علت قطره قطره امدن قهوه از قهوه ساز چیست؟
راهکارهای حل مشکل خارج نشدن قهوه از قهوه ساز
قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در میان مردم است به همین سبب برای تسهیل در نوشیدن قهوه دستگاه های قهوه ساز تولید شدند. یکی از مشکلاتی که ممکن است در قهوه ساز شما پیش بیاید و موجب کلافگی شما شود، خارج نشدن قهوه از قهوه ساز با وجود روشن بودن پمپ دستگاه است. به دلیل اهمیت قهوه ساز برای کاربران این دستگاه، ما در این مقاله به بررسی مشکل خارج نشدن قهوه از قهوه ساز و نحوه تعمیر قهوه ساز گوسونیک تهران خواهیم پرداخت.
علت های خارج نشدن قهوه از قهوه ساز
ما در این بخش به علت های مهمی که ممکن است منجر به خارج نشدن قهوه از قهوه ساز با وجود روشن بودن شود، می پردازیم:
پر نبودن مخزن آب قهوه ساز
باز نبودن شیر ورودی دستگاه در شرایطی که قهوه ساز مستقیما به منبع آب متصل است.
انباشته شدن رسوباتی در قهوه ساز
سختی آب و وجود رسوبات یون های موجود در آب
استفاده بیش از حد از قهوه ساز
پر نبودن مخزن آب قهوه ساز
در صورتی که پمپ دستگاه روشن باشد اما باز هم قهوه از قهوه ساز خارج نشود، پیش از هر کاری باید مخزن دستگاه را بررسی نمایید. ممکن است در مخزن قهوه ساز آب کافی وجود نداشته باشد و یا آب موجود در مخزن بخار شده باشد. این اتفاق منجر به خارج نشدن قهوه از قهوه ساز خواهد شد.برای حل این مشکل تنها کافی است مخزن دستگاه را پر از آب نمایید.
چنانچه با پر کردن مخزن قهوه ساز مشکل حل شد، یعنی قهوه ساز مشکلی ندارد. اما در صورتی که مخزن قهوه ساز پر از آب است و پمپ دستگاه نیز روشن است اما باز هم قهوه از قهوه ساز خارج نمی شود،
ممکن است قطعات دیگر دستگاه مشکل داشته باشند.
در صورت بروز مشکل در دستگاه خود، تعمیر قهوه ساز بوش را به متخصصین مجرب تعمیرات آنلاین بسپارید.
باز نبودن شیر ورودی آب به مخزن قهوه ساز
در صورتی که قهوه ساز مستقیما به منبع شیر آب متصل باشد، برای پر شدن مخزن قهوه ساز باید شیر ورودی آب باز باشد. چنانچه پمپ قهوه ساز روشن است اما قهوه از قهوه ساز خارج نمی شود، و شیر آب ورودی نیز مستقیما به مخزن دستگاه متصل است،
پیش از هر اقدامی بهتر است باز بودن شیر آب را بررسی نمایید.
انباشته شدن رسوباتی در قهوه ساز
در شرایطی که از آخرین باری که از دستگاه استفاده نموده اید مدت زیادی گذشته است، علت خارج نشدن قهوه از قهوه ساز می تواند رسوب کردن قهوه در دستگاه باشد. در صورتی که قهوه در قهوه ساز رسوب کرده باشد، قهوه از دستگاه خارج نخواهد شد.
به مرور زمان و با استفاده از قهوه ساز در مدت طولانی، رسوباتی ناشی از شیر، آب گرم و قهوه در دستگاه شما انباشته می شود. انباشته شدن این رسوبات موجب کاهش کارایی و طول عمر قهوه ساز شما و در نتیجه معیوب شدن قطعات و بروز مشکلاتی همچون خارج نشدن قهوه از قهوه ساز می شود.
برای جلوگیری از بروز این مشکل لازم است پس از دریافت ۳۰۰ فنجان قهوه از قهوه ساز بوش اقدام به رسوب زدایی دستگاه به وسیله قرص جرمگیر کالک قهوه ساز بوش نمایید. بنابراین برای حل این مشکل باید وجود رسوبات قهوه پر داخل پمپ را بررسی نمایید. چنانچه در پمپ قهوه ساز رسوباتی وجود داشت، سریعاً اقدام به تمیز نمودن آن کنید.
وجود سختی آب و رسوبات یون های آب در قهوه ساز
در شرایطی که میزان یون های کلسیم و منیزیم که منجر به سختی آب میشوند در آب یک منطقه بالا باشد، این یون ها به صورت لایه سفید رنگ آهکی در مخزن قهوه ساز رسوب خواهد کرد. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید از سختی آب محل سکونت خود بکاهید. به همین دلیل به شما توصیه می شود که از آب تصفیه شده در مخزن قهوه ساز خود استفاده نمایید.
استفاده بیش از حد از قهوه ساز
چنانچه از قهوه ساز خود بیش از حد استفاده نمایید، در این شرایط ممکن است قهوه در دستگاه شما رسوب کند. برای حل این مشکل باید به دستور العمل استفاده و نگهداری از قهوه ساز خود توجه نموده و به مقدار مجاز قهوه را در قهوه ساز بریزید.
چنانچه بیش از حد در دستگاه قهوه بریزید، قهوه در دستگاه رسوب کرده و در نهایت این اتفاق مانع از خروج قهوه از قهوه ساز خواهد شد.
خیس شدن قهوه و جمع شدن آب داخل بسکت پرتافیلتر رو می توان یکی از رایج ترین مشکلاتی معرفی کردن که در زمان درست کردن اسپرسو برای دوست داران قهوه اتفاق می افتد. اما دلیل این اتفاق چیست و چرا این مشکل ایجاد می شود؟
ما در ادامه این مقاله از تعمیرات آنلاین تلاش خواهیم کرد این موضوع را به طور تخصصی بررسی کنیم و راهکارهایی ارائه دهیم که از این مشکل یعنی خیس شدن قهوه ، رهایی پیدا کنید. همچنین در مقاله ای جداگانه به نحوه شارژ کارتریج اصفهان پرداخته ایم که توصیه می کنیم آنرا نیز مطالعه نمایید.
خیس شدن قهوه پرتافیلتر
اول اینکه یک نکته ای را در آغاز کار بگم که این مقاله تنها مخصوص کسانی می باشد که قهوه خود را با اسپرسوساز درست می کنند و دوستانی که از تجهیزات دیگر مثل موکاپات و فرنچ پرس برای تهیه قهوه استفاده می کنند، نیازی نیست این مقاله را مطالعه کنند.
زمانی که ما با استفاده از اسپرسوساز شروع به درست کردن قهوه می کنیم یک مشکلی که ممکن است برای خیلی از ما اتفاق بی افتد این است که کیک قهوه (تفاله قهوه باقی مانده درون پرتافیلتر) خیس شود و یا در حالت بدتر روی آن آب جمع شود.
این مشکل و خطا دارای 5 دلیل اصلی می باشد که 3 دلیل اول آن به راحتی قابل رفع می باشد و شما می توانید با رفع آنها تلاش کنید که این خیس شدن قهوه کمتر شود. اما متاسفانه دو دلیل آخری که در پایان مقاله به آنها خواهیم پرداخت خیلی دست ما نیست و اگر شما بعد از رفع 3 دلیل اول باز هم با این مشکل رو به رو بودید باید بگم که بهتره خیلی حساس نباشید و از اسپرسو خود لذت ببرید و با این جمع شدن آب کنار بیایید. خیلی ها اینکار رو می کنند. ????
یادتان باشد درسته که این مشکل و خطا شاید خیلی از لحاظ ظاهری و جلوه به کار شما آسیب بزند ولی از لحاظ عصاره گیری خیلی مشکل بزرگری به حساب نمیاد و اگر کمی کیک قهوه شما خیس باشد؛ دلیلی نیست که قهوه شما بدمزه شده باشد، پس خیلی نگران نباشید.
1. کم ریختن قهوه
دلیل اولی که می تواند باعث خیس شدن قهوه و جمع شدن آب درون بسکت پرتافیلتر شود کم بودن حجم قهوه ای می باشد که برای درست کردن اسپرسو لازم است استفاده کنید.
به طور کلی میزان قهوه آسیاب شده ای که باید برای درست کردن یک شات اسپرسو استفاده شود بین 7 الی 10 گرم می باشد که بسته به ذائقه شما و قهوه ای که دوست دارید متغیر خواهد بود. البته یادتان باشد اگر پرتافیلتر شما دبل می باشد شما باید دو برابر این حجم قهوه یعنی چیزی بین 14 تا 20 گرم درون آن بریزید.
زمانی که پودر قهوه شما کمتر از میزان استانداردی باشد که اشاره کردیم؛ یک فاصله بین سابه قهوه و هدگروپ ایجاد می شود که بهترین محل برای جمع شدن آب داخل آن می باشد.
2. ریز بودن آسیاب قهوه
خیلی از ما بخاطر عدم اطلاع از آسیاب استاندارد قهوه، قهوه ای که می خریم بیش از اندازه ریز می باشد و همین موضوع باعث میشه که نه تنها به دستگاه اسپرسوساز ما بیش از اندازه فشار بیاد، بلکه دستگاه ما توان خارج کردن آب را از بین پودر قهوه نداشته باشد و به همین خاطر با خیس شدن قهوه و جمع شدن آب روی پرتافیلتر مواجه شویم.
ما قبلا به طور بسیار دقیق انواع را برای قهوه های مختلف بررسی کرده ایم ولی برای اسپرسو اندازه ای که شما باید به دنبال آن باشید در حدود دانه های نمک می باشد و یادتان باشد قهوه ای که شبیه آرد آسیاب شده باشد، اصلا مناسب استفاده برای اسپرسوساز نمی باشد.
اگر مشاهده کردید قهوه شما به صورت قطره ای و چکه ای خارج میشه و به دستگاهتون فشار وارد میشه، به اندازه آسیاب قهوتون شک کنید. (داخل تصویر بالا اندازه آسیاب استاندارد را مشاهده می کنید)
3. تمپ کردن زیاد قهوه
اگر نمیدونید تمپ کردن قهوه چیه باید بگم؛زمانی که شما پودر قهوه ای خریدید را داخل پرتافیلتر می ریزید و اون رو فشار می دهید تا حجمش کم شده و متراکم بشه که به این کار تمپینگ یا میگن و به اون وسیله ای که این عمل فشار را باهاش انجام میدیم تمپر قهوه میگیم.
کار تمپینگ یک عمل حرفه ای و به نوعی تجربی بحساب میاد که شما باید با آزمون و خطا مقدرا مناسب دستگاه خود را پیدا کنید. ولی به طور استاندارد شما باید فشاری در حدود 10 الی 14 گرم را به صورت افقی به قهوتون وارد کنید.
یادتان باشد اگر مقدار فشار بیش از اندازه باشه هم اسپرسو شما میسوزه و در اصطلاح اُور می شود و هم آب به راحتی از پرتافیلتر عبور نخواهد کرد و باعث خیس شده قهوه و جمع شدن آب روی سطح بسکت می شود.
4. قدرت کم اسپرسوساز
یادتونه در ابتدای مقاله گفتم دوتا دلیل وجود داره که کاری از دست ما برنمیاد؟ یکی از آنها همین قدرت دستگاه های اسپرسوساز می باشد.
برای درست کردن اسپرسو، دستگاه اسپرسوساز شما باید چیزی بین 9 تا 15 بار فشار تولید کند. درسته که روی بیشتر دستگاه های اسپرسوساز خورده که فشار 15 بار تولید می کنند ولی باید بگیم که بین واقعیت و عددهایی که شرکت های تولید کننده این دستگاه ها میگن، تفاوت بسیاره!!
به طور کلی دستگاه های اسپرسوساز خونگی به خاطر قدرت پایین تری که دارند، توان عبور کل آبی که تحت فشار قرار داده اند را ندارند و به همین خاطر اصولاً کمی بالا سابه آب جمع می شود و باعث خیس شدن قهوه داخل پرتافیلتر می شود.
به شخصه در بین قیمت های متوسط تنها دستگاهی که از لحاظ فشار حس می کنیم بهترین توان ممکن را دارد و به بقیه برای خرید توصیه می کنم، اسپرسوساز نوا مدل 128 می باشد.
5. طراحی بسکت پرتافیلتر
به طور کلی سبدهای پرتافیلتر به دو دسته کلی تحت فشار و بدون فشار تقسیم بندی می شوند. در بسکت های تحت فشار شما با یک یا حداکثر سه سوراخ برای خروج قهوه مواجه هستید که برای عصاره گیری بهتر و داشتن کرمای بیشتر اسپرسو استفاده می شود. در حالی که در بسکت های بدون فشار اگر دقت کنید تعداد سوراخ های خروجی بسیار زیاد می باشد.
وقتی که شما از سبد تحت فشار برای درست کردن اسپرسو استفاده می کنید با کرمای بیشتر و عصاره گیری مناسب تری از قهوه همراه خواهید شد، چون با تاخیر و فشار بیشتری که این سبدها در موقع عصاره گیری ایجاد می کنند باعث می شوند قهوه قوام و کرما بیشتری داشته باشد.
اما این سبدها درسته که قهوه بهتری به شما میدهند ولی به خاطر فشار زیادی که برای خروج قهوه نیاز دارند، باعث می شوند که آب روی پرتافیلتر شما جمع شود و در نتیجه باعث خیس شدن قهوه شوند.
حالا این تصمیم با خودتونه که قهوه با کرما و عصاره بهتر را ترجیح دهید و از سبدهای تحت فشار برای پرتافیلتر استفاده کنید و یا اینکه به سمت سبدهای بودن فشار رفته و مشکل جمع شدن آب روی پرتافیلتر را رفع کنید. من به شخصه قطعا عصاره گیری بهتر را ترجیح میدم و به هیچ وجه خیس شدن قهوه برام مهم نیست. ????
ما در این مقاله تلاش کردیم 5 دلیل اصلی جمع شدن آب داخل پرتافیلتر را به طور دقیق بررسی کنیم و دلیل خیس شدن قهوه داخل بسکت را برای شما توضیح دهیم، اما اگر باز هم در مورد موارد گفته شده با سوال و یا ابهامی رو به رو بودید، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک قرار دهید.