علم و تکنولوژیکسب و کار ایرانی

هنگام خرید آیفون استوک باید به چه نکاتی توجه کنید؟

نکاتی که هنگام خرید ایفون دسته دوم باید بدانیم

خرید گوشی دست دوم همیشه یکی از معضلات مردم بوده و با اینکه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای معاملاتی در دنیا را دارد، اما مشکلات زیادی در خرید و فروش گوشی های دست دوم و کارکرده وجود دارد. گوشی های آیفون نقش بزرگی در این بازار دارند و آیفون کارکرده دست دوم های زیادی روزانه خرید و فروش می‌شوند. با اینکه قیمت گوشی آیفون به دلیل داشتن کیفیت ساخت بسیار بالا، افت قیمت کمی پیدا می‌کنند، اما باز هم مشکلات زیادی در خرید و فروش آیفون دست دوم وجود دارد و باید نکات مهمی را در هنگام خرید آیفون کار کرده در نظر داشته باشید تا خرید موفقی انجام دهید. در ادامه نکاتی که هنگام خرید ایفون دسته دوم باید بدانید را ذکر می‌کنیم، همراه ما باشید.

آیفون |اسپیکر |موبایل

·         ظاهر گوشی را چک کنید

اولین چیزی که از یک گوشی می‌بینید ظاهر آن است، پس ابتدا باید ظاهر گوشی را چک کنید که نقصی نداشته باشد؛ فریم گوشی های آیفون از استیل ضدزنگ و در مدل‌های قدیمی از آلومینیوم ساخته شده‌اند، دقت کنید که جای خط‌وخش یا ضربه روی فریم نباشد. همچنین قاب پشتی گوشی های ایفون از شیشه و در مدل‌های قدیمی از آلومینیوم ساخته شده، چک کنید که ضربه خوردگی یا شکستگی روی قاب نباشد.

یکی از نکات مهم در آیفون‌های پلمب و تعمیر نشده، پیچ‌هایی است که در فریم پایینی وجود دارند. این پیچ‌ها دقیقاً در کنار درگاه شارژ قرار گرفته‌اند و در صورت بازشدن رنگ پیچ‌ها عوض شده و شکل آن‌ها تغییر پیدا می‌کند. پس توجه کنید که پیچ‌های گوشی صدمه ندیده باشند و رنگ آن‌ها تغییر نکرده باشد.

·         شماره سریال و IMEI گوشی را چک کنید

شماره سریال و کد IMEI در حقیقت شناسنامه گوشی‌ها محسوب می‌شوند، با شماره‌گیری *#06# می‌توانید کد IMEI گوشی را ببینید و یا به مسیر Settings، General و سپس About، بروید و کد IMEI و شماره سریال یا همان Serial Number را چک کنید. باید شماره‌های درج شده با شماره‌های روی جعبه گوشی مطابقت داشته باشند همچنین کد IMEI روی بدنه گوشی یا روی خشاب سیم‌کارت حک شده است.

·         چک کنید که کد فعالسازی گوشی فعال نشده باشد

گوشی های آیفون به دلیل امنیت بالایی که دارند، دارای یک ویژگی به نام Activation Lock هستند که با فعال‌کردن آن نمی‌توانید با گوشی کاری انجام دهید و در هر برنامه این کد را درخواست می‌کند. برای این که چک کنید گوشی قفل دارد یا خیر ابتدا گوشی را یک‌بار خاموش و روشن کنید، اگر کدی درخواست نکرد وارد قسمت Find MY در تنظیمات گوشی شوید و مطمئن شوید که گزینه Find My iPhone خاموش باشد. اگر روشن باشد یعنی گوشی دارای اطلاعات فرد قبلی است و ممکن است دزدی باشد.

·         مطمئن شوید گوشی آب نخورده باشد

گوشی های آیفون مخصوصاً در مدل‌های جدید با اینکه گواهی ip68 دارند و ضد آب‌اند، بازهم ممکن است در صورت آب‌خوردگی صدمه‌دیده باشند؛ برای فهمیدن این موضوع هم باید خشاب سیم‌کارت را خارج کنید، درون درگاه سیم‌کارت یک نوار قرار گرفته که اگر به رنگ قرمز درآمده باشد یعنی گوشی آب‌خورده است و ممکن است مشکل داشته باشد؛ اما اگر رنگ این نوار سفید یا نقره‌ای بود مشکلی ندارد و گوشی آب نخورده است.

·         دوربین را چک کنید

یکی از اعضای حیاتی گوشی های هوشمند دوربین آن است؛ دوربین هم با نمایشگر در ارتباط است و هم با پردازنده، پس اگر هرکدام از آن‌ها مشکل داشته باشند نمایان می‌شود. با گرفتن چند عکس و ویدئو هم کیفیت دوربین را چک کنید و هم صدای ضبط شده توسط میکروفون گوشی را.

·         درصد باتری مهم است

گوشی های آیفون از این ویژگی برخوردار هستند که درصد سلامت باتری را نشان می‌دهند؛ برای فهمیدن درصد سلامت باتری ایفون قبل از خرید آیفون استوک ابتدا وارد Settings شوید، سپس در قسمت Battery گزینه Battery Health را انتخاب کنید. در این قسمت درصد سلامت باتری نشان داده می‌شود. توجه داشته باشید که گوشی های کارکرده که بیشتر از 1 سال روشن بوده باشند، نباید درصد باتری 100 درصد داشته باشند. در حالت طبیعی و استفاده معمولی درصد سلامت باتری آیفون طی یک سال نهایتاً به 90 درصد می‌رسد. اگر بیشتر از این درصد کم شده بود باید گوشی را تست کنید که مشکل خالی‌کردن باتری نداشته باشد. اگر بیشتر از یک سال از روشن بودن گوشی گذشته بود و سلامت باتری 100 درصد را نشان می‌داد، مطمئن باشید که باتری تعویض شده.

·         اتصالات را چک کنید

گوشی های آیفون در بخش آنتن مقداری ضعف دارند و به‌راحتی با یک ضربه ممکن است بیس باندشان آسیب ببیند. حتماً چک کنید که در زمان سیم‌کارت انداختن آنتن به‌درستی نشان داده می‌شود، دیتای موبایل را چک کنید، وای‌فای را روشن و به یک مودم متصل کنید، سرویس GPS یا همان لوکیشن را روشن کنید و در آخر بلوتوث گوشی را با متصل کردن گوشی به یک وسیله بلوتوثی تست کنید که سالم باشد. راه‌های ارتباطی یک گوشی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است و به‌راحتی ممکن است صدمه ببیند.

·         پورت ها را چک کنید

یکی از قطعات مهم در گوشی ایفون، پورت شارژ آن است؛ در زمان خرید ایفون کارکرده و دست دوم با یک سیم شارژ، پورت شارژ گوشی را تست کنید و مطمئن شوید گوشی به‌درستی شارژ می‌شود. همچنین اگر از قصد خرید ایفون دست دوم قدیمی دارید که از جک 3.5 میلی‌متری هدفون پشتیبانی می‌کند، حتماً با یک کابل AUX یا هندزفری سیمی آن را چک کنید.

·         اسپیکر و میکروفون تماس را چک کنید

قبل از خرید ایفون دست دوم یک زنگ با آن به یک گوشی دیگر بزنید، تست کنید که صدای شخص مقابل به‌خوبی دریافت شود و صدای شما واضح و شفاف برای سمت مقابل ارسال شود. سعی کنید صدای شخص تماس‌گیرنده را روی اسپیکر بگذارید تا از اسپیکرها و میکروفون گوشی ای که می‌خرید خیالتان راحت باشد.

·         سنسورهای امنیتی را کنترل کنید

گوشی ایفون از مدل X به بعد دکمه Home نداشت تا توسط حسگر اثر انگشت باز شود؛ به همین دلیل از سیستم تشخیص چهره استفاده می‌کند که عملکرد بسیار خوب و سریعی هم دارد. پس حتماً سیستم Face ID یا همان سیستم تشخیص چهره را تست کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. همچنین اگر آیفون قدیمی است و دکمه Home دارد، سیستم اثر انگشت را چندین بار تست کنید.

  • تست 3D Touch

گوشی های ایفون 8، ایفون 7 و ایفون 6s دارای یک تاچ اضافی زیر نمایشگر هستند که به‌عنوان 3D Touch شناخته می‌شوند؛ این صفحه لمس اضافه باعث می‌شود نمایشگر به میزان فشاری که به آن وارد می‌کنید پاسخ‌های مختلف بدهد. مثلاً اگر محکم انگشتتان را روی یک آیکون فشار دهید یک‌جور پاسخ می‌دهد و اگر آرام فشار دهید پاسخ متفاوتی خواهد داشت. هنگام خرید گوشی ایفون 8، 7 و 6 اس دقت کنید که 3D Touch سالم باشد.

·         تست نمایشگر

یکی از حساس‌ترین قسمت‌های گوشی ایفون نمایشگرش است، امکان دارد با یک ضربه کوچک دچار شکستی یا پیکسل سوختگی شود. رنگ‌های سبز، قرمز، زرد، مشکی و سفید نشان‌دهنده پیکسل سوختگی هستند، پس برای تست نمایشگر یک عکس که فقط یکی از رنگ‌هایی که ذکر کردیم را نشان دهد انتخاب کنید و دقت کنید که رنگ نقاط صفحه با یکدیگر تفاوت نداشته باشد.

·         لوازم و جعبه را چک کنید

همیشه جعبه گوشی ای که می‌خواهید به‌صورت دست دوم بخرید را بررسی کنید، اگر می‌توانید شماره سریال آن را در اینترنت جست‌وجو کنید و یا زیر نور کل جعبه را از نظر ظاهری بررسی کنید. اگر فروشنده گوشی اطلاع داده که لوازم تکمیل است، پس حتماً لوازم اورجینال اپل را درخواست کنید نه لوازم جای‌گذاری شده تقلبی و ارزان‌قیمت را؛ شارژر یکی از اجزای مهم جعبه گوشی است که باید وجود داشته باشد، چک کنید که حتماً شارژر و سیم اصلی درون آن وجود داشته باشد. در آیفون‌های جدید دیگر شارژر و هندزفری وجود ندارد، فقط سیم درون جعبه قرار دارد.

سخن آخر

در کل برای خرید گوشی دست دوم باید خیلی دقت کنید که مشکلی برای گوشی وجود نداشته باشد مگر با اطلاع قبلی فروشنده؛ سعی کنید گوشی را در یک جای پرنور تست کنید و معامله را در یک جای امن انجام دهید. تمام مواردی که ذکر کردیم را قبل از خرید چک کنید و تست‌های لازم را انجام دهید. کارشناسان قطعات موبایل سورن در این موارد امننیتی شما را راهنمایی خواهند کرد. با ما تماس بگیرید.

آیفون |اسپیکر |موبایل

راهنمای خرید آیفون دست دوم و موارد ضروری که باید رعایت کنید

اپل گوشی‌های خود را با کیفیت بالایی می‌سازد و در شرایط مناسب این گوشی‌ها می‌توانند چندین سال به کار ادامه دهند. به همین دلیل هم بازار خرید و فروش آیفون‌های دست دوم بسیار داغ است و خرید یک آیفون دست دوم می‌تواند راهی کم‌هزینه‌تر برای ورود به اکوسیستم اپل باشد.

در کل آیفون‌ها دستگاه‌های مقاوم و خوش‌ساختی هستند و اگر به خوبی از آن‌ها نگهداری شده باشد نباید از خرید انواع دست دوم نگرانی داشته باشید. ولی باید چند نکته را در نظر بگیرید تا بتوانید از سلامت و کارکرد آیفون دست دوم مطمئن شوید و از خرید خود لذت ببرید.

1.      اولین قدم، بازدید ظاهری

اولین موردی که باید در نظر داشته باشید این است که به سراغ یک آیفون دست دوم ارزانقیمت با بدنه‌ی خراب و پر از خط و خش نروید. همیشه سعی کنید آیفونی را بخرید که همچنان ظاهر براق و شیک اولیه را دارد، زیرا نشان می‌دهد صاحب قبلی از آن به خوبی مراقبت کرده است.

خراش‌های سطحی دور پورت شارژ عادی هستند زیرا ممکن است در هنگام اتصال شارژر، کانکتور با دقت متصل نشود. اگرچه، خراش‌های اطراف بدنه ممکن است در اثر استفاده بدون قاب محافظ یا برخورد با اشیای نوک‌تیز اتفاق افتاده باشند.

توجه داشته باشید در مدل‌هایی که بدنه استیل ضد زنگ دارند (مدل‌های X، XS، XS Max، 11 Pro، 11 Pro Max، 12 Pro، 12 Pro Max، 13 Pro و 13 Pro Max) رنگ نقره‌ای بدون هرگونه پوشش رنگی عرضه شده است. در نتیجه این رنگ بیشتر مستعد لکه یا خط و خش است و ممکن است با وجود نگهداری درست صاحب قبلی، تنها در اثر گرد و غبار میان قاب و گوشی لکه‌های زیادی روی فریم گوشی ایجاد شده باشد.

2.      شماره‌ی سریال و IMEI را کنترل کنید

یکی از راه‌های اطمینان از صحت دستگاه و دزدی نبودن گوشی، کنترل شماره سریال و IMEI گوشی از داخل سیستم‌عامل و مقایسه‌ی آن با بدنه‌ی گوشی و روی جعبه‌ است. برای پیدا کردن کد IMEI می‌توانید *#06# را شماره‌گیری کنید یا از مسیر Setteings>General>About آن را بیابید. این شماره باید با کد حک شده بر روی بدنه و جعبه‌ی گوشی یکسان باشد.

3.      مطمئن شوید Activation Lock فرد دیگری بر روی گوشی فعال نباشد

برای این کار به مسیر Settings>icloud بروید و چک کنید که گزینه‌ی Find My Phone روشن نباشد. در صورتی‌که این گزینه روشن باشد گوشی با پسورد کاربر قبلی قفل شده است و نخواهید توانست آن را با اطلاعات خود فعال‌سازی کنید. البته می‌توانید شماره‌ی IMEI یا شمراه سریال را در این سایت نیز وارد کنید تا از وضعیت گوشی مطلع شوید.

در صورتی‌که گوشی با پسورد کاربر قبلی قفل شده باشد یا دزدی است یا کاربر قبلی فراموش کرده است اطلاعات خود را از روی آن پاک کند.

4.      مطمئن شوید گوشی خیس نشده است

مهم نیست گوشی دست‌دوم همچنان گارانتی داشته باشد یا خیر، زیرا صدمات ناشی از برخورد آب و رطوبت توسط گارانتی پوشش داده نمی‌شوند، حتی برای گوشی‌های ضدآب. بنابراین قبل از خرید مطمئن شوید که گوشی در اثر خیس شدن صدمه ندیده باشد.

تمامی مدل‌های آیفون دارای نمایشگر رطوبت هستند که از داخل شیار سیم‌کارت قابل دیدن است. اگر این نشانگر که با حروف اختصاری LCI شناخته می‌شود به رنگ قرمز باشد یعنی خیس شده است. در حالت عادی این نشانگر به رنگ سفید یا نقره‌ای است. پس به این مورد حتماً توجه کنید.

5.      دوربین گوشی را امتحان کنید

دوربین گوشی‌های هوشمند از مهم‌ترین امکانات آن‌ها به شمار می‌روند، پس حتماً با دوربین گوشی چند عکس و چند ویدیو ثبت کنید تا از عملکرد و کیفیت آن مطمئن شوید. با زوم کردن، وضعیت تمامی دوربین‌ها را چک کنید. دوربین اصلی تمامی آیفون‌ها دارای لرزشگیر است. اگر در زمان زوم 1x روی حالت فیلمبرداری تصویر لرزش داشته باشد یعنی لرزشگیر مختل شده است.

سپس با تمامی دوربین‌ها از یک صفحه سفید (مثلا یک برگه کاغذ) عکس بگیرید. روی عکس‌ها زوم کنید و تمام نقاط را بررسی کنید تا مبادا لکه‌های تیره در تصویر وجود داشته باشند. این لکه‌ها در اثر نگهداری نادرست از آیفون بر روی لنز‌های دوربین ایجاد می‌شود.

6.      وضعیت سلامت باتری را بررسی کنید

برای چک کردن وضعیت سلامت باتری دو معیار مختلف وجود دارد. اولین معیار درصد سلامت باتری است که از مسیر زیر قابل مشاهده است:

Settings=>Battery=>Battery Health

درصد سلامت زیر ۸۰ درصد یعنی آیفون برای عملکرد بدون مشکل نیازمند تعویض باتری است. در نتیجه هرچه درصد سلامت باتری بالاتر از ۸۰ باشد، ارزش خرید بیشتری دارد.

معیار دوم، عبارت درج شده در زیر درصد سلامت باتری است. در حالت عادی عبارت Peak Performance Capability دیده می‌شود که به معنای عملکرد بی‌عیب و نقص باتری است. اگر عبارت دیگری در این قسمت نوشته شده باشد، ممکن است باتری گوشی قابلیت تأمین شدت جریان لازم را از دست داده باشد و عملکرد گوشی دچار اختلال شده باشد. برای مثال سرعت کلی اجرای نرم‌افزارها، حداکثر روشنایی صفحه، حداکثر بلندی صدای اسپیکر‌ها و میزان آنتن‌دهی ممکن است برای پیشگیری از آسیب زدن باتری به مدارهای گوشی کاهش پیدا کرده باشد.

در صورتی که باتری گوشی توسط تعمیرکار یا مراکزی غیر از اپل‌سنتر‌های رسمی تعویض شود، درصد سلامت باتری نشان داده نمی‌شود. اگرچه ترفند‌هایی برای نمایش دادن درصد سلامت باتری نیز در میان افراد سودجو رایج شده است که درصد سلامت تقلبی نشان داده بشود. اگر به گوشی دست دوم و وضعیت تعویض شدن باتری آن مشکوک هستید، با Restore کردن گوشی، وضعیت واقعی به نمایش در می‌آید. در نتیجه اگر باتری تعویض شده باشد، درصد سلامت باتری دیگر نشان داده نخواهد شد.

7.      وای‌فای، بلوتوث و جی‌پی‌اس را امتحان کنید

یکی از آزمایش‌های مهم این است که مطمئن شوید آیفون مورد نظرتان به‌خوبی به اینترنت وصل می‌شود، می‌تواند از طریق بلوتوث اطلاعات را ارسال کند و جی‌پی‌اس آن به‌خوبی قادر به مکان‌یابی است. اگر از گوشی به‌خوبی مراقبت شده باشد همه‌ی این قابلیت‌ها باید به‌درستی کار کنند.

8.      جک هدفون و پورت شارژ را چک کنید

به‌سادگی مطمئن شوید که جک هدفون کار می‌کند و پورت لایتنینگ قادر به شارژ گوشی و انتقال اطلاعات است. مطمئن شوید که به‌محض اتصال گوشی به شارژر عملیات شارژ بدون تأخیر آغاز شود و دچار اتصالی نیز نباشد. کابل لایتنینگ باید باید کاملا محکم در پورت شارژ قفل شود به طوریکه بتوان گوشی را از کابل بلند کرد.

9.      از سلامت دکمه‌ها مطمئن شوید

البته اگر مراحل قبلی را که ذکر کرده‌ایم انجام داده باشید احتمالاً از دکمه‌ها نیز استفاده کرده‌اید، ولی یک بار دیگر با دقت تمامی دکمه‌های هوم، پاور، ولوم و … را امتحان کنید. مطمئن شوید که دکمه‌ها به نرمی و بدون تأخیر عمل می‌کنند. گاهی اوقات تأخیر در خاموش و روشن شدن صفحه ممکن است به دلیل آپدیت نبودن گوشی باشد. اگر فقط این مورد وجود دارد، یکبار گوشی را آپدیت یا ریست کنید.

10.  از کیفیت تماس و اسپیکر مطمئن شوید

از اسپیکر گوشی موسیقی پخش کنید و مطمئن شوید که صدایی رسا و باکیفیت تولید می‌کند. همچنین با کسی به‌صورت تلفنی تماس بگیرید و با استفاده از گوشی و اسپیکر با او صحبت کنید تا از کیفیت مناسب میکروفن و اسپیکر مطمئن شوید. نویز یا وزوز صدای اسپیکر‌ها ممکن است در اثر تجمع گرد و غبار در منافذ آن‌ها باشد. با دقت آن‌ها را تمیز کنید یا از سرویس تنظیف یک مجموعه تخصصی استفاده کنید.

11.  Touch ID، Face ID  و 3D Touch را بیازمایید

سنسور تشخیص اثرانگشت، به‌خصوص در مدل‌های اخیر آیفون سرعت و دقت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم اثرانگشت خود را بر روی گوشی تعریف کنید و با قفل کردن و باز کردن آن با استفاده از انگشتتان از سلامت سنسور مطمئن شوید. در مدل‌های جدید‌تر که دارای Face ID می‌باشند این مورد را نیز بررسی کرده و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. برای بررسی سلامت حسگر Face ID به مسیر زیر بروید:

Settings=>Face ID & Passcode

سپس یک چهره جدید برای Face ID تعریف کنید. در صورت مشکل‌دار بودن این حسگر، نوار سبز رنگ دور تصویر پر نخواهد شد.

مدل‌های سری 6S، ۷ و ۸ آیفون دارای قابلیت لمس سه‌بعدی نیز هستند. این سیستم قادر است مقادیر مختلف فشار انگشت را درک کند و گزینه‌های مختلفی را در اختیار کاربر قرار دهد. با امتحان فشارهای مختلف بر روی اپ‌ها از عملکرد صحیح لمس سه‌بعدی مطمئن شوید.

12.  صفحه‌نمایش را برای یافتن پیکسل‌های سوخته مورد آزمایش قرار دهید

برای این کار می‌توانید از عکس‌هایی با رنگ یکدست سبز، قرمز، زرد، مشکی و سفید استفاده کنید. درصورتی‌که به چنین عکس‌هایی دسترسی ندارید می‌توانید از این سایت برای تشخیص پیکسل‌های سوخته استفاده کنید.

13.  مطمئن شوید تمامی لوازم گوشی داخل جعبه قرار دارند

می‌توانید از قبل این مورد را جستجو کنید و مطمئن شوید که چه لوازمی باید در جعبه‌ی آیفون قرار داشته باشند. ولی معمولاً لوازمی مانند کابل USB به لایتنینگ، شارژر، ایرپاد، کاتالوگ و پین خروج سیم‌کارت باید داخل جعبه باشند. برخی مدل‌ها باید جک هدفون نیز داخل جعبه باشد. توجه داشته باشید مدل‌های مختلف ممکن است این تبدیل را در جعبه خود نداشته باشند.

14.  نمایشگر را برای هاله اطراف بررسی کنید

آیفون‌های که به نمایشگر LCD مجهز هستند، در گذر زمان و به دلیل استفاده ممکن است دچار هاله‌ زرد رنگ در اطراف صفحه نمایش شوند. این اتفاق برای تمامی مدل‌های آیفون تا مدل ۱۱ معمولی ممکن است. مدل‌های جدیدتر به پنل OLED مجهز هستند که دچار هاله نمی‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا