید که این اختلاف دستمزد، از ضرر و زیانهای مالی و روانی در آینده، جلوگیری میکند.
آسرون یکی از تأمینکنندگانی است که میتوانید از آن مقاطع فولادی باکیفیت را با قیمت مناسب بخرید و در هزینههای پروژه خود صرفهجویی کنید. تنوع مقاطع فولادی و متعلقات آنها در این سایت کم نیست و بعید است که بدون پیدا کردن کالای موردنظرتان، از این سایت خارج شوید. همچنین اگر در انتخاب مقطع فولادی مناسب نیاز به مشورت دارید، میتوانید با کارشناسان فروش آسرون تماس بگیرید.