آشنایی با انواع درب اتوماتیک درتیس
درب اتوماتیک درب خودکاری است که بدون دخالت نیروی انسانی باز و بسته می شود. درب های برقی اتوماتیک از یک اپراتور به همراه لت های شیشه ای تشکیل شده است. لت های درب با توجه به فرمانی که از اپراتور دریافت می کنند باز و بسته می شوند. درب های برقی معمولا دارای یک موتور الکتریکی یا هیدرولیکی هستند که نیروی لازم برای حرکت درب را تامین می کنند. این نیرو از طریق یک مکانیزم انتقال نیرو مانند تسمه، چرخ دنده، زنجیر یا بازو به درب منتقل می شود. این مکانیزم باید طوری طراحی شده باشد که حرکت درب نرم و روان باشد.
یک کنترل باکس وجود دارد که برای فرمان دادن به موتور و تنظیم سرعت، زمان باز ماندن و بسته شدن درب استفاده می شود. این سیستم همچنین سنسورها را نیز کنترل می کند. سنسورهایی مانند سنسورهای مادون قرمز، رادار و فشاری برای تشخیص حضور افراد یا موانع در مسیر درب به کار می روند تا در صورت لزوم درب متوقف یا باز شود.
دربهای اتوماتیک به یک منبع تغذیه برق نیاز دارند که معمولا به شبکه برق متصل است. همچنین یک باتری پشتیبان نیز برای مواقع قطعی برق تعبیه می شود. تمام این اجزا باید به درستی با یکدیگر کار کنند تا درب بتواند به صورت ایمن، دقیق و راحت باز و بسته شود. دربهای اتوماتیک برای تسهیل تردد، افزایش امنیت و راحتی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.دربهای اتوماتیک انواع مختلفی دارند که با توجه به محل نصب ، عرض بازشو و نوع کارایی میتوان از آنها بهره برد.در ادامه در مورد 3 مدل درب برقی پرکاربرد با شما صحبت خواهیم کرد..
شرکت درتیس یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده ی انواع درب اتوماتیک شیشه ای ، پارکینگی ، کرکره برقی می باشد.شما میتوانید جهت دیدن نمونه کارهای اجرا شده توسط تیم درتیس به گالری ما در سایت https://doortis.ir مراجعه نمائید.
درب اتوماتیک ریولوینگ
درب های اتوماتیک ریولوینگ به جرات میتوان زیباترین مدل درب اتوماتیک برقی هستند به همین دلیل اغلب در اماکنی نصب و بهره برداری می شوند که جلوه ی بصری اهمیت بالایی دارد. درب اتوماتیک گردان، همان طور که از نامش پیداست، نوعی درب اتوماتیک است که به جای باز و بسته شدن معمولی، با چرخش حرکت می کند. این نوع درب دارای یک محفظه شیشه ای چرخان است که افراد می توانند داخل آن قرار بگیرند و با چرخش محفظه، از یک فضا به فضای دیگر منتقل شوند.
چنین دربهایی اسامی مختلفی مانند درب اتوماتیک چرخان، درب اتوماتیک ریولوینگ (revolving) درب اتوماتیک گردان دارند. استفاده از این نوع درب بیشتر جنبه زیبایی و لوکس بودن یک پروژه را نشان می دهد.
یکی از ویژگی های مهم این دربها این است که تعداد دفعات باز شدن و چرخش آنها قابل تنظیم است. حتی می توان آنها را در حالتی قرار داد که فقط باز شوند یا فقط بسته بمانند. از آنجایی که بین فضای بیرون و داخل هیچ شکافی وجود ندارد، این دربها در مصرف انرژی بسیار صرفه جویی می کنند و از ورود گرد و غبار به داخل فضا جلوگیری می کنند.
درب های اتوماتیک گردان با حرکت چرخشی باز و بسته می شوند و معمولا در مکان هایی با تردد بالا مانند مراکز خرید، هتل ها و ادارات نصب می گردند تا ورود و خروج سریع و آسان افراد را فراهم کنند. علاوه بر کارایی، دربهای اتوماتیک شیشه ای گردان به عنوان یک عنصر زیبایی شناختی نیز در ورودی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. طراحی شیشه ای شفاف و جذاب آنها زیبایی و الگوی منحصر به فردی را به فضا می بخشد و تجربه ورود به ساختمان را برای افراد لذت بخش تر می سازد.
دربهای شیشه ای اتوماتیک گردان با توجه به تعداد باله ها یا پره های آنها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام کارایی خاصی دارند. دربهایی با تعداد باله کمتر معمولا برای مراکز تجاری یا هتل هایی که افراد با چمدان یا وسایل حمل می روند، مناسب تر است؛ زیرا فضای بین پره ها بزرگتر است و افراد می توانند راحت تر عبور کنند. انواع دربهای شیشه ای اتوماتیک گردان این شرکت عبارتند از: درب 2 باله، درب 3 باله، درب 4 باله، درب 3 یا 4 باله با ویترین خارجی، و درب بریک اوت (خروج اضطراری).
درب اتوماتیک تلسکوپی
درب اتوماتیک تلسکوپی درون یک ریل به صورت کشویی باز و بسته می شود و تفاوتی که با درب اوماتیک کشویی دارد این است که به میزان بیشتری عرض بازشو در اختیار کاربران قرار می دهد.
درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی یک نوع رایج از دربهای اتوماتیک است. لت های درب های اتومات برخلاف جهت یکدیگر باز می شوند تا فضای ورودی برای عبور و مرور ایجاد شود ولی در مورد درب های تلسکوپی برخلاف دربهای معمولی که لنگه های آن به سمت مخالف یکدیگر حرکت می کنند، در دربهای تلسکوپی هر دو لنگه به یک سمت حرکت می کنند. در این حالت، لنگه های درب روی یکدیگر حرکت کرده و لنگه دوم با سرعتی نصف سرعت لنگه اول حرکت می کند تا به صورت هماهنگ و با سرعت مناسب به سمت دیوار یا لنگه ثابتی که در کنار درب تعبیه شده است، برسند.
ساختار درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی به گونه ای است که از 2 یا 4 لنگه تشکیل شده است. این لنگه ها در امتداد یکدیگر لغزش می کنند و در نهایت تمامی آنها به یک سمت و پشت لنگه ثابت جمع می شوند. این نوع درب مناسب فضاهایی است که نیاز به حداکثر بازشو در ورودی دارند، زیرا با حرکت تلسکوپی لنگه ها، بزرگترین عرض ممکن برای عبور ایجاد می شود. بنابراین درب اتوماتیک شیشه ای تلسکوپی می تواند نیاز به بازشوی حداکثری در ورودی را برآورده سازد.
اگر بخواهیم به تفاوت و شباهت های بین دو درب اسلایدینگ و تلسکوپی بپردازیم هر دو نوع درب دارای فریم و شیشه سکوریت میباشند و در راستای محور افقی حرکت می کنند.بازشویی که درب های کشویی میدهند نهایتا تا 50% عرض بازشو می باشد ولی درب های تلسکوپی به میزان ¾ عرض درب بازشو دارند به همین دلیل این درب های در اماکنی که عرض کمتری دارند کاربری بیشتری خواهند داشت..
در دربهای اتوماتیک کشویی یا اسلایدینگ، لنگههای درب در خلاف جهت یکدیگر حرکت میکنند؛ یعنی یک لنگه به سمت چپ و لنگه دیگر به سمت راست میرود. اما در دربهای اتوماتیک تلسکوپی، هر دو لنگه متحرک به یک سمت و همسو با یکدیگر حرکت میکنند.
این تفاوت در نحوه حرکت لنگهها، تفاوتهای دیگری را نیز در ساختار و اجزای این دو نوع درب ایجاد میکند. در دربهای تلسکوپی، از آنجایی که دو لنگه همسو حرکت میکنند، نیاز به استفاده از ریل مکانیکی دوبل وجود دارد تا لنگهها بتوانند روی هم حرکت کنند. همچنین نوع موتور و برد الکترونیکی مورد استفاده در این نوع دربها باید حالت تلسکوپی را پشتیبانی کند و با دربهای اسلایدینگ متفاوت است.
درب اتوماتیک اسلایدینگ
درب اتوماتیک کشویی جزو متداول ترین نوع از درب های برقی می باشد که در اغلب اماکن کاربری دارد.درب های کشویی فضای کمی را اشغال می کنند به همین دلیل مورد استقبال کاربرانی می باشد که فضای بزرگی ندارند.درب های کشویی انواع مختلفی دارند ولی در حالت کلی روند بدین صورت است که یک یا بیشتر لت شیشه ای در حالت متحرک قرار دارد این لت متحرک یا روی یک لت ثابت و یا دیوار در هنگام بازشدن قرار میگیرد
درب اتوماتیک کشویی شیشه ای یا همان درب اسلایدینگ، یکی از رایج ترین انواع درب های شیشه ای اتوماتیک است که در اندازه ها و تعداد لنگه های مختلفی طراحی و اجرا می شود. این نوع درب با توجه به ابعاد ورودی می تواند به صورت تک لنگه، دو لنگه و یا بیشتر نصب گردد.
یکی از انواع درب اسلایدینگ، درب ریلی شیشه ای 4 لت است که در آن 2 لنگه به صورت متحرک و 2 لنگه دیگر ثابت می باشند. لنگه های ثابت در دو کنار و لنگه های متحرک در وسط قرار می گیرند. این دو لنگه متحرک در خلاف جهت هم باز می شوند.
نوع دیگر، درب اتوماتیک ریلی 2 لت است که در آن هر دو لنگه متحرک بوده و به سمت چپ و راست باز و بسته می شوند. درب اسلایدینگ دو لنگه نیز یک حالت دیگر است که در آن یک لنگه ثابت و لنگه دیگر متحرک می باشد.
درب اتوماتیک اسلایدینگ 3 لت نیز وجود دارد که می توان یک لنگه آن را ثابت و دو لنگه دیگر را کنار هم متحرک قرار داد یا برعکس، دو لنگه را ثابت و یک لنگه را متحرک در نظر گرفت.
در نهایت، درب کشویی تک لت وجود دارد که در آن لنگه تنها و متحرک درب به سمت دیوار حرکت می کند. برای نصب این نوع باید به اندازه عرض ورودی و عرض لنگه، در کنار دیوار فضا وجود داشته باشد تا لنگه متحرک روی آن جابجا شود. نوع بازشو در این دربها به چپ یا راست بستگی به محل ورودی دارد.
کلام آخر
در این مقاله در مورد سه نوع درب اتوماتیک پر کاربرد صحبت کردیم.اولین مورد که پرکاربردترین مدل از دربهای برقی نیز می باشد.درب اتوماتیک کشویی است. این مدل درب به صروت افقی باز و بسته می شود و فضای کمی را اشغال می کند
مورد دوم درب های تلسکوپی می باشند که شباهت زیادی به دربهای کشویی دارند با این تفاوت که بازشوی بیشتری به کاربران ارائه می دهند همچنین تفاوت ظاهری نیز دارند
مورد آخر
درب های ریولوینگ می باشد .در این مدل درب لت ها درون یک ریل افقی حرکت نمی کنند.ریل دربهای گردان ، خمیده است.این درب همیشه در حال چرخش است به همین دلیل برخی از افراد این دربها را با نام درب چرخان می شناسند.درب های چرخشی همیشه در حالت بشته هستند به همین دلیل انرژی کمتری رد و بدل می شود.این درب از لحاظ هدر رفت انرژی بالاترین رتبه را دارد به همین دلیل نیز در مناطقی که تفاوت دمای خارج و داخل زیاد است گزینه ی مناسبی می باشد.درب های گردان بسیار لوکس و زیبا هستند و برای درب ورودی هتل ها و مراکز تجاری که نیاز به جلب توجه دارند بسیار مناسب است
شرکت درتیس به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده درب های برقی شیشه ای و پارکینگی ، قادر به ساخت و طراحی انواع درب های استاندارد و خارج از ابعاد استاندارد نیز می باشد.کافی است ابعاد مورد نظر و مدل درب خود را با کارشناسان ما مطرح نمائید تا در مرحله ی اول یه کارشناس متخصص به محل پروژه اعزام شود و اندازه گیری ها را انجام دهد.
برای ثبت سفارش و یا درخواست مشاوره از طریق شماره های 34 30 11 44 021 و 562 572 1 0912 با کارشناسان ما در ارتباط باشید
منبع : https://doortis.ir/در-اتوماتیک/