اقتصادیکسب و کار ایرانی

علت بالا رفتن فشار پکیج ایران رادیاتور

شایع ترین دلایل بالا و پایین رفتن فشار پکیج چیست؟

یکی از مشکلات شایع که ممکن است حین عملکرد پکیج اتفاق بیافتد و نیاز به تعمیر پکیج ایران رادیاتور را افزایش دهد، بالا و پایین رفتن فشار پکیج است. همانطور که شاهد هستیم استفاده از پکیج گرمایشی به منظور تامین آبگرم مصرفی بهداشتی و آبگرم مورد نیاز مدار گرمایشی ساختمان به طور چمشگیری افزایش یافته و بدلیل سطح ایمنی بالا و همچنین کاهش اتلاف و هدررفت انرژی با استقبال فروانی از سوی کاربران روبه رو شده است. همانطور که از نامش پیداست پکیج با حرارت و گرمادهی سروکار دارد. زمانیکه دمای آب پکیج زیاد شود، افزایش فشار درونی را به همراه دارد.

فشار درون پکیج به وسیله گیج فشار بر حسب بار و یا اتمسفر سنجیده می شود. زمانیکه شیر آب مصرفی و یا مدار گرمایشی باز می شود، دستگاه پکیج روشن شده و وظیفه گرم کردن آب ورودی به دستگاه را به عهده دارد. زمانیکه آب گرم می شود حجم آن نیز زیاد شده و همین امر سبب افزایش فشار دستگاه می گردد. فشار نرمال و مناسب بین 0.7 تا 1.5 بار برای تمامی مدل های پکیج گرمایشی در نظر گرفته شده است. اما گاهی اوقات حین عملکرد شاهد افزایش و یا کاهش فشار پکیج خواهیم بود. اما برخی عوامل و نکات در این امر دخیل هستند که با اطلاع از آنها می توان علت تغییر فشار پکیج را بررسی و با مراجعه به متخخصان جهت تعمیر پکیج ایران رادیاتور در تهران اقدام نمود.

تعمیر پکیج ایران رادیاتور |ساختمان |طراحی

اختلال در عملکرد

سازنده های  با بکارگیری قطعاتی به طور مداوم فشار پکیج را تنظیم و کنترل می کنند. اما گاهی اوقات بدلیل خرابی و اختلال در عملکرد سایر قطعات بکار رفته در پکیج، سبب بالا و پایین رفتن فشار پکیج می شوند. در تمامی پکیج ها گیج فشار یا همان مانومتر بکار رفته که به کمک عقربه فشار داخل دستگاه را به کاربر نشان می دهد. باید توجه داشت که حیطه ی نرمال می بایست بین 0.7 الی 1.5 بار باشد و در صورت کم و یا زیاد شدن از این اعداد باید علت را جستجو و بررسی نمود. با آرا سرویس همراه باشید تا نکات و عواملی که باعث بوجود آمدن افت و یا افزایش و در نهایت تغییر فشار پکیج می شوند را بررسی و راهکارهایی جهت رفع این مشکل قبل از اقدام به تعمیر پکیج در تهران ارائه دهیم.

 علت بالا و پایین رفتن فشار پکیج با ایران رادیاتور:

در ادامه به عوامل بالا رفتن فشار پکیج اشاره خواهیم داشت.

·        خرابی یا باز بودن شیر پرکن پکیج

وظیفه ی شیرپرکن پکیج تامین آب مورد نیاز سیستم است. زمانیکه پکیج گرمایشی را روشن و راه اندازی میکنیم با باز کردن شیرپرکن آب مورد نیاز آن تامین می شود. یکی دیگر از وظایف شیر پرکن پکیج تنظیم فشار آب پکیج است. زمانیکه آب ورودی به رادیاتور ها و یا آب مصرفی بهداشتی با فشار کمی در جریان باشد، شیر پرکن به کمک آن آمده و کمبود فشار را جبران می کند. پس با توجه به عملکرد شیر پرکن می توان به این نتیجه رسید که حجم آبگیری پکیج تاثیر مستقیمی در افزایش و یاافت فشار پکیج دارد. در صورت معیوب بودن شیرپرکن و اخلال در عملکرد آن باعث بالا وپایین رفتن فشار پکیج می شود.

·        خرابی شیر اطمینان یا شیر تخلیه

این قطعه در تمامی پکیج های گرمایشی بکار رفته و همانطور که از نامش پیداست وظیفه ی تخلیه و خروج بار اضافی پکیج را به عهده دارد و در نهایت تاثیر بسزایی در تغییر فشار پکیج دارا می باشد.. همانطور که اشاره شد حیطه نرمال فشار پکیج بین 0.7 تا 1.5 بار در تمامی مدل های پکیج است، اما زمانیکه مانومتر عدد 2 را نیز نشان دهد مشکل اساسی و پیچیده ای برای پکیج بوجود نمی آید. شیر اطمینان پکیج زمانیکه فشار دستگاه به 3 برسد وارد عمل شده و فشار اضافی را از قسمت خروجی شیر به بیرون هدایت می کند.

اما گاهی اوقات بدلیل خرابی شیر اطمینان با عبور فشار پکیج از 3 بار وارد عمل نشده و همچنان افزایش فشار در دستگاه را خواهیم داشت. خطرات بالا رفتن فشار پکیج به دلیل خرابی شیر اطمینان سبب بروز مشکلاتی از قبیل ترکیدگی و با نشتی آب را به همراه دارد.

منبع انبساط یکی دیگر از قطعاتی ست که خرابی آن می تواند علت بالا و پایین رفتن فشار پکیج باشد. منبع انبساط یک صفحه ی دیافراگمی است که وظیفه ی کنترل و تنظیم حجم و فشار آب درون سیستم را به عهده دارد. وجود این قطعه در انواع پکیج کاهش و یا افزایش فشار آب درون پکیج را تنظیم می کند. در صورتیکه منبع انبساط سوراخ و یا خراب باشد از شیرهواگیری مخزن به جای هوا آب خارج می شود، زمانیکه منبع انساط سوراخ و یا خراب شده باشد با افزایش فشار آب درون پکیج و بار فشار پکیج از 3 بار نیز گذر می کند.

خطرات بالا رفتن فشار پکیج

در شرایط عادی و طبیعی ممکن است مانومتر پکیج عددی بالاتر از 1.5 را نمایش دهد. در حال حاضر شرکت های داخلی و خارجی بسیاری هرساله میلیون ها پکیج گرمایشی تولید و روانه بازار رقابت می کنند. تمامی پکیج ها با یک هدف یعنی تامین آبگرم مصرفی بهداشتی و آبگرم موردنیاز مدار گرمایشی طراحی و ساخته می شوند. زمانیکه آب ورودی به دستگاه گرم می شود باعث افزایش فشار پکیج نیز میگردد، سازنده های پکیج با استفاده از قطعاتی از قبیل شیرپرکن، منبع انبساط، برد فشار پکیج را تنطیم و کنترل می کنند. اما در برخی مواقع با خراب شدن و درست کارنکردن قطعات پکیج افزایش بار را به همراه دارد و خطرات بالا رفتن پکیج از قبل ترکیدگی لوله ها، خراب شدن منبع انبساط، خاموش شدن پکیج، سرریز شدن آب را به همراه دارد.

خطرات پایین آمدن فشار پکیج

همانطور که در بالا اشاره شد تغییر فشار پکیج از اهمیت ویژه ای برخودار است. میزان فشار پکیج توسط مانومتر و یا گیج فشار بر حسب بار و یا اتمسفر نمایش داده می شود، تمامی مدل های پکیج روی بدنه دارایی پنلی برای نمایش دادن این آپشن در پکیج هستند. به طور طبیعی و نرمال در تمامی مدل های  دیواری و زمینی صرف نظر از برند آن، می بایست عددی بین 0.7 تا 1.5 بار باشد.

فشار پکیج ناشی از گرم شدن دمای آب ورودی به دستگاه است که افزایش حجم و در نهایت تغییر فشار را به همراه دارد. اما گاهی اوقات بنابه دلایلی تغییر فشار پکیج را شاهد خواهیم بود. مانند سایر سیستم ها اگر این اعداد در بازه ی نرمال نباشند خطرات پایین آمدن فشار پکیج مانند گرم نشدن آب، خاموش شدن دستگاه را به همراه دارد. در ادامه برخی عوامل تاثیر گذار در بالا و پایین رفتن فشار پکیج را مورد بررسی قرار داده ایم. ابتدا افت فشار دستگاه را شرح خواهیم داد.

پکیج های گرمایشی برای گرم کردن آب ورودی به دستگاه از یک یا دو مبدل حرارتی بهره می برند. آب سرد ورودی به دستگاه با عبور از مبدل حرارت دمای لازم را بدست آورده و از مسیر خروجی به بیرون هدایت می شود. پس بنابراین آب ورودی به پکیج با مبدل حرارتی در تماس مستقیم بوده ، به همین جهت سالم و درست کار کردن مبدل نقش اساسی در گرم کردن آب و درنتیجه تنظیم فشار پکیج دارد.

یکی دیگر از علت بالا و پایین رفتن فشار پکیج خراب و یا سوراخ بودن مبدل حرارتی است. رسوب گرفتن و یا سوراخ شدن مبدل حرارتی باعث اخلال در میزان گرم شدن پکیج می شود به این صورت که آب مورد نیاز به میزان کافی گرم نشده و با دمای کمتری به مسیر خروجی هدایت می شود همین امر سبب افت فشار و پایین آمدن فشار پکیج می شود.

·        نشتی در مدار سیستم گرمایشی و یا اتصالات پکیج

یکی دیگر از دلایل تغییر فشار پکیج یعنی پایین رفتن آن نشتی و هواگیری سیستم های گرمایشی نظیر رادیاتور و یا حوله خشک کن ها می باشد. همانطور که می دانیم رادیاتور ها و حوله خشک کن آبگرم مورد نیاز مدار سیستم را از پکیج ها دریافت می کنند. اما گاهی ممکن است بدنه و یا شیرهای ورودی وخروجی رادیاتور و یا حوله خشک کن نشتی داشته باشند (حتی به میزان خیلی کم) که همین امر سبب پایین آمدن فشار پکیج می شود. آب پکیج از طریق لوله و اتصالات به مدار گرمایشی و شیر آب منتقل می شود، اگر به هر دلیل اتصالات و لوله ها دارای نشتی باشند و آب از آنها چکه کند دستگاه با افت فشار مواجه خواهد شد.

علت بالا رفتن بار یا فشار پکیج های دیواری ایران رادیاتور ، بوتان و راه های برطرف کردن آن

بالا رفتن بار یا فشار پکیج دیواری یکی از شایع ترین و پر تکرار ترین مشکلاتی است که هم وطنان عزیز را آزرده خاطر می کند. امروزه پکیج های دیواری نظیر پکیج دیواری ایران رادیاتور و بوتان ، به دلیل مصرف انرژی کمتر و هزینه های به صرفه تر ،جایگاه موتورخانه ها را در منازل ما گرفته اند.

گاهی اوقات پکیج های دیواری به مشکلاتی بر می خورند که شما با مطالعه همین مقالات آموزشی و یا کمک گرفتن از تکنسین های مربوطه می توانید مشکل خود را به آسانی حل کنید. اگر شما هم در منزل یا آپارتمان محل سکونت خود مشکل بالا رفتن بار یا فشار پکیج دیواری را دارید با این مقاله همراه آراسرویس باشید. همچنین می توانید برای درخواست سرویس یا تعمیر پکیج منزلتان با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت مشکل شما حل شود.

دلایل بالا رفتن بار یا فشار پکیج دیواری ایران رادیاتور ، بوتان و سایر مدل ها

قبل از بررسی علت های بالا رفتن بار پکیج بهتر است بدانیم که بار پکیج که همان میزان فشار داخل دستگاه است ، بایستی در محدوده 1 الی 2 بار ( bar ) باشد. هم وطنان عزیز بهتر است هفته ای یک مرتبه گیج فشار یا  همان عقربه ی نصب شده در جلو دستگاه را چک کنید. هم چنین بایستی این نکته را بدانید که بالا رفتن بار پکیج  یا پایین آمدن آن و به طور کلی خارج شدن بار یا فشار از محدوده نرمال و طبیعی خود ، می تواند خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

1.باد نداشتن یا خرابی منبع انبساط پکیج

بیشترین دلایل بالا رفتن بار پکیج ، باد نداشتن یا خرابی منبع انبساط پکیج می باشد. منبع انبساط شبیه یک بالشتک فلزی است که در پشت پکیج قرار گرفته است. وظیفه منبع انبساط ثابت نگه داشتن بار یا فشار پکیج در هنگام روشن بودن و کار کردن پکیج است. منبع انبساط از دو بخش هوا و آب تشکیل شده است که توسط یک دیافراگم لاستیکی از هم جدا می شوند. در یک سمت جداره آن ، هوا با فشار 1 بار و در سمت دیگر آن آب مدار رادیاتور با فشار 1.5 بار وجود دارد.

هنگامی که آب مدار رادیاتور تا 85 درجه سانتی گراد گرم می شود، 3 درصد به حجم آن اضافه می شود.این حجم اضافی لاستیک دیافراگم را به سمت هوا فشرده کرده و جای خود را باز می کند.بنابر این طبق قانون بویل فشار اضافه نمی شود زیرا حجم با افزایش دما اضافه شده است.

در صورتی که منبع انبساط باد نداشته باشد یا لاستیک دیافراگم آن سوراخ باشد ، هنگامی که پکیج شروع به کار کردن می کند و دما بالا می رود ، بار دستگاه نیز افزایش می یابد. بنابر این اگر  هنگام روشن شدن دستگاه  و تشکیل شعله و بالا رفتن دما ، بار آن نیز افزایش یابد و هنگام خاموش شدن دستگاه عقربه فشار به حالت اولیه خود باز گشت ، بلا شک علت آن خرابی منبع انبساط می باشد. برای تست خراب بودن منبع انبساط می توان سوزن والف هوای آن را فشار داد ، اگر به جای هوا آب از آن خارج شد در این صورت منبع انبساط خراب است و بایستی تعویض شود.

نکته مهم :

به طور کلی هنگام بالا رفتن بار دستگاه بایستی به این نکته توجه کرد که :

  • آیا بار پکیج در حالتی که دستگاه خاموش است بالا می رود ؟
  • یا هنگام تشکیل شعله و با شروع به کار کردن پکیج بالا می رود؟

2.معیوب بودن یا خرابی پمپ پکیج دیواری

همانطور که در متن بالا اشاره شد، یکی دیگر از دلایلی که در هنگام روشن شدن و شروع به کار پکیج باعث بالا رفتن بار پکیج می شود ، خرابی پمپ دستگاه می باشد. پمپ سیرکوله وظیفه به گردش در آوردن آب در مسیر بین پکیج و رادیاتور ها را برعهده دارد. خرابی پمپ می تواند ناشی از خراب بودن یا شکستگی پروانه ها یا خود پمپ باشد و یا همچنین ناشی از خرابی برد کنترل دستگاه که وظیفه فرمان دادن به پمپ را برعهده دارد.

در صورت معیوب بودن یا خرابی پمپ، آب به خوبی به گردش در نمی آید و دما به طور ناگهانی بالا می رود .این بالا رفتن ناگهانی و سریع دما منجر به بالا رفتن بار یا فشار دستگاه می شود. تنها همین 2 عاملی که در بالا به آن اشاره شد یعنی خرابی منبع انبساط  و  پمپ پکیج ، هنگام روشن شدن پکیج  و تشکیل شعله باعث بالا رفتن بار یا فشار پکیج خواهند شد.

3.خرابی یا سوراخ بودن مبدل اولیه پکیج دیواری

در پکیج های تک مبدله مانند پکیج کالدا ونزیا بوتان یا بی ام(BM) ایران رادیاتور که داری یک مبدل دو منظوره می باشند، هنگام سوراخ شدن مبدل در لایه های داخلی آب مصرف به آب مدار گرمایش راه پیدا می کند که در اصطلاح می گویند مبدل از راه به در شده است. در این حالت هنگامی که پکیج خاموش است و هنوز شروع به کار نکرده ، بار پکیج بالا می رود تا جایی که به 3 bar برسد و توسط شیر اطمینان یا شیر 3 بار پکیج تخلیه شود. شیر اطمینان یک شیر تخلیه اضطراری است که سلامت آن باعث جلوگیری از ترکیدگی دستگاه می شود.

4.بالا رفتن بار پکیج در اثر خرابی یا سوراخ بودن مبدل ثانویه

در پکیج های دو مبدله ، مبدل ثانویه وظیفه گرم کردن آب مصرف را برعهده دارد . این مبدل آب مصرف را توسط آب رادیاتور گرم می کند . مسیر حرکت آب مصرفی و آب رادیاتور در مبدل ثانویه خلاف جهت و عمود برهم است و هیچ تداخلی با هم ندارند. اگر مبدل ثانویه در لایه های داخلی سوراخ شود، آب مصرف به مسیر آب رادیاتور نشت پیدا می کند و باعث بالا رفتن بار پکیج در حالت خاموش بودن دستگاه و یا روشن بودن آن می شود.

5.خرابی شیر پرکن یا نیمه باز بودن آن دلیل بالا رفتن بار پکیج

شیر پرکن قطعه ای در پکیج است که وظیفه آن پر کردن مدار رادیاتور به وسیله آب مصرف می باشد. شما برای پر کردن آب مدار رادیاتور و یا بالا بردن بار دستگاه بایستی به آرامی شیر پرکن را بر خلاف عقربه های ساعت بچرخانید و آن را باز کنید و هنگامی که عقربه ی گیج فشار پکیج روی 1.5 bar قرار گرفت آن را ببندید. گاهی اوقات عزیزان داخل منزل شیر پرکن را باز می کنند و به اصطلاح دستگاه را بارگیری می کنند و وقتی که روی 1.5 قرار گرفت فراموش می کنند آن را ببندند یا خوب نمی بندند. همین عامل یعنی باز ماندن شیر پرکن باعث بالا رفتن بیش از حد مجاز بار پکیج می شود. همچنین ممکن به دلیل شکستگی یا خرابی خود شیر پرکن فشار دستگاه بیش از حد معمول بالا برود و از شیر اطمینان زیر پکیج تخلیه شود.

دکمه بازگشت به بالا